לא נעים לומר שוב- יהודונאצים

לא נעים לומר שוב- יהודונאצים

הנה ציטוט ממה שע"פ פוסט בפייסבוק שקראתי מפי זהבה גלאון נאמר אתמול ע"י ה"רב" יוסי אליצור מ"ישיבת" עוד יוסף חי ביצהר:
"מוטב לשנות את סולם הערכים ואת סדרי העדיפויות. אם כעת נוהגים לשלוח חיילים חפים מפשע למלחמות מסוכנות, נעדיף לפגוע במחפים על פשע, וגם באלה שעל הגבול בין להיות חפים מפשע לבין מחפים על פשע (כמו תינוקות בני משפחת הרשעים, שאמנם כעת חפים מפשע אבל כמעט בודאי יגדלו להיות מחפים על פשע). פגיעה בהם תביא לריווח לא רק בטווח המיידי – בו הכרח שתהיה פגיעה בחפים מפשע – אלא גם בטווח הרחוק"
אם הציטוט נכון הרי שהפעם הדברים מפורשים, ומתחכמי ועיקשי ופתלתלי הפורום לא יוכלו להתחמק מהעובדה- אלו דברים מטונפים, גזעניים ונאציים שהיטלר ימח שמו וזכרו היה עשוי לומר.
אותו רב ראוי לו לשבת בכלא על הסתה חמורה לרצח תינוקות. אם ישמע לו מישהו ותינוק ירצח- הרי שהוא הרוצח, הוא היד המכוונת.
לא דיבר בציטוטים כמו שראשי השועלים ניסו לסנגר עליו פה, אלא דיבר משמו. עמד מאחורי הנאציות המתועבת שלו.
יש מנטליות נאצית בקירבנו. כלומר בקרב הימין הקיצוני. זו עובדה! עובדה שצריכה להחריד כל אדם מימין ומשמאל. אין טעם בהכחשות. ליבוביץ צדק.

חובה עליך לגנות את דברי-האומר שהם יודונאצים.

שהרי מצד אחד אתה טוען: "לאיסלאם הפונדמנטליסטי עדיין חסרה תורת גזע כדי להיקרא נאציזם", ומצד שני אתה טוען: "לגבי ההשוואה בין אפשרות המרת הכופרים ביהדות ובאיסלם - מקובלת עלי הערתך שגם ביהדות הדבר כך". אז כשאני עושה אחד ועוד אחד אני מסיק, לשיטתך, שגם ביהדות לא ניתן למצוא גזענות (אפילו לא ברמה התיאורטית)! לכן, חוזרת שאלתי ביתר-שאת: היכן הנאציזם? לסיכום, גם ממך מצופה להזדעק נוכח דברי מי שאומר שהם יודונאצים!

ובכלל, כל הגישה המתנשאת הזאת (לא שלך חלילה), הממליצה להושיב בכלא את מי שטוען (פילוסופית עקרונית) ש"עדיף לנו שימותו החפים מפשע של האויב מאשר שימותו החפים מפשע שלנו" (כפי שאגב טוענים גם לא מעט אנשי מוסר ברחבי העולם אף שיש אנשי מוסר אחרים החולקים על כך), מזכירה לי את גישת האח הגדול של אורוול: זו הגישה המתנשאת, הסותמת פיות של אחרים ומאיימת עליהם בכלא אם רק יעזו להביע את דעתם הפילוסופית העקרונית. בושה וחרפה! אני מזכיר שליבוביץ עצמו התנגד להטלת כל צנזורה, אפילו צנזורה על הימין הקיצוני!

ובכלל, ברגע שאנשי שמאל קיצוני (לא אתה חלילה) אומרים שדברי אותו איש ימין קיצוני זה הסתה, אז אנשי ימין קיצוני יגידו שיש הסתה עוד יותר חמורה בדבריהם של אנשי שמאל קיצוני (לא שלך חלילה), הקוראים "להושיב בכלא את היודונאצים האלה"! וככה, כשכל צד ינסה לצנזר את דברי זולתו, נהפוך ממדינה דמוקרטית של חופש ביטוי, למדינת האח הגדול שבה עמדתו הפילוסופית העקרונית של היריב הפוליטי מוגדרת אוטומטית ע"י הצד שכנגד כהסתה. האמנם בכזו מדינה אתה רוצה לחיות? לפחות אני, לא רוצה.

