לא נחזור לישובים בעוטף כל עוד ולא יתקיימו הדרישות שלנו אומרים

הנציגים של המתנחלים בקיבוצים במושבים ובעיירות בעוטף עזה לברק חירם מפקד אוגדת עזה בעקבות הפסקת הלחימה וחזרתם של מחבלים לצפון הרצועה.
מקבלי ההחלטות עדיין נמצאים בקונספציה - אנחנו התושבים לא נחזור תודעתית ל-6 באוקטובר", אמר אוהד כהן, תושב העוטף ופעיל בתנועת "עתיד לעוטף".
מה דורשים תושבי עוטף עזה? הם דורשים מברק חירם עיבוי של קו הגבול עם הרצועה במוקשים נגד אדם ונגד טנדרים כלי רכב.לאורך כל הגדר מצפון הרצועה ועד לדרומה. הם דורשים רצועת שטח שהוא איזור הרג כלומר כל אדם שיכנס לרצועה הזאת מת. הם דורשים עיבוי של הכוחות שיושבים על הגדר במאות ואלפי לוחמים עם אמצעי הרג כמו מקלעים כבדים צלפים למנוע כל פלישה והתקרבות לגדר של חמושים ולא חמושים.
הם דורשים תלתליות שיקשו התקרבות ומיקוש מסיבי .כל מה שאמרתי ב2018 לפני 7 שנים כשהזבל אייזנפות היה הרמטכ"ל. כל זה כתבתי כבר לפני 7 שנים כשהם היו מתקרבים לגדר כתבתי הם מנסים אתכם בודקים את העירנות שלכם ומתכננים להיכנס יום אחד. זה לא הלך להם מתחת לאדמה אז הם יעשו את זה מעל האדמה כתבתי.
היום תושבי הקיבוצים המושבים העיירות מבינים את מה שאני הבנתי אז ב2018 .ככלות הכל הם נטבחו נאנסו נשדדו ונחטפו .
הם מבינים היום את מה שב2005 הם לא רצו להבין וב2018 הם לא רצו להבין. היום הם מבינים מי אלה הערבים ברצועה ומה תכלית החיים שלהם.
מסתבר שהדרג המדיני עדיין לא הבין ולא הפנים את משקלם של תושבי העוטף שמדובר בלפחות מיליון אזרחים משלמי מיסים שב7.10 הופקרו למוות לעומת 100 חטופים שנשארו בשבי. הם מבינים שכדי לשחרר 3 חטופות ישראל הפסיקה את המלחמה ונכנעה לדרישות החמאס אבל הם התושבים לא מוכנים שהכניעה הזאת תהייה על חשבון הביטחון הפיזי שלהם.
רואים כאן חוסר אמון בדרג המדיני והצבאי.
לא נחזור הם אומרים .
הביטחון שלהם חולל והשיקום שלהם לא יכול לעבור דרך כניעה לדרישות החמאס וחזרתם של מיליון מחבלים לצפון הרצועה.
ברק חירם לא יכול להיענות לדרישות שלהם בשביל זה צריך כסף צריך החלטות מדינה צריך לבנות מחדש את כל מערך ההגנה ומה שנעשה עד היום אינו מספק את התושבים.
לדעתי ברק חירם שכמובן יפנה את הדרישות של תושבי העוטף לממונים עליו צריך לשים את המפתחות על השולחן ולומר לממשלה. הם צודקים ואני מגבה אותם .תנו לי את הכסף ואת החיילים כדי לבנות מערך קטלני למניעת התקרבות עזתים למרחק של חצי קילומטר מהגבול ואם לא אני מתפטר ועוזב את הצבא.

למעלה