לא עוצר באדום

לא עוצר באדום

לאחר עדכון מערכת ההפעלה (xUbuntu 14.04) במחשב הישן שלי והפעלתה מחדש, קיבלתי עם העלייה הודעת שגיאה כלשהי, שאיני זוכר את תוכנה, אולם המחשב נטען בסופו של דבר.
ליתר ביטחון אתחלתי את המחשב מחדש והפעלתי מתפריט האתחול (ה- GRUB) את מצב השחזור (Recovery mode). במצב זה המחשב מריץ הודעות במהירות רבה, כך שלא ניתן לקרוא אותן, אבל ליד אחת מהן זיהיתי את המלה Fail, כשהיא צבועה אדום.
ניסיתי לעצור את ריצת המסך בלחיצה על המקש Pause-Break, בלי ועם קונטרול, וכן על הצירופים קונטרול C וקונטרול S, אך ללא הועיל. אז איך עוצרים את המסך?
ובינתיים הבעיה הראשונית נפתרה לכאורה, כלומר: מערכת ההפעלה עולה בלי הודעת שגיאה כלשהי, אך עדיין מסקרנת אותי אותה הודעה במסך השחזור, שבצדה המלה Fail באדום.

תודה.

BravoMan

Active member
אני לא בטוח שאפשר לעצור את תהליך האתחול, וגם אם כן

לא בטוח שזה ראיון טוב.
בנוסף, לחיצה על Esc בזמן עליה רגילה תוריד את מסך העליה הגרפי, ותראה לך את אותן ההודעות, כך שאין צורך באמת להיכנס למצב שחזור רק בשביל זה.
&nbsp
אבל אתה לא אמור להתעמק בהן מיידית.
&nbsp
במערכות לינוקס שי מערכת "יומנים" - Logs מסודרת, שרושמת את פעילות המערכת ואת כל השגיאות והקריסות שקרו.
&nbsp
תוכל למצוא קבצים אלה (קבצי טקסט פשוטים שמכילים פחות או יותר את מה שראית רץ על המסך) בתיקייה var/log/
מה שמעניין אותך זה כנראה קובץ syslog, שים לב שהישנים יותר (מהפעלות קודמות), יהיו בעלי סיומת מספרית כמו 1 (הקובץ ללא סיומת הוא הנוכחי).
והישנים ממש יהיו בעלי סיומת gz - כי הם נדחסו ע"מ לחסוך מקום.
&nbsp
עוד דבר שאולי יעניין אותך הוא קובץ dmesg.
אלה ההודעות של ליבת המערכת. ניתן לראות אותו בזמן אמת ע"י הפקודה באותו שם, וכאמור גם לו יש גרסאות ישנות יותר בספריית הלוגים.

BravoMan

Active member
השורה לא בהכרח תכיל את המילה fail

מה שרואים רץ על המסך זה סטטוס, מאין סיכום.
הקבצים כנראה יכילו מילים כמו Error, Crash, Exception ותיאור רחב יותר של הבעיה.
&nbsp
כמובן, תלוי כמה זמן ואתחולים עברו מאז הבעיה התרחשה, ייתכן שהלוג הרלוונטי כבר נמחק.
או ייתכן שהבעיה היית ברכיב שיש לו לוג משלו.
&nbsp
כך או כך, שמתי לב שלאחרונה ב-Ubuntu, לפחות בגרסה האחרונה, אכן יש פה ושם מקרים של כל מיני רכיבים שקורסים ברקע.
יחד עם זאת, למעט הודעות מעצבנות אחרי עליית המחשב מידי פעם, לא ראיתי בעיות בתפעול, כך שלא חקרתי את הנושא לעומק.
אני מניח שהוא יטופל בעדכונים בהמשך.
&nbsp
אין סיבה לדאוג, אבל אם הבעיה חוזרת על עצמה, מומלץ ללכוד את טקסט השגיאה באותו הרגע.

למעלה