לא נעים אבל... תקראו את זה מאה פעם

לא נעים אבל... תקראו את זה מאה פעם

אמנם זה פורום שקשור בוידאו, אבל תסלחו לי, אני נושא מטען מאוד גדול לגבי האח הגדול של הוידאו. הקולנוע. הפילם. הכתבה ב"ידיעות אחרונות" היום, על שחר סגל, הקפיצה לי את הפיוזים. מקווה שאף אחד לא יעלב, אבל זה יוצא עמוק מהלב וזה בן 9. סליחה על הישירות, אבל נשבר הזין מהפלצנות של העשייה הקולנועית פה, בארץ הזאת. לצערי אם היה מקום אחר ללכת אליו ולהתחיל שם, הייתי עושה זאת, אבל בארץ שלנו, כל הקולנוע זה מאפיה אחת גדולה, עם גדרות חשמליים ודוקרנים כך שאי אפשר לחדור לתוכה. מספר האנשים המצומצם, שיוצרים את הסרטים פה בארץ, דואג בצורה שיטתית לשמור על מעמדם וכל תקווה למצוא את השם שלך מתגלגל לאיטו בין התודות ל"טמפו" ו"ביתילי", נראית דימיונית ומוגזמת. כמה כתבות נעשו סביב שחר סגל, במאי הפרסומות ?!, איש מסכן סגל, הוא הבמאי הכי מצליח של הפרסומות וגם עשה פיצ'ר. חיים קשים. הוא לא הגיע לאוסקר... ממש אומלל. תנו לי את מספר חשבון הבנק שלו שאוכל לתרום לו 100 ש"ח, שיקנה דגים לבריכה שלו. אל תדאגו לו, יש לו צוות קבוע שיריח בהערצה כל נאד שהוא יתקע. לכו תעשו כתבות על כל אנשי הצוות שמחכים יום-יום לפריצת הדרך שלהם. לכו תעשו כתבות על כל הבמאים שלא יגיעו לאוסקר, לא בגלל שלא בא להם, אלה בגלל שהם בחיים לא יעשו סרט, כי אף מפיק לא יפנה אליהם. כי אף אחד לא מכיר אותם. כי אף אחד לא פנה אליהם מעולם. לכו תעשו כתבות על צלמים שיושבים בבית,ורואים את גורפינקל עולה מאה פעם על במת האוסקר ואפילו לא יכולים להבטיח למשפחה שלהם ש"בשנה הבאה זה יהיה אני", כי בשנה הבאה זה יהיה עוד פעם גורפינקל, כי אף אחד לא מכיר את הצלמים האלה שיושבים בבית. כי אף אחד לא יפנה אליהם. כי יש אולי 6 צלמים, שיעבדו כל הזמן בסרטי קולנוע, כי אף מפיק לא יקח את הסיכון לנסות צלם חדש ואותם צלמים יקחו את אותם עוזרי צלם, שעבדו איתם בכל הסרטים, כי הם לא ינסו עוזרי צלם חדשים. אני לא מדבר על טלוויזיה. בטלוויזיה היצירתיות כבר מזמן לא קיימת. אותה שיטה גם בשאר המקצועות: עריכה, ארט, איפור. איזה קולנוע יש פה ? עוד חמישים שנה כל האנשים הקבועים האלה ילכו לעולמם ואז הקולנוע יחזור לנקודת ההתחלה, כי מי שישאר, מעולם לא עבד בקולנוע. מאיפה מתחיל הקולנוע הזה ? מבתי הספר ה"גבוהים" לקולנוע ? אני למדתי באחד כזה לפני 9 שנים. מה קיבלתי ?... קקה. אני מוצא את עצמי, רוכש ספרי צילום באינטרנט כי קורס בחו"ל עולה אלפי דולרים. כי בארץ שלנו אין קורס ראוי אחד לצילום קולנוע. לא וידאו. קולנוע !! כי אף פעם לא יעשו כזה קורס, בגלל הפחד ששוק הצלמים ועוזרי הצלם יוצף במתחרים פוטנציאלים. ושלא יזיינו לי את השכל ש"הפילם דועך והיום זה עידן הוידאו". את כל סרטי הקולנוע מצלמים בפילם ורק מעטים מוכשרים מעשית לכך. ביקשתי מכמה מוסדות להיות נוכח בשיעורי הצילום בפילם, תמורת תשלום כמובן, כי אין בארץ קורסים כאלה. צחקו לי בפנים. אני מסתובב עם מד אור בתיק, שעלה לי 600$, שאם במקרה יתפוס אותי מרק רוזנבאום או אסף אמיר באמצע הרחוב ויבקשו ממני לצלם להם את הסרט הבא, אז שיהיה איזה מד אור יקר לשלוף. אנשים אחרים מסתובבים עם אקדח או תרסיס הגנה. אבל על מי אני בא לעבוד. לכו תעשו משאל רחוב בין המפיקים של סרטי הקולנוע, ותבקשו מהם שינקבו בשמות אנשי צוות, שקשורים לקולנוע בארץ. ממספר השמות שתשמעו תוכלו להסיק שיש רק 20 אנשי צוות שונים שלמדו ועובדים בתעשיית הקולנוע. יא מטומטמים, בכל שנה מסיימים יותר ממאתיים אנשי צוות חדשים. תנו להם הזדמנות. תנו להם לדעת שיש נשמה מאחורי מה שמכונה "קולנוע ישראלי". תתחילו ללמד קולנוע עם הכלים האמיתיים. פאקינג 35 מ"מ. פאקינג "היי-דפינישיין". תעשו קורסים להעשרה, תיזמו מפגשים בין הותיקים לצעירים, תהיו כבר בני-אדם ולא קופים. איפה ה- 30 מיליון שקל שנכנס לקולנוע ?, אז תוותרו על סרט אחד לטובת 20 קורסים מקצועיים איכותיים (!!) במקצועות השונים. ממש כמו שיש בחו"ל. לא חרטא. תתחילו לשנן שמות של אנשי צוות חדשים. תתחילו להוריד את הראש לכיוון של אלה שירימו לכם אותו שוב. תתחילו ללטש את הפסלון, כי אני לא מוכן לוותר לכם. פאקינג מאפיונרים !! עכשיו לכו תעשו כתבה על שחר סגל המסכן ותשאלו אותו מי זה ניר פרידמן הצלם, לא פרידמן הזמר, אני בטוח שבקול אומלל וחנוק מדמעות הוא יגיד "יש בכלל אחד כזה ?!".

