לא עקרוני אבל מטריד אותי.

לא עקרוני אבל מטריד אותי.

אני לא מבינה מה ההבדלים בין שתי סוגי ההצהרות. זאת אומרת את ההבדלים בנוסח של ההצהרה אני מבינה. אבל אני לא מבינה מדוע יש שתי גרסאות. הרי הצהרת בלפור נמסרה לרוטשילד וזוהי בעצם ההצהרה. אז מה הקטע של ההצעה הציונית?
 

al-x

New member
לא עקרוני ולא צריך להטריד, נראה לי

שפשוט ישאלו על ההבדלים בנוסחים, לא ישאלו שום דבר לגבי הטיוטה הציונית כמו "למה?" וכו´.
 

vannessa

New member
יש שני נוסחים בגלל...

יש שני נוסחים כי יש את הטיוטה הציונית ששר החוץ הבריטי, ג´יימס בלפור, שלח לממשלת בריטניה ואחרי שהוא שלח להם אז בריטניה עשתה בו כמה שינויים ואז פרסמה את המסמך...( " הנוסח הבריטי") הבנת?
 

נעדר

New member
הצהרת בלפור

שרון לפני שנתנה ההצהרה במסגרת מגעים דיפלומטיים בלתי רשמיים שניהל ויצמן. נוסחו כמה טיוטות ע"י ויצמן ואנשיו שכל טיוטה עברה בדיקה ע"י הבריטים ונמסרה לתיקון. לבסוף נתנה ההצרה הסופית, הצהרת בלפור מ-2.11.1917 יש כמה מטרות שאת לומדת את זה 1. התנועה הציונית היתה חלק פעיל בהשגת ההצהרה. ההצהרה לא נתנה מטוב לב בריטי. חשוב שתביני שהתנועה הציונית המשיכה לפעול בצד המדיני לאורך כל הדרך והצהרת בלפור היא אחד הפירות שהיא הצליחה לקטוף. 2. חשוב שתביני את הפער בין הנוסח הציוני להצהרה הסופית מפני שהנוסח הציוני מדבר על כל א"י כבית לאומי, כלומר א"י השלמה, הנוסח הציוני מדבר על קשר היסטורי בין העם היהודי לבין א"י שמשמעו שלעם היהודי יש זכות על ארץ ישראל ומסירתה לעם היהודי אינה מעשה של רצון טוב אלא מימוש זכות היסטורית.הטיוטה הציונית התעלמה מן הערבים היושבים בארץ ואילו הבריטים לא התעלמו מהם.חשוב להבין את הפער בין מה שהיה רצוי מבחינת התנועה הציונית לבין מה שהיה מצוי בידידה בסוף. 3.את למעשה לומדת את תחילת הרומן הציוני עם בריטניה וההמשך הוא בחומר הבא שתלמידי. חשוב להבין כיצד לאורך כל הדרך בריטניה שומרת על האינטרסים שלה באזור ונעה בין מחויבויות שונות. הצהרת בלפור היא תחנה ראשונה בדרך ובהמשך בתחנות הבאות בריטניה תנסה להחלץ ממנה. מקווה שהצלחתי להבהיר קצת את העניין ודרך אגב שאלתך חשובה היא מראה על משהו שלומד , מתעניין ולא מקבל את הדברים כפשוטם.
 
למעלה