לא נעלמנו

לא נעלמנו ../images/Emo3.gif

ממוצאי שבת הודיה חלתה.. היא גם לא רצתה לשתות
ואת מה שהיא בקושי אכלה היא הקיאה.. בגלל זה היא התייבשה והרופא שראה אותה ביום שני אמר שהוא רוצה שנאשפז אותה במחלקת ילדים.. (בכיקר בגלל שהיה חשש לדלקת בשתן שב"ה לא היה לה..) אשפוז ילדים זה סיוט לא קטן
היה לנו מזל שהגענו אז ולא ביום רביעי... כי התפוסה לא היתה מלאה והוכנסו לחדר... ביום רביעי (היום ששוחרנו) היו הרבה מיטות לאורך המסדרון
במחלקה היא קבלה עירוי (וזה לדעתי ממש כואב שלוקחים עירוי מהורדים בכף היד..) והיא ממש בכתה מזה.. (ועוד חשבו פעם שאין לה רגישות.. כי היא לא בוכה כשלוקחים לה בדיקות דם במעבדה..) חמותי עזרה לנו המון ולא נתנה לי להשאר איתה בלילה.. היא אמרה ש3 לילות בלי שינה רק יפריעו לי ושהכי חשוב שמחר אגיע למחלקה רעננה...) זה באמת עזר כי בלילה ישנתי טוב ולמחרת היתי עם הודיה כל היום.. הכרנו את "הכתה של המחלקה" הודיה כנתה את זה ספריה/משחקיה ואפילו ביתספר (אני עובדת בבי"ס והיא יודעת שבי"ס זה מקום עם הרבה ילדים..) באיזה שלב הודיה ממש בכתה ואמרה לי "רוצה אמא".. אמרתי לה אמא פה.. אז היא המשיכה "רוצה בית אמא שלי"... כמה שהסכתמתי אתה כי מי רוצה להיות בבי"ח... ביום רביעי נשארנו בסוף עד כמעט 2 כי היה צריך לעשות לה בדיקת דם לראות שהכל בסדר.. ועד שרופא התפנה לעשות את זה לקח המון זמן.. (גם הבנו שהיינו צריכים להיות קצת "חוצפנים" ולמרות שאמרו לנו שצריך לחכות עד שיתקראו לנו.. מי שעמד ליד חדר הטיפולים הוכנס לטפול.. גם אם היה משהו אחר לפניו בתור... ) הצפיפות כמו שתארתי היתה נוראית.. אבל לעתים היחס של האחיות היה...
ומזל שמצאנו אחות אחת בכל משמרת שידעה להתיחס להורים ולא לבלבל אותם.... בתקווה שלא נזדקק עוד לבתי חולים

"אם אין אורז תאכלו קוסקוס"

יותר מדוייק אם אסור לאכול אורז... להודיה יש המון עצירויות
עד שהגענו למצב שאנחנו בטיפול של גסטרולוג.. אחד ההמלצות שלו (מה זה המלצות הדרישות שלו הן נאמרו כמעט בצעקה עלינו
) היתה לא לתת להודיה לאכול אורז ובבנות.. מאז אנחנו מנסים לחשוב איזה תוספת להכין לשבת.. אני לא יודעת איך משהי אחרת היתה עושה, אבל לרוב אני לא דוגלת לתת להודיה אוכל שונה מאתנו.. ביחוד שאני בטוחה במיליון אחוז שאם הודיה היתה רואה צל של אורז בבית מיד היא היתה דורשת ומתעקשת לאכול מזה.. אז למה ליצור עימותים מיותרים
האופציות שנותרו בהעדר האורז הם ספגטים ואטריות למינהם... לפעמים אפונה ירוקה (זה נחשב לפחמימות ולא לירק...) ותפוחי אדמה.. אחרי חודשיים + בו בעיקר הכנו תפוחי אדמה כתוספת עם שלל האפשרויות שאפשר לעשות עם תפוחי אדמה הרגשתי ממש כמו בשיר "ביום ראשון.. תפוחי אדמה.. ביום שני תפוחי אדמה..... וביום שבת איזה הפתעה.. שוב תוספת תפוחי אדמה...." (אולי אפשר יותר גיוונים של תפוחי אדמה ממה שניסנו או בשלנו.. אבל דחילק יש גבול..
) נסתי לחשוב מה עוד אפשר לתת כתוספת איך אפשר לגוון.. ואז נזכרתי שמזמן מזמן לא אכלנו קוסקוס.. אז שבוע שעבר הצעתי ליוחנן שיחפש קוסוקס מוכן (לא היה לי זמן לעשות את אלו המוכנים מקופסה כי בכל זאת קוסקוס תרשו לי לא להכין את המקורי
) באחת מהמעדניות.. יוחנן פחד שזה יפריע לקיבה של הודיה.. אבל באותה שבת פתאם קרה נס
(וסליחה למי שרגיש..) הודיה עשתה 3 או 4 פעמים קקי.... אני טענתי שאולי הקוסקוס עשה את זה.. (אני זוכרת שהוא עשוי מסולת ואולי זה דווקא טוב לקיבה של הודיה..) בעלי טען שזה בטח שטויות.. השבוע לא יצא לנו (וגם לה..) לאכול קוסקוס והקיבה היתה כמו כל שבוע.. והשבת שוב החלטנו לדאוג לקוסקוס בשבת ו..שוב הפתעה גם כן 3 פעמים הודיה עשתה קיבה..
הוכחה ברורה ששווה לתת לה לאכול קוסקוס לא ?!

iris and ben

New member
עוד תחליף לקוסקוס...

