טוב, שוב, אצלנו הורי בעלי
לא חשובים פחות מהוריי, ואנחנו גם מתראים איתם הרבה יותר.
תשמעי, בסיפור עם הרכב שנתקע זו באמת התנהגות לא יפה, אבל הייתי מאשימה את הבן שלי - לא את אשתו.
באופן כללי לגבי התחושה שחייבים לך כי את עושה כל מה שמבקשים, אפילו כשזה פוגע בך (כמו בעניין ההגשה):
1. את חייבת ללמוד לסרב כשאת לא יכולה. את פשוט פוגעת בעצמך כי את לא מסרבת.
2. אני מכירה מישהו שנוהג כמוך - נותן המון לאחרים, כל מה שהם מבקשים, ויש לו גם המון חברים, אבל... גם הוא מאוד מתוסכל כי הוא מרגישים שלא מחזירים לו כמו שהוא נותן, ושהוא לא יכול לסמוך על אחרים למרות שכולם יכולים לסמוך עליו. חבל שתחוו את התסכול הזה - כי ככה זה, אחרים לא קופצים לכל בקשה, אלא עושים שיקול ומחליטים, ואתם נותרים מאוכזבים בגלל הציפיות שלכם. שניכם צריכים להוריד ציפיות כדי לא להתאכזב, ואם יעזור לכם לעשות את 1 גם כדי לא להרגיש פראיירים - אז תעשו את זה.
לגבי הקניות עם בעלך - פה יש לי קצת בעייה. את ידעת שאין לך רכב, ובכל זאת הלכתם ועשיתם קניות שמחייבות שיסיעו אתכם. אם ידעת מראש שתצטרכי הסעה - היית צריכה לבקש מראש, ואם אין אפשרות להסיע אתכם - לא לעשות קניות כאלה. מאוד יכול להיות שלא היה לה כוח במובן המילולי, כי היא לא מרגישה טוב, כמו שהיה לה כאב ראש קודם לכן, ולא כתרוץ. אבל זה לא משנה - העניין הוא שהיא לא חייבת להסיע אתכם, גם אם היא מתארחת בבית שלכם. פשוט אין קשר בין הדברים. אם היא הייתה אומרת שתסיע, ואז חוזרת בה אחרי שהייתם עושים קניות - זה באמת היה נורא ואיום מצדה (ולא מזמן מישהו באמת דפק אותי והבריז לי ממשהו חשוב ברגע האחרון, וזו באמת הייתה התנהגות מרתיחה). אבל לעשות משהו על סמך ההנחה שמישהו יעזור לך, בלי לבקש ממנו מראש - זו נראית לי טעות.
שוב, אני מאמינה שאת צודקת וההתנהגות של בנך אלייך לא מאוד טובה. אבל זה המצב, ואת צריכה להחליט מה את רוצה לעשות לגבי זה, ואם זו התנהגות שמצדיקה לאבד קשר עם הנכדים שאת אוהבת ושאוהבים אותך.
כדי לסבר את האוזן - סבתו של בעלי טיפלה בו לא מעט בילדותו, והראתה לו הרבה אהבה, ובבגרותו הוא היה נאמן לה בצורה מדהימה. מאז שאני מכירה אותו, ופרט לשנים שבהן גרנו בחו״ל, הוא נפגש איתה לפחות פעמיים בשבוע - כולל כשההורים שלו גרו בחו״ל (אז היכרתי אותו). וכשבאו לבקר מחו״ל היינו מבקרים איתה הרבה יותר, ולפעמים רוב הזמן שלנו הוקדש ללפגוש אותה ולשמח אותה עם הנינות, וכו׳. לא הייתי מציעה לך להיות נחמדה לנכדים ולצפות ליחס כזה בעתיד, כי שוב, אולי תתאכזבי - אבל אולי זה באמת מה שיקרה, וההשקעה בקשר עם הנכדים תניב קשר כל כך חזק ויפה גם בלי קשר להורים שלהם.