לא נראית לי

פיצקה

New member
לא נראית לי

לא נראית לי הדרך הבולשביקית בה אנחנו מגוייסים להפגנות. כל מה שטורחים ליידע אותנו זה שיש הפגנה, חשוב שנהיה שם ואם לא אז אנחנו סתם מאוננים. אין שום מידע אמין על הנושא, אין לנו שום צ´אנס לגבש דעה. ישנם מקומות חשובים בהרבה שאנחנו לא הולכים אליהם אני למשל לא בא להפגנה גם מפני שאני הולך למחנה עולים באותו יום. עזרה חשובה בהרבה בעיני שבעיני בוגרי התנועה חשובה פחות מלהיות ניצבים בהפגנות. יש מין תחושה כזו שהפגנות זה הכל, שבהשתתפותינו בהפגנות (וכמובן בייצוג תנועתנו הגאה) אנחנו נותנים את כל מה שיש לנו. לא צריך לנקר את העיניים בהפגנה כדי להשפיע. אף אחד לא שם לב אולי, אבל אנחנו עלולים ליפול קורבן לפוליטיזציה של התנועה (זאת כמובן אחרי שטיפות מוח רבות) בהפגנות האלו. אני מוכן להתערב על הכבד שלי שלא יהיה אף בוגר תנועה שיוכל להביט במראה, וביושר, שהמטרה האחת והיחידה בנוכחות בהפגנות הללו, הוא חיזוק ידי הנכים. לילה טוב עמרי קן גבעת אלה

תגובה להודעתך

אני חושב שהדברים שאתה אומר נכונים (לפחות בחלקן) אבל עליך לשאול את עצמך תמיד מה אתה עושה עם כל הטענות שאתה מעלה. האם הצעת התנדבות של התנועה למשהו שיהיה יותר מעשי מהפגנה? אני חושב שבנוסף לזה שהעלת את ההודעה בפורום דבר עם יוני המדריך גרעין שלך (ברגע שיחזור מחו"ל) על משהו פראקטי לעשות בנושא. בנוסף, אני רוצה להוסיף שדוגמא טובה לנוכחות בהפגנה מבלי להזדהות עם הנושא שלה תוכל למצוא באירוע התנועתי הגדול מכולם: העצרת זיכרון לרבין. כך שהסימנים לכך שזו הופכת להיות מגמה קבועה של חניכי התנועה נהיים בולטים מרגע לרגע. אני מסכים איתך אבל חושב שאתה צריך לקחת את העניין למשהו יותר ביצועי בשיתוף שאר חניכי הקן. באהבה ניר שניידר, גרעין גמיש, קומונר שלך.

בולשביקיות מהי?