GaLi17

New member
אוקיי

אין לי עדיין את הניסיון ועדיין לא ניסיתי גם לפרוץ לעולם הגדול בתחום הקולנוע כי אני קטנה אבל בוא נגיד שמה שאמרת פה דיי הוריד לי חצי מהמוטיבציה שהייתה לי אבל זה לא שאני מאשימה אותך או משהו כי אני ידעתי שהעיניינים שם פועלים בצורה שמקבילה למאפייה אבל רציתי להאמין שזה ישתנה. אבל יש לי משהו אחר להגיד לך, שזה מה שבעצם כן משאיר לי את המוטיבציה מלבד העובדה שיש כמובן את האחות הגדולה והמפותחת של ישראל, ארה"ב ששם כנראה יש יותר סיכויים להצליח מאשר פה. אם אתה באמת רוצה ליצור ורק להתחיל מאיפשהוא, הרי בטוח יש עוד כמוך ולא רק בתחום הצילום, במאים מתוסכלים, עורכים שנמאס להם לערוך חתונות ועד לנוער שרק החל את דרכו ומוכן לעשות כל דבר כדי לרכוש קצת ניסיון, למה שלא יתאספו כל כמה אנשים כאלה לקבוצה וירימו סרט?! ברור שעכשיו תגיד לי "צריך כסף" אז כמובן שצריך כסף אבל אני אישית חושבת שבשביל להיכנס לקהילת הקולנוענים (שהיא לא משהו ד"א, לדעתי...) או יותר חשוב ללב הצופים יש צורך רק בתסריט טוב וקצת מקצועיות כדי שיהיה לזה איכות שידור. אז נכון צריך קצת כסף אבל לא משהו שאי אפשר להסתדר בלי הכסף שכל המאפייה הזאת מקבלת לא יודעת מאיפה! אני אומרת לך את כל זה מנקודה שאני אישית עכשיו שותפה לסרט שכרגע הוא עם תקציב אפסי אבל עם הרבה מאוד יוזמה ונכונות אנחנו, הצוות נשיג איכשהוא כסף ואני יכולה להבטיח לך שאפילו בלי שמות גדולים של במאים וצלמים אתה תשמע על הסרט...

