לא מרגיש ביטחון בנהיגה.

movies

New member
לא מרגיש ביטחון בנהיגה.

שלום לכולם,

יש לי כבר כשנתיים רישיון ולאחר משך הזמן הזה אני חייב להגיד שאני לא מרגיש ביטחון בנהיגה.
אני מרגיש בטוח בעצמי רק עם יש איתי מישהו באוטו...ניסיתי להשתמש עם gps של וויז,אבל הרבה
פעמיים הוא לא מדויק ועושה יותר מידי סיבובים ארוכים.

יש לי בעיה כאשר אני צריך ליסוע למקומות שאני לא מכיר,בכל הקשור למקומות שאני מכיר אני מרגיש
את הביטחון הזה...אבל אני לא מרגיש שאני עצמאי בנהיגה שלי,האם כדי לפנות למישהו שמתעסק בקורס
נהיגה מתקדמת???.אחד שעובד עם פחדים בנסיעה?.

guya72

New member
בטחון בנהיגה

ממה נובע חוסר הבטחון ?
חשש שתטעה בדרך או חשש מנהיגה בכלל ?

בקריאה נוספת, אני מבין שהחשש הוא מטעות בדרך.
אני חושב שאתה מסתכל על זה בצורה שגויה, ולכן החשש.
הצורה הנכונה להסתכל על עניין התעייה בדרך היא שגם אם תטעה בדרך - אז לא קרה כלום. במקרה כזה (של טעות בדרך), הפן החיובי הוא שזכית לראות מקום שאינך מכיר / לא היית בו בעבר.

לגבי וייז - בעקרון הוא נותן לך את הדרך הכי מהירה ליעד, בהתחשב בהגדרות שהכנסת, בעומסי תנועה שהמערכת מזהה ומדיווחי משתמשים אחרים.
לכן יתכן שהוא עושה סיבובים ארוכים (אני לא מסכים עם הקביעה שהוא לא מדוייק). לאחר כל הכתיבה הזאת, אני קולט שיש סיכוי גדול שאינך חש בטחון באופן הנהיגה שלך, אך אתה מקרין זאת לכיוון אחר.

כמדומני שיש מורי נהיגה שמתעסקים עם פחד בנהיגה.
לגבי קורס נהיגה מתקדמת - לטעמי, זה פחות רלוונטי

movies

New member
ל guya

מנהיגה בכלל לינהוג אין בי פחד,אני נוסע כל יום אבל את כל המקומות שאני נוסע לבד אני מכיר טוב טוב.

האפשרות השניה שצינת נכונה,יש לי את הפחד ליטעות בדרך שאני אגיע למקום שאני לא יכול לצאת ממנו,
פשוט מדאיגה אותי המחשבה שאני טועה "לאיפה נוסעים עכשיו",נתון מאוד חשוב לציין שאני נוסע במקום
שאני לא מכיר אני כל כך בלחץ שאני מרוכז רק בכביש ולא מצליח לראות את השלטים הם כאילו נמחקים בשבילי.
זה נכון שאכיר מקום חדש זה היתרון להמשך אבל איך אחזור באותו רגע?.
עוד דבר נניח שאני נוסע במכונית ברחוב דו סיטרי בעיר,ומשתי צדדי הכביש יש גם מכוניות שחונות בצד,
קשה לי להרגיש את המרחקים של המכוניות שבאות מולי,ולרוב אני לוחץ ממש הרבה ברקס עד שאני
מרגיש את זה...הבעיה הזאת מתאימה לנהג חדש אבל היא כבא לא אמורה להפריע לי...

שמע לדוגמא בחיפה בגלל שמשפצים שם את כל העיר והכבישים,ממש לא כדי להדליק את הוויז באיזור הדר,
יש שם כל שניה "פניה",ואפילו בוויז מסרו לי שבגלל כל השיפוצים שם הוא ממש לא מדויק...אבל גם לדוגמא
בקריות ,לפעמים הוא אומר לי פנה שמאלה שיש מעבר חציה להולכי רגל שאסור למכוניות לעבור בו...
שמתי לב שהוויז עובד הכי טוב בנסיעות בין עירוניות בכבישים כמו עפולה,גליל עליון,עמק יזרעאל לשם הוויז
ממש מדויק שיש לו לרוב נסיעות ישרות ופניות בודדות שמגיעים בהם ליד.

