לא קונים דירה במחיר בועה!

SpecialNight

New member
לא קונים דירה במחיר בועה!

מסוכן לקנות דירה, המחירים עומדים לרדת והנדל"ן בישראל לקראת קריסה.
אני מצרף קישור לדף של "המחאה הגדולה - יחד נוריד את מחירי הדיור" בפייסבוק:

https://www.facebook.com/mechaat.dior

יש שם המון הסברים (גם בוידאו) מדוע אסור לקנות כיום דירה ומדוע זאת ההשקעה הכי גרועה לזוגות צעירים ולמבוגרים. מי שיקנה, יפסיד!

ממליץ בחום להכנס ולהבין איך הכלכלה עובדת ולמה מי שיקנה יתחרט על זה.

נירובי1

New member
האם אתה מוכן, להיכנס לאתר הנוכחי בעוד 3 שנים ולספר לנו אם

צדקת או טעית?
&nbsp
קרוב לוודאי שאת הגרף הבא אתה מכיר

smarco88

New member
תגובה מטופשת

ראה את הגרף שצירפתי.
תניח שאנחנו ב 2008.
מה תסיק?
בגלל שהגרף במגמת ירידה, אז ימשיך לרדת?

איך אתה מנתח את רמת המחירים?
מה הגורמים המשפיעים?
מה התנאים הכלכליים הקשורים לשוק כעת ביחס לעבר?

בקיצור, כמו הרוב, שטחי ופופוליסטי.

chroot

New member
אין מחלוקת על כך שהמחירים עלו בשנים האחרונות

ואין ספק שהיו גם אז אנשים שטענו שאין לקנות דירות כי המחירים ירדו.

השאלה שנשאלת היא האם האינדיקטורים שרואים כרגע בשוק לא שונים בתכלית ממה שהיה בשנת 2011 או 2014.

אני מדבר על נתוני תכנון, נתוני שיווק, התחלות בניה, ריבית, רגולציה, תכניות ממשלתיות, הורדת חסמי תכנון (וודל"ים), הורדת חסמי אישורים (הסכמי גג), הורדת חסמי בניה (הסכמי מסחר להבאת עובדים זרים).

האם אנחנו באמת באותו מצב כמו 2011?

אני חושב שהיום המצב גרוע יותר

1. נתוני תכנון- נתוני תכנון זה על הנייר, זה קחלון משתמש בזה לשיווק.
אותי מעניין לא מה תוכנן, אלא מה יש בשטח. כרגע בשטח אין יותר מדי.

2. נתוני שיווק- קחלון משווק 45,000 דירות. נו אז? ביג פאקינג דיל.
משווק דירות שיהיו מוכנות עוד 5 שנים במקרה הטוב. באיכות גרוע עם מפרט גרוע ביותר ובסיסי ביותר, ךמעשה אלו יהיו 45,000 שיכונים שיראו אחרי 5 שנים כמו אחרי 20 שנים.

3. הסכמי גג- זה מחמד..נחמד מאוד. אבל את מי הם מעניינים.
הרשויות לא רוצות פיתוח מואץ, פיתוח לא מתוכנן.
בבאר שבע בשנות ה- 2000 טרנר נתן יד חופשית לקבלנים.....הם בנו ובנו ומה ה עזר אם לא היתה דרישה? דירות של 4 חדרים ברמות נמכרו ב 450,000 ש"ח.
רוביק למד את הלקח לגודמא ולא רוצה להציף את השוק כדי לא להוריד מחירים!!! למה?
כי הוא רוצה לייצר הגירה של אוכלוסיה סוציואקונומית גבוהה, ואת זה עושים ע"י הבאת מי שיש לו שיקנה במחיר גבוהה יחסית, ולא מי שיאן לו שמגיע מאוכלוסיה סוציואקונומית נמוכה. וזה נכון לשאר הערים.