קודם כל, כל הכבוד

זאת צריכה להיות הגישה. אבל עדיין יש איזשהו גורם שמפריד מעט בינינו וזה הדור. אני אמנם לא זקן אבל את מתחנכת וגדלה ולומדת וצופה בעידן הדיגיטלי. זהו עידן נהדר. מצלמות מדהימות ונגישות נפלאה להפקת סרטים. אני, בהפרש של 15 שנה, שבהן חל כל המהפך הזה מהפילם והאנלוג והדיגיטל. אני מאמין שאם הייתי ניגש ללמוד קולנוע חמש שנים מוקדם הייתי היום במקום אחר לגמרי. גדלתי על הפילם ולמדתי על הוידאו. יש לי נגישות מעולה לכל מה שקשור לוידאו. ציוד, צוות ועוד. אבל עדיין, בפנים, עמוק ליד הלב יושב אותו חלום קולנועי באותו פורמט ישן שטובי הקולנוענים צמחו על ברכיו. חוץ מזה, אם נניח את הפיוטיות בצד, אי אפשר להשוות בין חינוך קולנועי בפילם מול החינוך שבוידאו. הפקת הפילם מקצועית יותר והיוצר לומד שלפני שהוא לוחץ על הקלטה השוט צריך להיות פרפקט. לעומת הוידאו הדיגיטלי שבו העלויות נמוכות והיוצרים לומדים "לשפוך" חומר בלי הבחנה. לדעתי התכנון של הצילום נפגע וכנ"ל לגבי המקצועיות. אני לא רוצה להפסיק את מה שאני עושה עכשיו אבל כואב לי הלב, על צילומים שאני מבצע והבימאי אומר לי "צלם,צלם, עזוב אותך מאומנות", או "אין לנו זמן עכשיו לתכנן שוט". הותיקים שעבדתי איתם היו חונקים את הבמאי הזה והופכים עולמות לפני שהיו לוחצים רקורד במצלמה. אפילו אם היא מיני די.וי. בקיצור, הסטנדרט של השידור יורד ככל שהדיגיטל עולה, לכן רואים היום סרטים ששודרו במצלמות ביתיות, סרטים שפעם, היו שוברים עליהם את הראש כדי שיצאו הכי מושחזים. וזאת מקצוענות לדעתי.

ehudt

New member
אם הייתה עצומה

הייתי חותם ומחתים את כל מי שאני מכיר.

אזרח1

New member
אני עוד לא מבין...ניר

אני לא מבין בדיוק על מה אתה בוכה???? אני מאמין שכל בנאדם שהוא מוכשר יימצא לבסוף את הדרך להגשים את מטרותיו.נקודה!!!! כמו שבכדורגל יש אלפים שמשחקים אבל יש בודדים שמגיעים לדרגות של חיים רביבו או אייל ברקובי'ץ או אבי נמני או גו'באני רוסו.... כך בתחום של הקולנוע והטלוויזיה. לא כולם יכולים להגיע לרמה של ארז טל (טלוויזיה) לא כולם יכולים להגיע לרמה של בני כרמלי (במאי) לא כולם יכולים להגיע לרמה של משה איבגי (קולנוע) לא כולם יכולים להגיע לרמה של שלמה ארצי (שירה) ולכן,אין מה לעשות.אלה החיים.ותפסיק לבכות כמו לוזר. מי שמוכשר יצליח. ואם בגיל 35,בנאדם עדיין מרגיש שהוא מדשדש,אז אולי הוא לא מספיק מוכשר?? חשבת על זה? אני יודע שצריך קשרים.ובחלק מהדברים אני מסכים איתך. אבל להגיד שהכל מאפיה,קומבינות וכו'.....זה פשוט לא נכון. אתה טוב-אתה תצליח. זו הגישה שצריכה להיות . ולגבי הילדה שלוקחת את אופציית ארה"ב---אז רק שתדעי לך,שבארה"ב יש כמוך עוד עשרת אלפים איש...כך שרדי מהפנטזיה הזו. תתמקדי בעשייה כאן.

