לא נעים!!

לא נעים!!

שתית מים לפני ההודה. ושתיתי הרבה כי היתי צמא. אחרי איזה חמש שש פארפוזים וארמדות וכל מיני כאלה פשוט רצתי לשרותים והקאתי מים... ): קרה למישהו?

טפיוקה

New member
מוכר מאוד!!!

כשאני לא בכושר יש לי בחילות באימונים... אז חוץ מיזה שאני מתנשפת מחוסר כושר, יש לי בחילה נוראית!!! והקאתי לא רק מים..

ToryMaster

New member
זה בלאגן בקיבה

כמו שאומרים שאסור לאכול לפני אימון, מאותה הסיבה. אני זוכרת שהיו לנו חוקים כאלו גם מבחינת הסוסים ברכיבה.

PureTemptation

New member
TMI

Too Much Information אאוץ', הייתי אומרת. ומסכימה עם היקירות שמעלי, לא בריא...:S לכן טוענים שיש לשתות רק כמה לגימות ולא יותר מדי. העיקר שלומדים..

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

לשתות בלגימות קטנות, ובהפסקות. [היום אמרתי למישהו TMI, אגב
]

PureTemptation

New member
הקיצורים האלה, זה כל כך קצוות..:p

כמובן שאת לא יודעת על מה אני מדברת, ארץ נהדרת. תנסי לראות מדי פעם זה דווקא ממש מצחיק. למרות ש TMI ממש לא לקוח משם, אבל זה אותו העיקרון..:p

ailag

New member
בקשר לשתיה (יצא ארוך)

זה מה שאני עושה. קודם כל, האימון ב-9 ואני משתדלת לא לאכול מ-6 (זה קצת קשה כשאוכלים צהריים ב-12, כי אז צריך ארוחה קטנה לפני 6 או שרעבים באימון, אבל אני ממילא שוכחת ואוכלת ב-4 צהריים) שנית, בהפסקות שתיה אני הולכת לקולר ושותה קצת. אז עומדת בצד ומחכה שאחרים ישתו, ואז שוב שותה קצת - אחרי שכבר בכלל לא מרגישים את הלגימה הקודמת. פעמיים קטנות ושטחיות וזהו. זכור שבין האימון להודה אתה לא אמור לשתות את כל המים שהגוף שלך זקוק לו בגלל האימון המפרך - זה יקרה בסוף ההודה. בין האימון להודה אתה שותה רק כדי להתרענן, שזה אומר לשתות מספיק, אבל לא יותר מדי. שים לב כמה אחרים שותים. אתה אולי צריך קצת יותר, כי הם יותר בכושר מתאים, אבל לא בהרבה יותר. הבעיה שלי היתה אחרת, אגב. הארוחות אחרי 6 הן אלו שגרמו לבחילות, השתיה המרובה גרמה לי לכאב בצד אחרי מעט התאמצות. (כמו כדור כאב כזה מעל לעצם האגן) חוץ מזה, כשבחילה הופכת להקאה אתה מרגיש לפני כן - אם אתה "מקשיב" לגוף שלך. אם יש לך בחילה, תפסיק. נכון, זה מגניב להתעמל עד שאתה מת (לא בציניות, לפעמים זה באמת כיף), אבל אם תתרגל לזה סתם תסבול אח"כ מהרגלים גרועים. יש מספיק הודות ומספיק זמן להכנס להודה כשאתה מרגיש טוב. הקפוארה לא אמורה לפצוע אותך, לגרום לך להקיא או לשתק את הפעולה הרגילה של הגוף שלך בשום אופן אם אתה עושה אותה נכון, שזה אומר לראות מתי רע לך ולא להמשיך להתאמן. בשיעור האחרון שלנו זו שהתאמנתי איתה מתחה שריר בטיזורה (טיזורה-רז'ונל של "מתחילים") ופשוט הפסיקה להתאמן והלכה הביתה. לאחר מנוחה בצד היא הצליחה ללכת, ראו עליה שאם היא ממש תרצה היא יכולה לעשות את רוב התרגילים (סוף אימון.. עשינו סיקוונסיות פשוטות יחסית של אנגולה), אבל היא לקחה את הזמן להקשיב לגוף שלה והבינה שהוא רוצה שהיא תפסיק. אז היא הפסיקה. בצורה דומה, שניים מהמתקדמים מאוד אצלנו נפצעו לפני כמה זמן - אחד בזרוע ואחת בכף הרגל. שניהם נראו בסדר גמור אחרי זמן מה, וברור שיש להם מלא כושר ויכולת וגם עם הפציעה הם יותר טובים ממך וממני, אבל הם ישבו בצד כמה שיעורים ולא התאמנו (או התאמנו לעצמם על דברים שלא קשורים לפציעה שלהם). בסדר, עושים מה שטוב, לא עושים מה שלא. סיפרתי את זה כי מההודעות שלך נוצר הרושם שאתה דוחף את עצמך רחוק מדי. לטווח הקצר אולי תשיג מזה יותר זמן-הודה, אולי אפילו תתקדם קצת יותר מהר ככה, אבל לטווח הקצת יותר ארוך זה לא ישנה לך. מה שישנה לך זה שתרגיש רע בגלל שאתה נסחף מהר ולא חושב : האם כואב לי? עד כמה? האם הרגלי התזונה, השתיה שלי נכונים? האם מה שאני עושה בריא? - את זה צריך לחשוב גם בזמן האימון. בלי זה אתה לא תצליח לעשות קפוארה, לדעתי. נכון, לא על כל מיחוש מפסיקים, אבל אם הקאת בעקבות הודה רוב הסיכויים שהגוף התריע על זה קודם. אני לא חושבת שאתה מתעלם מהתרעות, אבל נראה לי שאתה לא מקשיב להן מלכתחילה כדי לשפוט אם להתעלם מהן או לא. ולהקיא זה לא כיף :) סליחה שכתבתי ארוך, עוד דוגמה להרגל גרוע

