לא פעם אני מרגישה את זה ולא משנה

לכבד מישהו זה לא לעשות מה שהוא רוצה כי ככה בא לו.

יש לך פרשנות משונה במקצת למילה כבוד.

yeshpitaron

New member
תקראי בויקיפדיה ותראי שיש למילה פירושים שונים

גם משתמשים במילה כבוד כדי לתת ולהעניק לזולת מחמת הערכה וכו'

לתת לא שקול ללעשות כל מה שמישהו מבקש.

אם ביקשת ממישהו משהו והוא סירב, זה פשוט לא אומר שהוא לא מכבד אותך. בשום צורה.

ayaht

New member
כבוד זה כמו זכות קדימה בכביש

כבוד מקבלים, לא לוקחים בכוח.
כבוד זה לא ציות עיוור לכל דרישה.

אבל את יודעת, עם רגשות ועובדות אי אפשר להתווכח.
בטח לא בפורום..

yeshpitaron

New member
מה שלא מבינות הבנות כאן שהעליתי פוסט

של מחשבה וזה הגיע באורח פלא לניתוח של מחשבות שלא היו בכיוון הנכון כלל.
&nbsp
אני אמרתי שהכרחתי? פורקת כאן כתבתי את הרגשות שלי. אני לא ילדה קטנה וכשאדם אומר על משהו "הוא לא מכבד אותי למרות...שיתבייש וכו'" לא אומר שלקח בכוח ורצה בכוח אומר שהתלונן כי הרגיש שהיה צריך לקבל אותו רגע. וכן, הרגשתי שאני צריכה והזכרתי את זה כאן כי נסחפתן בתגובות. יש שתיים שלוש נשים שמתעקשות לגרום לי להרגיש רע אבל אני לא אניח לרגשות שלי לפעול משום שכאן זה פורום ואיש לא מכיר אותי באמת ואת הסיפורים במלואם משום שאני מקצרת, מעוותת ומסתירה חלק. שנית עם רגשות אי אפשר להתווכח, שלוש המציאות של חברים ומשפחה ומקרה שלא אציין מוכיחה את הצד שצריך להרגיש טוב עם עצמו וצד שצריך לקבל תעודת עניות...אבל תודה על הניסיון.

אם מנית אותי בנשים שמתעקשות לגרום לך להרגיש רע

אז אני מתנצלת. זו בהחלט לא הייתה הכוונה. המטרה היחידה שלי בשרשור הזה היא לעזור לך להיות קצת יותר מאושרת על ידי שינוי של גישות מסוימות. מקווה שמשהו כן עזר לך, ובכל מקרה, שוב מתנצלת אם הרגשת שאני גורמת לך להרגיש רע. אני לא מנסה להגיד שהצד השני מתנהג בצורה יפה וטובה, אלא מנסה לעזור לך לחיות טוב יותר בהינתן המצב הנתון שכך הם מתנהגים.

yeshpitaron

New member
אני יודעת שאת מותק וניסית אבל כן גרמת לי להרגיש

רע משום שבאמת באמת רוצה שיהיה לכולנו טוב כי מה יש לנו בחיים אם לא האושר של הילדים והקשר המשפחתי.
&nbsp
אני לא רוצה לפגוע ולא רוצה שאיש יפגע ולכן מנסה כל כך להיות בסדר. מודעת לכך שיש לי טעויות ותאמיני לי הביקורת העצמית שלי מעצבנת גם אותי. תמיד מקפידה שלאחר יהיה טוב גם על חשבוני. מתנצלת היכן שצריך ולא, אני לא מצטיירת או מנסה להצטייר כאדם מושלם וטוב אבל מנסה עם טעויות לא מעט וגישה לא תמיד נכונה אבל משפרת. המוטו שלי בחיים לא לפגוע אלא אם הצד האחר מגזים....
&nbsp
אני לומדת להוריד מינון. קשה לי ובוודאי בגילי אבל מנסה. לא רק איתם. טוב, לא אחפור אבל גם אני מקווה שלא פגעתי פה ואם כן מתנצלת.
תודה!

yeshpitaron

New member
בכללי כולנו יודעים שלכבד זה גם לבקש סליחה כמו שאת מנסה לעשות

עם הבנות שלך. כולנו יודעים שכשאומרים תכבד כלומר, דבר איתי יפה, תענה לבקשתי ההוגנת כי אני חבר, הורה, מבוגר. כבוד זה לקום באוטובוס לאדם מבוגר, כבוד זה להתייחס יפה, זה לא להעליב. אבל הוספתי כמה מהויקיפדיה. אז לא לעוות בבקשה את הכבוד המינימאלי שביקשתי מכלתי. במיוחד שהיא מקבלת מעל ומעבר. ואל תכתבי לי עכשיו שזכותי לא לתת. שזכותה לא לכבד. יש זכות לכל אדם לנהוג כראות עיניו אבל השאלה איך ואם הוא מצטייר באופן חיובי בעיני הזולת...כשאת באה להתארח, מכבדת את המארחים וכן מי שמארח ומתנהגים בכבוד זה לזה. מתבטא בדברים רבים כגון, פינוי שולחן, חיוך, מחמאה על האוכל, שיחה נעימה ואמירת תודה. זה כבוד וכמובן שאמור להיות באופנים שונים והדדי.

