לא צריך שום וועדות חקירה ל7.10 . מה יש לחקור? העובדות מדברות בעד עצמן

יש צורך בהגשת כתבי אישום נגד ראש ממשלת ישראל נגד ממשלות ישראל מאז הסכם חרבון אסון אוסלו ונגד כל המטה הכללי של צה"ל צבא התבוסה לישראל בעוון גרימת מוות ברשלנות עליו העונש בישמעאל הוא נדמה לי עד 10 שנות מאסר.
העובדות ידועות 1200 איש אישה ילד תינוק כולל לוחמי צה"ל נטבחו במיטות שלהם בבתים שלהם כי לא היה צבא. גרימת מוות ברשלנות. כולם למשפט העם .להקים בית משפט של הורים שכולים משפחות חטופים ואזרחים עקורים מבתיהם 3 שופטים . אני הייתי ממליץ על האב השכול של המדינה שלכם מר בונצל על אישה אחת ממשפחות העקורים בצפון ישמעאל ועוד אחד מר מור שבנו חטוף ברצועה .הם יהיו בית המשפט של העם ולא בית המשפט של הבוגדים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יש צורך בהגשת כתבי אישום נגד ראש ממשלת ישראל נגד ממשלות ישראל מאז הסכם חרבון אסון אוסלו ונגד כל המטה הכללי של צה"ל צבא התבוסה לישראל בעוון גרימת מוות ברשלנות עליו העונש בישמעאל הוא נדמה לי עד 10 שנות מאסר.
העובדות ידועות 1200 איש אישה ילד תינוק כולל לוחמי צה"ל נטבחו במיטות שלהם בבתים שלהם כי לא היה צבא. גרימת מוות ברשלנות. כולם למשפט העם .להקים בית משפט של הורים שכולים משפחות חטופים ואזרחים עקורים מבתיהם 3 שופטים . אני הייתי ממליץ על האב השכול של המדינה שלכם מר בונצל על אישה אחת ממשפחות העקורים בצפון ישמעאל ועוד אחד מר מור שבנו חטוף ברצועה .הם יהיו בית המשפט של העם ולא בית המשפט של הבוגדים.
משפט שדה בנוסח המשפט שנעשה למנהיג הרומני ולאשתו: ניקולאי ואלנה צ'אושסקו. זה מה שצריך.

משפט שדה בנוסח המשפט שנעשה למנהיג הרומני ולאשתו: ניקולאי ואלנה צ'אושסקו. זה מה שצריך.
לא מסכים איתך. משפט העם. כתב אישום גרימת מוות ברשלנות אין צורך לחקור את מה שכולם יודעים ורואים.
כולם יודעים שצה"ל לא היה שם. כולם יודעים שנעשתה הפיכה צבאית נגד הממשלה. כתב אישום בבגידה והוצאה להורג זה מה שנדרש אבל אני ריאלי ויודע שיהיה קשה לממש את ההוצאות להורג ההמוניות ולכן עדיף כתב אישום בגרימת מוות ברשלנות כשפסק הדין אשם וגזר הדין 10 שנות מאסר במתקן כליאה הורדת הדרגות לטר"ש וביטול הפנסיות התקציביות והוקעה על עמוד הקלון הציבורי.

evglev1

Well-known member
מנהל
צריך לחקור מה גרם לצבא לנטוש את האזרחים, איך זה קרה, האם מדובר ברשלנות או בבגידה ומי נתן את פקודת ההפקרה, מי התעלם מכל הנורות האדומות, מי קיבל את האזהרות ואיפה הן נעצרו שהם לא הגיעו לא לרמטכ"ל ולא לממשלה.

צריך לחקור מה גרם לצבא לנטוש את האזרחים, איך זה קרה, האם מדובר ברשלנות או בבגידה ומי נתן את פקודת ההפקרה, מי התעלם מכל הנורות האדומות, מי קיבל את האזהרות ואיפה הן נעצרו שהם לא הגיעו לא לרמטכ"ל ולא לממשלה.
אחר כך. ישבו ויחקרו מה הביא לנטישת הצבא את האזרחים. קודם כל גרימת מוות ברשלנות . זה לא ישנה למה הצבא נטש את האזרחים למוות אלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
בניגוד לתחושה שאולי רווחת בקרב (רל"בניקים) רבים, מטרתה של ועדת חקירה היא לא הגשת כתבי אישום. מטרתה היא לבדוק כיצד אירע משהו שקרה וכיצד ניתן יהיה למנוע זאת בעתיד. כל זאת דווקא ביחס לדברים בהם מעורבים גורמים רבים כמו למשל גורמי ממשלה ובעלי תפקידים רשמיים אחרים, באופן שמקשה על גילוי האמת הנ"ל בחקירת משטרה או יחידה אוכפת אחרת.

