לא סגור על עצמי

לא סגור על עצמי

שלום לכולם.
אני חדש פה ולא ממש בעניינים. קראתי קצת על תהליך האימוץ ואני מנסה להבין אם אני יכול ללכת על זה.
קצת רקע- אני בן 30, אשתי צעירה ממני ב- 4 שנים. אנחנו מנסים כבר שנה להיכנס להיריון אבל בנתיים ללא הצלחה. התחלנו לפני כמה חודשים טיפולים הורמונליים שלא שינו הרבה חוץ מזה שאשתי סובלת מאוד מההשפעות על מצבי הרוח. בכל חודש שאנחנו מגלים ששוב לא נכנסו להיריון מצב הרוח שלנו נופל. הציפיה והאכזבה מתישים מאוד.
אשתי כבר התחילה לדבר על אפשרות של אימוץ לפני כמה חודשים ואני סירבתי בתוקף להעלות את זה לדיון מחשש שאם נתחיל תהליך כזה אנחנו לא נהיה עם הריכוז הנדרש כדי להתאמץ ולנסות להיכנס להיריון. אשתי חוששת, מהצד השני, שאנחנו עלולים להמשיך שנים ארוכות בנסיונות כושלים להרות וחלום המשפחה שלנו הולך ומתרחק.
היום אני מבין שהמעמסה קשה לה והיאוש מחלחל ואני מתחיל לחשוב שאולי צריך לשנות כיוון, לא לשמור את כל הביצים בסל אחד.
החשש המרכזי שיש לי כרגע מלהתחיל בתהליך זה שאני לא מרגיש עם הגב לקיר, לא מרגיש שאני במקום שאני צריך להילחם מול כל העולם כדי להגיע לאימוץ. אני חושש שביום שבו אצטרך להצדיק למה אנחנו מתאימים לאימוץ אני אתחיל לגמגם כי עמוק בפנים אני הרבה יותר רוצה ילד ביולוגי.
מה שאני פחות או יותר מנסה לשאול זה האם זה לגיטימי להתחיל את התהליך ממקום כזה? האם שירותי הסעד יקבלו בהבנה את האמביוולנטיות הזו ויאפשרו לנו להמשיך בתהליך תוך ידיעה שאנחנו מעוניינים להמשיך ולנסות להרות?
אשמח מאוד לשמוע מנסיונכם, זה יכול מאוד להשפיע על ההחלטה שלי.
תודה,
אלעד.

סביון1

New member
שלום אלעד

בקצרה - כן זה לגיטימי, כן השרות למען הילד יקבל בהבנה, אין עם זה שום בעיה.

בשרות למען הילד נרשמים הרבה מאד זוגות במצב שלכם. השרות מבין זאת ואף אחד לא אוסר עליכם להמשיך בנסיונות להרות תוך כדי תהליך האימוץ.

התור לאימוץ תינוק ללא צרכים מיוחדים בארץ עומד על כשבע שנים. גם אימוץ ילד גדול יותר או תינוק עם צרכים מיוחדים לוקח בדרך כלל מספר שנים. התור שלכם מתחיל ביום בו מתקבלים בשרות למען הילד הטפסים שמילאתם לבקשה לאמץ.זה הצעד הראשון שהמבקשים לאמץ בארץ מתבקשים לעשות. לכן, כדאי מאד ומומלץ לשלוח את הטפסים כמה שיותר מהר.

בהצלחה!

נכון מאד ומבקשת להוסיף כי גם הריון אינו מוציא

אתכם מהרשימה אלא רק לידת ילד בריא, מעבירה אתכם לסטאטוס אחר ברשימת ההמתנה.

איזה יאוש...

7 שנים? אני קראתי על 5 וזה נראה כמו נצח.
איך מתמודדים עם המתנה כזו? כל כך הרבה דברים יכולים לקרות בדרך. איך לא מאבדים את הטעם והחשק? ואיך מתחילים מסע כזה בלי להתייאש?

