לא משפחה

  • פותח הנושא ltz
  • פורסם בתאריך

ltz

New member
לא משפחה

רווקה, סטודנטית, ודווקא לא במינוס להפך, עבדתי אחרי הצבא וחסכתי כל אגורה, ועכשיו אני תוהה לעצמי כמה אני יכולה להרשות לעצמי. אשמח לקבל הכוונה או כלים. איך להעריך כמה "מותר" לי להוציא ואיזה גבול אסור לעבור?
 

ariri

New member
גם את משפחה

אומנם לבד, אבל גם סוג של משפחה. השאלה שלך אינה ממוקדת כי לא ברור לכמה זמן את מתכוונת ואם עדיין יש לך הכנסות בצד ההוצאות. הכלל אומר כי את יכולה להרשות לעצמך פחות מהחיסכון. אסור לך לחרוג ל"מינוס" ומראש קחי בחשבון הוצאות "בלתי מתוכננות".
 

goldy

New member
זו הנוסחה

N-1=Y N = כמות כל הכסף שאת מרוויחה בחודש. 1 = כמות הכסף המינימלית שחייבת להישאר אצלך. Y = כמות הכסף המירבית שאת יכולהוציא. למשל אים את מרוויחה 10 שקלים בחודש את חייבת להשאיר אצלך לפחות שקל אחד, כך שהסכום המירבי שמותר לך להוציא הוא 9 שקלים. קודם קובעים מטרה ראשית אח"כ הוצאות. קודם עושים רשימה, אח"כ מוציאים. קודם מטעינים כת"ם אח"כ מוציאים.
 

chenshotokan

New member
ההמלצה שלי

נכון שעכשיו את רווקה וסטודנטית וזה גם בהחלט הזמן לכייף ולהתפנק קצת, ואין כל רע בזה - אפילו לדעתי זה חיובי וחשוב. בתור אחת שאוהבת להיות עצמאית - לדעתי זה תמיד טוב שיש כסף חסוך וכמה שיותר, אף פעם אין לדעת מה יהיה בעתיד.. אולי תרצי עוד קורס מגניב, או תכירי בחור ,ולא, אי אפשר לתחנן את זה, אז גם לפעמים יש חתונה לפני שחשבת שתיהיה שגם זאת הוצאה, אולי פתאום תחליטי שאת רוצה בית, או שמישהו מהמשפחה זקוק לעזרה כספית, או פתאום טיול לחו"ל מאוד מפתה וכו... מקווה שהבנת את התמונה... לכן: 1. לא כתבת אם את חייה מהכספים שחסכת או עובדת בהיותך סטודנטית. 2. בהנחה שאת גם עובדת... תעשי חישוב כמה את צריכה כדי לחיות בחודש טוב (לא טוב מידי אבל טוב).. ושעדיין ישאר לך חיסכון מסויים בצד (ועדיף כמה שיותר). דוגמא ללחיות טוב - לצאת פעם בשבוע, טוב מידי - לצאת כל יום. 3. אם את חייה מחסכון בנתיים - קודם כל תנקי ממנו את השכר לימוד לשאר השנים, אחר כך תחלקי אותו חודשית ללפחות השנתיים הראשונות של הלימודים ואז תראי כמה נשאר לך כל חודש .. ממה שנשאר תנסי גם לחסוך קצת שישאר עוד בצד. קצת מוזרה לי גם השאלה שלך... הרי כתבת שעבדת אחרי צבא וחסכת כל אגורה... ועכשיו את תוהה כמה את יכולה להרשות לעצמך.. האם זה בגלל שהפכת לסטודנטית? פחות שעות עבודה אם בכלל או שבגלל שאת רוצה לעשות קצת חיים? מהיכן השאלה הזאת מגיעה היום?
 

ltz

New member
השאלה נובעת

מאופי הקמצני שלי שלא מרשה לעצמי לבזבז כסף על דברים שאצל אנשים אחרים נחשבים כהכרחיים (למשל: נעליים, או אפילו אוכל - הכוונה למשהו מפנק או מאוד בריא) אני לא יוצאת, כמעט בכלל, למרות שאני עובדת. יש לי עבודה קבועה שמניבה פחות מ800 ש"ח (אבל לפחות זה חוסך גם ביטוח לאומי) ועוד עבודות מהצד שלמרות שמביאות יחסית הרבה (ממה שציפיתי) אני מעדיפה שלא לבנות עליהם. אבל כרגע בחישוב של שכ"ד - 600 ש"ח (מעונות האוניברסיטה) ואוכל - 300 ש"ח (חודש שעבר עברתי את זה) זה יותר מההכנסות שלי. כמובן ששכ"ל מנוכה מהחסכונות וכן גם היתרה של הוצאות האוכל. כולם אומרים לי שיש לי מספיק כסף ושאני יכולה להרשות לעצמי קצת יותר. האמת היא שאולי הם צודקים. אבל כנראה יש לי איזו בעיה בראש. הפוכה ממה שיש בד"כ למי שפונה לייעוץ פיננסי....
 
אין לך אופי קמצני אלא אופי ריאלי

הכלל הידוע הוא שסך ההכנסות צריך להיות גדול מסך ההוצאות. כל עוד זה לא מתקיים חייבים לחסוך ולא לחרוג. "כולם" שאומרים לך.....לא יצטרכו להתמודד עם הגרעון. בהצלחה
 

ltz

New member
כן ולא

כי החסכונות שחסכתי בעבר מיועדים בדיוק לתקופת הלימודים. הבעיה היא שאני לא יודעת כמה להרשות לעצמי וכמה לא.
 

Itzik RDVC

New member
קסם הריבית דה-ריבית

תתחילי לחסוך גם אם זה 50 שקל לחודש. זה מדהים כמה שכסף קטן שמוחזק בתוכנית חסכון פשוטה מכםיל את עצמו שוב ושוב כאשר יש מספיק שנים. לפי הכרטיס את בת 24 ולכן בואי נראה מה קורה לחמישים שקלים שמושקעים בריבית שנתית צנוע של 3.5%. אחרי 40 שנה 50 שקלים הופכים בקירוב ל- 200 פי 4 ממה שהשקעת.
 

chenshotokan

New member
עד כמה שהבנתי במק"מ אי אפשר להכניס כל חודש

סכום מתווסף אלא רק לסגור סכום כללי ללפחות שנה
 

Glock19

New member
לגבי מק"מ

מק"מ - מלווה קצר מועד זהו אג"ח מדינה לא צמוד המונפק לשנה. המק"מ נסחר בבורסה וניתן לקנות ולמכור ללא הגבלה.
 

batid

New member
בוקר טוב../images/Emo50.gif

אני מעריך אנשים במיוחד סטודנטים שמצליחים לעמוד על הרגליים, הכלים הבסיסיים הם סיכום כל ההוצאות החודשיות העכשוויות והממוצעות ובחינתם מול ההכנסות שלך. בנכסים(חסכונות) שיש לך השתדלי לא לגעת ושימרי אותם רק ליום סגרירי. הוצאות הבסיס שלך הם לתחזוקה רגילה כגון: שכ:ד, שכ"ל, הוצ' ללימודים, שוטפות על הדירה- ארנונה, חשמל כלכלה, נסיעות וכו'. השתדלי לפקח על ההוצאות המשתנות, יציאות,מתנות,פלאפון, סיגריות ודומיו. ואת תהיי בסדר. כמו כן גשי ליועץ השקעות ותנסי למקסם את הרווח על חסכונותייך בלי סיכונים מיותרים. בהצלחה בלימודים ובהמשך החיים יישר כח
 
למעלה