לא מצליח לעדכן קושחה ל
Archer VR600

EB10000

New member
לא מצליח לעדכן קושחה ל
Archer VR600

שלום

המוד ראוטר נרכש ב KSP. הוא מגרסת חומרה v1. הקושחה המותקנת עליו היא 160601. באתר tp link האירופאי יש 3 גרסאות. האחרונה היא 160214. הורדתי את קובת ה zip פרסתי ושמרתי את קובץ ה bin במחשב. ביצעתי איוס לראוטר קודם. מחובר עם כבל רשת CAT6 איכותי. הממשק עולה אני מכניס אזור ואז עובר לטאב הגדרות מתקדמות. בעדכון קושחה בוחר את הקובת מהמחשב (נמצא על קונן C ואפילו ניסיתי לתת לו שם קצר יותר). אני עם IE 11 בחלונות 10.

הקובץ נטען ואז ממשק הראוטר מחזיר שגיאה 4503 שהקובץ נדחה. ניסיתי קבצים ישנים יותר מעל ומתחת לגרסה המותקנת.

מהתמיכה של בנדה אין מענה לבעיה. אמרו לי שכנראה אין צורך בעדכון. אני לא מקבל תשובה כזאת! מה אני אמור לעשות, להשאר תקוע אם אותה גרסה ראשונית לכל החיים? ואם אני רוצה לשנמך או לשדרג? הגרסה האחרונה פותרת בעיות חיבור USB בין השאר שזה חשוב.
בחיפוש בפורומים אני רואה שלבעיה האת שגיאה 4503 אין מענה. בחור אחד בסוף התיאש ומכר את הראוטר ב אי בי ורכש dlink.

מה עוד אפשר לעשות לפני שאני פונה לעורך דין ומאיים בתביעה נגד KSP או בנדה? (KSP לא מוכנים לקבל בחזרה ואומרים שתקלות במוצרי TPLINK זה רק מול היבואן). היבואן מנסה לשכנע אותי שהכל בסדר ונראה שאין להם מענה לבעיה.

יש כאן משהו עם ראוטר מודם כזה שהצליח לדכן קושחה בכלל?

תודה

סנגיב

New member
תוודא את ה VERSION בתפריטי הנתב ותוריד את

העדכון המתאים מאתר אחר ולא מזה שהשתמשת בו כבר.

EB10000

New member
תודה. אבל הנטב הוא מגרסת חומרה v1 וזה בדיוק מה שהורדתי

באתר האירופאי EU יש שתי גרסאות. V1 ו V2. בכל מקרה, איזה עוד אתרי הורדה יש? ניסית גם את tplink.com הרגיל וזה נותן לי להורד בדיוק את אותו הקובץ שגם לא מתקבל...

לנתב באשף ההגדרות הראשוני יש את ספקי ה ISP של ישראל. לאחר איפוס לא ניתן לגשת לעדכון קושחה עד שלא בוחרים קודם כל מדינה וספק ISP. לאחר הגדרת ISP והתחברות לאינטרנט יש אפשרות גם לבדוק גרסת קושחה באופן אוטומטי מהרשת. ניסיתי וזה אומר לי שאין גישה לאתר. הוא כנראה מנסה לגשת לאתר tplink ישראלי שבו אין קבצי קושחה.

יש לי הרגשה שאם אני אאפס אותו שוב, אך הפעם באשף הגדרות אני לא אבחר בישראל, אלא אבחר במדינה אחרת כמו בריטניה, זה אולי כן יקבל את העדכון. השאלה היא האם אז זה לא יבטל את אפשרות התחברות לספק ישראלי? נרא לי שבקושחה שהגיעה איתו יש את הגדרות ספקיות אינטרנט ישראליות ובקושחה הג'נרית החדשה אין וזו הסיבה שהוא מסרב לתת לי לעדכן.

השאלה היא האם מודם שנרכש מבריטניה יכול לעבוד בפרוטוקול של בזק ו 012 ?

תודה

EB10000

New member
נראה שזו הבעיה.

