לא סגרתי מעגל...

לא סגרתי מעגל...

שלום לכם..שמי חגית ונסעתי לפולין לפני 4 חודשים. כשנסעתי, נסעתי במעיין תחושה של לסגור איזשהו מעגל. לצאת משם אם איזשהו תחושבה של זיכרון. הייתי באמת עסוקה בנושא השואה, ואף ניסיתי לדבר עם סבי על הנושא לפני היציאה. כשהגעתי לשם, כל מה שרציתי זה לעצום את העיניים, לא לדבר או לחשוב על זה. המקום יחידי שהתעמתי בו עם הנושא הכואב היה ביערות בפלוחובנה<אם זה השם המדיוק> לא הסתכלתי, ועכשיו במבט לאחורה אני יודעת שלא הייתי מסוגלת, להסתכל על מחנות ההשמדה ולחשוב על מה שהיה שם. איפלו באושביץ וובירקנאו, לא יודעת לא יכלתי, באושביץ הלכתי עם חברה בצדק וצחקתי, לא יכולתי לחשוב על מה שהיה שם פשוט לא. ואצלי כשאני פונה לצחוק כשעובר עליי משהו קשה, שם..שם זה היה נראה לי השיא. אני לא יודעת, אני צריכה סגירה, יש לי פלאשבקים משם, כל הזמן, אני רואה משהו, והמראות חוזרים אליי. רוצה לסגור מעגל..אני חושבת שאני אסע לשם שוב, לבד, אולי הפעם אני אתאמת עם הנושא מבלי לברוח ממנו...

אזירפאל

New member
תראי;

כשנסעתי לפולין (תחילת מרץ), גם אני ציפיתי לסוג-של סגירת מעגל. אני דור שלישי לניצולי שואה, הנושא העסיק אותי מאז ומתמיד. לנסוע לשם היה מבחינתי כאילו השיא של כל העניין, במיוחד לאחר כל ההכנות למסע. אבל אז... אז בדיוק הבנתי שזו רק ההתחלה. זה עזר לי קצת (אבל רק קצת) להבין מה קרה, ואיך, ולמדתי המון על דברים שקרו במקומות שאפילו לא שמעתי עליהם, וזה גרם לי לרצות ללמוד עוד יותר, וזה מה שאני משתדל לעשות מאז. רק כחודש אחרי המסע באמת התחלתי לעכל ולחשוב על מה שראיתי שם. סבא שלי נפטר, וזו היתה בשבילי מכה, בייחוד לאחר כל מה שראיתי בפולין, כי כל מה שחשבתי עליו שם היה מה שעברו הסבים והסבתות שלי, וזה מה בעיקר מה שהפך את זה לנורא כל כך (זה אולי נשמע קצת אגוצנטרי, אבל עד שלא מבינים שזה קרה לאנשים שבאמת מכירים, אי אפשר לקבל את זה). היה לי משבר לא קטן ולא הפסקתי לחשוב על סבא שלי ובכלל על כל השואה וכל המסע התפוצץ לי בפנים במכה אחת, כשבכלל לא ציפיתי לזה. לא יכולתי להפסיק לחשוב על זה, על כל הדברים המזעזעים, הייתי בעצב תמידי, לא הבנתי בעצם איך אני בכלל יכול להמשיך לחיות כרגיל כשדבר כזה קרה. עם הזמן זה הפך לקל יותר, והבנתי שאין צורך לפשפש בעבר עד כדי כך. נכון, צריך ללמוד כמה שיותר, ולהעביר את זה הלאה, אבל לא לחיות בעבר. צריך לזכור אותו עם מבט לעתיד, להעביר את זה הלאה וללמוד את הלקח ממה שקרה ולעשות הכל כדי למנוע ממשהו שדומה לזה לקרות. אין יום אחד שעובר מבלי שאני חושב על המסע, על המשפחה שלי שנספתה ועל השואה באופן כללי, אבל למדתי לחיות עם זה, כי אין ממש ברירה. והבנתי שלעולם לא אצליח "לסגור מעגל", כי אין פה מה לסגור, הדבר הזה מזעזע מדי בשביל שאצליח להגיע למצב הזה. זה קשה, מי כמוני יודע, אבל זה לא כאילו יש לנו ברירה אחרת, לא? בהצלחה.

Eti No Name

New member
לסגור מעגל? ../images/Emo14.gif

את לעולם לא תוכלי לסגור מעגל. סגירת מעגל אומרת לשכוח, להשאיר את העבר בעבר, לסלוח, לוותר, להמשיך הלאה. אני בטוחה שלא את זה את רוצה. המסע הזה רק מתחיל את שארית חייך, זיכרון של יום-יום מה ראית שם, מה חווית. לעולם לא תוכלי לשכוח מה הרגשת שם, וזה בשביל שלא יקרה דבר כזה שוב. תסתכלי בתמונות של חברים שלך שנסעו איתך, תשאלי אותם איך הם ראו את כל המסע הזה, אני בטוחה שמישהו הסריט אותכם אז יש גם סרט, תעמיקי, תחקרי יותר. זה לעולם לא מאוחר מדי. את לא ברחת מהנושא, זאת פשוט היתה הדרך שלך להתמודד עם הכל. את לא צריכה לנסוע כדי להוכיח שלא שכחת. כי עובדה, את לא. אם את מרגישה שחסר לך משהו, שאיבדת שם משו, זה נורמטיבי. גם אני וכל מי שנוסע לשם הרגיש ככה. אני מאמינה שעם הזמן [אולי רק אחרי שנה, שנתיים] תוכלי כן להתמודד עם הנושא ולראות את הכל באור אחר. כל אחד והזמן שלו. :)

למעלה