מה לגבי פתיתים אפויים שנראים כמו אורז... וידוע לי שעגבניות גורמות לזירוז יציאות...ניסיתם? וגם מיץ תפוזים טבעי

פתיתים ../images/Emo67.gif../images/Emo123.gif

זה היחס שלי לפתיתים... (בתור מי שאכלה פתיתים הרבה זמן..) פסטה לעומת זאת אנחנו עושים אבל צריך עוד גיוון

אני מתכוונת לפתיתים העגולים...

שהיו כאן כבר בארץ עוד לפני שידענו להגיד את המילה פסטה

../images/Emo62.gif ועוד הערה לגבי פתיתים/פסטה..

הם לעומת הקוסקוס לא השפיעו על הודיה בנוגע לעצירות (וההיפך.. D-: ) כמו מה שהקוסקוס עשה לה

תנסי לשים אותם בצ´ולנט/חמין

ותראי איזה מעד זה נהיה. ובכלל אם יצא מהאף זה כי זה בושל יותר מדי או רע מדי. פתיתים הולכים טוב עם בצל ושום מטוגנים או עם כל רוטב שטוב לפסטה.

אולי לא הבנת אותי נכון ../images/Emo3.gif

פתיתים יצאו לי מהאף.... כי זה רק מה שאכלתי תקופה מסויימת כתוספת באולפנה בה למדתי

odeia

New member
מתכון לקוסקוס ביתי במינימום עבודה

מתכון: קוסקוס הוקוס פוקוס רכיבים: 4 כוסות מים 1/2 כוס שמן 1 כף מחוקה מלח 4 כוסות סולת אופן הכנה: מרתיחים מים + שמן + מלח. כשרותח מעבירים את הסיר ללהבה הקטנה בגז. מוסיפים תוך כדי בחישה את הסולת, לא להיבהל - נשאר מכל זה גוש. מכסים הגוש במגבת מטבח, מכסים הסיר במכסה וככה נותנים לו להזיע 10 דקות על אש קטנה. מכבים את הגז, ומפוררים את הגוש במזלג, כל עוד הסולת חמה מאוד, עד שאין גושים. הערות: אפשר להוסיף למים קצת כורכום כדי לקבל קוסקוס צהוב. מקור המתכון: אודטה דנין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

היי שרה

אם הודיה אוהבת כל כך אורז, אפשר לדעתי לשלב את האורז עם מאכלים אחרים כמו מג´דרה (עם עדשים ירוקים) או עם עגבניות וכך לתת לה להנות. הרבה בריאות להודיה!

הבעיה שאסור לה לאכול את זה...

כלומר אסור ממש כששאלתי את הרופא הוא ממש אסר בגלל העצירות שלה...

ביום שישי צלחנו את סוכרית המקל

הראשונה
נתחיל בזה שלמרות הגיל המופלג של הודיה (יחסית... שנתיים ו9 ח´..) עד היום לא יצא לה לאכול סוכריה על מקל.. (ואני שמחה בכך..) בבית חוץ מופלים, עוגיות ועד כמה דברים משמינים אני משתדלת שלא יהיו סוכריות, גם לא טופי או מרשמלו, וכשיש חבילה של סוכריות בבית זה שאריות ממה שסבתא הביאה, ככה שהודיה נתקלה בסוכריות.. אבל רק בסוכריות רכות.. וכשהתגללה בבית סוכריה קשה (סוכריה חמוצה) השתדלתי תמיד להעלים אותה.... אבל מה לעשות כשהודיה חוזרת מהגן עם שקית ממסיבת יומהולדת ומצהירה "זה ר--ק שלי.." ו"אמא, אני רוצה סוכריה.." (והסוכריה היחידה ששם היא סוכריה על מקל..), בפעם הקודמת שזה קרה והודיה רצתה סוכריה על מקל, היה שניצלת את ההזדמנות וכשהודיה הלכה לישון שנת צהרים, העלמתי את הסוכריה.. אבל הפעם לא היתה לי ברירה היא עמדה על ידי כשפתחתי את השקית ודרשה את הסוכריה.. פתחתי את העטיפה ונתתי להודיה את הסוכריה כשאני משננת לה "הודיה רק ללקק אותה.. לא לשבור אותה.. תיזהרי.." אחרי 2 שניות שהודיה לקקה את הסוכריה היא נתנה לי אותה ובקשה שאשמור לה.. התלבטתי אם להעלים או לא.. אבל היא עמדה על המשמר לראות מה אני עושה והחלטתי לשים אותה בשקית במקרר.. אחרי שעה בערך הודיה בקשה ממני את הסוכריה יצא לי לטעום אותה.. ומה זה הרגשתי שכל הסתימות שלי בפה רועדות.. הבנתי שסוכריה כזאת היא לא דבר הכי טוב לנו ואמרתי להודיה "קחי כמה לקים.. אבל אח"כ אמא זורקת אותה כי היא לא טובה לשיניים.." קבענו על 4 לקים הודיה לקחה בסוף 5.. וכשהיא רצתה עוד.. אמרתי לה שזהו מספיק.. זה רק רע לשיניים.. וזרקנו את שאר הסוכריה לפח.. אז מה אתן אומרות התקלקלנו

האמת שאני גם הייתי חזקה והתעקשתי

ואמרתי לה "סכמנו 4 לקים.. קבלת אפילו 5.. וזהו.. זה ממש לא בריא לשיניים"..

למעלה