פגעת בי !!!

אבל אתה לא קולט את הרעיון שמאחורי "מכתב הזעם" שלי. אתה ניגש בגישה כנועה לעניין, גישה של "כל אחד ימצא את הייעוד שלו". לא מותק שלי !!! חבל שאתה מסתתר מאחורי כינוי כך שאיני יכול לפנות אליך בשמך הפרטי, אבל אני לא יודע מה הייעוד שלך. אני רוצה ללכת עד הטופ. זה מה שאני רוצה. ואני כועס שפה בארץ זה כמעט בלתי אפשרי, לכן יש כל כך מעטים שעובדים בקולנוע. אני כועס על כך שאין פה קורסים מתאימים, ואם כבר יש קורסים בחו"ל הם עולים מעל 25,000 שקל לשבועיים. (אני אכתוב זאת במילים עשרים וחמש אלף שקל לשבועיים כולל כרטיס טיסה). עם הכלכלה של היום, אין לי את הכסף הזה. חוץ מזה, מהזותומרת "לא כולם יכולים להגיע לרמה של....(ארז טל, בני כרמלי וכו') ? זה העניין, שכן כולם יכולים אבל אותם אנשים לא נותנים שזה יקרה, כי אז תהיה להם פחות עבודה. זה גם לא הם, מי שקובע אלו המפיקים. מתי אולפני "מימד" הכניסו במאי חדש ?, מתי הציבו במאי חדש לתוכנית של "יגאל שילון" ?. זה העניין שכבר 10 שנים אלו אותם דמויות מפתח ומי שמשתנה מסביב אלו רק הדמויות הקטנות, כל אותם "עוזרים" למיניהם. ה"בכי" שלי הוא גם בשבילך, אבל לצערי, לא הבנת את המכתב שלי ואני רואה בתגובה שלך, לא מקצוענית כלל, נכנעת וחסרת חשיבות. אולי תלך למצוא את הייעוד שלך בעריכת חתונות וברי מצווה (אין בזה כל פסול ואני בטוח שזה ייעודך), רק אל תבוא אליי ותקרא לי לוזר בגלל, שאין לי את האמצעים כרגע להגשים את המטרה שלי. העלבת אותי.

אזרח1

New member
אני ממש לא עורך חתונות או בר מצוות

ואם הייתי צריך לעשות את זה,אז בכלל לא הייתי קורא לעצמי עורך. אבל מה לעשות. כמו שאמרתי: אלה החיים. אתה מזכיר לי בדיוק את אותם זמרים שבוכים ובוכים ובוכים על מר גורלם. מעניין למה אף פעם לא תשמע זמרים כמו שלמה ארצי,ריטה,קליינשטיין,אייל גולן,שרית חדד,יהודה פוליקר וכו'....בוכים על מר גורלם. ואתה תמיד תשמע זמרים אחרים,פחות מצליחים,שבוכים כל הזמן על זה שאין להם מימון,שחברות התקליטים לא מאמינות בהם,שאין תקציבים ובלה בלה בלה בלה בלה. אני לא חושב שאני צריך ,"לתרום" לאיזה זמר שמופיע בבארבי כבר 10 שנים (ומצליח למכור רק 2000 עותקים מהאלבום שלו) ,בכדי שהוא ימשיך לעסוק בתחום הזה של אמנות. אני לא חייב לפרנס אותו. אם מה שהוא מצליח זה לעניין רק 100 איש במוזיקה שלו,אז שבבוקר יעבוד במוסך או בחלוקת עיתונים ,ובערב (בשביל הפאן שלו) יילך וישיר בבארבי. אותו דבר לגביי כל העורכים שמציפים את השוק. אם אתה טוב,אתה תצליח. ולהבדיל, אם אתה לא מספיק מוכשר או לפחות,לא מעל אלה שעובדים כרגע בתעשייה,אז אני לא מוצא שום סיבה להחליף את הקיימים.נקודה!!!!