וכך ויקיפדיה: כבוד של אדם הוא הערך שאותו מעריך האדם או סובביו את עצמו.
כבוד הוא חלק ממערכת חליפין חברתית. כלומר, כבודו של אדם נובע ממעורבות חברתית, מיכולתו לקרוא תיגר על אנשים אחרים, ממתנות שהוא מעניק ומקבל ומהעובדה שאחרים פונים אליו בבקשת עצות, הגנה, כסף או טובין אחרים כמו גם קבלת גמול על עשיית דבר מה.

yeshpitaron

New member
אני לא נוהגת לבקש גם כשהרכב שלי היה מושבת

צעדתי ברגל למרות שהציעו לי הקפצות. לקחתי מוניות, ביקשתי מחברים ולא מהילדים שלי. למה? מבינה שהם מאוד עסוקים ותכל'ס כאימא (אולי שלא עושה נכון) קשה לי לגרום להם לעבוד בשבילי אבל עד שביקשתי, אבל כאן זה הפעם הראשונה לא מזה חודשים אלא שנים בלי קשר למה שאני עושה הייתי במקרה שם וזו הייתה המחשבה הכי ברורה לכל אדם "נורמאלי" שאם אתם אצלי מטר ממני ולכלתי אין שום כלום לעשות ולי אין רכב והמרחק בלתי אפשרי ברגל ומגוחך במונית (חבל שלא עשיתי צחוק מעצמי והייתי מזמינה מונית שתאסוף ותעשה פרסה והגענו. הייתי רוצה לראות את הפרצופים שלהם כשהיו יודעים) ויש קניות שאולי אם הילדים שלכם לא היו איתי יכולתי איכשהו לסחוב אבל אי אפשר היה (למחרת חג!!! והם אצלי...לא בא לי לחשוף יותר מידי אז כשאדם כותב משהו זה עניין של אמון ומיקוד למה שכתב ולא ניתוח של יום לידתו) ניצלתי מפורשות את ההזדמנות כי קניתי לנכדים דברים מאותו מקום וכן, החלטתי שאם אנחנו כאן והיינו כל היום אתם ועם הוריהם מותר לי, ומותר להם להזיז את הגוף מן הספה (לא, לא חייבים באמת שלא אבל שיקום מי שחושב שזה מראה חיובי ומעשה של אדם נחמד) ולהתניע שנייה. לא ביקשתי להרים קניות. לא ביקשתי לסחוב. לא ביקשתי לנסוע יותר משתי דקות. עובדה שאחר כך נאלצו לגמגם סיפור למה לא יכלו...אמרתי רק, "הכל בסדר. אני מקווה שלא אצטרך"...כן בציניות כי זה פוגע.

danakama10

New member
כן, זה מותר לך, וכן, לא יפה שלא לקחו אותך. א ב ל

למה לא לקחת פשוט את האוטו?הלכת עם הנכדים לחנות לקנות קניה גדולה לחג עם המשפחה, ידעת שיהיה הרבה לסחוב. למה לא לקחת את האוטו? לי זה נשמע מבחן שאת עושה להם. ועוד פעם, גם אם זה מבחן זה לא יפה שהם לא לקחו אותך (מה באמת היתה הסיבה שלהם? את אומרת שהם גמגמו סיפור למה לא יכלו).

אגיד לך עוד משהו. למה אמרת רק בציניות הכל בסדר שלא תצטרכי? מותר לך גם לכעוס. מותר לך להגיד להם שאת היית עם הילדים שלהם והיה הרבה לסחוב ואת מאוד נעלבת שלא עשו את המאמץ הקטן כדי להקל עליכם.
כל ההתנהלות הזו נשמעת לי מאוד מוזרה, ויכול להיות שיש דברים שאת לא כותבת שהיו שופכים קצת יותר אור. כי באמת נשמע מוזר שבן ואשתו לא יסכימו להקפיץ את ההורים והילדים הקטנים שלהם עם כל הקניות או אפילו לבוא לקראתם (את אומרת שזה 2 דקות) ולסחוב. מאוד מאוד מוזר. לדעתי יש כאן משהו מעבר שאת לא מספרת. לדוגמה, ביקשת מהם שיחזירו אותך מהקניות לפני שיצאת והם ביקשו שתקחי את האוטו כי יהיו פקקים גדולים כשיצטרכו לקחת אותך בחזרה או שיהיה קשה למצוא חניה לאוטו בחזרה או כל דבר אחר, ואת אולי לא הסכמת ואמרת שלא תמצאי חניה בסופר ושתחזרו כבר ברגל. או אולי הם אמרו לך שהם עוד מעט ילכו לסופר לקנות, ואת אמרת שזה דחוף לעכשיו ולא הסכמת לחכות.
אני סתם מעלה השערות פרועות, כדי לנסות לגרום לך לחשוב אם היה משהו לפני שיצאת לסופר שיכול להסביר מדוע הם לא הסכימו לקחת אותך.

