לא מרגישה בנוח בפורום שלי...

ריבילה

New member
לא מרגישה בנוח בפורום שלי...

היי... אני ריבי, צלע שלישית בניהול פורום דיאטות והשמנה (we love you Ribi)
. בזמן האחרון הפורום שאני שותפה לניהולו הפך למקום לא נעים בעבורי... אני מוצאת את עצמי נכנסת לפורם מס' פעמים ביום, מוודאת שאין פרסומות/ קללות, קוראת את ההודעות החדשות ולא מסוגלת לענות עליהן. אני מניחה שהסיבה לכך נעוצה בעובדה שבפורום החלו לכתוב נערות שכל קשר בינן לבין דיאטה או השמנה מקרי בהחלט. בעבר, רוב הכותבים בפורום היו אנשים עם עודף משקל (כזה או אחר) שרצו לרזות, התייעצו וקיבלו והעניקו תמיכה זה לזה, ואני הייתי ביניהן. בפעם הראשונה בה נכנסתי לפורום, הרגשתי שסוף סוף מצאתי מקום בו יוכלו להבין אותי, לתמוך בי, לעזור לי... מקום שבאמת ובתמים הרגשתי בו נוח... ביום בו הציעה לי גוגי את השותפות לניהול, לא היססתי ומיד עניתי בחיוב. כ"כ שמחתי על ההזדמנות להשפיע, לעזור, לחלוק את נסיוני עם אחרים... חלפו להם חמישה חודשים והפורום שלי שינה את פניו... מדי יום אני נכנסת, מוצאת הודעות של נערות רזות על פי כל אמת מידה (פרט לזו שלהן...) שמעוניינות להוריד במשקל והודעות של נערות עם הפרעות אכילה שאין לי מושג איך לעזור להן... הנטיה הראשונה שלי, היא להפנות אותן לפורום "הפרעות אכילה", אך גם בהפניה זו קיימת איזושהי בעייה... אחת הגולשות הותיקות בפורום, שנהגה להתייעץ עמנו בענייני דיאטה, התוודתה שהיא אנורקסית והחלה לקבל טיפול. כולנו תומכים בה, ויודעים שהתמיכה הזו מחזקת אותה, ושמחים על שהיא איתנו... הבעיה בתמיכה זו, היא שהיא מעודדת נערות אחרות עם הפרעות אכילה לכתוב אצלנו... מה הבעייה אתם שואלים? איך אוכל להפנות נערות עם הפרעת אכילה לפורום אחר, בטענה שאינני יודעת כיצד לעזור להן, כאשר בפורום כותבת אנורקטית בשיקום...? איך? הרי המטרה שלשמה הוקם הפורום הוא תמיכה באנשים שמעוניינים לרדת במשקל... זו הסיבה שבגללה הסכמתי לנהל אותו... זו הסיבה שבגללה הרגשתי בו בנוח.... אני חשה זרה בפורום שלי, חשה שאינני יכולה להתייעץ, לחלוק את הצורעס שלי עם חברי הפורום ולא כ"כ יודעת מה לעשות... רע לי עם זה.... איך אוכל להחזיר עטרה ליושנה? איך אוכל לעשות זאת בלי לפגוע בגולשים? אולי עלי לפרוש...?

אם את פורשת, גם אני פורשת!

וכן, באמת יש בפורום בעיה קטנה... כל השמנים נעלמו
ובהחלט, אם נניח הייתי עכשיו בעודף משקל, והייתי נכנסת לפורום הזה, לא הייתי מוצאת את מקומי. רוב המשתתפים שכותבים עכשיו בפורום הם בכלל לא שמנים. רובן בנות עם עודף משקל מינימלי (2 ק"ג), אם בכלל יש עודף משקל. הן שמנות בראש. שזאת אכן בעיה, אבל הפורום אמור לתמוך באנשים שיש להם עודף משקל רציני יותר, שלכודים במערבולת הדיאטות... אם הייתי נכנסת לפורום בתור שמנה, והייתי קוראת את כל היללות של הילדות האלה, שמסכנות, כבר השמינו והגיעו למידה 40 במכנסיים, הייתי מרגישה עוד יותר שמנה, עוד יותר אומללה, ולא הייתי משתתפת בפורום. זאת באמת בעיה. בעיקר בגלל החשש מלפגוע בכמה מהגולשות הותיקות, שעם כל האהבה אליהן, ניראה לי שהן כותבות בפורום הלא נכון... לא יודעת מה להגיד, חוץ משאם את פורשת, אני פורשת דקה אחרייך