GaLi17

New member
אני כל כך לא מסכימה איתך!!!

וכתבת ממש הרבה שטויות שקשורות לעולם המוזיקה ...לדעתי. מה שאתה בעצם אומר זה שאם יש מישהו שכן מתעניין בקולנוע בבימוי/צילום לא חשוב מה אבל כרגע אין לו ממש את הניסיון פשוט שיעשה איקס על זה ויעבור הלאה ולמה בעצם? כי יש כמה שכן נכנסו איכשהוא לעסק ומצליחים ואולי הם גם מוכשרים והם צריכים להישאר שם בלי שאף אחד אפילו יאיים על התפקיד שלהם אפילו אם הוא מוכשר פי 10 מהם. אז מה הפואנטה פה??? אתה טוען שאתה עורך, אתה רוצה להגיד לי שאתה לא שואף להצליח בתחום שלך ולנסות להצליח בלי שיסגרו לך דלתות על ימין ועל שמאל? וזה בעצם מה שניר מנסה להגיד, שאולי יש את אלה בלי הניסיון אבל כדאי שישקיעו כסף בארץ כדי לפתוח קורסים שאנשים כן יוכלו ללמוד ולהגיע לרמות של מי שכרגע שולט בתעשייה. בכלל יש לך נקודת ראיה של: אוקיי לא הצליח לי פעם אחת, אני אעבור הלאה לתחום אחר אין טעם לנסות עוד פעם כי אני במילא לא מספיק טוב". אז סבבה טוב לך ככה, לך על זה ונראה לאן תגיע ואני מתייחסת פה למה שאמרת שאני אוותר על החלום של ארה"ב, בוא נגיד שאם היית מראה ראייה קצת שונה ושאתה מבין בזה יותר הייתי שוקלת להקשיב לך ולהפנים אבל אני ממש אבל ממש לא הולכת לוותר על החלומות שלי אפילו גם אם אני אתקל בקשיים בדרך מה שבטוח יקרה בגלל שאתה בא ואומר לי!

אני לא מבין איך אתה עדיין לא קולט

למה לא לתת לזמרים חדשים במה ? אותו זמר שמופיע בבארבי כבר 10, ממשיך להופיע רק בגלל הגישה שלך... אל תפרנס אותו, רק תתן לו את ההזדמנות להשמיע את השירים שלו מחוץ לכותלי הבארבי. ואף אחד לא דיבר על להחליף קיימים, רק לצרף אליהם דמויות חדשות. דרך אגב, אם תוכל לשתף אותי בייעוד שהגשמת ולספר לי במה אתה עוסק, אולי אני אוכל לפתור מעט את התעלומה של הקרירות שאתה מפגין כלפי אנשים.

אזרח1

New member
במה אני עוסק??

זה בכלל לא רלוונטי. ואני לא מפגין שום קרירות. ככה זה עובד וזהו. מה אתה חושב ששלמה ארצי ישר התחיל להופיע בקיסריהה??? אתה יודע שהוא היה מופיע מול 20 אנשים ש 18 מהם היו חברים של חברים של חברים שלו??? אתה יודע את זה שבועז שרעבי,בתחילת דרכו, הגיע עד התחנה של גל"צ וזרק להם בכוח את הדיסק שלו כדי שמישהו יואיל בטובו להקשיב לו ?? אתה יודע שמאיר בנאי לאחר תקופת גשם היה במצב הכי גרוע שיכול להיות לאמן,והוא החליט שהוא מוציא את האלבום "אהבה קצרה" ,ואם זה לא יימכר הוא פשוט יפרוש מהמקצוע??? והעובדה היא שהאלבום הזה מכר בטירוף.והוא גם היה טוב. אז נתתי לך רק מספר דוגמאות שתראה שהדרך להגשים את מטרותיך,לא קלה.בכלל! אבל מי שנחשב לטוב,יתגלה בסוף!ויצליח.נקודה. וכל אלה ששרים בבארבי במשך שנים? האמן לי,שאם החומר שהיה בבארבי היה חומר טוב (ואנחנו לא נכנסים כרגע לויכוח מה טוב ומה לא טוב.אני רק מציין את העובדה),אז האמן לי שאותו אמן היה מוצא את עצמו כבר בעמדה טיפה שונה. חברות התקלטים הולכות היום על מה שמוכר,על מה שהנוער אוהב. על מוזיקה שמכניסה כסף ושהקהל אוהב אותה. מי שלא מתיישר עם הקו הזה,או לא יודע לעשות מוזיקה כזו אז שיישאר בבארבי ,או יופיע בפני 200 איש כל יום בפאבים.כי הרי ברדיו לא ישמיעו אותו כי אין לזה קהל! ואם אני לא רוצה להפסיד עליו.אז בטח שערוץ 2 או תחנת רדיו אחרת (שממומנת מפרסומת כמו 103 לדוגמא) לא תרצה להפסיד. אלה החיים. קשים אבל אתגריים.