עיקשותך לא תעזור לך הפעם

הדברים נכתבו שחור על גבי לבן- האיש קורא לרצח תינוקות.
ולגבי אלמנט הגזענות, כלומר השינאה לגזע כלשהו כרכיב מהותי בהגדרת הנאציזם- אני מוסיף שגם אלמנט שינאת הזר על שום תרבותו יכול להחליפו.
יתר על כן- אני טוען שבבסיס הנאציזם היתה נעוצה שינאת הזר על שום תרבותו, ואילו הנימוק הגזעי היה רק עלה תאנה שבא להצדיק "מדעית" את השינאה הזו.
בדומה לכך- הרב הנאצי הנ"ל מסית לרצח תינוקות ערבים על שום תרבותם הערבית, ואילו הנימוק של "עדיף מות החפים מפשע שלהם מאשר שלנו" אינו אלא הצדקה מגוכחת ונואלת להסתה זו, שלא שווה התייחסות ואין לה כל קשר למציאות.
אין לי חפץ להמשיך את השיחה איתך. אתה יכול להמשיך לשוחח עם עצמך על מוסריותו של רצח תינוקות ולשים הבלים מוחלטים ושיחות שלמות על נושא זה בפי "אנשי מוסר" פרי דמיונך.

אני שוב קורא לך לגנות את האח הגדול של אורוול.

לטעמי, זה ממש לא מוסרי, להתיימר להיכנס אל מוחו של אדם, ולייחס לו דיעות מרושעות שאינן נובעות מתוך מה שאמר: הוא הרי מדבר אך ורק על העדפת מותם של החפים מפשע של האויבים על פני מות החפים מפשע שלנו, בעוד שאתה מייחס לו משום-מה את "שנאת הזר על שום תרבותו".

אני חוזר וקורא לך לגנות את הגישה המתנשאת הזו, שמתימרת להיכנס אל מוחו של אדם ולייחס לו דיעות שאינן נובעות ממה שאמר, ואחר כך גם קוראת להכניס אותו לכלא בגלל הדיעות הללו שאותן היא מייחסת לו על אף שאינן נובעות (אפילו לא בעקיפין) ממה שאמר. החתירה הנואלת הזו (לא שלך חלילה), להכניס לכלא אדם בגלל דיעות שיוחסו לו ע"י אחרים, זו גישת האח הגדול של אורוול, ואני חוזר וקורא לך לגנות אותה! אם ליבוביץ גינה כל צנזורה, אז אני מצפה גם ממך לגנות כל צנזורה!

ולשיטתך: האם ערבים מוסלמים, הטוענים שהיהודים הם צאצאי הקופים והחזירים, אינם נגועים ב"שנאת הזר משום תרבותו"? ולמרות טענתם של ערבים מוסלמים אלו, אתה הרי טענת במפורש שאין אצלם את האלמנט הנאצי! אם כך, אז קל וחומר שהאלמנט הזה לא קיים אצל הימין היהודי הקיצוני, שאינו טוען שהערבים הם צאצאי קופים וחזירים, אלא רק מביע דיעה פילוסופית עקרונית הטוענת שיש להעדיף את מותם של החפים מפשע של האויב על פני מות החפים מפשע שלנו (גישה שאגב קיימת גם בקרב לא מעט אנשי מוסר ברחבי העולם).

אתה לא רוצה לשוחח? לא צריך. אבל אני תמיד אמשיך לנצל את זכותי במדינתנו הדמוקרטית, ובפורום ליבוביץ הדמוקרטי, להביע את מחאתי החריפה כנגד כל ניסיון לייבא לכאן את תרבות האח הגדול של אורוול: זו הסותמת פיות, והקוראת להכניס לכלא בני אדם השייכים לצד הפוליטי הנגדי רק בגלל שהעזו להביע את דעתם הפילוסופית העקרונית (גישה שכאמור קיימת גם בקרב לא מעט אנשי מוסר ברחבי העולם).

kaner91

New member
כמדומני

שזה ציטוט מהספר הנתעב "תורת המלך" שהוא עם השינויים הנדרשים יכול להיות המנפיסט הנציונל-סוציאליסטי ערב מלחמת העולם השנייה.

aln77

New member
זה כנס של שונאי יהודים?

אנא תעיינו באמנת החמאס לפני שאתם קורעים את בגדיכם ועוטים שק ואפר מרוב זעזוע.

ובמחילה בזריזות, שכן, ימים באים וארגון דע"ש בפתח ואז יפוצו בינכם געגועים עזים לג'יהאד האסלמי.

kaner91

New member
אף אחד כאן

לא נגד מלחמה באיסלמסטים הללו, אלא על דרכים מסויימות לעשות זאת.
להרוג תינוקות? עדיף למסור את המפתחות ולנסוע לאמריקה...

aln77

New member
אנחנו מדברים. הם הורגים תינוקות

אל תחשוש מאברכים הורגי תינוקות ואל תעורר פאניקה ללא בסיס.

kaner91

New member
לא מעורר פניקה

גם לא ממש ניראה לי שההתעסקות שלנו פה בפורום משפיעה באיזשהי צורה יותר מאשר אותם אברכים.
ואם אתה חושב שלעמדות רעיוניות אין השפעה ארוכת טווח אתה טועה מאוד.

