לא מרגישה טוב...

בוזיקית

New member
לא מרגישה טוב...

חזרתי מהרופאה (רופאה בתחום פיזי, לא נפשי). רע לי. היא לא מוכנה לטפל בי יותר עד שאני לא יורדת במשקל. עברתי את ה - 100 ק"ג והשארתי גם אותו מאחורי. אני נראית ומרגישה כמו בלון נפוח שעוד שנייה הולך להתפוצץ. היא הזהירה אותי שהמערכות בגוף שלי עומדות בפני קריסה. אין לי אוויר. אין לי חשק לכלום. אני כל כך עייפה. בא לי להקיא. בא לי לישון. לא יודעת מה בא לי. אולי רק להיכנס למקלחת טובה ולמיטה - מה שלא עשיתי כל כך הרבה זמן... שוב בעיות רפואיות. שוב רופאים. לא יכולה יותר! אין לי כוח להמשיך ככה. שפל במצב הרוח. שפל בהרגשה הגופנית. לא אכפת לי כלום, מחפשת רק הזדמנות לרדת ולהתחרע על עוד חבילת גלידה. לחסל עוד סמבוסק גבינה בולגרית נוטף ועסיסי. אפילו סלט ירקות מושקע עושה לי את זה. אפילו אוכל בריא - אורז מלא בעשבי תיבול... הכל עוד ועוד ועוד, להחניק הכל, לדחוס הכל פנימה, לא להרגיש, כי את לא שווה כלום, את אשמה בכל, את רעה, את לא טובה מספיק, לא טובה בכלל... אם אמא היתה רואה מה אני עושה לעצמי היתה ודאי מתהפכת בקברה. 2 הורים מתו מסרטן. 2 אחים שמנים עם סוכרת, יתר לחץ דם ובעיות בלב. ואיפה אני בכל הסטטיסטיקה? מתי גם לי יקרה משהו ממש רציני? אני בדרך הנכונה, הרופאה אומרת. לא יכולה לשאת את הכובד שלי. מילא אם כל החיים שלי הייתי שמנה ורק מתנדנדת 2 קילו פה, 2 קילו שם, אבל אתם יודעים מה זה לעלות בבת אחת, תוך 4 חודשים, 40+ קילו??? הלב לא עומד בזה. ועמוד השדרה. האלרגיות שלי בשיאן. איך אני עושה את זה לעצמי עם הגנטיקה המחורבנת שלי? למה אני מתעללת בעצמי? חייבת לקחת את עצמי בידיים, כי כבר לא רוצים אפילו לרשום לי תרופות. בשביל מה לרשום לי תרופות, הם אומרים, אם אני ארד במשקל ואולי לא אזדקק לתרופות בכלל? הם לא מבינים שאיבדתי שליטה, אבל אני רוצה את החיים שלי בחזרה! אני נואשת, רוצה שליטה על החיים שלי! הלא הייתי שם לפני שנתיים, ירדתי 33 קילו ונראיתי נפלא!!! הרגשתי מצויין מבחינה גופנית, וגם עשיתי כושר. אכלתי שפוי ובריא. ועכשיו כאילו לא אכפת לי, אבל רק כאילו. כי מה שנשאר לי זה אני. ואני חייבת לדאוג לעצמי ולבריאותי. לא כל כך משנה לי שאני נראית זוועה. הבריאות שלי הולכת ונהרסת ואין לי את מי להאשים זולת אני עצמי. החלטתי: השבוע אני הולכת לפגישת OA (אכלני יתר כפייתיים אנונימיים). מה כבר יש לי להפסיד? את הכבוד שלי? ממילא אבד לי מזמן... אני רק רוצה לחיות בשקט, רק לחיות בלי ששום דבר יכאב, בלי סיוטים, בלי חוסר אונים שכזה... אני זקוקה לעידוד, אני זועקת מבדידות, אני רוצה להיות לבד, לא יודעת מה אני רוצה... נראה לי שהלכתי קצת לאיבוד... אולי גם אני עומדת בפני שבץ מוחי כמו שהיה לאמא 5 שבועות לפני מותה? הרי גם אני מתבלבלת לפעמים ושוכחת איזה יום היום, ואני כל כך עייפה... אומרת לעצמי: את עוד לא בת 30, מה פתאום שבץ, מה פתאום התקף לב, אבל אם הייתם רואים אותי הייתם מבינים - ככה אי אפשר להמשיך! אני חייבת לדאוג לעצמי, כי אני קורסת, על סף קריסה, ואין לי כוח להחזיק ככה את עצמי. אנשים טובים רוצים לעזור, אבל לא יודעים איך. תמיד יש אנשים טובים, ואני שונאת ליפול למעמסה. אף אחד לא מבין שקשה לי לתפקד. שגם אני רוצה לצרוח את כל הכאב מתוכי, רוצה להקיא אותו מתוכי, אבל לא יכולה, וכל מה שיוצא לי זה לחישה קטנה, קול עדין וחמוד, של ילדה קטנה, זה מה שבוקע מגרוני כשאני מדברת. או יותר נכון מקשיבה. גם אני רוצה פינה. גם אני רוצה שיקשיבו לי. אולי בגלל זה, אולי גם בגלל זה אני תופסת מקום פיזי כל כך גדול. אתם יודעים מה זה שאני לא יכולה לשבת במושב זוגי באוטובוס אם במושב התפוס יושב מישהו במשקל ממוצע ומעלה? לפעמים אני מעדיפה לעמוד, מהבושה... אנשים נועצים מבטים ולא בגלל יופיי הרב. אנשים מנסים להידחק במושב שלידי רק כשאין להם ברירה, ונושמים לרווחה כשמתפנה מקום אחר או כשאני יורדת. רוצה לקבור את עצמי מבושה. מה שווה כל הקסם האישי שלי וכל החיוכים וההומור, מה שווה ההבנה שלי, האמפתיה, האהבה שיש בליבי לבריות, הרצון שלי לנחם ולעזור, מה זה שווה, כשאפילו לנשום זה בשבילי משימה? שאם אני עולה קומה אחת ברגל אני צריכה חצי שעה להתאושש ולא יכולה לדבר? מה זה שווה להתבכיין - קומי ותעשי משהו, ויפה שעה אחת קודם... מבטיחה לספר לכם איך היה במפגש. אני חייבת לעשות את זה סוף כל סוף, הרי אני מפנטזת על זה חודשים אם לא שנים... תחזיקו לי אצבעות אנשים טובים, כי אני הולכת ומאבדת את היכולת לעזור לעצמי, ומשם הדרך למטה קצרה, קצרה ביותר... שלכם באהבה,