ehudt

New member
חבוב, אתה טועה

אפילו אם מישהו פי 10 יותר טוב ממישהו שכבר נמצא עשר שנים בתעשייה, הוא לא יחליף אותו בגלל פוליטיקה. זה כמו להגיד שהפוליטיקאים הם נבחרי העם. האנשים בתעשיית המוסיקה והקולנוע אינם משתנים בגלל פוליטיקה, ולא בגלל הכישרון שלהם.

בתור אחד שחולם להכנס למקצוע הזה...

אני לא מכיר את משחקי הכוחות שבתעשייה ואני גם לא מאמין בהם... אני היום מסתכל על הקולנוע מנקודת מבט של צופה ששוקל אם ללכת לבית קולנוע ולשלם 30 שקל על סרט שהופק עבור ערוץ 4 ועוד חודשיים אני אוכל לראות אותו בטלויזיה בחינם. הפיתרון להתלבטות שלי הוא כמעט תמיד: לא שווה. וזה ממש לא מעניין אותי אם הסרט צולם בפילים או בדיגיטלי, כי כפי שאמרתי-רוב הסיכויים הם שאני אראה אותו בטלויזיה. ואני גם לא מקבל את זה שבפילים כל שוט הוא אומנות, כי זה פשוט לא נכון, הרמה של סרטים ישראלים היא נמוכה ביותר, גם אם מצלמים בפילים... מבחינתי הסיבה היחידה ללכת היום לקולנוע, היא הדולבי סראונד והאפקטים על מסך גדול, ומשום מה, למרות שבבתי הקולנוע מותקנים מערכות כאלה כבר 20 שנה, בתעשיית הקולנוע הישראלית עוד לא שמעו על יותר מסטראו!!! ואפקטים? פחח... מה זה בכלל? כדי להמחיש לך את מצב הקולנוע בישראל אני אספר לך על סרט הגמר שלי שהגשתי לפני שנתיים וקצת: את הסרט בחן צלם שאני לא זוכר את שמו. הסרט היה גרוע, הסאונד לא היה מאוזן ולפעמים לא שמעו כלום, התסריט לא היה ברור וכל ניסיון להבין את הסיפור הוביל לכאב ראש עצבני. אבל מבחינת האקשן-הסרט זרם בגלל צילום חד ומחושב, עריכה מהירה, קצבית ושקופה, ותכנון לוקיישנים מדוקדק. אני אפילו קפצתי הרבה מעל הפופיק כשהכנסתי שוט שמשולב עם אנימציה ממוחשבת שבו אחד הלוקיישנים - מלון, מתמוטט וקורס אל תוך עצמו. בסוף הסרט הבוחן נשאר המום. הוא נתן לי הזדמנות להסביר את עצמי, אבל הודתי בכניעה שאין לי מה להסביר ואני מצטער על החוויה הקשה שבצפיה בסרט. התגובה שלו לסרט היתה מתונה, אבל דבר אחד ישאר חרוט בזכרוני לעד: הוא אמר שמבחינת ההפקה, אני טיפסתי על הר שרוב חברות ההפקה הגדולות בארץ היו נמנעות מלהישיר מבט אליו, מבחינת מורכבות הפרוייקט. באמת לא יצא לי לראות בארץ סרט עם אפקטים מרהיבים. משום מה רק פרסומאים מרשים לעצמם לעשות דברים פרועים ויקרים... ואני כולה תלמיד בכיתה י"ב עם מחשב אישי רעוע הצלחתי ליצור אפקט פוטו-ריאליסטי של בניין מתמוטט... ואט דה פאק?! ברור שאפקטים לא עושים את הסרט, אבל אפקטים גרועים כן עושים סרט גרוע. ולצערי אני רואה יותר מדי כאלה בקולנוע הישראלי.