sh53

New member
גולשים יפגעו,אבל לעשות זאת בעדינות

יש פורום דיאטות והשמנה ויש פורום הפרעות אכילה. למי ש"שמנים" בראש בלבד או שהמדובר ב- 1 או 2 ק"ג בלבד מיותרים, יש להם בית חם ותומך והם יכולים לקבל את כל הסיוע והעזרה שהם נזקקים לו בפורום הפרעות אכילה, אך מה עם שאר גולשי הפורום? מי שיש להם 5, 10, 15 או 20 ואולי גם יותר ק"ג להשיל מעליהם? האם אין לפורום אחריות כלפיהם (לא כותבת כביקורת, בבקשה לקרוא עד הסוף), האם להם לא יהיה בית חם ותומך? נכון שיש פורום דיאטות והשמנה "בתיאוריה", אבל אני בטוחה שהם לא מוצאים את עצמם בין כל ההודעות של מי שיש להם 1 או 2 ק"ג מיותרים והם לאט לאט יאבדו כל ענין בפורום, והאם כדאי להגיע למצב כזה? כתבת בעצמך "אני חשה זרה בפורום שלי, חשה שאינני יכולה להתייעץ, לחלוק את הצורעס שלי עם חברי הפורום ולא כ"כ יודעת מה לעשות... רע לי עם זה.... " אני בטוחה שגם גולשים רבים עם עודף משקל מרגישים שהפורום הוא כבר לא הפורום שלהם, שהם לא יכולים לקבל תמיכה בפורום, שהם מרגישים זרים בפורום, אינם יכולים להתייעץ ולחלוק וכו'. מה לעשות? אני בטוחה שקיבלתם לא הודעה אחת ולא שתי הודעות על כך שזה פורום דיאטות והשמנה ושנושא הפורט הוסט לכיוון אחר לגמרי ושגולשים ממורמרים על כך - להסביר לגולשים שאתם מבקשים לשמור על נושא הפורום, שיש פורום הפרעות אכילה ושם דנים על נושא X ובפורום דיאטות והשמנה דנים על נושא Y ולכל פורום יש את הנושא שלו וצריך לשמור על זה, כי אחרת קל מאוד לאבד את "זהות" הפורום. לומר שזה בא מהגולשים שהתלוננו בפניכם.

יש בעיה...

ואני אסביר... אחת הגולשות בפורום, גולשת חמודה ומקסימה להפליא, התחילה עכשיו בטיפול בעקבות אנורקסיה, והיא מדווחת בפורום על התקדמותה. אנחנו לא ממש יכולים פתאום "למשוך את השטיח" ולהגיד לה שזה לא הפורום המתאים... אחד מהאדומות בפורום, גם היא אנורקסית בהחלמה... ואם אנחנו מאפשרים לגולשות האלה (ועוד כמה בנוסף אליהן, הן פשוט הוותיקות הבולטות) לכתוב בפורום, אנחנו לא יכולות להגיד לחדשים שזה לא הפורום המתאים... וכן, בהחלט, כמו שהפורום ניראה לאחרונה, זה פורום לאנורקסיות בהחלמה, ולבחורות שהן אנורקסיות בראש (ועדיין לא בטיפול... כאלה שלא נמצאות בעודף משקל, אך בטוחות שהן שמנות ביותר...) וכן, זה מאד בעיה, כי בדיוק כמו שאמרת, אנשים עם עודף משקל באמת, נרתעים לכתוב בפורום שבו כולם (כמעט) בעצם רזות... ואיך מישהי עם עודף של 30 ק"ג יכולה לכתוב שהיא ירדה ק"ג, כשבמקביל מישהי שהשמינה ק"ג (למרות שהיא חייבת רק כדי להגיע למשקל בריא), מייללת ובוכה שהיא שמנה, והנה השומנים שלה (שאינם) מתחילים להציץ לה ממכנסיה במידה 36...