היום התחברתי איתו לאינטרנט וניסיתי לבצע עדכון קושחה אוטומתי עי לחיצה על כפתור בדיקת עדכון. מה שמאד מדאיג אותי זה שלמרות שהוא מחובר לאינטרנט ואני גולש איתו ללא בעיה (פועל כמודם ראוטר), נסיון בדיקת גרסת עדכון מחזיר שגיאה שאין גישה לאינטרנט. ז"א התקינו גרסת קושחה MODDED שחוסמת כל נסיון עדכון אוטומטי או ידני.

הבעיה היא שאין לו כרגע תמיכה בשום קושחה צד ג'. והוא מלא בבאגים שמתוקנים באופן שותף עי היצרן בעדכוני קושחה שאני לא יכול לקבל.

לדוגמה. ביצוע אתחול עד להתחברות ל VDSL לוקח 4 דקות ו 40 שניות לעומת 35 שניות עם המודם ראוטר Netgear של בזק!!!

כפתור כיבוי ה wifi לא עובד טוב.הוא מכבה את ה 2.4Ghz אבל לא את ה 5Ghz שגורם לנורת שלו להבהב למספר שניות ואז היא נכבית אבל ה משדר ממשיך לעבוד!

אלו באגים שמחייבים עדכון קושחה. מבחינת בנדא, הם אומרים שאם יהיה עדכון קושחה הכרחי אז הוא יהיה זמין באתר שלהם. אבל אין להם כמעט שום עדכונים לאף מכשיר אחר שם...

נראה שזו הייתה טעות לרכוש אותו בארץ, בהתחשב שיכולתי להזמין מאמזון אינטליה את ה vr900 בפחות כסף ממה שה vr600 עלה לי.

השאלה מה אפשר לעשות? אני תקוע עם מכשיר לא שמיש כמעט. חייבת להיות דרך לעקוף את החסימה.

הדרך ההגיונית לעשות את זה זה למצוא קושחה ישראלית שהוא כן יסכים לקבל אבל לבצע בה שינוי כלשהו. מבנה הקושחה נראה כמו לינוקס ג'נרי אבל אין לי מספיק ידע ונסיון בזה.

לא ניתן להסתמך על פורומים בחול כי להם אין את הבעיה הזאת של חסימת עדכונים.

אני מחר אתקשר שוב ליבואן והפעם אדרוש להחזיר את המוצר....

dino_din

New member
מותקנת עליו קושחה חדשה יותר או ישנה יותר ממה שבאתר?

כתבת "קושחה המותקנת עליו היא 160601. באתר tp link האירופאי יש 3 גרסאות. האחרונה היא 160214. "

כלומר, הקושחה שעליו היא חדשה יותר ממה שאתה מנסה להתקין או שזו טעות בהקלדה?

אם זו קושחה ישנה יותר, יכול להיות שזה לא מאפשר זאת.

אצלי יש את הראוטר שהוזמן מאמזון בריטניה והצלחתי בזמנו לצרוב עליו גירסה חדשה יותר ע"י הורדת הקובץ למחשב.

EB10000

New member
אכן טעות באתר יש 60612

בכל מקרה, היום לאחר פניה חוזרת לשירות, הם הסכימו לקבל אותו חזרה לצורך בדיקה. הם אכן הודו שמותקנת בו קושחה ישראלית שחוסמת עדכונים אוניברסאליים. הם אומרים שזה מגבלה של משרד התקשורת לכל מכשירי wifi בתדר 5GHz. אמרו שאם קיימת קושחה עדכנית יותר שמתאימה אז הם ישדרגו.

מה זה אומר? שבכל פעם שיהיה באג אני אצתרף לשלוח אותו למעבדה למשך שבועיים לעדכון קושחה???

הנציג המליץ לי לצרף מכתב ולהסביר למה חשוב לי אפשרות לעדכן קושחה לבד באופן תדיר מהאתר.. אולי הם יוכלו לבטל את ההגבלה אם יש סיבה מספיק טובה...

משהו שמע פעם על דבר כזה? אצל חבר יש ראוטר dlink שיש לו 5 גיגה והוא יכול להתקין כל קושחה מאתר היצרן ללא הגבלה...

בקיצור, אני הולך להשאר ללא ראוטר למשך שבועיים שלושה...

למעלה