סביון1

New member
יש אפשרות לקצר את התהליך

זה תלוי בגמישות שלכם לגבי המועמדים לאימוץ. אם תסכימו לאמץ פעוט או תינוק עם צרכים מיוחדים התור יתקצר. המונח "צרכים מיוחדים" לא מתיחס דוקא לבעיות בריאות אלא למגוון מצבים. אני שוב ממליצה לכם להתחיל בתהליך. אחרי שהטפסים מתקבלים, אתם מוזמנים לשיחה עם עובדת סוציאלית והיא תסביר לכם ביתר פרוט במה מדובר ותוכלו לשקול את צעדיכם.

לגבי איך לא מאבדים את הטעם והחשק? אני חושבת שמי שבאמת רוצה להיות הורה לא מאבד את הטעם ואף לא את החשק. אם לא מדובר בגחמה חולפת, התשוקה לילד לא הולכת לאיבוד. לי אישית לקח כשבע-שמונה שנים מרגע שהתחלנו, בעלי ואני, בנסיונות להקמת משפחה ועד שזכינו לכך. במהלך השנים האלה קרו לי הרבה דברים לא טובים. היו הרבה תקוות שנכזבו. איבדתי שמחת חיים, הזדקנתי, בנפש וגם בגוף. עם זאת מעולם לא איבדתי את הרצון להיות אמא.

אתם עדיין צעירים מאד. אני מאחלת לכם שתצליחו להפוך להורים במהרה בדרך זו או אחרת. לפי מה שאתה מתאר אני חושבת שכדאי לכם לנסות למצוא איזושהיא תמיכה. למשל קבוצת תמיכה למטופלות פוריות. נשמע שקשה לכם וכדאי לקבל עזרה.

קראתי קצת על הקיצורים

יש בזה משהו מטריד. אם אני זוכר נכון תחת הקטגוריה של "צרכים מיוחדים" יש גם ילדים ממוצא אתיופי. מצד אחד נשמע מאוד מרגש לאמץ מישהו כל כך שונה, ובמעגלים הרחבים יותר זה יכול להעלות את המודעות לאימוץ ולקבלת האחר. אבל כל אלה הם דברים שנשמעים לי שוליים ואני קצת חושש שאני אעשה צעד משיקולים לא רלוונטיים.
ומהצד השני, לגדל ילד שכל כך שונה ממך נראה לי מזמין הרבה יותר קשיים (מול הסביבה, מול הילד).
אני מאוד רוצה לקצר את התהליך, אבל אני חושש מהמשמעויות. אגב, אשמח לשמוע מנסיונכם בענין אימוץ ילדים עם צרכים מיוחדים, מה ההתמודדויות שצפויות (בנוסף לאלה של אימוץ רגיל) וכל מידע רלוונטי אחר.

בענין קבוצות תמיכה- לא חשבתי על זה בכלל. אני אברר. תודה!

אלעד.

זואילי

New member
הי...

אני יחידנית. ואימצתי מחו"ל.
יכולה לספר לך על עצמי.. עבורי גם ההמתנה של שנה וארבעה חודשים (מרגע שחתמתי חוזה ועד שנחתתי כאן עם בתי) - היתה עבורי נצח.
והנצח הזה היה בשבילי קשה יותר מטוטאל של 6 שנים של כמיהה להפוך לאם ושנות טיפולים רבות.

נכון - המסלול שלי, ושל אימוץ חו"ל הוא שונה ואחר מאשר בארץ. אבל שוב, יכולה לספר לך שהיה לי קשה מנשוא. מלא טלטלות וכאב. איפשהוא בדרך גם חזרתי שוב לברר על אופציית תרומת ביצית. רציתי לעשות את זה במקביל. (כי גם את זה כבר עשיתי לפני שפניתי למסלול האימוץ) אבל שיקול כלכלי ו"מונה דופק" הם אלו שבסוף הכריעו והמשכתי לחכות (וסליחה על שאינני פוליטיקלי קורקט). וזה היה בתקופה בה החלה אי הודאות בעניין אימוץ מרוסיה. חוסר הוודאות באותו הזמן גמר אותי.