ה"רב" הנאצי אינו יהודי בעיני

אלא הוא עובד אלילים מנוול ומטורף שמסית לרצח תינוקות.
מזמן נטש את יהדותו ועבר לעבודת אלילי השבט, תאוות הבצע והכעס.
הוא אינו מייצג דבר ביהדות. אין הוא אלא נפש כרותה מעמה. הוא מייצג אנטיתזה מוחלטת ליהדות ההיסטורית שהתנגדה במשך אלפיים שנה לערכי הדיכוי והעבדות שמגולמים כיום בפאשיזם שאותו הימין הקיצוני מקדם.
הכת שלו היא כת שמיוסדת על עקרונות החמס, העושק והשתלטות ומרשה לעצמה לנצל באופן ציני את הסמלים העמוקים של היהדות לשם מטרותיה הנלוזות וקצרות הראות.
מה ליצור נתעב זה, הקורא לאור חושך ולחושך אור וליהדות? שום דבר. נפש כרותה מעמה! רשע ערמומי וחולה רוח שמביא לעולם אפלה וריקבון ומבטל במחי יד גסה ולשון מטורפת את הישגי התרבות האנושית והתרבות היהודית מאז ומעולם.
הסתה לרצח תינוקות, גם גויים, היא הסתה לרצח, ואיש זה ראוי לו שישב בכלא וינמק.
ואם אתה תומך בעמדתו שיש לרצוח תינוקות גויים- גם אתה חלאת המין האנושי.

חובה עליך לגנות את האומרים שהוא נאצי.

ובטח חובה עליך לגנות את גישת האח הגדול של אורוול, זו המתיימרת (מתוך התנשאות) להיכנס אל מוחו של אדם, ולייחס לו דיעות מרושעות שאינן נובעות מתוך מה שאמר: הוא הרי מדבר אך ורק על העדפת מותם של החפים מפשע של האויבים על פני מות החפים מפשע שלנו (שזו אגב גישה המקובלת על לא מעט אנשי מוסר בעולם), בעוד שאתה מייחס לו משום-מה "הסתה לרצח תינוקות" באופן קטגורי, וכן אתה מייחס לו את "שנאת הזר על שום תרבותו".

אני חוזר וקורא לך לגנות את הגישה המתנשאת הזו, שמתימרת להיכנס אל מוחו של אדם ולייחס לו דיעות שאינן נובעות ממה שאמר, ואחר כך גם חותרת להכניס אותו לכלא בגלל הדיעות הללו שאותן היא מייחסת לו על אף שאינן נובעות (אפילו לא בעקיפין) ממה שאמר. החתירה הנואלת הזו (לא שלך חלילה), להכניס לכלא אדם בגלל דיעות שיוחסו לו ע"י אחרים, זו גישת האח הגדול של אורוול, ואני חוזר וקורא לך לגנות אותה! אם ליבוביץ גינה כל צנזורה, אז אני מצפה גם ממך לגנות כל צנזורה!

ולשיטתך: האם ערבים מוסלמים, הטוענים שהיהודים הם צאצאי הקופים והחזירים, אינם נגועים ב"שנאת הזר משום תרבותו"? ולמרות טענתם של ערבים מוסלמים אלו, אתה הרי טענת במפורש שאין אצלם את האלמנט הנאצי! אם כך, אז קל וחומר שהאלמנט הזה לא קיים אצל הימין היהודי הקיצוני, שאינו טוען שהערבים הם צאצאי קופים וחזירים, אלא רק מביע דיעה פילוסופית עקרונית הטוענת שיש להעדיף את מותם של החפים מפשע של האויב על פני מות החפים מפשע שלנו (גישה שכאמור קיימת גם בקרב לא מעט אנשי מוסר ברחבי העולם).

אני תמיד אמשיך, מתוך עוז-רוח וגבורה, לנצל את זכותי במדינתנו הדמוקרטית, ובפורום ליבוביץ הדמוקרטי, להביע את מחאתי החריפה כנגד כל ניסיון לייבא לכאן את תרבות האח הגדול של אורוול: זו הסותמת פיות, והקוראת להכניס לכלא בני אדם השייכים לצד הפוליטי הנגדי רק בגלל שהעזו להביע את דעתם הפילוסופית העקרונית (גישה שכאמור קיימת גם בקרב לא מעט אנשי מוסר ברחבי העולם).

למעלה