לא נעים - אך יש צד שני למטבע

לא נעים - אך יש צד שני למטבע

1 היה מספר גדול של רמאויות בנושא הפיצויים מגרמניה. "בעלי מקצוע" הציעו לאנשים לחתום על תצהירים כוזבים, הם דאגו ל- "עדים" ואנשים שלפי החוק לא הגיע להם, - קיבלו. ביידיש יש ביטוי: מחזיר - גם שערה [כדאי להוציא][פון א חזר א הור], אך אין זה משנה את העובדות. ואל נהיה נאיביים: הגרמנים היו מודעים לכך היטב. 2 רכוש מסנוור. אל נשכח מה קרה לרכוש הערבי בארץ, כולל בתי קברות. כשסיפרתי למישהו שבמקום מסויים שעליו עומד כיום...היה בית קברות מוסלמי, - הו]פתע. אבל זו עובדה. שיחקתי קרוב לשם בימי ילדותי. מה רצוני לאמר? סתם להעלות מחשבות, שאולי כדאי לחלוק אותן. לא יותר.

אתה צודק

בתור ילד קטן בתקופה שהורי ז"ל עמלו קשות להוכיח את זכאותם לפיצויים. לאחר שהגרמנים מצאו את השמות של הורי שם, אז התחילו לקבל רנטה בצורה מסודרת. אבל במקביל הרבה אנשים וכל משפחתם היו בארץ בזמן השואה נרשמו גם לקבלת הפיצוייים, הביאו עדי סרק. זכור לי שאת הורי מאוד הכעיס. אני נמנעתי מלדון בנושא עזרה לנצולי שואה. אין לי בעיה וצריך לעזור לעניים או זקנים, אבל פתאום כולם "נצולים". צריך לעזור לעולים שהיו ברוסיה בזמן השואה, אבל הם לא אותם קריטריונים לאלה שהיו במחנות. לי אישית אין מה לצפות לכלום שהורי לא בחיים.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון...באמת לא נעים, אבל אתה צודק. ולמען הענווה, טוב לזכור זאת.

למעלה