לא נעים לי לשאול, אבל .. גניבות?

ailag

New member
לא נעים לי לשאול, אבל .. גניבות?

אני בד"כ סומכת על אנשים אבל יש לי המון ציוד אלקטרוניקה וגם הקומיקסים שיש לי שווים לא מעט. מה אם יגנבו לי? מה יש לי לעשות נגד זה? מצלמים תמונה? הולכים למשטרה? איך מוכיחים שהיו לי עשרה אוגדני קומיקס בחדר (שזה כ900-1000 ש"ח לפעמים) ועכשיו אין? שכונן זיפ ששמתי בצד פתאום חדל מלהתקיים? הרי זה לא כסף קטן.. וגם קשה להוכיח שזה היה קיים.

קשה לי להאמין שהמשטרה תעזור

אפילו אם היית יכולה להוכיח את הכל, איך תוכיחי שזה דווקא השותף? וגם אם כן, המשטרה לא בעסקי ההחזרת כספים, זה יותר לכיוון בתי המשפט. לדעתי, אם את מאוד חוששת, תצמצמי למינימום את הדברים בעלי ערך כספי רב שאת מותירה, ואת יכולה גם לשמור אותם בכוננית נעולה. לכאורה היית יכולה גם ממש לנעול את דלת חדרך, וזו תהיה זכותך כמובן, אם כי באופן אישי, אם היה לי שותף או שותפה שהיו עושים את זה, על אף שזו זכותם המלאה, הייתי סבורה שהם גועליים. לא הייתי רוצה להסתובב בבית מלא באווירת חשדנות. מצד שני, אם זה מאוד עקרוני לך, זו גם אופציה.

השותפים שלי נועלים את החדרים שלהם

וזה משהו שהיה לי מאוד קשה לקבל. האמת שבהתחלה, לפני שנכנסתי פיזית לדירה, בעל הבית העיר לי על זה שאני לא נועלת את החדר (הוא בא לטפל לי בעניינים טכניים) ואמר שכדאי לי לנעול שלא יגעו לי בדברים. חשבתי שהוא קצת מגזים, עד שדיברתי על זה עם השותפה שלי שאמרה לי שהיא תמיד מעדיפה לנעול אפילו שאין מה לקחת מהחדר שלה מסיבות של פרטיות. לא ממש הבנתי את זה עד שהיא והשותף שלי העלימו לי דברים מהארון במטבח (כפי שכבר סיפרתי כאן), ומי יודע - אם אחרי שסיכמנו שלכל אחד יש ארון לא מפריע להם לקחת מהארון שלי מה שבא להם (ועוד להשאיר לי את העטיפות הריקות), אולי במקרה שיהיה חסר להם כסף קטן או תחתונים נקיים הם יחפשו בחדר שלי? ובנימה רצינית יותר: אני לא חושבת שמישהו צריך לחיות בדירה שלו, אפילו אם היא שכורה, באווירת חשש שדברים יגנבו לו מהחדר. לנעול זה אף פעם לא מזיק, וגם ככה אין לשותפים של גליה מה לחפש בחדר שלה ככה שהיא לא חייבת אפילו לדווח להם שהיא נועלת, ואם הם יגלו את זה לבד זה מעיד על משהו. וכמובן שלנעול את הדלת יעיל מאוד במקרה שחלילה פורצים לך לדירה - במקרה כזה אני לא יודעת אם הפורץ ינסה לפרוץ מנעול נוסף או יעדיף לחפש דלתות פתוחות בחדרים אחרים.

אני נועל את החדר שלי

אני לא כל כך חושב שפורץ יתאפק ולא יפרוץ את המנעול הנוסף אבל באמת בעיקר בקטע של פרטיות. כבר הספקתי לקבל טלפון בזמן העבודה מאחד השותפים ששאל (בנימוס יש לציין) אם הוא וכמה חברים יכולים לשבת בחדר שלי ולראות משחק כדורגל (כך יכולתי להתחמק בתירוץ של "החדר נעול ואני בעבודה עכשיו
). אני מאמין שהכל תלוי בדירה ובשותפים - בדירה הקודמת שלי רק סגרתי את הדלת ולא נעלתי.

