קודם כל, דיברתי על רוב התלונות של כלות -
לא על רוב התלונות של כל כלה (ובפרט לא על התלונות שלך). בהחלט יש כלות שלא מתלוננות כלל על התערבות של החמות בגידול ילדים - הרי יש גם כלות שאין להן ילדים...
דבר שני, כשדיברתי על "התערבות של החמות בעניינים של גידול הילדים" התכוונתי להתערבות בסגנון של הערות לגבי גידול הילדים כשנפגשים. ממש לא התכוונתי לתדירות המפגשים, ובוודאי שלא להגעה לבית של בנה וכלתה, התעניינות בכלה, וכו'. אלה בכלל לא דברים שעולה בדעתי לצפות להם מהחמות. לא החמים שלי ולא ההורים שלי הגיעו לבית שלנו כמעט אי פעם (אמא שלי כן באה אחרי שהבכורה נולדה, פעם בשבוע, רק כי ביקשתי במפורש שהיא תגיע, וגם אז רוב הביקור היה "למה אני פה? אני לא עוזרת לך בכלל. את בכלל לא צריכה אותי." וכו' מצד אמא שלי, ו"לא, זה עוזר לי עצם זה שאת פה", וכו', מצדי.)
שהחמות תתעניין בהריון שלי? מה פתאום? הילדים מעניינים רק אחרי שהם יוצאים - ההריון הוא עניין שלי ובעייה שלי (אם יש בעייה) - גם לא חשבתי בכלל לשתף אותה במשהו שקשור. היחסים הם אך ורק בכיוון ההפוך - אנחנו מגיעים לביקור (אחרי שאנחנו מבררים שנוח ומודיעים, כמובן). וא-ז מגיעה ההתערבות והביקורת, הערות לילדות, הערות לנו, וכו'. התערבות במובן הזה - של לנסות להגיד לנו איך לגדל את הילדים ומה אנחנו עושים לא בסדר (וכנ"ל אצל כלות אחרות שמתלוננות בפורום) - לא במובן של לבוא ולעזור לנו, ושהעזרה לא תתקבל בברכה.
כל הדברים שתיארת בכלל בכלל לא קשורים למה שהתכוונתי אליו. הקשר שאני מכירה הוא תמיד בכיוון ההפוך - הצעירים מגיעים לביקורים אצל המבוגרים, ולא להפך (אלא אם זה ארוע מיוחד כמו חג שאחד הצדדים עורך - ואז לפעמים הצעירים גם עורכים אותם, או שמדובר במבוגרים ממש, שרוצים להוציא אותם יותר מהבית, או שקשה להם לארח, או שהם בלי בני זוג) - ואז מגיעה ההתערבות במובן של ביקורת, וניסיון להראות שהדרך של החמות היא הנכונה, וכו'.