sh53

New member
אולי לתת פחות תמיכה ופחות לעודד?

לומר שאתן מאוד רוצות לעזור ואתן רוצות מאוד לתמוך, אבל מאחר ואתן מבינות בתחום אחר לגמרי, לומר להן שנראה לכן שיעזרו להן יותר בפורום הפרעות אכילה. אולי כדאי לשתף בזה את מנהלות פורום הפרעות אכילה? אולי להן יהיה רעיונות איך למשוך את הגולשות אליהן? מקווה שזה לא יובן כחוצפה או כמתן הוראות למנהלות פורום אחר - אולי מנהלות פורום הפרעות אכילה תזמנה את הגולשות האלה לפורום שלהן ותכתובנה הודעה מזמינה לפורום שלהן? שתעננה לשאלה פה ושאלה שם ותאמרנה שנראה להן שהמשך הדיון יותר מתאים לפורום הפרעות אכילה ולא לפורום דיאטות השמנה - וכל הזמן להדגיש את שמות הפורומים. בקשר לאדומה שבפורום, זו בעיה ולא יודעת איך לפתור את זה. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, להמשיך כך זאת לא דרך - המשמעות של זה שיהיו 2 פורומים בנושא הפרעות אכילה, ולעומת זה פורום דיאטות והשמנה ילך לאיבוד ואולי יום אחד הגולשים יהיו בפורטל אחר, ימצאו שם בית חם ולהחזיר אותם יהיה קשה (אני לא מתכוונת שלא תרמתם לגולשים הרבה והם לא מעריכים את זה, אבל כשלפעמים רע בפורום, זוכרים את הדברים הרעים ולא את הטובים, גם אם זה לא קשור למנהלי הפורומים).

Pure SilenCe

New member
"למשוך גולשים" ../images/Emo9.gif

זה רק בפורטלים אחרים..
בפורטל תפוז אני לא מושכת גולשים, אבל מי שמזוהה כבעל בעייה או עניין, אני בהחלט מציעה לו את הפורום לנו כבמה לשיתוף וקבלת תמיכה.

Pure SilenCe

New member
'דיאטות והשמנה' & 'הפרעות אכילה'