yeshpitaron

New member
יקירתי, הקטע של הקניות יצא פעם ראשונה מזה

שבע שנים. את לא רצינית גם. זו חוצפה לבקש משהו עד שאני מבקשת ותוך כדי שאת מקבלת עזרה את מסרבת. אני לא כלבה ולא עבד ולא עובדת. אני אימא של הילד הזה שאוהב ומכבד וראוי לה לאישה מנומסת ומחונכת ובוגרת שתכבד לא אותי כאימו אלא אותי כאדם. כפי שכתבתי אם הייתי בבית של חברה והייתה מבקשת ממני טובה הייתי קמה מיד.
&nbsp
לא הבנתי, את כותבת להיות נחמדה ואחרים טובה. האם זה לא מספיק להניח לעיסוקיי ולטפל בכאבי התופת שהיו לה? הרי יש לה הורים ואחים אז למה אני?
אענה: ככה. כי היא מעדיפה אותי. אז אם אני טובה לרע אני צריכה להיות טובה גם לטוב.

yeshpitaron

New member
מעדיפה לקבל עזרה ממני ועובדה שכמעט אף פעם הוריה

לא עשו משמורת על הילדים. עובדה שהם לוקחים מאיתנו אוכל לכל השבוע. עובדה שכשהיא צריכה עוגות לימי הולדת של הילדים בגן מבקשת שאכין לה (מבקשת יפה ואני מכינה יפה). את מפרשת את מה שאני כותבת אחרת. מעדיפה את העזרה שלי. אותי לטפל בה אותי לתת לה. מי שיכול להיות אובייקטיבי ולכתוב שזה לא ניצול או חוסר יכולת קבלה מהצד שהיא אוהבת (ולפני שתגידי שאמרתי אחרת, אני יודעת שהצד שלה חשוב יותר אבל לקבל עדיף אותנו...) שיסביר!

הממ... יכול להיות שהצד שלה

מרבה לסרב לבקשות שלה, מה שגורם לכך שבכלל לא מפתיע שגם היא מרבה לסרב לבקשות. היא לא רואה בכך התנהגות בעייתית - ביקשה, לא הסכימו - נקסט. ביקשה ממך - נתת. אחלה. לא נתת - תמצא פתרון אחר.
את עוצרת את השרשרת - את תמיד נותנת, ותמיד מרגישה מחויבת, וכאילו זה לא בסדר מצדך אם את לא מסכימה, אפילו אם את ממש לא יכולה וזה פוגע בך. אז לא, זה כ-ן בסדר מצדך לא להסכים. זה פשוט בסדר. לא צריך לעשות כל מה שמישהו מבקש, גם לא אם הוא הבן שלך. הוא יצליח להסתדר גם בלי זה, וחבל לך לדפוק את עצמך - אני בטוחה שבחלק מהמקרים את אפילו לא אומרת להם שזה לא נוח לך ולמה זה לא נוח לך, ולא נותנת להם אפשרות להגיד "אם כך, לא נורא, נמצא פתרון אחר". את עושה בכל זאת, ומרגישה שאת נורא מקריבה (וזה אכן נכון) - אבל מאוד יתכן שהם בכלל לא מעוניינים בהקרבה הזאת, וחושבים שכן יש לך אפשרות וזו לא בעייה. ואחר כך את מצפה שהם יעשו אותה הקרבה שבכלל לא היה נכון מצדך לעשות אותה מלכתחילה.

yeshpitaron

New member
את צודקת ואני עובדת על עצמי לשפר. הנה לאחרונה

ביקשו שאעשה משהו למענם וסירבתי כי באמת לא יכולתי וגם שמעתי לעצות...אבל הרגשתי רע. לא כי חשבתי שלא יסתדרו כי רציתי להיות בסדר. עבר.
&nbsp
לגבי הבקשות שלי. אני באמת לא מבקשת. מה יש לי לבקש? יש לי עוד ילדים בבית אבל אם פעם בשנה משהו דחוף מותר. האמת, לא קרה שנענו פעם אחת אפילו לבקשה שלי. פעם אחת לא נענו למשהו אלא אם שירת אותם (אני יודעת משפט לא יפה אבל זו המציאות באמת) אם זה משרת אותי נטו אני יכולה לקפוץ למנורה גם אם לא ביקשתי שנה.

yeshpitaron

New member
אגב, מצער לחשוב שאדם מבקש פעם במליון שנה

טובה קטנה קוראים לזה הקרבה.

למעלה