" לא נכה? אל תחנה ! "

sporTV

New member
כלומר

רק אם יש סימון על הכביש של כיסא גלגלים אסור לי לחנות? לפי ההיגיון שלי - מאחר ואין הפרדה בסוגי התמרורים - אנחנו יכולים לחנות בחנייה עם סימון של כיסא גלגלים. באופן אישי, אם אני רואה חנייה שבצידה יש מקום שמור לכיסא גלגלים שיורדת מהרכב וחניית נכים ללא מקום נוסף - אני לוקח את זו שאין בה מקום להורדת עגלה של כיסא גלגלים.

sporTV

New member
" לא נכה? אל תחנה ! "

לידיעת הרשעים - הוכפל הקנס לחונים בחניית נכים ללא תו. אולי זה ירחיק אותם מהחניות "שלנו".....

sporTV

New member
דוחות חנייה

האם נתקלתם פעם במישהו שאמר שבחניות הנכים (הכחולות עם כיסא הגלגלים) אסור לנו - הנכים ללא תו כסא גלגלים - לחנות בהם? אני זוכר שהיה לי איזה וויכוח על זה רק שאני לא זוכר עם מי...

עד כמה שידוע לי זה נכון

יש הבדל בין שני התוים- וזו הסיבה שהם שונים. והויכוח היה בקומונה. אם תירצה אזכיר לך אישית עם מי...

sporTV

New member
ברור שהם שונים, השאלה היא

האם אי פעם נתקלת בחניית נכים עם סמל תואם לשלנו? והאם מותר או אסור לנו לחנות בחניות הכחולות האלה.

אני אסתכל היום איך נראית החנייה ליד האיגוד

עד כמה שאני זוכרת יש רק עמוד ולא סימון על האספלט של כסא. ולהבנתי אסור לכם לחנות בחניות הכחולות, כי הן מיועדות למי שישתלוי בכסא גלגלים מסיבות אורטופדיות ו/או נורולוגיות (כמו מי שזכאים לפטור ממסי רכישה בעת רכישת רכב).

ראשגדול

New member
כן .. השופטת ששפטה אותי :)

הקטינה לי את הקנס בחצי .. אבל בפעם הבאה יזמברו אותי

ראשגדול

New member
חניתי בחניית נכים עם התו וקיבלתי קנס

הלכתי למשפט .. ובקיצור ... מה שהשופטת אמרה זה ששתו משולש לא יכול לחנות בחנייה של כיסא כחולה ניסיתי להסביר לה שאם היא רואה באיזשהו מקום בארץ חנייה עם ציור של משולש אני מוכן לחתוך לעצמי את הראש אבל אבא שלי יעץ לי לשתוק ולהתפשר בתל השומר לדוגמה.. כל החניות הם כאלה (כחולות עם כיסא ) וכולם שם עם תווים משולשים קיצר ..תלוי על מי אתם נופלים

זה מה שגם אני ידעתי

ז"א - למי שיש תו עם משולש, זכאי לחנות במקומות מותרים ללא תשלום או במקומות של אדום לבן בתנאי שלא מפריעים לתנועה (יש כללים מאד ברורים וניתן לקרוא אותם באתר של נגישות ישראל). . מאידך, אין לו זכות לחנות בחנייה מוסדרת לנכים. אבל יו"ר העמותה לנגישות ישראל טוען שזה כבר לא כך או שהבנתי אותו לא נכון.

sporTV

New member
אני מעולם לא חשבתי שיש אופצייה אחרת

הרי יש לנו תו נכה בכדי שנוכל לחנות בחניית נכים מסודרת. אחרת כל עניין התו מאבד משמעות...

זו המשמעות של התו - מתוך חוק החנייה לנחים

2. חניה במקום שאין החניה מותרת בו (תיקון: תשס"א) (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה: (1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה; (2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה; (3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים; (4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה. (ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב. 3. סייג לרשות חניה מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה - (1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו; (2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב; (3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו; (4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר; (5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן; (6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית; (7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.

sporTV

New member
אז הבנתי נכון לפי סעיף 2(א)(1)

[לשנייה הרגשתי כמו עורך דין]
ריקי, תודה רבה על ההשקעה בדיון והעשרתו !

תשובת דר' יובל וגנר- יו"ר עמותת נגישות ישראל

אין הבדל ומכיוון שאני כידוע פולניה אדוקה- לאחר שהודיתי, שאלתי מדוע, אם כך, יש תווים שונים. לאחר שאקבל תשובתו אפרסמה יום טוב לכולם :)

sporTV

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif תודה רבה פולניה ../images/Emo13.gif

והתשובה היתה....

אנו פועלים לשינוי המצב (אני מבינה שהכוונה לשנות את העובדה שהתווים נראים שונים ולשאלתנו- התווים שווים מבחינת זכויות החנייה) ובמילים אחרות- אם מישהו מקבל דוח תנועה על חנייה בחנייה מוסדרת לנכים הוא יכול לפנות לעמותת "נגישות ישראל" ולקבל מהם ייעוץ ו/או סיוע.

sporTV

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

עוד שאלה (מפולני לפולניה): שמעתי שבכביש האגרה החדש שיפתח לכיוון תל אביב יוכלו לנסוע בחינם נכים. באותיות הקטנות הבנתי שמדובר בנכים בכיסא גלגלים. ואני שואל - למה מגיעה לנו ההפלייה הזו? (זוכרים את הפרק של "האוס" בו הוא מתלונן שנכה בכסא גלגלים לקחה לו את החנייה הקרובה מאחר וקשה לו ללכת יותר מאשר לה לנסוע בכסא?)

למעלה