4. וכמובן שיש את עובדות המציאות, המחירים יעלו או ירדו? אולי תגיע למסקנה בעצמך.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

chroot

New member
אין לי מושג איך אתה מסיק שהמצב יותר גרוע

הנתונים שאני כותב למטה יש להם סימוכין שניתן למצוא ברשת
ובנוסף אם המצב היה יותר גרוע, למה המחירים מספטמבר 2016 עלו רק בכ 1%?
המחיר הגולמי כולל מחיר למשתכן בהכרח ירד מזה רבעון שני (נתון של הלמ"ס מהיום)

1. נתוני תכנון הם מאוד חשובים, מכוחם ניתן להכין תב"ע שרלוונטית לשיווקים
מי שמשקיע לטווח מאוד קצר, כנראה שהנושא הזה לא יעניין אותו - אבל רובנו קונים דירה כדי להחזיק בה זמן לא מבוטל - מלאי שתוכנן ב 2016 הינו: 115K

2. השיווקים היום, נכון, הם בעיקר מחיר למשתכן (שמגלם 20%-30% הנחה), אבל כמות השיווקים שמכוחם ניתנת אפשרות לקבלנים כבר להציע דירה למכירה בשנת 2016 הינו: 70K

3.הסכמי גג: לא רק שזה כן נחמד ומעניין, זה סופר חשוב, הערים נבחרות בקפידה שכן האוצר לוקח ערים שיש בהן מלאי תכנוני מספק של דירות.
הערים שבהם לאחרונה נחתמו הסכמי גג הם הערים שבהם יש שיווקים מסיביים תוך זמן קצר (ראה ערך: אור יהודה, ראש העין, נתניה, באר שבע) הערים הללו מקבלות תקציבים לפיתוח של שכונות שלא קשורות ויש להן אינטרס לקדם אישור בניה.
נכון ליפעמים יש עיכובים או בעיות שצריך לפתור (כמו בקיריית גת) אבל אי אפשר להתכחש לכח של התכנית הזו

4. אני שמעתי דבר אחד בחיים שלי, כשאתה יורק על הממשלה (המשקיעים מול כחלון ושלל המשרדים) הם נרטבים (סיקור לא טוב בתקשורת), כשהמדינה יורקת עליך (הרגולציה של הממשלה) אתה טובע (הפסד כספי מהותי, עיין ערך חברות סלולר)

כמובן שזו הדעה שלי (הייטקיסט שמחכה לאופציה לרכוש דירה במרכז) וכל אחד יכול לא להסכים איתה

אני עושה 1+1 ויוצא לי 'איציק מגלובס' מהפייסבוק בפורום

נכון?

שמע אתה מפספס בגדול.
אתייחס בקצרה:

1. הבנתי נתוני תכנן הם טובים, ז"א שלא עולה להם כסף לתכנן מיליון דירות....זה יעשה אותך מאושר למרות שיהיו התחלות בניה בקושי 30,000 כל שנה?

2. מי אמר שמחיר למשתכן זו הנחה של 20-30%?
אה נכון קחלון וכולכם מאמינים לו.
אז בוא נפרק את זה:
היום דירה ממוצעת של 4 חדרים עולה 1.6 מיליון במרכז הארץ, אז נגיד שקונים אותה מכחלון בהנחה של 20% משמע משלמים 1.3-1.4 מיליון.
אז רכשתם היום דירה ב 1.3..וואי מזל טוב.
כעת בוא נמתין 5 שנים, יש לנו 5 שנות שכירות, אבל בוא נתעלם מהן כי יש אותן בלי קשר אם זה מחיר למשתכן או דירה רגילה.

המטרה המוצהרת של קחלון זה להוריד מחיר, נגיד וקחלון יוריד את המחיר ובעוד 5 שנים דירה של 4 חדרים במרכז תעלה 1.3 מיליון ש"ח. אתה יכול להסביר לי היכן ההנחה? קנית במחיר שוק....פשוט שילמת 5 שנים מראש....במקום לעשות כסף על הכסף שלך במשך 5 שנים.

3. הסכמי גג, זה דבר נחמד?
אתה צודק בעיקר לאלו שמוכרים לך את זה כחלום באסמפמיה...אבל זה טוב לטפח תקוות. רק תזכור שעם תקווה הייטקיסט מהמרכז (איציק מגלובס? לא קונים דירה).

4. בוא ואחדש לך....הממשלה לא רק יורקת עליך, היא משתינה עליך.
ואתה במקום להבין שאתה טובע בעשור האחרון, אתה חושב שזה גשם.