למרות זה - לא איבדתי את הטעם והחשק. להיפך - רציתי להילחם על זה.

גם לפני שש שנים וגם היום כשאני "חכמה בדיעבד" - אם הייתי נשואה - הייתי עושה הכל במקביל. נרשמת לאימוץ בארץ וממשיכה בטיפולים. בין אם זה IVF או תרומת ביצית. בהנחה וכלכלית הייתי יכולה להשקיע בכל המסלולים גם יחד. ככה לדעתי ההמתנה מתמלאת בסוג של עשייה...של כאילו שליטה.

היום, כשאני אמא טרייה - אני שמחה ומאושרת ומסתפקת בהיותי אמא לילדה אחת. ולכן רק היום - עבר לי ה"חשק" לעוד ילדים... (ומאז שנות העשרים לחיי רציתי 7 ילדים...).

תשמע.. אני לא ממש דוגמא לאופטימיות ויופי טופי (בכל דרך שהיא במסע לילד). ואני בהחלט יכולה להבין את היאוש עליו אתה מדבר. אבל זה עניין של החלטה.
כשאני מחליטה משהו, כשאני רוצה בכל מאודי משהו - אני תמיד אשיג אותו. כך או אחרת. גם אם הדרך תהיה כולה רכבת הרים מטורפת.
שמתי לי מטרה - להיות אמא. והגעתי לזה.
והיום - מבחינתי כל מה שהיה עד לאותו רגע - זו היסטוריה רחוקה שהיתה ונגמרה. (נשארה רק ההיסטוריה של בתי
)

אני חושבת שקודם כל - תקבלו החלטה. מהבטן. מהלב. מכל תא בגוף. ואולי גם זה יקח עוד זמן. תעבדו את זה. לבד, ביחד, עם איש מקצוע.
ברגע שתקבלו החלטה ואם תלכו על זה - אני חושבת שזה גם בסדר גמור "לתקוף בכל החזיתות" במקביל.
הרי המטרה היא אחת. ולשם אפשר להגיע כשיש רצון וטונות של סבלנות.
זה לא יהיה קל. ההמתנה הזאת היא נוראית. אבל זה חלק מהמסע. בסוף, אם וכאשר מגיעים לקצה ועם ידיים מלאות, אז כל מה שהיה - בייגונז..

בהצלחה בכל אשר תבחרו.

מרגש...

תודה ששיתפת בסיפור שלך. הוא אולי לא בהכרח מייצג, אבל בהחלט נותן קצת רוח במפרשים.
הייתי רוצה לנסות אימוץ בחו"ל, אבל אני חושש שאנחנו לא במקום שאנחנו יכולים להתחייב למעמסה כלכלית כזו.

שוב, תודה רבה!
אלעד.

משתפרת

New member
אף-אחד לא קם בבוקר פתאום ומחליט לאמץ

זה תהליך. לוקח זמן להבין שאימוץ הוא דרך להורות, ושאם רוצים להיות הורים לא חייבים להשיג זאת אך ורק ע" הריון. רבים מתחילים מ"מה פתאום?" ועם העיבוד של הדברים משנים את דעתם. גם המחיר הגופני והנפשי של הטיפולים יכול לגרום לשינוי הדעה. אני באמת מאחלת לכם שהטיפולים יצליחו. זו הדרך המהירה יותר להורות. אך מאחר ואימוץ של תינוק הוא תהליך מאד ארוך כדאי שתפנו לשרות למען הילד כדי שתכנסו לתור. ביום בו תהיו סגורים לגמרי שזו הדרך שלכם תהיה לכם עדיין המתנה, אך פחות ארוכה. והיה אם תגיעו להחלטה אחרת- תמיד אפשר להודיע לעו"ס שלא תאמצו. הבאים אחריכם בתור יצאו נשכרים.