עצוב73

New member
מה עושים שנגמרים כל המילים.....

הרי את כבר שמעת הכול, את ההסברים, התוכחות, ההפחדות, התחינות..... הלכת לאיבוד במבוך של עצמך, מבוך אפל סבוך ומפחיד, עייפה עד עצמותייך, בודדה , חסרת כוחות מיואשת. באופק מאירים מגדלים של ההגיון, שמחת חיים וחוכמה נשכחת..... ואת, מלאת הקסם, עוצמה פנימית ואור פנימי - שילפי את אבקת הקסמים ופזרי אותה לכול עבר...התבונני בניצנוצים המתפזרים באויר, שאפי אויר פסגות צונן ועמקים ירוקים, הקשיבי למים הזורמים בנחל שלרגליך.....אספי כוחותיך וצאי למסע ! המסע אל האור, אל היופי הפנימי . צאי מהמבוך.... את לא לבד במסע....אנחנו נהיה שם על העץ הגבוה, נלווה אותך ממעוף הציפור, נרמוז לך על הדרך באור הנשבר על המים הזורמים, ונלטף אותך ברוח המרגיעה. צאי לדרך ! את לא לבד...........

בוזיקית יקרה ../images/Emo39.gif

אני מאמינה בך. יש בך את היכולת לקחת את עצמך בידיים, להרים את עצמך כשאת נופלת, כל פעם מחדש. כל הכבוד שהחלטת ללכת לפגישה של אכלנים כפייתיים. זה צעד ראשון. את בטח יודעת טוב ממני שהדרך לאן שאת רוצה להגיע רצוף בנפילות והחכמה היא לא להרים ידיים אלא להתמיד עד שמגיעים למטרה. אני ממליצה לך לרשום על הראי את המשקל שאת רוצה להגיע אליו, הכוונה למטרה המיידית לא הסופית. למשל, שני ק"ג פחות מאפא שאת נמצאת היום. וכך כל פעם, לעדכן את המספר, עד לאן שאת רוצה להגיע. המטרה הסופית צריכה להיות ריאלית והדרך חייבת להיות הדרגתית. כי שיטה דרסטית, שלא תוכלי להתמיד בה לאורך זמן, לא תלמד אותך שנוי הרגלי אכילה לתמיד. כמו כן, ממליצה לך לעלות על המשקל כל לילה וכל בוקר, כדי להיות עם היד על הדופק, ולראות מה קורה. בוודאי צפויים לך ימים טובים וימים פחות טובים. אך את יכולה להגיע לשם. את חייבת תמיכה ואני שמחה שאת פונה לחפש אותה. מחזיקה לך אצבעות!

