בפעם האחרונה שבדקתי הפורום נועד בדיוק בשביל זה
נראה לך 'מוזר'?! לא נורא תתמודד, יש דברים יותר מוזרים בחיים.
הסתערות, זה בעיני המתבונן, מרגש אותי שאנשים כמוך חשים אקשן....זה טוב, ממריץ את הדם ושומר על רוח הנעורים.
ב 2011 גם יבגני צצל כתב תזות......אני ראיתי לנכון להגיב לו בהתאם לאינדיקציות שהיו בשוק באותה עת.
חלק בחרו ללכת אחריו ואכלו אותה חזק, כשכספם נשחק, בהמתנה לקריסה, לפיצוץ קולוסאלי של בועת הנדל"ן, זו היתה תזת ההפחדה שלו.
עברו 6 שנים מאז, לצערי אין שינוי מהותי באינדיקציות בשוק.
יש רק שינוי אחד וזה הסנטימנט של 'אנשי המחאה', הם הבינו שהם נותרו הרבה מאחור והם בבעיה. הם חושבים שהדרך לזרוע פאניקה היא הדרך הנכונה.
אבל העובדות נשארו כשהיו:
1. אין בניה מספיקה.
2. אין הפשרת קרקעות בקצב מהיר.
3. הרשויות המקומיות אינן ממהרות להציף בבניה, הן רוצות לגדול, אך לאט אבל בטוח ולשמור על רמת מחירים מסויימת כדי למשוך אוכלוסיה מרמה סוציואקונומית מסויימת.
4. רוב הפתרונות הם ברמת ססמאות ובחזקת כוסות רוח למת: נטו משפחה נטו קח-לו-ן, תוכנית למתמשכן. ועוד....
5. בהמשך ל- 4 כל הססמאות הנבובות הללו יש להן מטרה אחת, למשוך את העדר שיצביעו בבחירות. המטרה היא לשמר בורות באוכלוסיה, לגרום להם ייאוש ואז לסחוף אותם בבליל של הבטחות.
אז למה אני כן רואה חשיבות להגיב?!
כי מספיק שכמה בודדים כן יקשיבו, כן ילמדו, כן מגרו את חוסר הידע והבורות שלהם בתחום, בכדי שאלו יביאו אותם להבנה אחרת והבנה זו בתורה תגרום להם לפעול למען עצמם ולעשות מעשה.
דוגמא בנושא אחר:
יש כאן מישהו בפורום שמאוד מתנגד למינופים, מבחינתו זה מסוכן וזו רעה חולה (מכיר אותו?).
מאידך, מי שהקשיב ורכש נכסים החל מ 2008, ולקח נכסים במינוף, משלם עליהם כבר עשור, בריבית אפסית, ע"י דמי השכירות שלו. הריבית צפויה לעלות בעוד כמה שנים, מה שזה אומר ש2/3 מהמשכנתא (המינוף "המקולל) שולמה.
בד בבד ערך הנכסים עלה, וזה עוד לפני שמזכירים בכלל את דמי השכירות ותזרים המזומנים לאורך התקופה.
אז אני מקווה שיש כאלו שהקשיבו לי אז, עוד בתקופת 'אבי שנער' ז"ל שהיה מנהל הפורום וכן רכשו נכסים במינוף, היום הם במצב אחר ועם קופת מזומנים שתפחה כאילו אלו שמרים על סטרואידים.
סייג: יש לקחת מינופים מחושבים, זהירים ולבצע גידור.
אני נגד לצעוק ישר לא!
אני בעד לשאול למה לא? ומה כן?
עניין של גישה, או אולי זה עניין של גיל?
משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM" rel="nofollow" target="_blank">WWW.BIALIK2.COM