הבעייה היא-

שהייתי מלא מים... כן שתיתי המון כי הייתי צמא. ואז עשיתי פארפוזים שזה משהו חדש בשבילי ואני מאוד אוהב לעשות את זה. ועשיתי המון כאלה וכל מיני משחקים על הרצפה ולקראת סוף המשחק כבר התחלתי להרגיש רע אבל ידעתי שכל שניה מישהו אמור להכנס אז משכתי עוד כמה שניות. ואז פשוט הרגשתי את המים עולים וישר רצתי לשרותים. אבל לא הרגשתי הרגשה של בחילה תוך כדי האימון.

ailag

New member
זאת בדיוק הבעיה

ש א. שתית יותר מדי מים בשביל אמצע אימון. שתית מים זה מצוין, אבל באמצע אימון זה באמת עושה הרגשה רעה. לי זה עושה כאבים בצד, לך בחילה. אז כמו שאמרתי, נסה לשתות מספיק אבל לא הרבה. אחרי ההודה תשתה את הטונות שלך. או לחלופין, אם אתה מרגיש שאתה צריך לשתות המון, חכה עד שאתה מרגיש מוכן לפני שתכנס להודה. אף אחד לא נכנס סתם להודה כמה שיותר ולא משנה מה המצב הבריאותי שלו, זה סתם מיותר. נכנסים כדי לשחק, לא כדי לפגוע בעצמנו. (כי להקיא זה כל כך בריא?) שיטה אחת כדי שלא תפגע שוב היא לשתות מעט, לחכות ליד הקולר עד שאחרים יסיימו לשתות ואז לשתות מעט שוב. רק צריך לוודא שלא שתית מעט מדי, כי אז תרגיש רע בהודה מחוסר נוזלים. אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו המון המון שתיה. ב. הבעיה היא גם שלא הקשבת לגוף שלך. אתה אומר שהוא אותת לך להפסיק ולא הפסקת. אז תפסיק כשאתה מרגיש רע. מה זה משנה אם לא הרגשת בחילה תוך כדי האימון? בעצמך אמרת שהבעיות שלך התחילו רק לפני ההודה עצמה. ובהודה אמרת שכן הרגשת בחילה, אבל לא הפסקת, עודדת את הבחילה ואז הקאת. פשוט עם כל ההתלהבות היפה שלך מתרגילים של אימוני קפוארה, מתחיל כבר לעלות ניחוח מזוכיזם מההודעות שלך ("הרגשתי בחילה, המשכתי לשחק ואז הקאתי" / "כאב לי, המשכתי לשחק ואז נתפס לי" - אחר כך זה יהיה "לא חשבתי שאני מוכן, אבל בכל זאת ניסיתי סלטה, נפלתי על הגב ופגעתי בחוליות. אני בבית חולים"). תרגע. אתה לא צריך לרוץ כל כך מהר לקפוארה, זה גם לא יעזור לך כל כך. מה גם שקפוארה היא לא פראפוזים והיא לא ארמאדות. גם לא מיה לואה או נגצ'יבה, ובטח שלא אמזוניקה או גשר. הקפוארה האמיתית (לטעמי, אני משערת שיסכימו עם זה פה) היא באינטראקציה בין שני השחקנים, תגובה למה שהשני עושה - בין אם זה אמזוניקה או ארמאדה. אז נחמד להתלהב מתרגיל חדש, אבל אם אתה נכנס להודה ומפציץ בפראפוזים רוב הסיכויים שאתה ממילא לא עושה קפוארה, אז קח את הזמן ושחק בפראפוזים לא בהודה.. בהזדמנות תוכל לשים לב יותר מתי אתה מרגיש רע, ובתקווה גם להצליח לעצור בזמן. נ.ב. נדמה לי שלאמזוניקה היו שמות שונים בקבוצות שונות. זה חצי אאו "סגור" על יד אחת ולפעמים גם תופסים את הרגל עם היד השניה. תרגיל אקרובטיקה.

יש הרבה צדק בדבריך.... לצערי.

אקח לתשומת ליבי. אבל בלי קשר- הצלחתי היום סלטה קדימה ולנחות על הרגליים. כמובן שזה עם מקפצה ומזרונים..אבל שמחתי שהצלחתי לקלוט את הקטע של הנפת הידים כלפי מטה מה שבעצם גורם לגוף להסתובב. אז אני יכול להגיד... היום היתה הפעם הראשונה שלי!! וזה כיף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה