לא קונה את הדו"ח לגבי הגל השני

dory391

New member
לא קונה את הדו"ח לגבי הגל השני
אם תשאלו אותי, צה"ל גויס למלחמת שלום הביבי בתיווכו של חדל האישים בני גנץ. נכון, צריך להיזהר ולהתמגן מהנגיף (אסור לזלזל בהגיינה, גם בימים כתיקונם). אבל ההצעות לסגור את המשק מנותקות מהמציאות ויביאו תחלואה. אני גם מקווה שבוגי ולפיד, שני האנשים היחידים שאני סומך עליהם בפוליטיקה, לא ייענו להצעה המגונה של יזהר שי וימשיכו להילחם בביביזם. זה יותר מסוכן מקורונה, משטרת המחשבות הזאת.

dory391

New member
טוב, זה כבר מוגזם
ועדיין, ארצה לדעת שמות. מי חיבר את הדו"ח? אם השם הוא פלוני אלמוני, זה כבר מעורר חשד. הייתי גם רוצה לדעת שאנשי רפואה היו שותפים לכתיבה.

דיברגנט

New member
אמ"ן
תכל'ס הדו"ח מאוד הגיוני, כי גם אם תסתכל על הנתונים בנפנופי ידיים, תראה שאחוז וחצי מהנדבקים מתו, שזה הרבה פחות מאשר במדינות אחרות, כמו למשל בגרמניה 5%, בצרפת קרוב ל-20%, בקנדה 8%.
כרגע מס' הנדבקים עומד על 20686, אך אם מס' הנדבקים יעלה ויגיע לכמות האוכלוסין במדינה כפי ששפעת הגיעה וכל אחד מאיתנו חטף שפעת מס' פעמים בחייו, אז אם תחשב את ה-1.5% על המספר הזה, המס' כבר לא יהיה קטן יחסית (אני גם לא מזלזל ב-304 מתים).
בנוסף, יש עוד משהו שאתה לא מבין שיש סף שבו המערכת הרפואית מצליחה להתמודד עם המחלה וכשמס' הנדבקים יעבור את הסף, התמודדות המערכת הרפואית תיקטן ועל כן, ה-% ייגדל ויהיה בדומה למדינות שהבאתי כדוגמה.

dory391

New member
אמ"ן זה גורם כללי
אתה יודע מה, דבר אחד חיוני יכול לצאת מהדו"ח. אם המאבק בקורונה יחזור לעניין את הממשלה (במקום מינוי שני מנכ"לים למשרד המים ועוד אחד למשרד לחיזוק חשבון הבנק של אורלי לוי), אז דיינו.

דיברגנט

New member
דו"ח נוסף של אמ"ן: "עלייה משמעותית בחולים קשה, לשקול ההקלות"
דו"ח חדש של אגף המודיעין בצה"ל מתריע מפני העלייה בהיקף חולי הקורונה במצב קשה, וממליץ להרחיב את ההסברה על הנגיף, להגדיל את אכיפת הבידוד והמסכות ולשקול מגבלות למניעת המשך ההתפשטות. מחלקת הקורונה בשיבא נפתחה מחדש

dory391

New member
מעניין איך מתייחסת מערכת הבריאות לכך
אם עושים את הדברים בשכל, אין בעיה. אכיפה על מסיכות צריכה, לצורך הדוגמא, להיות ממוקדת על שמחות (שבהחלט צריך להגביל לאור העלייה בתחלואה, אם כי לא לסגור הכל); על המרחב הציבורי אבל בדגש על מקומות סגורים (הוכח מחקרית שסיכוי נמוך להידבק בנגיף "ברחוב") וכדומה. כמובן שצריך להקפיד שאנשים שחובה עליהם להיות בבידוד יהיו שם (וד"ש לטדי שגיא). מחלקת הקורונה נפתחה- אוקיי, אבל שלא ישביתו שירותים חיוניים אחרים. אני פרקתי את הכתף, כי דילגתי על בדיקות שגילו שיש לי נטייה לאפילפסיה בגלל הדרקוניות והניהול הכושל של הגל השני.

דיברגנט

New member
בכיר בצוות שייעץ למל"ל: ישראל איבדה שליטה על התפרצות הקורונה
פרופ' אלי וקסמן בריאיון לאולפן ynet: "אם לא נעשה פעולה מהירה לשינוי המגמה, נעמוד בפני סכנה של סגר נוסף בתוך חודש". הוא קרא להגביל התקהלויות ולקחת את הסמכות על מערך החקירות מידי משרד הבריאות

dory391

New member
שוב, טוב שמתריעים אבל צריך גם להראות לציבור
שגופי הממשלה נוקטים בצעדים מעשיים. לא מספיק להפחיד ולהטיל על האזרחים את האחריות בלבד, למרות שגם להם יש את החלק שלהם. כתל אביבי, אני שמח לראות יותר אנשים עם מסיכות וגם אני מקפיד הרבה יותר.

דיברגנט

New member
קבינט הקורונה החליט: התקהלויות יוגבלו ל-50 איש
בבריתות, בהלוויות ובבתי כנסת לא יותרו יותר מ-50 נוכחים. מופעי תרבות ואולמות אירועים יוחרגו מכך ושם מספר המשתתפים המקסימלי המותר יהיה 250 איש. חתונות: מ-9 ביולי עד 100 איש באולמות סגורים. אלקין הציע לאסור את הריקודים, גנץ דרש אחריות למשרד הביטחון: "יש את כלי הביצוע הטובים ביותר"

dory391

New member
למה אי אפשר 250 איש גם באולמות ספורט?
אם המשרד של חילי טרופר נקרא "משרד התרבות והספורט", שייתנו לאנשים להיכנס ולעודד את הקבוצות. הם לא יצטרכו להסתובב ברחובות ולהתעמת עם שוטרים, כמו שקרה לאחרונה בכמה מקרים. כמובן, חשוב להעביר כל מי שקנה כרטיס או ניצל מינוי בדיקת קורונה כמה ימים לפני תחילת המשחק.

nik19864

New member
תשמעו סיפור
היה הייתה בחורה סינית, שאכלה עטלף לא מבושל וכך נולד וירוס הקורונה. לא עבר אפילו שבוע מאז, ובאורח פלא הוירוס יצא ממנה, טייל לו ברחבי סין והדביק מיליונים. אחרי שנמאס לו להדביק בסין, הוא השיג לעצמו איכשהו, דרכון מיוחד שמעיד על כך שהוא אזרח של כל העולם, וטס לו ברחבי העולם והדביק אנשים בקצב לא הגיוני בעליל, יום אחרי יום. רק מה ? יש מקומות שמשום מה הוא פסח עליהם. קובה, קוסטה ריקה, מיקרונזיה, ג׳מייקה, בלארוס...איך בדיוק ? האם מבחינתו מדינות אלה אינן קיימות ? או שמא הוא לא נכנס לבלארוס כי הוא פחד מלוקשנקו, מבלי לדעת שהוא לא קיים ?

למעלה