אמנם יש כאלו שמעוניינים בהקמת ועדת חקירה אך ורק מהסיבה שאתה מעלה, איתור אשמים כביכול ומליקת ראשם בכיכר העיר. אבל מעבר לכך שכלל לא בטוח שנכון למלוק את ראשם גם של אלו שיימצאו אולי אחראים (ולאו דווקא אשמים), זאת בוודאי לא המטרה אשר למענה ועדה כזאת מתכנסת. לא באמצעות כתבי אישום (כמובן שרלוונטי רק במידה וייקבע שמדובר בעניינים פליליים) ואפילו לא בהכרח בעולם הציבורי.

הפרבולה1

Well-known member
ככל הידוע לא היה פה שום מעשה פלילי ( נגיד של בגידה ומסירת ידיעות לאויב בזדון כדי שיתקוף ) ואפילו לא רשלנות ולכן אין מקום לכתבי אישום.

לדעתי אין פה רשלנות כיוון שאין לצפות מהצבא שיעמיד יומם ולילה גדודים רבים וחיילים טרוטי עיניים שישמרו על הגבול כדי למנוע פלישה אפשרית, זה ישחק את הצבא , יהיה לזה מחיר כלכלי כבד, הדריכות המבצעית תרד באופן טבעי אחרי שלילות רבים לא יקרה כלום .

ועתדת חקירה אם תקום צריכה לחקור את ההתנהלות רבת השנים שקדמה לאסון, את הדרג המדיני הצבאי והרשות השופטת , צריך לחקור סוגיות בטחוניות ( איפה יותר טוב למקם את המצלמות על הגדר ), מדיניות ( האם באמת הכנסת סחורות חשמל ודלק דרך שיטחינו הרגיעה את האויב כמו שחשבו רבים ) , מודיעין - למה התעלמו מהעובדה שישראל לא באמת עושהממצור יבשתי על עזה וממיצריים נכנסים טונות של אמל"ח, מה היתה השפעת הקריאה לסרבנות על עיתוי הפעולה של האויב, ומה היתה השפעת הפסיקות של בתי המשפט לגבי עזה על ההתנהלות של הדרג המדיני והצבאי.

את הפוליטקיאים ישפוט הציבור בבחירות , את ראשי מערכת הבטחון ש"אשמים" לכל היותר יש להעביר מתפקידם, וכנראה יש לעשות רפורמה משפטית ולהגביל את סמכות בג"ץ בעינינים צבאיים ומדיניים. שום משפטי שדה ושום הוצאות להורג , אנחנו לא איראן.

Harrington

Well-known member
מנהל
ככל הידוע לא היה פה שום מעשה פלילי ( נגיד של בגידה ומסירת ידיעות לאויב בזדון כדי שיתקוף ) ואפילו לא רשלנות ולכן אין מקום לכתבי אישום.

לדעתי אין פה רשלנות כיוון שאין לצפות מהצבא שיעמיד יומם ולילה גדודים רבים וחיילים טרוטי עיניים שישמרו על הגבול כדי למנוע פלישה אפשרית, זה ישחק את הצבא , יהיה לזה מחיר כלכלי כבד, הדריכות המבצעית תרד באופן טבעי אחרי שלילות רבים לא יקרה כלום .

ועתדת חקירה אם תקום צריכה לחקור את ההתנהלות רבת השנים שקדמה לאסון, את הדרג המדיני הצבאי והרשות השופטת , צריך לחקור סוגיות בטחוניות ( איפה יותר טוב למקם את המצלמות על הגדר ), מדיניות ( האם באמת הכנסת סחורות חשמל ודלק דרך שיטחינו הרגיעה את האויב כמו שחשבו רבים ) , מודיעין - למה התעלמו מהעובדה שישראל לא באמת עושהממצור יבשתי על עזה וממיצריים נכנסים טונות של אמל"ח, מה היתה השפעת הקריאה לסרבנות על עיתוי הפעולה של האויב, ומה היתה השפעת הפסיקות של בתי המשפט לגבי עזה על ההתנהלות של הדרג המדיני והצבאי.

