לא עצירות אבל...

לא עצירות אבל...

שלום ד"ר וסרמן בתי בת 9.5 חודשים, עד לאחרונה ניזונה מהנקה מלאה. לפני כשבועיים התחלנו (המטפלת ואני) להוסיף לה גרבר בננות ותפוחי עץ כמוצקים, בהתחלה פחות מצנצנת, מאז יום ראשון שעבר היא מקבלת צנצנת קטנה של גרבר בננות ותפוחי עץ(113 גר') כתחליף לארוחת חלב שאוב ביום. בתחילת השבוע שעבר לא ניכר שינוי באופי היציאות שלה, הן נשארו כשל תינוקת יונקת. לקראת סוף השבוע (רביעי ואילך) ניכר אצלה קושי רב בהפרשת היציאות. היציאות עצמן אינן קשות או יבשות, אך התינוקת מתקשה מאוד להפריש אותן. נוסף לכך, התינוקת עצבנית ובוכה הרבה, מה שמאוד לא אופייני לה. הבכי מלווה גם את הפרשת הצואה עד להחלפת החיתול - וסביב פי הטבעת מופיע אודם. חשוב לי להדגיש שקצת לפני הזמן בו הופיע הקושי בהפרשת הצואה התינוקת התחילה לקבל תוספת נוזלים של משקה צמחים רמדיה (נוסף להנקה ולחלב השאוב כמובן) מאחר והיא מסרבת לשתות מים. מאז יום חמישי אחה"צ התינוקת לא קבלה גרבר, אך עדיין הסימפטומים נשארו בעינם. שאלתי היא, מה ניתן לעשות כדי להקל עליה? (בנוסף לפנייתי אליך, אני מתכוונת גם לקחת אותה לרופא הילדים, אך הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת של מומחה לגסטרואנטרולוגיה) תודה רבה מראש על התשובה!

לנסות לפנות לרופא הילדים

אבל מדוע חיכית עד לגיל 9 חודשים להכניס מוצקים אני ממליץ כמו האיגודים בעולם להתחיל פרות וירקות מגיל חצי שנה הילדה מוכנה חברתית ומוטורית לארוע של עלייה במרקמים לגבי הצואה- רופא צריך לבדוק את האודם בפי הטבעת ולהחליט האם הוא ראשוני או משני כל משחה מקומית באזור פי הטבעת יכולה לעזור ולהתחיל ירקות ללפני גיל שנה.... בהצלחה

חיכינו עד עכשיו

מאחר והילדה ממש שגשגה על חלב אם, ובניסיון קודם להוסיף מוצקים התרשמתי שהילדה עדיין לא בשלה לכך - הילדה לא התלהבה מהתוספת החדשה. נוסף על כך, לאחרונה הילדה למדה להתיישב בכוחות עצמה, כך שעכשיו היא תוכל לכרסם מוצקים אחרים. רופא הילדים רשם משחה אנטיביוטית לטיפול בפי הטבעת. הבוקר הילדה עשתה כמות גדולה של צואת יונקים, ובהמלצת רופא הילדים היא ממשיכה להיזון מחלב אם בלבד עד להעלמות האודם (שהוא אודם חריף ובחלקו דמוי כוויה). לאחר ההחלמה, הרופא המליץ לנו לנסות סוג אחר של גרבר, שאולי לא יגרום לצריבה.

למעלה