זה הולך להיות ארוך: סקרה קצרה על שני הפורומים ומגמתם: פעם מישהו שאל אותי מה הכוונה בשם 'פורום דיאטות והשמנה'. זה היה עוד הרבה לפני שהגיעו שלושת המנהלות שנמצאות שם היום. הסברתי לו שהכוונה היא לפורום של אנשים המעוניינים לשים דגש על משקלם. הנגזרת הראשונה משם הפורום = דיאטות, היא לשתי קבוצות: יש את אלו בעלי שמנת ייתר, המעוניינים לרדת באמצעות דיאטות ומבקשים תמיכה או עצה. יש את האנשים בעלי משקל תקין המעוניינים לקבל טיפים כיצד לשמור על משקלם זה ולא לעלות יותר. יש את האנשים בעלי חוסר משקל שצריכים להוסיף ומבקשים סיוע ועצה בכך, ומכאן גם מגיעה הנגזרת השניה לשם הפורום = השמנה. למעשה ישנן מספר דיאטות. דיאטה היא מילה המעלה אסוציאציה ראשונית של ירידה במשקל, בעוד האמת היא שדיאטה היא אכילה מסודרת, לעיתים על-פי תפריט קבוע מראש. ישנן מספר סוגי דיאטות: 1. דיאטת ירידה במשקל - לבעלי השמנת ייתר, או משקל עודף. 2. דיאטת העלאה במשקל - לבעלי משקל נמוך מן הרצוי [היא דיאטת השמנה]. 3. דיאטת שמירה - לאנשים המעוניינים לשמור על משקלם התקין הנוכחי. 4. דיאטה רפואית - זו נועדה לאוכלוסיה הסובלת מבעיה בריאותית רפואית כלשהי, הניתנת לטיפול או הקלה באמצעות שנויי הרגלי אכילה, הוספת ו/או החסרת רכיב תזונתי מסוים מן התפריט הרגיל. [לדוגמא: בעלי כולסטרול הגבוה מן הממוצע נמצאים ברמת סיכון ומקבלים הנחיות חדשות לתזונתם.]. לפי הסבר זה, מאוד מובן שייכנסו אל 'פורום דיאטות והשמנה' בעלי משקל נמוך, במטרה להשתתף ולשתף, במהלך דרכם להעלאה למשקל רצוי. נשאלת השאלה, למה נועד בכלל 'פורום הפרעות אכילה'? ובכן, קצת היסטוריה: 'פורום הפרעות אכילה' הוקם ב"תפוז
אנשים" לפני 'פורום דיאטות והשמנה'. מי שלא מצא את עצמו ב'פורום תזונה' שהיה קיים אז, הגיע אלינו. אותו הקושי שאתן נקלעות אליו כעת, נקלענו אנו בזמנו. כמובן לא דחינו את הפניות אבל היה לנו קושי עצום בהתמודדות, בייחוד שעוד אז היינו קבוצה קטנה ואנונימית של אנשים המבקשים תמיכה. ואז כשארינה פתחה את 'פורום דיאטות והשמנה', עברו אותם גולשים שלא היו שייכים לקבוצת הפרעת אכילה. בעקרון, לא כל בעל משקל נמוך מן הרצוי הוא בעל הפרעת אכילה. ישנם גם אנשים שייחשבו אנורקטיים מבלי שתהיה להם הפרעה. אלו אנשים שמשקלם הנמוך הינו תוצאה של התפתחות קלוקלת, תזונה לקויה וכו'. אצלכן בפורום מגיעים אנשים [בעיקר בנים] המעוניינים להעלות את משקלם אפילו שאין להם שום הפרעה. הם פשוט רזים מידי. 'פורום הפרעות אכילה' נועד בעיקרו לקבוצת אוכלוסיה הסובלת מההפרעה עצמה, הפרעה בעלת מספר פלחים: אנורקסיה נרווזה, בולימיה נרווזה, השמנת ייתר, אנורקסיה-בולימית, אכילה כפייתית, פיקה [אכילת חפצים] ועוד. הפרעת אכילת מתפתחת לרוב מתוך שלושה מקרים: 1. דיאטת נעורים שכשלה והפכה להפרעה. 2. ההפרעה היא למעשה סימפטום של בעיה אחרת, לרוב מצוקה [פגיעה מינית, ילד מוכה וכו']. 