לא עוד "פינוי-בינוי"

ש מים

New member
לא עוד "פינוי-בינוי"

אלא - "התחדשות עירונית".
בהסתמך על הכתבה בלבד, די קשה לי עם התכנית:
אני מכיר את ה-"התחדשות העירונית" בהיבט אחד, שעיקרו הוא חברתי, השם את האדם והחברה במרכז, ואילו התכנית הזו, שמשתמשת באותו שם, נראית כתכנית שבסיסה נדל"ני. אז - עם כל הכבוד לעו"ד שרגא בירן, והרגישויות החברתיות שלו (הוא טורח להזכיר בכל מקום שמקורו בקיבוץ יד-חנה הקומוניסטי...), חברתי הוא לא!

ש מים

New member
מעט הרחבה

מתוך המאמר:

"לא רק שיפוץ, גם חינוך ורווחה
הבדל מהותי נוסף הוא שתוכניות פינוי-בינוי מטפלות באופן נקודתי, ספוראדי ונעדר תכנון סביבתי בבניין או בקבוצת בניינים ספציפיים. התוכנית תקפה למעשה לבניין זה או אחר בלי להידרש לצורך הכלל שכונתי ולדרישות הנלוות מבחינת תשתית של חשמל, מים, ביוב ותחבורה, אך גם חינוך, תרבות, רווחה ובריאות. הצעת החוק של המכון לרפורמות מבניות, לעומת זאת, גורסת שההתחדשות העירונית תתבצע באופן הוליסטי לשכונה, תוך התחשבות ותכנון של כלל המתחם, עיבוי התשתיות וחלוקת הזכויות לדיירים באופן המאפשר לשפר את השכונה כולה ולהיטיב עם דייריה".

ובכן, כפי שכתבתי למעלה - מאוד מרנין לב שכותב המאמר (או - נכון יותר - מי שהזין אותו במידעה, והינו בעל האינטרס) מוּדע לכך שבבסיס "ההתחדשות העירונית" קיים צורך חברתי, אבל - מה לעשות - משום-מה, הוגי המיזם לא יכלו שלא לכרוך גם "עיבוי בינוי" ("הצעת החוק להקמת רשות לאומית להתחדשות עירונית ודיור בהישג יד מעניקה 500% זכויות בנייה לדיירי שכונות מצוקה ברחבי הארץ, המאפשרים בנייה והתחדשות עירונית") במיזם. אז - ראבאק - 500% זכויות בניה(!!), בשכונות מצוקה שמן הסתם ברובן קיים, כבר במצב ובצפיפויות הנוכחיות, צורך חיוני דווקא במוסדות ציבור ובשטחים פתוחים??? ולזה אתם קוראים "התחדשות עירונית"? ולזה אתם קוראים "דאג לשכונות המצוקה"?? לא!! לזה אני קורא: "לקבור אותם עמוק יותר בעוני, בצפיפות ובעליבות"!

למעלה