בוזיקית

New member
תודה רבה על העידוד, אני זקוקה לו

כמו אויר לנשימה!!! נ.ב. בשום מקום שהייתי בו בקשר לדיאטות לא ממליצים על שקילה יומית - זה האסון הכי גדול שיכול להיות למרזה. הכי טוב זה פעם בשבוע או פעם בחודש אבל בשום אופן לא כל יום - כי השינויים הקטנים היומיומיים (אפילו של נפיחות לפני מחזור) יכולים לשגע ולגרום לאובססיות חדשות והתמכרויות חדשות, גרועות ביותר...

motek89

New member
בוזיקית יקרה!!!../images/Emo24.gif

קודם כל גם אני מאמינה בך!!!! באמת באמת, יש לך יכולות.. אם הצלחת פעם קודמת להוריד 33 קילו, אז למה שעכשיו לא תוכלי? את פשוט חושבת שהכל שלילי... יש לך רצון אבל רצון מדומה, את גוררת את עצמך להרגיש רע.. תחשבי חיובי עד הסוף! תגידי לעצמך: "ביזיקית יקרה שלי, מהיום את תופסת את עצמך ביידים. את תהיי אישה רזה ויפה, עם המון כוח ואומץ.. את מסוגלת, את בהחלט מסוגלת! למה שלא תהיי מסוגלת?" ככה תגידי לעצמך כל יום עם כוונה. אל תשנני את זה סתם ככה בלי להבין את המשמשעות... , כי את באמת מסוגלת! כל הכבוד שאת הולכת לפגישה הזאת, זה כבר צעד!!! את בתחילת הדרך.. רק אל תתיאשי בוזיקית! את נשמה, את פשוט תפארת. יש לך המון נשמה, את אישה טובה. אוהבים אותך, בכל מצב שתהיי!!!

כתומית

New member
בוזי אהובה ../images/Emo47.gif

הכל כבר נאמר לך כאן אודות ההרזייה, ואני תומכת בך בכל לבי, אבל בתוך כל התהליך הזה (שגם אני נמצאת בו) חשוב גם להינות, רב האנשים שעושים דיאטות נכנסים למצב של "אני אחיה,אהנה,אעשה, אחרי שארזה" אני בטוחה שאינך כזו אבל לפעמים קשה להפריד בין שינויי הרגלי האכילה והתפיסה הרגשית של היוםיום ושל עצמך. אם תציצי בכרטיס שלי תראי שם פורום שאני מקשקשת בו, פורום שעשה לי הרבה טוב על הלב, גילה לי מחדש את הים ואת האופציה המסעירה ללבוש חצאית:) (לא העזתי, בערך מגיל 6) ודרך ההנאה שגיליתי שם מצאתי עוד אמביציה לאכול בריא, לרזות, בלי להשקיע בזה את כל הנשמה, כי לנשמה מגיעים עוד דברים. אני מזמינה אותך להצטרף אלינו שם, וזה ממש ישמח אותי אם תבואי גם למפגשי הים שיש מידי פעם, שלי אישית החזירו הרבה שמחת חיים.

בוזיקית

New member
תודה כתומית חמודה. תוכלי בבקשה לפרט

במה מדובר? אולי במסרים? אני גולשת מהסלולרי עכשיו, אני בעבודה. בלילה אכנס למחשב שלי בבית ואקרא. תודה שוב לכולכם, אנשים יקרים!

nagista1

New member
בוזיקית יקירה,

מאוד נוגע לליבי מה שרשמת ומאוד כואבת איתך. אני מבינה שב-4 החודשים האחרונים מצבך התדרדר ועלית 40 ק"ג,מה קרה בתקופה הזו או אפילו לפניה שגרם לך לנסיגה כזו?מה עורר את הבעיה הזו שוב? אני רואה שאת במצוקה נפשית קשה מאוד ואני חושבת ורק אם את מרשה לי להציע לך שאת צריכה טיפול אישי אצל פסיכולוגית ובמקביל לגשת לפסיכיאטרית שתתן לך משהו שייקל על הכאב הגדול הזה שבעזרת האוכל את מנסה לשכך אותו ,להעלים אותו כי להתעסק באוכל זה עדיף מאשר לטפל בבעיה האמיתית-ותאמיני לי אני הייתי שם אומנם אצלי זה התבטא בצורה ההפוכה לך (אנורקסיה)אבל בגדול הפרעות אכילה מהסוג הזה באות לכסות על בעיה אחרת מהותית ושורשית יותר-תאמיני לי מי כמוני יודעת. לכן יקירה, אני מקווה שתקחי את הדברים האלו לתשומת ליבך ותעזרי לעצמך,כי לבד זה קשה מאוד אפילו בלתי אפשרי.תצילי את עצמך מעצמך את האויב מספר 1 של עצמך היום.אני בטוחה שאת בחורה מקסימה ונבונה ותדעי לעשות את הצעדים המתבקשים,תקשיבי למישהי שכבר היתה שם. שולחת לך המון כוחות ומחזקת אותך, נגיסטה.