האם אתה מכיר מורים מאיזור חיפה והקריות/עכו נהריה והסביבה שיכולים לתת לי מענה לבעיה הזאת?.
ולעשות שיפור משמעותי בחווית הנהיגה שלי?.

guya72

New member
תגובה

למרות שאני מאזור הקריות - אינני מכיר מישהו שמתעסק עם זה (אני בכלל לא קשור לתחום הוראת הנהיגה).
תוספ מאוחרת: כרגע נזכרתי שבעבר ראיתי באתר של אגד שיש להם קורס בנושא.
http://www.egged.co.il/main.asp?lngCategoryID=11122

לא הבנתי מה הכוונה - מעבר חצייה שאסור למכוניות לעבור בו..

לגבי כך שאתה מרוכז כולך בכביש, ואינך מסתכל על שלטים - תצטרך ללמוד להוריד מהלחץ (קל לדבר....).
אינני יכול לתת רעיונות לפתרון, מאחר ואין לי ידע ו/או הבנה בתחום.

efibau

New member
פיתוח ביטחון בנהיגה

ביטחון בנהיגה הוא דבר נרכש עם הזמן. כמו מרבית הפעולות שאתה עושה במשך היום, גם הביטחון בנהיגה ילך ויגבר עם הזמן והניסיון.
לא יודע מניסיוני מה יתרום לך מישהו ב "מתעסק בקורס נהיגה מתקדמת", כפי שאתה תוהה.
בגדול אוכל לומר לך כך: כשיש בעיה גדולה , מחלקים אותה לתתי בעיות, מטפלים ופותרים כל תת בעיה בנפרד וכך הבעיה הגדולה מגיעה לפתרון.
אולי תאמר: "זה נחמד במילים, אבל מה לעשות תכלס? "
אז ראשית, כמו שכתבו לך כאן, האם אתה יכול לשים את האצבע מה הכי גורם לך לחוסר ביטחון בנהיגה? השליטה ברכב? ההתמצאות בכביש? להביט בתמרורים ולמלא אחריהם?
כעת בוא נפרק את זה לגורמים.
אם זה התמצאות ואתה עושה סיבובים רבים כדי להגיע ליעד- ראשית קח את זה בפרופורציה: זה לא נורא . אתה לא באיזו אוטוסטרדה בארה"ב שאם טעית צריך לנהוג עשרות או מאות ק"מ כדי לתקן. מקסימום פיספסת פנייה, אז אתה מתקן וחוזר. לא להיבהל אם טעית והגעת למקום אחר. אגב, עד היום עם כל עשרות השנים שאני נוהג- אני שואל אנשים היכן זה הרחוב הזה ואיך להגיע.
לגבי השליטה ברכב, זה יבוא עם הזמן. אם לא זו הבעיה אז נמשיך הלאה.
לגבי שילוב מבט על תמרורים ונהיגה. צא ביום רגוע מתנועה- נאמר שישי אחה"צ או שבת לאזור שבצידיו יש הרבה עצים ואפילו מדשאות. תשלב את המבט שלך בכביש עם הצצות בירוק של הצמחיה. זה מרגיע. זה יסדר את הראש ויגרום לך גם להינות מהנהיגה אתה צריך ללמוד להינות מהנהיגה והיתר יבוא עם הזמן.
שים לב- אמרתי להינות ולא להיכנס לשלווה מוגזמת כי אז תאבד משהו מהדריכות שכל כך צריך בנהיגה. אבל על זה אדבר בפעם אחרת.

לסיום, תעשה לך רוטינה: נכנסת לרכב, רגע לפני שהנעת אותו , תסדר לך בראש את הדברים הללו שכתבתי כאן, קח את הנושא באיזי, תעבוד על עצמך, תרגע- והיתר יבוא לבד.

שיהיה בכיף,
אפי.

למעלה