לא נעים להודות

לא נעים להודות ../images/Emo141.gif

אבל יש בי ניצוץ קטן של שמחה לאיד, עם הישמע תוצאות הבחירות בצרפת. כל השנים האלה הם משחקים אותה תרבותיים ומעודנים, והנה... מובן, שאני מתנגד ללה-פן ולחזית הלאומית שלו (כמו גם לחזיתות לאומיות במדינות אחרות
), ואני מודע לכך שעלייתו מזיקה לאינטרסים הישראלים, ובכל זאת הניצוץ הזה קיים.

פראזניק

New member
מסכים איתך אבל...

זה נכון, לחשוף עם בצביעותו, כאשר זה נוגע אליך, זה דבר שיש בו מן השמחה... כאילו, מה אתם צועקים עלי... אבל, אתה בטוח שהוא יפגע באינטרס הישראלי (לא היהודי), ראיתי בYNET, שהוא מצדיק את פעילות ישראל בשטחים וכאלה. צרפת, מאז ומעולם היתה ארץ גזענית מתנשאת, ליבראליות, יש שם רק בהרצאות ובספרים...

לדידי, חד המה ../images/Emo141.gif

לדידי, כציוני מנומק, האינטרס הישראלי והיהודי חד המה. ובמקרה הנדון, התנכלויות ליהודים בצרפת מזיקות למדינת ישראל, משום שעדיפה לנו עליה מתוך בחירה על פני עליית מצוקה.

פראזניק

New member
אהה, אז פשוט לא הבנתי את כוונתך..

סליחה.. ראיתיך כותב "האינטרס הישראלי" ולא הבנתי. סורי

orion111

New member
לחלוטין לא מסכים ../images/Emo7.gif

זה לא אישי שושן
אבל, כאשר המתמודד השני לנשיאות צרפת הוא אדם כמו לה-פן בוא לא נחזור על כל מה שנאמר עליו ושאין לו תקדים בעולם המערבי מלבד היידר באוסטריה והרוסי ההוא שיושב היום בדומה. אבל צרפת היא: המדינה השנייה בחשיבותה באיחוד האירופאי ולמעשה 50% מהציר העיקרי של הגוש המעצמה התעשייתית החמישית בעולם (ארה"ב->יפן->גרמניה->בריטניה) צרפת חברה קבועה במועצת הבטחון
אז לא יכול לצאת שום דבר טוב מאיש כזה בעמדה כזאת במדינה כזאת נקודה
מה שכן? קריאות בכל צרפת מכל קצוות הקשת הפוליטית להעיף ברוב גדול מאוד את האיש הזה מהפוליטיקה בצרפת ולתמוך בז´ק שיראק. טוב ליהודים? ממש לא! כולם אומרים שמלבד העובדה שהוא אנטישמי יודעים שכשיגמור מהערבים יעבור ליהודים. ומניסיוננו לערבים מאוד לא היתה ולדעתי גם לא תהיה שואה מדוע? כי הם גאים (חיובי) ואלימים (שלילי) כמובן בהכללה גסה וכמובן שלהבדיל מהיהודים מאחרוריהם אומה בת כמה מאות מיליונים.

קרא עוד פעם מה שכתבתי.

הרי גם אני מתנגד ללה פן ולבחירתו, ובדיוק מהנימוק שהבאת. תחושת השמחה לאיד שלי אינה ראציונלית, ולכן כתבתי שלא נעים לי להודות בה.

orion111

New member
הבנתי

קראתי שוב...OK הבנתי. צריך לשמוע את התגובות בגרמניה, ספרד לשמע תוצאות הבחירות האלה. זה פשוט רעידת אדמה - אין מילה אחרת. ממש ממש לא נעים להיות יהודי שם בימים כאלה - מה יעשו? ההגירה לכל מקום כ"כ קשה בימים אלה - ביננו האופציות הן רק הארצות האנגלוסקסיות... אנחנו בטח נזכה לחלק קטנטן - היום ציין פרופסור מסויים ברדיו שמתוך 700,000 יהודי צרפת עד 80% מצפון אפריקה - לא ידעתי! חשבתי שרובם הגרו לישראל לפי החשבון הזה לפחות מחציתם הגרו בזמנו לצפון אפריקה - מעניין!

orion111

New member
היי חנה מה נשמע?

ממש כך פרצופה המכוער של צרפת. ביקרתי בהרבה ארצות מעבר לים - בצרפת עדיין לא אני לא מצטער על כך כנראה שזאת תוכל להרשם כאחת הארצות הצבועות בעולם. האנגלים, הגרמנים, הספרדים, הפורטוגלים - כולם היו קולניאליסטים, גזעניים והכי חשוב אנטישמים (ספר לבן, שואה, אינקוויזציה בהתאמה) אבל לא צבועים כמו הצרפתים שהיו בדיוק כמותם אך התפארו בהיותם נעלים, ליבראלים ותרבותיים יותר - בולשיט מראה צרפת כמראה לה פן. <מצטרף לקריאתו המודאגת של שושן - איפה נעמי ? >

למעלה