שרון1818

New member
ניסיתם תרומת ביצית ?

תרומת ביצית זה אופציה מעולה לזוגות. יש לזה 50-60 אחוז הצלחה שזה המון

year of the cat

New member
לטיפולי פוריות יש מחיר נפשי ובריאותי

מאוד מאוד קשה
גם אני רציתי ילד "בכל מחיר" וזה כמעט עלה לי בחיים שלי (וזה לא סתם ביטוי, כמעט ולא הצליחו להעיר אותי מההרדמה האחרונה)
ואני הייתי צעירה ובריאה והרופאים לא מצאו שום בעיה רפואית
בכל זאת האביסו אותי בעוד ועוד תרופות חזקות, שלל בדיקות פולשניות, הרדמות מסוכנות וכולי
אין הרבה אנשים שעוצרים אותך
להיפך, כולם מעודדים ומחזקים להמשיך בטירוף הזה

זאת לא הדרך היחידה להיות הורים
ובעיניי המחיר לא שווה את זה

אני לא עשיתי "הרבה טיפולים" (שני IVF) ובכל זאת,
לא יכולתי לחזור לרופא נשים לבדיקה שגרתית במשך שבע שנים
והגוף והמערכת ההורמונלית השתנו לחלוטין ומעולם לא חזרו לעצמם

אני מציעה לחשוב גם על זה

לא מדובר רק בזמן שעובר ובתשוקה להיות הורים
אלא בטיפולים מאוד קשים ומסוכנים שגורמים לנזקים בלתי הפיכים

נתנאלה2

New member
וואו וווואאווו ואאוווווווווו, לא כל מהר

עוד לא למדתם ללכת
וכבר אתה רוצה להרשם למרתון?
צעד צעד,
סבלנות,
רוב הזוגות יכנסו להריון, עד שישה טיפולי הפריה
ואתם עדיין לא שם ,
ובטח בגילכם הצעיר,
קצת אמונה
קצת התמדה וזה יבוא
מבטיחה !

נתנאלה2

New member
כן ! ובאמת שדיי מוקדם ,

תשמעי, אני כבר 12 שנים בפורומי פוריות
מכירה מאות אם לא אלפי נשים שעברו טיפולי פוריות
יש שעברו מספר קטן יש שעברו.הרבה
וכן
בגילאים הללו כמעט כל הנשים, הצליחו ללדת .
בהצלחה בדרככם לעבר ההורות
תהא אשר תהא .

לצערי כרופאה אני עדה לרבות שלא הצליחו: צעירות

בריאות, לעיתים עם עקרות לא מוסברת, ניסו עשרות סבבים של טיפולי פוריות, IVF, תרומת בייציות - ולא הצליחו להרות.
אז זה לא סיבה לא לנסות כמובן, כי יש חלק גדול שאם תתמדנה כן תצלחנה, אך צריך להיות נאמנים לסטטיסטיקה ולנתונים האמתייים.

אגב מסכימה עם שנת החתול שיש סיכונים שונים שגם

אותם יש לקחת בחשבון בהחלטה עד מתי להמשיך או מתי לחדול.
יש לא מעט מחקר היום שמצא קורלציה בין טיפולי פוריות לבין סוגי סרטן שונים: שחלות, שד, ועוד.

KallaGLP

New member
אני חושבת שכשמעודדים לעבור טיפולי פוריות

יש לפחות לסייג ולציין שריבוי טיפולי פוריות הוא דבר מאוד לא בריא לאישה. כמו כן, נכתב כאן במפורש שהאישה סובלת מהמצב הנוכחי ואני לא חושבת שזה נכון להתעלם מכך. אני לא אומרת שצריך להפסיק את הטיפולים, רק להיות מודעים לתמונה המלאה.

יסמין@

New member
ואי אפשר להבטיח

בוודאות לאף אחת - ולא משנה מה מצבה (גילה, מצב הפוריות שלה וכו') מה תהיה התוצאה הסופית, לכאן או לכאן.

למעלה