לראובן הירושלמי
לאט לך. כל דעה ורעיון והסבר יכולים להיות נדונים באופן ענייני, אם אינם מנוסחים ומוצגים כאן באופן בוטה ועוקצני. ראשית, כי באמת ישנם כאן קוראים שיש להם קרבה אישית והכרות עם מישהו מהשבויים. זה מחייב אותנו, שאין לנו הכרות וקרבה אישיות, להיות מאד רגישים למה שאמירות שלנו עושות להם ולהתחשב לא רק בדעותינו ובהשקפת-העולם שלנו. להעלות לדיון ולנמק - בהחלט כן. להשתמש בסגנון מתגרה או פוגעני, להשתלח ו'להכניס' למי שחושב אחרת - אני ממליץ ומבקש: בבקשה לא כאן ! שנית: כמה מההנחות שהעלית ב-2 ההודעות שלך שקראתי כאן, וכמה ממה שנראה לכאורה כעובדות, שוות בדיקה נוספת ליתר בטחון להווכח שהן באמת עובדות. ומאישוש העובדות או הפרכתן נובעות גם המסקנות הקושרות קשרים בין סיבות לתוצאות. א. לא תמיד "עובדה" היא באמת עובדה. ב. לא תמיד שתי עובדות אמיתיות באמת קשורות זו לזו. ג. לא תמיד הקשר בין עובדות קשורות הוא קשר של סיבה ותוצאה, או גורם ונגרם. לפעמים הקשר הוא אמנם קשר כרונולוגי (דבר אחד בא אחרי השני) ובכל זאת לא סיבתי, כלומר: לא העובדה הראשונה גרמה לשניה. 2 דוגמאות לתגובותי בתמצית ל-2 מהדברים שכתבת כאן: א. לא הוצג כאן, ולא מצאתי במקומות אחרים, מי אישית (!) מאלה ששוחררו מהכלא הישראלי (כיום כלואים בישראל כמעט 12,000 ערבים, רובם פלשתינים) כחלק מ'עיסקאות חילופי שבויים באסירים' היה אחרי שחרורו או שחרורה מעורב באופן אישי במעשה-טרור נוסף. באחוזים - הקיצוניים שבינינו מדברים על 14% שחזרו לעסוק בטרור. זה גם אומר שלפחות 86% מהאסירים הפלשתינים המשוחררים לא חזרו לעסוק בטרור ! דווקא שמעתי וקראתי על כמה אסירים פלשתינים משוחררים (אחרי שנות-כלא רבות) שיצאו משם מתונים יותר ומבינים שמבחינת האינטרס שלהם, נכון ויעיל יותר להשתמש באמצעים ובכלים שונים מאמצעי-טרור וכלי-נשק. יש כאלה וישנם כנראה גם כאלה. ב. אינני יודע שהוכח בהוכחה בדוקה מעבר לאמירות חוזרות ונשנות, שהן לפי התרשמותי נובעות מהשקפת-עולם ועמדות פוליטיות קבועות מראש, שהחטיפות הן תוצאה ישירה משחרור קודם של אסירים ערבים מהכלא הישראלי. אני דווקא גורס שישנן סיבות אחרות, או לפחות נוספות ובעלות-משקל גדול לא פחות, לשימוש שנעשה נגדנו בנשק החטיפה (ולא רק נגדנו. גם בדרום-אמריקה ובדרום-מזרח-אסיה, וברוסיה, ובאפריקה ישנן חטיפות, בלי קשר לעיסקאות חילופין קודמות). אני מאד מקווה, ראובן הירושלמי, שלא לקחת על עצמך את תפקיד ה'טרול', שיוצר פרובוקאציות ב'פורומים אינטרנטיים', מסיבותיו. הפורום הזה נועד למטרה אחת בלבד: לקדם את החזרת גלעד, אודי ואלדד הביתה - באמצעות רב-שיח, העלאת רעיונות והצעות-פעולה, הבעת רגשות ודעות (גם דעות), גיוס מעורבים ומשתתפים, ומניעת השכחה וירידה של הנושא מסדר-היום הצבורי ! אם ברצון לקרב את חזרתם של 3 השבויים הביתה גם אתה שותף - ברוך הבא !