לא עוד...

לא עוד...

איך האמנתי לך? איך הייתי כזאת טיפשה ותמימה? איך? לא חשדתי לרגע אחד לשניה לא שיערתי לעצמי ואת היית כלכך איכפתית וכלכך דואגת וכלכך אחות גדולה בדיוק כמו שרציתי בדיוק כמו שהייתי צריכה בדיוק כמו שאני עדין צריכה... וזה יצא ממש מתאים כי את היית בת יחידה ורצית אח/אחות קטנים ואני הבכורה כלכך רציתי אחות גדולה וזה כלכך התאים והגיע בזמן והיית כלכך מתאימה לחבר שלך שדרכו הכרנו והייתם כלכך חמודים ביחד וכלכך שמחתי בשביל שניכם... דיברנו ונפגשנו וגילית... וסיפרת לי קצת עליך ספרת שההורים שלך "נפטרו" כשהיית בת 16 ביום הולדת שלך וידעתי שאת חולה ב"סרטן" ונלחמת בזה וכלכך הצלחת במה שעשית ואמרת שאת יכולה / מוכנה /ורוצה לעזור ובאמת ככה זה נראה בהתחלה ואני האמנתי לך והיינו מדברות לא רק על זה ועל כל הדברים הרעים אלא על הכל ידעת שהכרתי את חבר שלך עוד מלפני שהייתם חברים אבל זה לא הפריע לך כי ידעת שלא היה וגם לא יהיה ביננו כלום והיה לי כלכך נחמד לדבר איתך ואז הוא התקשר אלי יום אחד ואמר שהוא ממש מצטער ואני לא הבנתי למה על מה יש לו להצטער הוא לא עשה כלום ואז הוא ספר לי שכלום לא היה נכון שכל מה שספרת לי ולו היה שקר ההורים שלך לא נפטרו כשהיית בת 16 הם חיים ,בריאים ושלמים ואין לך סרטן הוא היה הולך אתך לבית חולים למחלקה לקבל טיפול ומחכה לך בחוץ ואת בנתיים התחבאת והיית מפזרת שערות על הכרית כאילו את חולה באמת והיית שמה טיפות דם קטנות על הכרית כאילו את באמת חולה לא עבדת איפה שחשבנו שאת עובדת אפילו הגיל שלך לא היה הגיל שאמרת לנו והשם שלך בהחלט לא היה מאי בנוסף לזה גנבת לו ,לחבר שלך ,לזה שאהבת ורצית להתחתן איתו ולשותפה שלו לדירה כסף וכרטיסי אשראי והאשמת אותנו שאנחנו בוגדים בך ואת... את סיפרת לו... את סיפרת לו מה שאני ספרתי לך בהמון מאמצים ואת סיפרת לו לא כדי לעזור לא כי היה לך אכפת אלא כדי לפגוע כדי להרוס אותי יותר ממה שכבר הייתי כדי למשוך אותי עוד יותר למטה מהלמטה שכבר הייתי בו כדי לשבור אותי כדי לגרום לי להפסיק לנסות לדבר עם אנשים כדי להחליט לשמור את זה לעצמי ולא לספר לאף אחד... פעם אחת שבועיים בערך אחרי שגיליתי ניסיתי להתקשר רציתי לשאול אותך למה רציתי רק לשמוע את הכל שלך ולהגיד לך "שלום ,זאת אני !@#$ רציתי להגיד לך תודה" ואז לנתק לך אבל לא היה לי אומץ כי מה לעשות אני פחדנית אז תודה לך תודה על כל מה שעשית למעני....

לחשובה

אני מצטערת שחברה שלך עבדה עליך בצורה כזאת,ובגדה באמונך וספרה את כל סודותיך. כשקראתי את המכתב שלך הרגשתי שני דברים הייתי עצובה בגללך ,על התרמית שהחברה שלך היתה וגם ריחמתי על "חברה " שלך. אני לא יודעת אם חשבת על מה שהיא עשתה ברוגע מבלי לכעוס, אבל כשאני קראתי את הדברים שהיא עשתה ישר התחלתי לרחם עליה, תחשבי היא ממש מסכנה אם היא מגיעה למצב שבו היא משקרת לחבר ולחברה שלה וממציאה לעצמה חיים אחרים. אני חושבת שכדאי שהיא תלך לטיפול כי בן אדם שדעתו צלולה לא מתנהג ככה. אני יכולה להגיד לך שאני הייתי במצב נפשי מאוד קשה לפני בערך שלוש שנים ואם אני מסתכלת אחורה התנהגתי לפעמים ממש חרא לאנשים שהכי אוהבת אבל לא הייתי מודעת להתנהגות. אם את טיפה מתמצאת במחלות נפש אז מחלה גוררת מחלה לדוגמא אצלי התחלתי מהפרעת פאניקה קלה שהפכה לקשה שהביאה איתה אגרופוביה שהביאה דכאון שהפך לדכאון עמוק. לא הייתי רוצה שחברה שלך תחלה עוד יותר אם לא היו לי את הכמה אנשים שתמכו בי ושהבינו שמשהו לא בסדר איתי ובגלל זה אני כלבה לפעמים לא הייתי בחיים היום. אני יודעת שאת כועסת עכשיו ואת רוצה לנתק איתה כל קשר, אבל תנסי להזכר בחברות שהיתה לכם, אמרת שהיא היתה לך כמו אחות גדולה, זה קשר מיוחד, כשהיא היתה איתך היא היתה היא רק בעולם שהיא המציאה לעצמה ולא בעולם האמיתי. אנשים ממצאים סיפורים מתוך רגש שקיים אצלם מתוך תחושה שהם מרגישים אבל הם חושבים שאסור להם להביע את הרגשות שלהם אז הם ממציאים סיפור שיתאים לרגשות. שקר זה קריאה לעזרה. אם היא חשובה לך ואת מרגישה שיש לך מספיק כוח תנסי לעזור לה, תאלצי אותה להודות בשקרים, תאלצי אותה לחזור לחיים האמיתיים, ויותר מכל תתני לה להרגיש שאת שם בשבילה גם בלי שיהיה לה משהו רע. אני מצטערת אם זאת לא בדיוק התגובה שרצית לקבל אבל זאת דעתי. שלך ענבל

כל זה

קרה לפני שנה בערך היא לא חולה היא כן היתה משתמשת בסמים לפעמים והיה לי תיק במשטרה והיא המצאיה אתכל זה כדי שלא נגלה את זה אם היא היתה חולה או באמת עושה את זה בצורה לא מודעת כמ שאת מספרת לא הייתי נוטשת אותה למרות שאני לא חושבת שנטשתי אותה אלא להפך כי אני כן ניסיתי... ואם הייתי יכולה הייתי עוזרת לה אבל זה לא היה ככה זה היה בצורה מודעת ובכוונה תחילה...

למעלה