לא צריך שתדליקו לי נר... (עדיין לא), ובכל זאת:

איל ע

New member
לא צריך שתדליקו לי נר... (עדיין לא), ובכל זאת:

לפני כשנה נפגעתי בזמן רכיבה ע"י רכב. לא אפרט, אבל לא הייתה סיבה: תנועה דלילה, ראות טובה, כביש רחב אחרי צומת רחבה (מערבית לצומת אשל הנשיא), רכיבה בשוליים. יצאתי בזול: אבדן הכרה של מס' דקות, בדיקה במיון במשך כ-3 שעות (היה שבת בבוקר, ללא עומס), פצעי שפשוף (לא מאד נרחבים), חופש למנוחה בבית במשך חודש (התאונה הייתה שבוע לפני הטור דה פרנס), ולעיתים זיכרון חמקמק שאיני יודע אם נורמטיבי לגיל או בעקבות הפגיעה.
* לפני מס' ימים התקשרתי ללשכת התנועה. הבוחן מסר לי שהחליט על סגירת התיק בגלל "חוסר עינין לציבור": פציעה קלה, כנראה ללא מעורבות אלכוהול.
האם אפשרי לגרום לפתיחת התיק מחדש? איך עושים זאת? האם כדאי לעשות זאת עבור ציבור רוכבי האופניים? תובנות אחרות?
* סתם לשתף אותכם לגבי חברת הביטוח (כלל): גם הנזקים ברכוש היו מינימליים: חולצה שנקרעה, קסדה שנסדקה, משקפיים שנשברו- כ- 3000 ש"ח נזק, מתוכם המשקפיים כ-2400 ש"ח.
חברת הביטוח החליטה שהמשקפיים הינם נזקי גוף וישולמו לי עם הפיצויים בגין הכאב והסבל, בסך הכל 17500 ש"ח .
הפיצוי עבור נזקי הרכוש לא מגיע לסכום ההשתתפות העצמית של המבוטח ולכן חברת הביטוח לא תשלם לי נזקי הקסדה והחולצה, כ-600 ש"ח, עלי לתבוע הנזק אישית מהפוגע.
לא מאחל לעצמי להשתמש בלקחים מהחלטת חברת הביטוח. איך אמרתי להם? אני יצאתי בזול, וחברת הביטוח יצאה עוד יותר בזול ע"י תרגיל שחסך לה 600 ש"ח.
ובכל זאת, אי אפשר לא לצטט את שירו המצמרר של דני דותן :
לא צריך שתכתבו הספדים
אין לאן ללכת, אל תכינו בגדים
את הזר שקניתם תנו לאחר
לא צריך שתדליקו לי נר
המוות די בטוח, הוא אורב בפינה
לא קוטף, לא לא לא, לפי הזמנה
לפגישה שקבעתם הוא החליט לאחר
לא צריך שתדליקו לי נר

lasik

New member
מדוע שלא תפרט? היית בתוך הכביש? הוא ירד לשוליים?

זהו המידע החשוב ביותר להקטנת הסיכוי לתאונות דומות.
חשוב הרבה יותר מפנקסנות על גובה השתתפות עצמית.
מהודעתך קשה להשתכנע שהפנמת את הלקחים החשובים באמת מתאונה זו.

asberg

New member
אצלי הם הורידו ממחיר הביגוד את הפחת

כי הם משומשים.

YotamKa

New member
בכל מקרה, פגיעות גוף מכוסות ע"י ביטוח חובה של

בעל המכונית הפוגעת.
פגיעות רכוש מכוסות ע"י תביעה ישירה של הנהג הפוגע (ואם יש או אין לו ביטוח צד ג' זו בעיה שלו)

לצד שני אלו, ישנם ביטוחים פרטיים (הן לגוף והן רכוש) שבהם הנפגע מגיש תביעה לפוליסה הפרטית, ללא קשר לנהג הפוגע.

למעלה