את הפוליטקיאים ישפוט הציבור בבחירות , את ראשי מערכת הבטחון ש"אשמים" לכל היותר יש להעביר מתפקידם, וכנראה יש לעשות רפורמה משפטית ולהגביל את סמכות בג"ץ בעינינים צבאיים ומדיניים. שום משפטי שדה ושום הוצאות להורג , אנחנו לא איראן.
שים לב רק שקטגורית חלק מהדברים שאתה דורש שהוועדה תחקור, היא לא תעשה אם תוקם כוועדת חקירה ממלכתית. זאת מאחר ובמצב כזה לכל הפחות יו"ר הוועדה וככל הנראה לא רק הוא, יהיה כפוף למערכת השיפוט. אמנם מנדט הוועדה נקבע על-ידי הממשלה באופן פורמלי. אבל אנחנו יודעים היטב שיתכן בדברים האלה פער בין הרשמי לתכל'ס.

הפרבולה1

Well-known member
שים לב רק שקטגורית חלק מהדברים שאתה דורש שהוועדה תחקור, היא לא תעשה אם תוקם כוועדת חקירה ממלכתית. זאת מאחר ובמצב כזה לכל הפחות יו"ר הוועדה וככל הנראה לא רק הוא, יהיה כפוף למערכת השיפוט. אמנם מנדט הוועדה נקבע על-ידי הממשלה באופן פורמלי. אבל אנחנו יודעים היטב שיתכן בדברים האלה פער בין הרשמי לתכל'ס.
נכון, ולכן ועדת החקירה אם תקום לא צריכה להיות ממלכתית כזאת שיושב ראשה יהיה שופט , אלה איזה פשרה של הרכב שמיצגת חתך רחב יותר שמיצגת את כל הרשויות כולל הצבאית.

ובכלל אני לא בטוח שצריך ועדת חקירה , הכל פחות או יותר ידוע , סוגיות צבאיות נטו ( למשל האם היה מיגון הולם למצלמות על הגדר , למגורי התצפיתניות, רוחב הפרימטר...) כבר נחקרו והופקו לקחים.

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון, ולכן ועדת החקירה אם תקום לא צריכה להיות ממלכתית כזאת שיושב ראשה יהיה שופט , אלה איזה פשרה של הרכב שמיצגת חתך רחב יותר שמיצגת את כל הרשויות כולל הצבאית.

ובכלל אני לא בטוח שצריך ועדת חקירה , הכל פחות או יותר ידוע , סוגיות צבאיות נטו ( למשל האם היה מיגון הולם למצלמות על הגדר , למגורי התצפיתניות, רוחב הפרימטר...) כבר נחקרו והופקו לקחים.
מסכים לחלוטין עם הפיסקה הראשונה לדבריך. פחות מסכים עם הפיסקה השניה. על אף שלכאורה הכל גלוי וידוע, בהחלט יש צורך בוועדת חקירה עניינית. זאת ראשית מאחר ולמשפחות הנפגעים יש את הזכות לוועדה כזאת. אמנם ישראל ניהלה ועודנה מנהלת מלחמה שלמה בגין מה שקרה ליקירהן, אבל בכל זאת. מן הסתם יש להן שאלות רבות ומגיע להן שגוף אובייקטיבי ורשמי יתחקר את הדברים ויוציא דו"ח מסודר. זאת גם כדי לקבל תשובות באופן כללי וגם כדי להוביל ללקיחת אחריות על-ידי אלו שיימצאו אחראים, במידה ויימצאו. אמנם כפי שכתבתי במקום אחר נדמה לי בשרשור זה, זאת לא מטרתה העיקרית של הוועדה כמובן ולא לשם כך היא קמה, על אף שהרל"בניקים מזילים ריר מתוך אמונה שמהוועדה תצא פיסקת 'ביבי פויה', אבל עדיין.
במקביל לכך אני גם לא חושב שבאמת הכל כל כך ברור וידוע. הרוב אמנם כן. איך הגענו לאן שהגענו ברור לי לחלוטין (והאחראים לכך ממילא לא יעמדו לדין, שכן מדובר בדברים שהתרחשו על-פני תקופה של עשרות שנים). אבל יש גם דברים שפחות ברורים. כך למשל, לי אישית לא ברור כיצד או מדוע לקח לצבא כל כך הרבה זמן להגיב. יש לי אמנם חשש שאני יודע את התשובה גם לשאלה זו, אבל בהחלט אשמח לבדיקה מעמיקה ומסודרת של ההיבט הזה. אני מניח שעבור אחרים זה נכון גם לגבי מה שלי אישית וככל הנראה גם לך כן ברור לחלוטין. על כך אמרתי, למשפחות הנפגעים מגיעה ועדה כזאת. גם אם מאומה ממסקנותיה לא יחדש לנו דבר.