בוזיקית

New member
תודה מקסימה על המילים היפות...

אמנם 4 חודשים, אך לפני שנה וחצי זה התחיל ונמשך מס` חודשים: אמא שלי היקרה, הבריאה, מלאת החיים, חלתה בסרטן ולפני שהספקנו להבין מה קורה היא נפטרה לי בידיים. כנל אבא לפני 14 שנה. הכל קרס, התמוטט. גם לי יש מחלה אנדוקרינית מסובכת. זהו, נותרתי לבדי בדירה. את מוזמנת לעיין בהודעות הקודמות שלי, סיפרתי שם הכל. תודה על התמיכה נשמה טובה. ומה איתך? הבראת? בת כמה את אם מותר לשאול? תבורכי, שלך, בוזי

דולידול

New member
חשבת שאני אוותר לך ../images/Emo24.gif

בוזי, יש לך מטרה ועכשיו כל כלך לכיוון הזה ירידה במשקל בשביל הבריאות שלך ואת יכולה לעשות זאת. ראה זאת כאתגר חדש בתקפה הזאת לפעמיים זה אפילו יכול להוציא ממחשבות אחרות לא טובות שתופסות מקום בראש. איתך תמיד דולי

טריגר בהודעה של בוזיקית..../images/Emo29.gif

>למה אף אחד לא אמר?
< מאד כאב לי מה שכתבת... אולי בגלל שאני מבינה אותך מאד מאד
אין לי הרבה מילים אבל אני חושבת שכל המעלות הנפלאות שלך שציינת מאד חשובות. את יודעת שאת בנאדם טוב וזה חשוב. באמת עצוב לי ממש לקרוא את זה כל כך כואב הלב
אני באמת באמת מקווה שיהיה לך רק טוב ואושר בחיים. באמת

beautifull rose

New member
גם אני מחזיקה לך אצבעות בוזיקית

שתתחזקי ולא תתני לעצמך ליפול. לפעמים אני נכנסת וקוראת מה שאת כותבת בפורום הזה,וכל פעם עולות לי דמעות בעיניים וכואבת לי הנשמה על הדברים הנוראים שעברת,האבידה של שני הורייך היקרים,ומצבך הבריאותי, אני שואלת את עצמי איפה הצדק למה אדם שלא עשה רע לאיש צריך לסבול בצורה כזאת... אין לי מילות קסם וקרוב לוודאי שכל מה שאגיד כדי לנחם אותך לא יהיה מספיק טוב משום שאני לא היתי במקומך ולא סבלתי בצורה כזאת,כל מה שאני רוצה להגיד לך זה שאת לא לבד בעולם אני ועוד הרבה אחרים כאן כדי להקשיב לך ולעזור לך,את באמת בנאדם ניפלא עם לב רחב וטוב שעוזר לזולת ומגיעה לך רק אושר בחיים ,סבלת מספיק. תחזיקי מעמד עד כמה שזה קשה לך,אולי בגלל שאת עדיין מתאבלת על מות אימך היקרה ובגלל זה יש לך את הסיוטים ואת הפרעות האכילה, אבל את מוכרחה להמשיך הלאה,להניח לעבר,רק הזמן יירפא את הפצעים אפילו אם זה נורא כואב. עכשיו את צריכה לחיות ולהבריא כי את צעירה,אפילו לא בת שלושים יש לך חיים שלמים לפנייך,ויש לך למה לצפות,אולי הדברים יסתדרו לטובה. אני רק מאחלת לך להיות חזקה ברגעים קשים אלו,שיהיה לך שקט נפשי,הלוואי שלא תדעי עוד צער לעולם... מה-

בוזיקית

New member
תודה אנשים יפים, תודה על המילים,

על התמונות החביבות של החתולים (החיות הכי אהובות עלי!!!) אתם ממש נשמות טובות, וגם אם אתם חושבים שאינכם יכולים לסייע, עצם הידיעה שאתם כאן, ושאפשר להתבטא פה בלי לחשוש, ושאפשר לקבל חיבוק, אפילו אם הוא וירטואלי, עצם הידיעה שיש לי פה חברים שאיכפת להם ממני, מעודד ומחזק, ומעלה בהחלט חיוך על שפתי. קבלו בחזרה חיבוק אדיר, מנחם ומרגיע, בדיוק כמו זה שהענקתם לי בעצם קיומכם. מאחלת לכולנו לילה טוב, ושנהיה טובים לעצמנו, הלואי אמן. החזיקו לי אצבעות, מחר אני הולכת ל - OA בפעם הראשונה!!!!!!!!!!!! שלכם,

motek89

New member
בהצלחה לשתינו!!!!!!!!!

בוזיקית, יהיה טוב, שתינו נצליח, ובגדול!!!!! אני מחזיקה לך ולי אצבעות.

למעלה