כשאני ושכמותי הבנו את ההשתנה הזו, פעלנו כיד להציל עצמנו.
חכה לגיל הפנביה אז תיזכר בערגה בדיון הזה, ותגיד לעצמך....איך המתנתי במקום לרכוש נכסים?!

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

chroot

New member
אני לא איציק מגלובס... ואתה שוב חוזר וזורק נתונים לא נכונים

1. תכנון זה חלק קריטי ומהותי עבור שוק הדיור בטווח הבינוני והרחוק, אתה מתעלם מכך וחוזר "לכאן ועכשיו", אין בעיה, למה להגיד שיש 30K התחלות בניה בעוד ש 2016 הסתימה עם כ 53K התחלות בניה

2. לגבי הנחת מחיר למשתכן, למה אתה משווה X ל Y (דירה יד 2 ל יד ראשונה)?

אם אני מעוניין לקנות דירה על הנייר מקבלן בהרצליה, רמת גן, יהוד-מונוסון או נתניה, המחיר בהכרח יהיה כ 20%-30% יותר זול, לא משנה איך תסובב את זה.
ואני לא מדבר על שיא הבועה כששיווקו דירות על שטחים שהאופציה עדיין לא מומשה.

3. הסכמי גג - רואים בשטח שבכל מקום שנחתם הסכם גג, יש שיווק מסיבי של מחיר למשתכן, למה לטמון את הראש בחול? הסכמי הגג עובדים

4. יתכן והממשלה ירקה בעשור האחרון, אני אדם ריאלי ומסתכל מה המצב עכשיו ולא מה היה לפני עשור. לגבי הפנסיה ועיניין הנכסים, אין פה שום בעיה, ההפך, גם אני אקנה נכסים, אבל לא כשיש חוסר שיווי משקל בין משכורת למחיר דירה (בכלכלה תקינה) ולא כשיש מישהו בממשלה עם קבלות שנלחם בכשל השוק הזה.

ברגע שמנופים הללו לא יהיו רלוונטים, סביר להניח שאקנה דירה ואפילו שתיים
בהצלחה לשנינו

אתה יודע מה בוא נעשה את זה פשוט

אעשה איתך מה שעשיתי עם יבגני צ'צל....המתנתי שהמציאות תעשה את שלה.

בוא נמתין...

לך יש הערכות שלך לי יש את שלי.
אתה ממתין....
אני בוחר להשקיע בנדל"ן....

או שאחד טועה והשני צודק.
או ששנינו טועיםאו שנינו צודקים.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

ממממ...

אותו סגנון כתיבה, אותו ניסוח, אותו העיסוק ואותם הטיעונים.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

משהו מוזר קורא כאן...מזכירים את המילה "בועה", ומיד הסתערות.

התזות של כל אחד כבר נאמרו/נכתבו לא פעם אחד, מה יש לחדש בנדון ?

בפעם האחרונה שבדקתי הפורום נועד בדיוק בשביל זה

נראה לך 'מוזר'?! לא נורא תתמודד, יש דברים יותר מוזרים בחיים.

הסתערות, זה בעיני המתבונן, מרגש אותי שאנשים כמוך חשים אקשן....זה טוב, ממריץ את הדם ושומר על רוח הנעורים.

ב 2011 גם יבגני צצל כתב תזות......אני ראיתי לנכון להגיב לו בהתאם לאינדיקציות שהיו בשוק באותה עת.
חלק בחרו ללכת אחריו ואכלו אותה חזק, כשכספם נשחק, בהמתנה לקריסה, לפיצוץ קולוסאלי של בועת הנדל"ן, זו היתה תזת ההפחדה שלו.

עברו 6 שנים מאז, לצערי אין שינוי מהותי באינדיקציות בשוק.
יש רק שינוי אחד וזה הסנטימנט של 'אנשי המחאה', הם הבינו שהם נותרו הרבה מאחור והם בבעיה. הם חושבים שהדרך לזרוע פאניקה היא הדרך הנכונה.

