לא מתליחה להחליט עבור עצמי

ninale

New member
לא מתליחה להחליט עבור עצמי

אני כבר די גדולה, בגיל (33) בו כבר הייתי אמורה להחליט מה אני רוצה, ילדים - כן או לא. אני מתחבטת בסוגייה ביני לבין עצמי ויחד עם בן זוגי, ואני לא מצליחה להחליט אם אני רוצה את זה או לא. בחיים לא התחברתי לילדים, אין לי סבלנות ואני פוחדת שכל חי ינוהלו על ידי מנוזל זב חוטם. מצד שני, אחרי שאחותי ילדה ועוד אינספור חברות משתלט עליי רוך - שלא היה.. וכל הילדים, באופן מפתיע אוהבים אותי.. עד בלי סוף!!! וגם אני נהנת לשחק איתם ולהצחיק אותם. (וזה רק בקצרה) איך מחליטים - הרי כל החלטה היא סופית.. מה עושים? איך החלטתם אתם? תודה, נינהלה

efroch99

New member
הי נינהלה

אני חושבת שנקודה שחשוב להתייחס אליה, זה לחשוב באופן פרקטי - האם את (אתם) מוכנה באופן מעשי לשינוי בשגרת החיים במידה כזאת שנדרשת עם הבאת תינוק? האם יש לך את הזמן/רצון/סבלנות הנדרשת לכך? אני רואה אצל הרבה אנשים שיש להם אורח חיים עמוס גם לפני הילדים כשהם נכנסים להרפתקה מתוך הנחה שיהיה בסדר, הזמן יתפנה מעצמו, אפשר להמשיך לעשות הכל כרגיל רק פלוס ילד. ואז או שהם מגיעים למשבר כשהם מגלים שאי אפשר להמשיך לעשות הכל ביחד, או שהם מצליחים לדחוף את הילד לסבא וסבתא, למעון יום של 12 שעות וכו, על מנת להמשיך לחיות כרגיל. אמצע שנות השלושים זו נקודה קשה, זה מקום שתמיד הקצבתי לעצמי שעד אז אני לא צריכה להחליט. כאילו יש לי זמן עד אז להמשיך לנהוג לפי תחושותיי, אבל לקראת 35 אני אצטרך לעשות את ההחלטה מתוך הבנה שזהו זה, זה סופי. שאם אני אזכר כמה שנים לאחר מכן או אשנה את דעתי, להיות מוכנה לכך שאולי כבר הגוף לא ישתף פעולה. אז אני מבינה את דילמה שלך... מקווה שתגיעי להחלטה שבאמת תהיה לך טובה!

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

1. המניע שלי להמנע מלהוליד שונה משלך. לכן דרך ההחלטה שלי אינה ממש רלוונטית עבורך. 2. בכדי לענות לך, חשוב להבין קודם, האם רק בנושא הזה את מתקשה לקבל החלטה ? 3. בשונה מהעבר הרי שכיום את נהנית מנוכחותם של ילדים. מה שנותר לך להחליט הוא לגבי המחוייבות הכרוכה בילד משלך. בהצלחה

ninale

New member
תודה לכן

ומה היו הסיבות שלכן לוותר על ילדים ?

הסיבה שלי...

היא, שלדעתי העולם הזה כפי שהוא, אינו טוב להוולד בו (זו גירסא מקוצרת ושיטחית של הסיבה שלי אותה כתבתי במקום אחר כאן בהרחבה). והרי למעוניינים קישור ל: פרו ורבו - מסדר פטורים (דיון הלכתי או פסאודו־הלכתי בסוגיית פרו ורבו). ואגב- האם הבחנתם בסתירה שבשלוש המילים: "במקום אחר כאן" ? בוקר טוב

I s t a r

New member
לוותר?

מילה מוזרה. כמו שאני מוותרת על כל דבר שאיני רוצה בו או מעולם לא רציתי בו. זה אינו ויתור- למה לעשות משהו שנוגד את רצונך הבסיסי ביותר?

ninale

New member
זה ויתור על משהו שאני יכולה לעשות

כמו לוותר על לימודי תואר שלישי 0 אני יכולה להתחיל בהם כעת, אולם אני מוותרת בינתיים או שלתמיד. ייתכן שהמילה טעונה בעוד משהו - ייתכן שיכולתי להתנסח אחרת, אבל לא זו הנקודה שאני מתחבטת בה. אם להשתמש במילה ויתור או החלטה שלא

למעלה