evglev1

Well-known member
מנהל
אבל את התנהלות הממשלה והצבא שישנו בעמידה עם הטענה שהחמאס מורתע ומחפש חיי שפע לעזתים וועדה חקירה ממלכתית יכולה לבדוק. מה שוועדה חקירה ממשלתית לא תעשה כי מראש האינטרס שלה יהיה להפיל את כל האשמה על הצבא ולהציג את הדרג המדיני כקורבן להערכות שגויות ואי דיווח מצד הדרג הצבאי.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל את התנהלות הממשלה והצבא שישנו בעמידה עם הטענה שהחמאס מורתע ומחפש חיי שפע לעזתים וועדה חקירה ממלכתית יכולה לבדוק.
אז מה? מה נותנת לך ועדה שתוכל לבדוק רק חלק ממה שצריך לבדוק? תקין אחרי זה עוד ועדה לכל השאר? תתעלם ממחצית הבעיה באופן שיהפוך את הפקת הלקחים גם היא לחלקית על כל ההשלכות של מציאות כזאת? מה עשית בזה?
מה שוועדה חקירה ממשלתית לא תעשה כי מראש האינטרס שלה יהיה להפיל את כל האשמה על הצבא ולהציג את הדרג המדיני כקורבן להערכות שגויות ואי דיווח מצד הדרג הצבאי.
ראשית אני לא בטוח שוועדה ממשלתית לא תוכל לבדוק את הנ״ל. אבל אני (בניגוד ל׳צד השני׳ אגב) מקבל לעניין זה את קיומו של החשש הזה בקרב חלק מהציבור. אבל יש 1,001 דרכים לפתור חשש כזה. כך למשל ועדה כפי שהוצע על-ידי הממשלה שמחצית חבריה מתמנים על-ידי הקואליציה ומחצית על-ידי האופוזיציה. אפשר מן הסתם לחשוב על אפשרויות נוספות.

כל שצריך הוא רצון להגיע להסכמה באופן שיאפשר הקמת ועדה שתוכל ליהנות מאמון ציבורי נרחב. הבעיה שכיום הרצון הזה נמצא רק בצד אחד ואילו הצד השני רק צווח את מה שצווח בלי שום נכונות להתכנס למשהו אופרטיבי מוסכם (ואף מבלי להסביר את צווחותיו, שנראה שכל כולו מבוססות רק על ׳זה מה ש׳הם׳ רוצים ולכן אנחנו מתנגדים׳).

evglev1

Well-known member
מנהל

אם אי אפשר לשמור על הגבול כמו שצריך כל הזמן, לפחות היה צריך להתייחס לאזהרות התצפיתניות שראו בדיוק מה החמאס מכין לנו והזהירו וגם ברגע האמת רוני אשל ז"ל ויעל לייבשור ז"ל שראו איך המחבלים חותכים את הגדר ומתחילים לפלוש בזה אחר זה, הודיעו ואף אחד לא הקשיב להן. אפילו אם לקבל את הטענה שצה"ל היה בחווארה, חווארה מספיק קרובה לעזה כדי שיהיה זמן להגיע לעזה מהתראות של רוני אשל ז"ל ויעל לייבשור ז"ל עד שהם נכנסו בהמוניהם לקיבוצים.

הפרבולה1

Well-known member
אם אי אפשר לשמור על הגבול כמו שצריך כל הזמן, לפחות היה צריך להתייחס לאזהרות התצפיתניות שראו בדיוק מה החמאס מכין לנו והזהירו וגם ברגע האמת רוני אשל ז"ל ויעל לייבשור ז"ל שראו איך המחבלים חותכים את הגדר ומתחילים לפלוש בזה אחר זה, הודיעו ואף אחד לא הקשיב להן. אפילו אם לקבל את הטענה שצה"ל היה בחווארה, חווארה מספיק קרובה לעזה כדי שיהיה זמן להגיע לעזה מהתראות של רוני אשל ז"ל ויעל לייבשור ז"ל עד שהם נכנסו בהמוניהם לקיבוצים.
לא זכור לי שאמרו שהתצפיתניות דיווחו שהעזתיים חותכים את הגדר ומתחילים לפלוש והתעלמו מכך , נדמה שמה שהתעלמו ממנו היו דיווחים על תנועות חשודות בתוך עזה שלהבנתי קרו גם בעבר ולא הולידו כלום ( וכך נוצרה תסמונת ה"זאב זאב" ).

אבל אם מה שאתה אומר נכון ( דיווח בזמן אמת על פלישה שהתעלמו מכך) אז בהחלט יש לחקור זאת ...

למעלה