אבל העובדות נשארו כשהיו:
1. אין בניה מספיקה.
2. אין הפשרת קרקעות בקצב מהיר.
3. הרשויות המקומיות אינן ממהרות להציף בבניה, הן רוצות לגדול, אך לאט אבל בטוח ולשמור על רמת מחירים מסויימת כדי למשוך אוכלוסיה מרמה סוציואקונומית מסויימת.
4. רוב הפתרונות הם ברמת ססמאות ובחזקת כוסות רוח למת: נטו משפחה נטו קח-לו-ן, תוכנית למתמשכן. ועוד....
5. בהמשך ל- 4 כל הססמאות הנבובות הללו יש להן מטרה אחת, למשוך את העדר שיצביעו בבחירות. המטרה היא לשמר בורות באוכלוסיה, לגרום להם ייאוש ואז לסחוף אותם בבליל של הבטחות.

אז למה אני כן רואה חשיבות להגיב?!
כי מספיק שכמה בודדים כן יקשיבו, כן ילמדו, כן מגרו את חוסר הידע והבורות שלהם בתחום, בכדי שאלו יביאו אותם להבנה אחרת והבנה זו בתורה תגרום להם לפעול למען עצמם ולעשות מעשה.

דוגמא בנושא אחר:
יש כאן מישהו בפורום שמאוד מתנגד למינופים, מבחינתו זה מסוכן וזו רעה חולה (מכיר אותו?).
מאידך, מי שהקשיב ורכש נכסים החל מ 2008, ולקח נכסים במינוף, משלם עליהם כבר עשור, בריבית אפסית, ע"י דמי השכירות שלו. הריבית צפויה לעלות בעוד כמה שנים, מה שזה אומר ש2/3 מהמשכנתא (המינוף "המקולל) שולמה.
בד בבד ערך הנכסים עלה, וזה עוד לפני שמזכירים בכלל את דמי השכירות ותזרים המזומנים לאורך התקופה.

אז אני מקווה שיש כאלו שהקשיבו לי אז, עוד בתקופת 'אבי שנער' ז"ל שהיה מנהל הפורום וכן רכשו נכסים במינוף, היום הם במצב אחר ועם קופת מזומנים שתפחה כאילו אלו שמרים על סטרואידים.

סייג: יש לקחת מינופים מחושבים, זהירים ולבצע גידור.
אני נגד לצעוק ישר לא!
אני בעד לשאול למה לא? ומה כן?

עניין של גישה, או אולי זה עניין של גיל?

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM" rel="nofollow" target="_blank">WWW.BIALIK2.COM

rj111

New member
עד כמה שהבנתי הריבית היא הגורם העיקרי לעליית המחירים

ריבית נמוכה => תשואה נמוכה בבנק => משקיעים רצים לקנות דירות/מניות => מחירי הדירות/מניות עולים:
https://www.themarker.com/realestate/1.3881794
האם זה אומר שמחר המחירים ירדו? כנראה שלא כי ריבית בנק ישראל עדיין אפסית.
לעומת זאת הריבית על המשכנתא התחילה לעלות:
http://www.savey.co.il/בלוג/ריביות-משכנתא-2017-מדוע-הן-עולות/

תיקון קטן, זה לא הריבית....

אלא זהו גם הריבית, משמע יש הרבה סיבות נוספות.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM

ואם זה לא נכון?

ייתכן ואתה צודק ואולי הסימנים בשוק מצדדים בטענה שלך אבל הנתונים תכלס עדיין מראים עליית מחירים. אומנם מתונה משנים קודמות אבל עדיין עלייה.
כל העשור האחרון אני שומע "עזוב המחירים מטורפים תחכה שירדו". די נמאס לי לחכות מתקרב לגיל 40 ואין לי דירה.
עדיף פשוט להתחיל במשהו. דירה בפריפריה או דירה קטנה במרכז.
אני פשוט חייב להתחיל עם משהו ומשם נתקדם. בינתיים כולם עלו לרכבת ואני עדיין על הרציף... חלאס

alef34

New member
מסכים - חייבים להתחיל מתישהו

מסכים. צריך להתחיל עם נדל"ן מתישהו. במקום נדל"ן למגורים, לרכוש אותו להשקעה ועם זה להתקדם ההלאה. לדוגמה - ראיתי פרסומת בטלויזיה על דירות לסטודנטים של פרי נדלן - שם אפשר להתחיל עם דירה להשקעה עם הון עצמי של- 320,000 ואז יש לך נכס מניב ואיתו להמשיך הלאה...

למעלה