עומרי היקר, קראתי את הודעתך, וצצו במוחי מספר הערות ונקודות למחלוקת ולתיקונים, שאשמח לשתף אותך ואת שאר הפורום בהם, ואף אעשה זאת מיד. בתור דבר ראשון, אני אישית לא הבנתי על מה מדובר כשאתה אומר "דרך בולשביקית". אם אתה מדבר על שטיפת מוח של קומונרים ובוגרים כדי שנצא להפגנות, אז חבל מאוד, כי זה אומר שכנראה ככה המצב היום בגבעת אלה. אצלי לעומת זאת, המצב ממש שונה. לפני הפגנה יש בחינה של הנושאים שידונו בהם בהפגנה, ויש גם את הבחינה האישית של כל אחד כלפי עצמו- האם חשוב לי לצאת להפגנה הזו או לא. מכיוון שהפגנה היא זכות שיש לכל אזרח ואזרח במדינה חופשית, בלי כל קשר לתנועות נוער או ארגונים חברתיים או פוליטיים אחרים. ולדעתי, כשמדובר על הפגנות שמשפיעות על עיצוב דעת הקהל הישראלי, הזכות להפגין הופכת לחובה של כל אחד מאיתנו, שרואה את עצמו כחלק בעל דעה מהחברה, לנסות ולהטות את דעת הרוב לכיוונינו. בקשר לדברים אחרים שאתה עושה במקום ללכת להפגנות- אף אחד לא ממעיט בערכם. חלילה, כל סוג של מעורבות חברתית מבחינתי היא מקודשת, אם זה בהפגנה או במתן סיוע לנזקקים, או בכל תחום אחר שיעלה על דעתך. בענין פוליטיזציה של התנועה, אני לא מבין את החשש שלך מפוליטיזציה כשהתנועה תומכת בהפגנה למען זכויות נכים, או יותר נכון הפגנה נגד שלילת הזכויות הבסיסיות של הנכים במדינה. נכון, אמנם, שהצעת החוק הועלתה ונתמכה על ידי אנשי ימין, שאחד מהם הוא שר האוצר במדינתנו, אך הפרט שהרבה יותר חשוב מכך הוא שמדובר כאן על הפרה בוטה של זכויות של מיעוט, ועוד מיעוט המוגבל פיזית. בשביל זה לדעתי שווה לקום ולצעוק, ואני מקוה שאתה מסכים איתי. וענין אחרון, ענין הכבד שלך. אל תהמר עליו כל כך מהר, ויתרה על כך- אל תחפש כל היום תשובות ואשמים בתנועת הבוגרים. מה שהם עושים זה מפצים על חוסר נקיטת יוזמה מצד חניכי השכבה הבוגרת, ומנסים להניע את האנשים האלה, אותנו, לכיוון של מעורבות חברתית, לכיוון של לקיחת אחריות על העתיד שלנו, רק בגלל שאנחנו לא עושים את זה לבד. אז לפני שאנחנו מפנים אצבעות מאשימות כלפי מעלה, כדאי שנסתכל קצת על עצמנו. בברכת עלה והגשם, רועי שביט, קן פ"ת מרכז.

קשה להתאפק - תגובה מאוד אישית

ההאשמות שלך מהוות עלבון - לך, לעצמך, לתנועה שלך, פשוט דברים מעליבים אבל במקום להכנס לויכוח אני מציע לך הצעה פשוטה - אל תלך להפגין עם הנכים תגיע לאזור שבו הם מתכנסים בכל ערב, תראה אותם, תפגש אותם, תשוחח איתם, תשיר איתם, תרקוד איתם (כן, כן, הם רוקדים בעזרת כסאות הגלגלים). תחזור אחר כך הביתה. ואחרי כל זה תשוב ותרשום כאן בפורום התנועתי מה לדעתך צריך לעשות. בברכת עלה והגשם צוות האתר התנועתי

פיצקה

New member
לרועי.................ממני

אתה צודק. הייתי נסער למדי באותו יום וגם השעה היתה מאוחרת כך שלא ממש קראתי את מה שאני כותב. אם יורשה לי להבהיר את עצמי אספר לך שתלונותי הן כלפי החלון הצר שנפתח בתנועה בהשקפה על הדברים האלה (אתה יכול לקרוא הודעה אחרת שלי קצת למטה...זהו בדיוק שם). אליו מצטרף עניין הגישה הקדושה להפגנות והעובדה שיש אנשים הולכים להפגנות כדי להוכיח שיש להם ביצים, אבל לא מאמצים שום דרכים . אני אתן לך דוגמה. היום דיברתי עם ילד מהשכבה שלי שהלך להפגנה ודיבר על צדק חברתי וכל שאר הסלוגנים השגורים בפי מי שאין לו אמירה משמעותית, ואמר לי שהפסדתי שלא הייתי שם. מתוך היכרות עם האדם אני יכול להגיד לך שהוא ממש מתנשא באוכלוסיות שונות ממנו בחיי היום יום-(תושבי איזורים עניים יותר באיזורנו- בלי שמות...כאלה שגם לא רואים בחדשות ובפעולות כך שאין לו מה לדקלם). זאת תופעה שלא צריכה להיות. דרושה הסברה יותר טובה. זה בדיוק מתחבר עם מה שכתבת על עניין היוזמה של החניכים בגילנו כי אנשים כאלה אפילו לא ינסו לדחוף לנסוע להפגנות אחרות חשובות לא פחות (נוער פנימיות לדוגמה). ההודעות שהיו פה והאירועים האחרונים נותנים לי דווקא הרבה מרץ. תודה לכם. גם לקוטלים שבכם. טה טהההה.

למעלה