../images/Emo104.gif נצל"ש-

איך אתם מתייחסים מתלכתחילה לשיתוף השותפים בחפצים האישיים שלכם? אני מראש הודעתי לשותפות שכל מה שהן רואות ויכול לשמש אותן- שישתמשו! בכיף!! רק שני דברים ביקשתי- 1. שיודיעו לי שלקחו (כדי שלא אתחיל לחפש את זה ולהתחיל לחשוב לאן זה רק אבד) 2. לגבי כלים- שישמרו על כשרות (אחרי הכל זה הכלים שלי... עליהן אני לא כופה ואין שום סיבה שיכפו עליי). לגבי השני זה ברור, אבל לגבי הראשון כיון שאין נעילת חדרים כי החדרים משותפים ואנחנו גם לומדות יחד (אחרי הכל- ההורים משלמים, אין זמן לעבודה והצבא לא עוזר בגרוש
) אז בעיקר לגבי ספרי לימוד ומחברות ובעיקר לפני מבחנים, אם יקחו לי את המחברת לפני מבחן (שזה מספיק גרוע לכשעצמו) ועוד לא יודיעו לי מי ואיפה זה נמצא- סף הפיוזים שלי קופץ!! אבל בגדול הודעתי מראש שאפשר להשאיל... אפילו בכיף!! מה איתכם? אתם לא מסוגלים שנוגעים לכם בחפצים או חופשי?

תלוי...

אני אמנם אמרתי לשותפה שלי שמבחינתי אם היא נתקעת בלי שמפו או משהו אז שבכיף תיכנס ותיקח לי מהחדר, אבל אני ארגיש לא נעים לעשות את זה בחדר שלה. חוץ מזה שיש גבול לכל דבר, וכמו שצפניה תיאר - לא הייתי רוצה שהשותפה שלי תיכנס לראות אצלי בחדר טלויזיה עם חברות או תעבוד על המחשב שלי כשאני לא נמצאת (עדיין יש לי כמה קבצים אישיים במחשב, מה לעשות). השותפה שלי אמנם אחלה, אבל אני מקווה שלא תרגיש יותר מדי בנוח נגיד להשאיל ממני בגד כשאני לא נמצאת או להשתמש קבוע בקוסמטיקה שלי. בסיטואציות כאלו אני תמיד נזכרת בצבא, שם היינו 6-7 בנות בחדר ששימש בעיקר לשינה אבל תמיד היו כאלו שבאו בשעות שהחדר היה ריק והרגישו מספיק בנוח לקחת קבוע חפצים של אחרות, בדגש על קוסמטיקה אבל לא רק. כבר קרה שחברה שלי גילתה במועד לא הכי נוח שכל הטמפונים שלה נעלמו, לחברה אחרת נגמר הדאו' אחרי שבוע, לאחרות גמרו את כל השמפו ולי פעם הוציאו את הבטריות מהשעון המעורר. למישהי בחדר אחר נעלם דיסקמן ודיסקים והיה לה קשה לבוא בהאשמות לשותפות לחדר, אם כי זה די ברור שמישהי מהן הייתה שותפה להעלמה (החדר היה נעול). היו גם מקרים שהיה קשה להוכיח אמנם, אבל שאנשים קיבלו חשבון פלאפון מפוצץ אחרי שהשאירו את הפלאפון לטעינה בחדר והשותפים חגגו להם על הפלאפון. אז נכון שהפיתרון האידאלי זה לנעול הכל אבל בהתחלה כולם מרגישים לא נעים ושזה גורם לאווירה שלילית, אבל מה לעשות. אני מעדיפה לנעול ליתר ביטחון והשותפה שלי בכלל לא צריכה לדעת שאני נועלת. אם היא תנסה לפתוח את הדלת ותגלה שהיא נעולה זה רק מוכיח שאני נוהגת נכון.

ohaddd3

New member
../images/Emo45.gif

אני יודע שלא הייתי יכול לסבול מצב כזה שיגעו לי בדברים...וזה לא כי אני מניאק....פשוט אני ככה...לא אוהב את זה.. ובגלל זה אני משכיר דירה לבד וזה סוף הדרך...לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד....כשמשעמם תמיד אפשר לצאת מהבית. ואם הייתי גר עם שותפים בטוח הייתי נועל את הדלת...מחוץ לחדר הייתי שם את כל הדברים האחרים שלא ממש אכפת לי...

JaneLame

New member
חדר שאפשר לנעול הייטב.

ואם יש מגירה או ארון שאפשר לשים עליהם מנעול, מה טוב ומה נעים. לשירה, שאותה את כבר מכירה, היו 2 שותפים חרד"לשים בדירה הקודמת שלה, והיא רבה איתם על משהו ויצאה מהבית ללילה אחד. כשחזרה גילתה שפתחו לה את החדר ומוצרי החשמל היו חסרים. הם אמרו לה שבעל הבית זרק את זה לרחוב. שכחי ממשטרה. משטרת ישראל שווה ל*צונזר*, *צונזר* והם יכולים להיכנס לי ל*צונזר*. הם לא עושים כלום. אני בספק אם הם ירשמו את התלונה שלך בכלל. בכל מקרה, הם לא יעשו כלום. תהיי בטוחה.

למעלה