3. ההפרעה היא סימפטום של הפרעה נפשית אחרת המולדת או מתפתחת באדם. כעת: אין שום בעיה שהגולשים ישתתפו בשני הפורומים. אמנם פחות גולשים מ'פורום דיאטות והשמנה' יימצאו ב'פורום הפרעות אכילה' עניין, בעוד שיותר גולשים מ'פורום הפרעות אכילה' יימצאו ב'פורום דיאטות והשמנה' עניין, מאחר ומרבית גולשי 'פורום הפרעות אכילה' הם אנשים המצויים תחת תפריט בקרה של מרפאות הטיפול, דבר שיעורר את האינטרס שלהם להיכנס לפורום השכן [דיאטות והשמנה] ולספר על ההתמודדות והקושי [וזאת מהסיבה שפרסמתי במאמר ב'פורום דיאטות והשמנה: יש קושי בכל התמודדות עם תפריט, על אחת כמה כשמדובר במופרע אכילה, שיש לו בעיה נפשית עם הנושא]. אבל קיימת בעיה. פעם הפרעת אכילה הייתה מוקצית כמו מגורים משותפים ללא נישואין בשנות ה-70. משהו שאסור לדבר עליו. משהו שצריך להתבייש בו, הן המופרע עצמו והן המשפחה. היום זה הפך למשהו "מודרני". אופנה חדשה. יותר בנות נכנסות לפורומים ומחפשות כיצד להשתלב בתוך המחלה כשהן במודע בוחרות לפגוע בעצמן. ואז, כמה נוח לא להיכנס לפורום שהינו קבוצת תמיכה המעודדת להחלים, אלא לפורום שכן המסייע לאנשים לשמור על בריאותם ולרדת במשקל, שבו מדברים על תפריטי הרזייה. בדיוק כמו אותה בחורה שחיפשה אצלכן לרדת במשקל ואז התוודתה שהיא בכלל אנורקטית. ישנם גם אנשים המסרבים להפנים את העובדה כי הם לוקים בהפרעה והצורך שלהם לשתף מתבטא בכתיבה בפורומים אחרים דווקא, ולא ב'פורום הפרעות אכילה', כמו 'פורום דיאטות והשמנה', 'פורום התמכרויות', 'פורום תזונה' וכו'. לכן, אנו כמנהלים צריכים להיות עם היד על הדופק. לשמור שלא נשגה ונלך שולל. וכאן אני מגיעה אליכן ריבי וגוגי, ואל הפורום שלכן. לפרוש לא ייתן דבר. עצם הפרישה תוציא אתכן מהמערכת אבל עדיין התופעה תצרום לכן ודבר לא ישתנה. אני מאמינה שכל זמן שתישארו בניהול, יש בידכן את הכוח לשנות ותוכלו לעשות זאת. מפריעה לכן התנהלות העניינים בפורום? העלו את זה לדיון על סדר היום. שתפו את הגולשים. צורם לכן שהמקום הופך ל"פורום לאנורקטיות בהחלמה", שנו את פני הדברים. המגמה היא להשיב את הפורום לצורתו הקודמת, שגולשים לא יבואו וייתקלו ב"אנורקטיות" וירגישו לא נוח לכתוב על הבעיות השמנה שלהם. יש לכן גולשת אדומה, קליאו, שהיא עצמה מופרעת אכילה לשעבר. הסתייעו בה. יש לה את הניסיון המנחה אותה כיצד להגיב לגולשות הרזות המחפשות את דרכן [בהשמנה או ירידה במשקל]. אלו שאתן חושדות שהן בעלות חשיבה אנורקטית וחוששות שנוכחותן בפורום עלולה לפגוע בהן ובבריאותן, כמו גם בגולשים אחרים, הפנו אותן למקום המתאים. יש את 'פורום הפרעות אכלה', יש את 'פורום תזונה'. מה שנוח להן. זה לא בהכרח "למשוך את השטיח תחת רגליהן" [אם כי משיכת שטיח כזו היא לעיתים בגדר "בריא יותר" מאשר להניח לבנות כאלו להסב לעצמן נזק]. נוכחותה של קליאו כאדומה בהחלט לא צריכה ליצור בעיה מאחר וקליאו מחזקת ת הגולשים לכיוון הבחירה בבריאות ועברה כמופרעת אכילה בהחלט מסיע לה לבסס את דבריה. וכמובן, אני. צריכות עזרה? אני כאן בשבילכן, לכל מטרה. אני קוראת את 'פורום דיאטות והשמנה'. לא תמיד אני מצליחה לעקוב. קורה שאני מפספסת הודעות שאולי אוכל לתרום מהניסיון שלי כמנהלת 'פורום הפרעות אכילה', או מניסיוני האישי. אם יש משהו שאוכל לתרום לכן, קריאה אחת ואני באה. יצרתן בית חם ותומך. מלא אהבה ושמחת חיים. חשוב לי שתשמרו על הבית הזה. אתן שלוש מנהלות ושתי אדומות. אם מישהי מרגישה נחלשת, הסתייעו אחת ברעותה. לקחת פסק זמן כדי לנשום אוויר זה דבר מאוד חשוב, לכן ולגולשים. זה לגיטימי שמנהל ירגיש תשוש וירצה פסק זמן. גם להרגיש ריחוק ולקטר זה מותר ואף רצוי. אז זכרו, תמיד תמיד הפורום שלנו פתוח לשיתוף פעולה אתכן. המגמה היא לעזור לגולשים [בכך אנו עוזרים הרבה לעצמנו], ואנו כאן על-מנת לעשות כל מאמץ להעניק את העזרה הזו.

