לא מתמצא בכלל

קיפiד

New member
לא מתמצא בכלל

אבל לפני כחודש נכנסתי לאיזה קיוסק, ביקשתי קפה, יצא ככ טעים שמעוניין לרכוש מכונת קפה לבית. ( עד היום הכנתי קפה עם מים רותחים + חלב קר )
קודם לגבי המקציף, מה עדיף? מקציף אינטגרלי מהמכונה שעובד על קיטור? או מקציף בנפרד, מין כוס כזאת למשל?
עוד דבר, קפסולות? או לטחון פולים?
שאלות נורא כלליות רק כדאי להתחיל לקבל מושג..
והאם ישנם עוד דברים שצריך לדעת?
 

doutsh

New member
כמה שאלות יסודיות וחשובות -

או אולי הצעות -
- הייתי מתחיל בללכת לקיוסק הזה ולשאול מה הקטע. הוא מכין מקפסולות או ממכונה? איזו מכונה? אילו פולים? לטעמי נדיר מאד לקבל קפה טוב ב"איזה קיוסק" ולכן אם זה היה לך טעים כדאי לנסות לשחזר את מה שהוא עשה. אני למשל (וכנראה רוב החבר'ה פה) לא אוהב קפסולות, אבל אם זה מה שהכינו לך ואהבת, לך על זה
- תגדיר לעצמך תקציב... מכונת קפסולות פשוטה (בלי מקציף) תעלה בטח סביב 800 ש"ח. מכונה אוטומטית לפולים תעלה החל מ1500 וצפונה, ומכונה מקצועית + מטחנה תעלה כבר בכיוון 4000-5000 ש"ח ומעלה.
&nbsp
אגב, בבתי קפה אתה לא אוהב את הקפה? רק בקיוסק ההוא?
 

dimab

Member
תשובה טובה
תנסה קודם להגדיר מה טעים לך

לאנשים שונים טעימים דברים שונים בתכלית: אחד אוהב נמס עלית בקופסת פח, שני אוהב את הקפסולות של נספרסו, שלישי - מוקה במקינטה או טורקי מבושל, ורוב האנשים כאן יעדיפו אספרסו ממכונה/מטחנה מקצועית. אין כאן טוב ולא טוב אבסולוטיים - על טעם ועל ריח...
כשתדע במה בדיוק חפצה נפשך, נוכל לעזור לך לבחור את הציוד הנדרש לכך. המחירים שונים מאוד: מכמה עשרות שקלים למקינטה פשוטה ועד עשרת אלפים ויותר לציוד מקצועי ברמת בית קפה.
 

קיפiד

New member
נראה לי

שבעל הקיוסק מכין עם פולים, כאהיה באיזור אכנס לברר.
כמובן ששתיתי בלא מעט בתי קפה,
אבל הכוס ההיא שהוא הכין לי הייתה טעימה באופן יוצא דופן.
חושב בכיוון פולים, על מכונה שיודעת גם לטחון וגם להקציף.
(מהיעדר עודף מקום על השיש)
תקציב - עד 3000 שח, ואם יש משהו ממש מוצלח
אפשרי גם לחרוג קצת מהמסגרת.
 

קיפiד

New member
עוד הייתי מוסיף

מחפש גם משהו שיצריך ממני מינימום התעסקות בניקיון עד כמה שניתן, כי אין לי מדיח.
 

doutsh

New member
אני חושב שאתה עלול לפספס את הנקודה

אם שתית בהרבה בתי קפה, אבל מה שהוא הכין היה לך טעים במיוחד, אתה חייב לברר מה הוא עושה...
מה הטעם (תרתי משמע) בלקנות מכונה עליה נמליץ לך, אם אתה מחפש טעם מסוים?
ברוב בתי הקפה יש ציוד יקר וטוב בכמה רמות ממה שיכול להיות לך בבית, ולכן לא סביר שתגיע בבית לתוצר "איכותי" יותר מבבית קפה (אלא אם כן תשקיע הרבה יותר מ-3000 ש"ח).
אבא שלי מת על קפה נמס עלית, ולכן אם הוא יקנה מכונת קפה שטוחן פולים זה יהיה מיותר...
 

dudi4321

Member
מטחנה עושה את ההבדל

אבל מטחנה יכולה להיות במרפסת ולא על השיש. לא חייבים לטחון הרגע אפשר לטחון ליום יומיים.
 

dudi4321

Member
קנה מכונת קפה ידנית

שעושה אספרסו מקפה טחון.
העניין החשוב הוא שצריך לטחון את הפולים לפני ההכנה וכך הקפה טרי עם ארומה - ניחוח וטעם שהוא מהקפה שעדיין לא התחמצן והריח עדיין נמצא בו. לדוגמה לחם מייד לאחר האפיה לא באותו מרקם, ריח וטעם כמו לחם לאחר שעה או לאחר יום.
תתחיל ממכונה פשוטה ויחסית זולה. יש גם ביד 2 כי אנשים לא מצליחים לעשות אספרסו ומתיאשים. יש זמן (עקום) למידה וחשובה עדינות או גסות הטחינה. לכן צריך לקנות קפה טחון טרי או לקנות פולי קפה ומטחנה או אפילו קולה קפה ופולים ירוקים.
בהצלחה!
קפסולות לדעתי זה משהו בזוי כי יש שם הרבה לא ידוע בתכולה.
&nbsp
 

dudi4321

Member
יש מקציף זול,

סליל שמסתובב בכוס חלב. מנוע קטן ובטריות.
 
למעלה