aשרון

New member
תקרא את זה......../images/Emo4.gif....

בקולנוע הישראלי אין אפשרות היום להעלות הפקה עתירת אפקטים, למה? בגלל גודל התקציב, זה למה. אין אפשרות היום להפיק סרט אקשן/אפקטים ישראלי גדול ובאורך מלא, בגלל קשיי תקציב. לעומת זאת עולם הפרסום הישראלי יכול להרשות לעצמו לשפוך כמות עצומה של כסף על אפקטים בשביל 30 שניות של פרסומת, כי אין בזה סיכון. בגלל זה אנחנו רואים הרבה סרטי דרמה ישראליים מופקים.

דעתך היא דעת יחיד אבל...

הסרטים הישראלים כיום הם ממש לא רעים, אפילו טובים. כן. זה שנותנים להם שמות נוראיים, זה הורס את כל הרצון ללכת ולצפות בו בקולנוע. תראה את המנגליסטים. איזה שם מזעזע לסרט פשוט מעולה !!! (וזה לא סרט בורקס) לילסדה ככר החלומות כנפיים שבורות קדוש הכוכבים של שלומי השוטר אזולאי (ישן, אבל בוכים בסרט הזה) לא חייבים לעשות סרטי פעולה. בשביל זה יש את האמריקאים. לנו, ברוך השם יש הרבה מה לעשות בכל מה שקשור לאהבה ורגש. זה חסר לנו ובגדול (עיין ערך אזרח1). זאת מדינה כועסת עם אנשים כועסים, נטולי סבלנות ופירגון, אנשים וולגרים ושאננים. לפני שאתה תגיד לי שאני טועה, תפתח מחר את העיתון ותעיף מבט על כל האלימות שיש, ביקורות למיניהן, על התאונות, על התחקירים של מלחמת יום הכיפורים ועל התגובות שיגיעו לאחר הפיגוע הנוראי שהיה בשבת. אני, דיברתי על משהו אחר לחלוטין.

GaLi17

New member
ניר מה אתה אומר בעצם

שחסר בארץ סרטי דרמה של אהבה ורגש או שצריך להמשיך ולעשות על אותם נושאים שקשורים למדינה ופוליטיקה ודתיים וכו'...?

tv007

New member
ניר, אתה צודק!

מה תגיד על זה שלפני משהו כמו 8 שנים ביקשתי 2000 ש"ח ממשרד החינוך בשביל "פרוייקט עיבוד אגדות עבריות לקולנוע" ולא קיבלתי שקל, לעומת זאת, באותו הזמן, משרד החינוך נתן תקציב לסרט "כלבים לא נובחים בירוק", אם הסרטים שהיו מקבלים את ההקצבות היו הסרטים הכי טובים, הייתי שותק, אבל זה לא עובד ככה, הכל מאפיה,

Admini

New member
שווה לך לנסות משהו עם ערוץ תכלת

אין להם תקציב משהו (למרות שיש להם כמה עשרות אלפי מנויים) אבל הם לא האנשים שבד"כ פוגשים בעריכת סרטים)

aשרון

New member
אני לא אומר...........

אני לא אומר שהסרטים הישראלים שנעשים כיום גרועים, אלא חוסר תקציב גורם, לז'אנרים מסויימים כאן בארץ לא להתקיים. ולא יזיק אולי לעשות איזה סרט פנטסיה מדע בדיוני ישראלי, לא חייב אקשן. ופרידמן, אני מסכים איתך, ועם כל מה שאתה אומר כאן.

למעלה