Pure SilenCe

New member
ועכשיו חידה: ../images/Emo6.gif

כמה פעמים נמצאת המילה 'פורום' במאמר לעיל?

SofyTofy

New member
41../images/Emo103.gif

ואם זה לא כולל את המילה "פורומים" אז זה 39.

אההממממ

אני יודעת שזה מבעס לאללה,להיכנס לפורום שלך, ולדעת שאת לא נהנית ממנו. אבל אני חייבת להזכיר לכם, שזה בידיים שלכן
אני כן בעד להפנות את הגולשות לפורום הפרעות אכילה, כיון שזה הפורום שאמור לתת להן מענה, תמיכה הפנה והזדהות. פורום דיאטות והשמנה נועד לאנשים כמוני (כן....
), שפושט רוצים לרזות, בלי הסוגיות הקשות שיש במקרי הפרעות אכילה. אז בסיכמו של עניין אני רוצה להמליץ על גישה אופרטיבית: 1. להפנות את כל הבחורות שמתאימות לכך, לפורום הפרעות אכילה. 2. להודות מול עצמנו ומול הגולשים שאנחנו לא מושלמים, ויש פורומים שיותר יתאימו. 3. להחזיר את המושכות לידיים שלכן. בהצלחה

n u t

New member
מה לגבי...

קצת לשנות את שם הפורום מדיאטות והשמנה למשהו בסגנון השמנה וידאטות הרזייה (או משהו עם ניסוח קצת יותר טוב משלי). כמו שאמרה Pure SilenCe, דיאטות הן לאו דווקא להרזייה, יש המון אנשים היום שמחפשים דיאטות בריאות מסוג זה או אחר והמון בנות (לצערינו) שנזקקות לדיאטות השמנה... כרגע, כשאחד מהאנשים האלה מחפש את הפורום המתאים לו, אני לא מוצאת למה שלא יפנה לורום, ואיך מהשם שלו הוא יבין שהפורום נועד רק לאלו בעלי המשקל העודף... אני לא יודעת עד כמה זה יעזור בפועל אבל אם אני אשים את עצמי בנעליה של אנורקסים, מישהי שמנסה להחלים ומנסה למצוא את הדיאטה המתאימה לה לצורך כך 0בין שאר טיפולים למיניהם)הייתי רואה בפורום שהשם שלו מדבר בין השאר על דיאטות כמקום המתאים לי, מצד שני אם שם הפורום היה השמנה ודיאטות הרזייה (או, שוב, שם בסגנון), הייתי ממשיכה בחיפושי וככל הנראה בוחרת בפורום הפרעות אכילה להכנס אליו.... סתם הצעה שאפשר לשקול... בכל אופן בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

עופר 123

New member
ואפשר גם להפנות ל...

פורום "שמנות ויפות" (399). מעדויות ששמעתי, כניסה ל"שמנות ויפות" מערערת חשיבה קודמת שהיתה לגבי עודף משקל, וגורמת לבחורות עם הפרעות אכילה לחשוב על המצב שלהן מנקודת מבט אחרת. שווה לנסות
. עופר

למעלה