לא נכנסתי יום שלם, וכמה הופתעתי

העין ה 3

New member
לא נכנסתי יום שלם, וכמה הופתעתי

לגלות כל כך הרבה תגובות להודעה כל-כך בנאלית. אכן, תמיד אהיה רגישה כלפי הילדים שלי, ולא רק כלפי הילד מהנישואים הקודמים. הבעיה היא שהורות מתפתחת עם השנים, וכשגבר מקבל ילד גדול, קשה לו לקבל שגם ילד בן 16, הוא ילד... לדוגמא: לבני יש נטיה להשמנה. הוא אינו שמן, אבל משתדל לשמור. בעלי לא מוכן לקבל את זה שאם במשפחה יש אדם (ולאו דווקא ילד) שאסור לו לאכול מאכלים מסויימים מכל סיבה שהיא, לא צריך לאכול לו מול הפרצוף. הוא מתעקש לקנות וופלים ועוגות ולאכול בלי חשבון. כשאני אומרת לו שאפשר לשמור את המאכלים האלה בארון סגור ולפתוח רק שבאים אורחים הוא אומר: אני אוהב עוגות, והבן שלך הוא ילד גדול שצריך ללמוד להתאפק. דוגמא נוספת: כשבני הגדול משחק עם בני הקטן כמו שילדים משחקים, כלומר: קולות, זחילות מהירות, צחוקים, מרים אותו למעלה וכו', בעלי כועס ואומר לו: תיזהר, אל תצעק, אתה מבהיל אותו, תשלוט בעצמך, וכו' וכו'. כמה שאני רגישה לילד הגדול ככה הוא נהיה יותר רגיש למה שקשור לילד הקטן. הוא לא מבין שאחים לפעמים "מציקים" בלי להתכוון לאח שלהם. שיגיד תודה שהוא לא בן 8, כי אז הוא גם היה עלול לסכן אותו. ילד בן 16 לפחות יודע מה מסוכן ומה לא. עד כאן דוגמאות קטנות, ועכשיו לאחד הסיפורים היותר מורכבים שלנו: בני לא אוהב ללכת לאבא שלו, כי אבא שלו נוסע כל שבת לסבא, שהוא חולה אלצהיימר וגר בצפון. הם גם דתיים, ולכן אי אפשר לעשות שם כלום כל השבת, אפילו לא שיעורי בית. (חלקכם בטח זיהו את הסיפור מפורום פרק ב'...). כל יום חמישי או שישי יש ויכוח למה אני לא מכריחה אותו ללכת לאבא שלו. אני לא מוכנה לגרש את הילד מהבית. בעלי לא מבין (או עושה עצמו לא מבין) כמה שזה מעליב. נכון שעלי לחנך את הילד לכבד את אביו, אבל, בינינו, מי מאיתנו, אפילו מבוגר, היה רוצה לבלות כל שבועיים שישי שבת עם סבא זקן מאוד שלא מזהה אפילו את ילדיו, בלי יכולת לראות טלויזיה, לשחק במחשב או לעשות שיעורים... יש לי עוד המון סיפורים, אבל אשמור אותם לפעמים הבאות. היום יום חמישי והסיפור הזה יחזור על עצמו הערב, או מחר בצהריים... הוא לא היה אצלו כבר 3 או 4 שבתות רצופות.

העין השלישית היקרה

זאת לא רגישות יתר שלך לבן הגדול,זאת רגישות או אנטי של שבעלך לבן שלך. אני חלילה לא אומרת את הרגשתי נגד בעלך וזהו. אני מאמינה שזוגיות היא דינמיקה בין שני אנשים מאד שונים.אם בעלך מרגיש אנטי לבנך יש לכך סיבה,תעשי שיעורי בית מתוקתי לפני שיהיה מאוחר והבית יהפוך לשדה קרב. יקירה ,הייתי שם ,מהצד של בעלך.אם תגובותייך לבעלך הם גורמות לו להרגיש בחוץ הוא ירחיב את הכעס,תראי לבעלך שהוא חשוב לך מאד שאת משתפת אותו במחשבותייך ואפילו פונה אליו כדי לקבל יעוץ,תעשי הכל כדי לקרב את בעלך ולא כדי שיתרחק. קשרים של ילדים מנשואים קודמים לא פעם מאיימים על ההורה החורג ומשאיר אותו מחוץ לתמונה. אני מקווה שאני מספיק ברורה. דוגמה קטנה. כל פעם שבעלי היה לוקח את המקרים של צוף בנו לטיפולו ומסביר לי שאני לא מבינה כי הוא מסכן או שונה ממני הוא היה לוקח את בנו תחת כנפו ובעצם שם אותי בחוץ.יש תמיד דרך לתת לחורג להרגיש שהוא שייך וחשוב וכך להשאירו במסגרת. לסיום אם בעלך מגלה אנטי לבנך יש לך חלק בזה ולכן את גם יכולה לעשות שיהיה אחרת.

העין ה 3

New member
הבית שלנו כבר מזמן הפך לשדה קרב

מה שאת אומרת אולי מתאים במקרה שלך, אבל אצלנו מעולם לא השארתי את בעלי בחוץ בכל מה שנוגע לבני הגדול. אפילו בתחילת כיתה ט' כשהיה צריך לרשום אותו לבי"ס חדש, ואני הייתי במחלקת יולדות, לא הודעתי לאבא שלו אלא שלחתי את בעלי לרשום אותו. הם מאז ומתמיד היו חברים מאוד טובים, עד שבני הגיע לגיל ההתבגרות. זה קרה אצלו יחסית מאוחר, אני מתכוונת להתחצפויות, טריקות דלת כשהוא כועס, כשמבקשים ממנו להוריד את הזבל - עד שלא "מתחננים" הוא לא מוריד וכו'. קשה לו לקבל התנהגויות כאלה כטבעיות, והוא לא מסכים עם דעתי שיש דברים שלא שווה לריב עליהם. לדוגמא: בני לא אוהב להתקלח (גיל ההתבגרות...), ובעלי כועס. אני טוענת שזה אחד המקרים שלא שווה לריב עליהם והוא טוען שלהתקלח זו חובה. אחרי 3-4 ימים (או יותר...) ללא מקלחת, כשהוא סוף סוף נכנס, הוא רב איתו על זה שהוא נשאר במקלחת הרבה זמן... אני בפירוש מרגישה שזה בגלל שלא היה לו ילד לפני כן, והוא לא כל כך יודע איך לקבל את זה. יתכן שאצלך זה שונה כי לנשים יש חוש אימהי. אפילו במשפחות עם שני הורים ביולוגיים, בדרך כלל האמא יותר רגישה ומבינה והאבא יותר מרובע והולך על פי הכללים. (וסליחה אם נשמעתי שוביניסטית...).

צר לי לשמוע

שאצלכם זה כבר מזמן שדה קרב. נכון אמרת, הדברים שכתבתי לך הם באמת מהנסיון האישי שלי בלבד... אני מסכימה איתך במליון אחוז שאמהות הן יותר אמהיות.... עין שלישית יקרה,אל תפגעי אבל היחס של בעלך לבנך נשמע לי קשה ולא בגלל שאין לא בן גדול והוא לא היה בסרט של מתבגרים,כי הוא עצמו היה מתבגר בעבר והכל מוכר לו מידע אישי. אני מרגישה שיש יותר מזה אבל את יודעת טוב יותר ולכן לצערי אין לי טיפ אחר. אז עכשיו אני בצד שלך ממתינה לדעותיהם של האחרים כאן כדי לילמוד. שבת שלום

למעלה