לא פה הרבה אבל....

לא פה הרבה אבל....

אולי מפה תבוא הישועה... אני מוזמנת מחר לאחותי לארוחת ערב אבל... כל אחד צריך להכין משהו מחפשת רעיון למנה עיקרית.. לשמונה אנשים (בריאים ברוך השם....
) משהו בשרי עם איזו תוספת או משהו דומה... לא קשה להכין.... וואו כמה דרישות שיש לי.... דליה (שבוחשת ובוחשת בראש)

a n a t i 3 3

New member
יש המון רעיונות.... ../images/Emo71.gif

עוף עם תפוחי אדמה בתנור... כבד עוף מטוגן עם בצל ופטריות... שניצלונים בסומסום...

IAM20072007

New member
יש לי מתכון מנצח..../images/Emo71.gif

עוף שלם ממולא בכבד ואורז - מעדן!!!! אם את מעוניינת ארשום לך את המתכון בערב. צלי בקר ברוטב עם אפונה ותפוחי אדמה. קציצות ברוטב עם תפוחי אדמה. מקווה שעזרתי..

IAM20072007

New member
אכתוב לך את המתכונים בערב..

אני מכינה עכשיו בקלוואה, זה כבר בתנור ואני חייבת במקביל להכין את הסירופ... ביי בנתים.

IAM20072007

New member
מצרכים לקנות:

עוף שלם 200 גרם כבד שלוש רבעי כוס אורז תבלין בהרט בערך כפית, קונים בסופר. בצל מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה דבש קניה מהנה!!!!

IAM20072007

New member
מתכון לעוף ממולא טעים במיוחד!!

אופן ההכנה: לטגן בצל, להוסיף כבד חתוך לקוביות קטנות. (אפשר להוסיף צנוברים) 5 דק' ולהוריד מהאש. להכנת האורז: בסיר 3 כוסות מים חמים, טיפה מלח שלוש רבעי כוס אורז (אני קונה אורז ריזוטו , אפשר רגיל.) לבשל בערך 10 דק' בישול חלקי. להוריד מהאש. לשפוך את המים הנותרים ולערבב עם הכבד והבצל. לתבל: פלפל שחור, מלח, כף בהרט. לערבב טוב טוב. לתיבול העוף: אחרי שניקית אותו טוב, מרחי עליו 2 כפות שמן זית (אפשר רגיל) כפית פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה כפית תבלין לעוף (לא חובה). דבש לפי העין 4-5 כפות (מכל הלב). למלא את העוף במילוי, אני לא סוגרת את העוף ולא תופרת!! המילוי מעט נשפך וזה הכי טעים, אם נשאר לך מילוי , תשימי בתנית מסביב לעוף , מאוד טעים!! להכניס לתנור חום 180 בערך אני בשלב מסויים הופכת אותו, (אולי התנור לא בסדר) בהצלחה ובתאבון תעדכני איך יצא !! אם יש שאלות אני פה בסביבה.

אוייש זה נראה או נקרא טעים....

רק שאלונת... אפשר במקום הכבד... פטריות פורטבלו??? אני פוחדת שזה יהייה קצת כבד... וזו מנה שמספיקה ל 8 איש נכון??? ו... מבטיחה לדווח כמובן (אם ישארו לי אצבעות אחרי ליקוקן מהטעם...) תודה

IAM20072007

New member
אני מקווה שקנית עוף גדול!!!

אני לא מכירה את הפטריות שציינת, חוץ מזה על תותרי על הכבד או מדהים בטעמו עם האורז!!! גם יהיה משביע!!

Purple Mushroom

New member
אני רוצה להחמיא לך,כל הכבוד.

גם אני קראתי . וזאת השקעה יחסית ממש גדולה , גם לבשל וגם לכתוב את המתכון בפורום(מים?) בהרט זה לא תבלין סטנדרטי בכלל. כל הכבוד , בקיצור :) הערכה גדולה :)

וואוו עשית לי חשק להכין את זה../images/Emo71.gif

אני אנסה להכין את זה נשמע לא מסובך ובמיוחד לאחת כמוני שלא מתלהבת לבלות במטבח. אם יש לך עוד מתכונים מרשימים וקלים אנא ממך שתפי אותנו למען יהיה אוכל לילדינו

תודה ל IAM20072007 ../images/Emo24.gif

העוף היה הצלחה מסחררת!!!! אמנם השתמשתי בפטריות פורטבלו במקום כבד (וטוב שכך כי כבר לא היה מקום מרוב האוכל) אבל בפעם הבאה ברור שאשתמש בכבדים. לא נשאר פירור מהעוף... אפילו את העצמות ליקקו. והאורז מסביב.... יאמי אז שוב תודה ממני ומכל בני המשפחה השבעים ו...חג שמח דליה (שלמדה עוד משהו חדש)

IAM20072007

New member
וואו, אני שמחה לקרוא ../images/Emo13.gif

אבל את חייבת לנסות עם כבד!! ואם תרצי עוד מתכון , תכתבי אולי אני יכולה לעזור.

Purple Mushroom

New member
גם אני אכלתי צהריים עוף .

אמא שלי בישלה עוף . ותפוחי אדמה . והיה גם אורז עם ירקות . נדמה לי שהאורז היה מלא . עם טיגון של בצל . והיו עוד תבשילים . שכחתי כבר . לא בטוח שהיה סלט . היו דברים טעימים , ששכחתי כנראה מה אכלתי (הזקנה קופצת עלי אולי
)

למעלה