לא קיבלתי החזרי נסיעות...

ReDBuLL100

New member
לא קיבלתי החזרי נסיעות...

חודשיים לפני התעסוקה, המג"ד שלח במייל קובץ PDF של אחד המפקדים באכ"א,
בו רשום שהחל מהתעסוקה הקרובה ניתן יהיה לקבל החזר נסיעות היישר לחשבון הבנק.
בנוסף היה כתוב: "בימים אלו סגלי הקישור יוצרים קשר עם כלל חיילי המילואים ומסבירים להם על
שיטת החזר הנסיעות החדשה, כל חייל מילואים יידרש לבחור באחת משתי האפשרויות
כפי שפורטו להלן."
במשך החודש שלפני המילואים אף אחד לא יצר איתי קשר!
ביום הראשון של התעסוקה, כל מי שהתחייל בחדר ההמתנה הגדול מילא טופס לבקשת תשלום נסיעות לחשבון הבנק,
ואילו כל מי שהתחייל במשרד של הקצינת קישור (אני וחיילים נוספים), לא עודכן על החזרי הנסיעות ונשאר לו מה שהיה "כרטיס אוטובוס".
כך קיבלתי לאחר המילואים טופס בו רשום מס' ימי השמ"פ ובצד צילום של כרטיס אגד עם תאריך היום הראשון של המילואים.
הקצינת קישור אמרה שלא ניתן לדרוש אלר רק לפעם הבאה ושאפילו ראש אכ"א לא יכול לעזור לי.
שלחתי מייל למג"ד אך זמן רב שלא קיבלתי תשובה.

האם לדעתכם יש מה לעשות או שעליי להשלים עם כך שצה"ל עבד עליי?..

תודה לעונים.

subatoi

New member
אני לא בקיא ולא יודע אם יש מה לעשות,

אבל לי הפריעה העובדה שהמג"ד לא ענה לך. תציק לו שוב אם צריך. או פנה לדרג ביניים שבינך לבינו.

guya72

New member
לא ברור

האם שילמת על נסיעה בתחבורה ציבורית מכיסך ?
אם כן - צריכים להחזיר לך את התשלום.
אם במשרד הקישור לא מטפלים (או מטפלים בצורה לקויה) - מציע לפנות לקבילות חיילים (רק תסביר להם את הבעיה בצורהיותר ברורה ממה שרשמת פה, ותהיה ממוקד בעניין של חוסר החזר כספי)

ReDBuLL100

New member
החל מעכשיו...

ניתן לקבל כסף עבור נסיעות ברכב הפרטי...
באתי עם הרכב.
לא התקשרו לפני כפי שפרסמו.
מי ששכח ולא ביקש והתחייל במשרד הקצינת קישור -
אכל אותה ואמרו לו שאין שינויים באמצע התעסוקה מכרטיסי אוטובוס להשתתפות נסיעות\דלק לחשבון הבנק.

ReDBuLL100

New member
האם מותר לי להעלות את הקובץ

ששלח המג"ד, ששלח לו (ולכל המגד"ים) הקצין מאכ"א?
לא כתוב על זה "שמור"...

אושי231

New member
אין מה להעלות אותו, זה מכתב סטנדרטי

שנשלח לכל המג"דים ובו מוסבר על שיטת ההחזר.
מה שקורה הוא שמשרדי הקישור עשו בחודשים האחרונים עבודה טלפונית על מנת למפות את החיילים ביחידה- מי רוצה החזר דלק ומי רוצה שוברי נסיעה ואז להזין את הכל לרישומת הצהלית.
מי שלא קיבלו לגביו את המידע ולא הוזן לו כלום במערכת, לא מקבל את ההחזרים. העניין הוא שגם אי אפשר להזין למי שכבר נמצא בשמ"פ ולכן חייבים שתסיים את תקופת המילואים על מנת להזין לך במערכת שאתה רוצה לקבל החזרי דלק.
אני מאמינה שגם אם תפנה לנקח"ל התשובה שתקבל היא שללמשרד הקישור יש יותר מאלף חיילים ולא הספיקו לעשות טלפונים לכולם ולכן הפרטים לא הוזנו במערכת ואין מה לעשות.
מה שכן, אתה יכול ליצור קשר עם קצינת הקישור, לבקש ממנה להזין לך כבר מעכשיו החחזרי דלק ושזה יהיה תקף מהמילואים הקרובים.

ReDBuLL100

New member
לא משכנע.

יכלו לסמן בפרטים האישיים של מי שלא התקשרו אליו,
שיש לשאול אותו ביום החיול.
או לפחות לשים טפסים גם במשרד של הקצינת קישור או לא לחייל שם אלא רק באולם ששם כן היו טפסים.

לא מספיק שכולנו הרגשנו ששיחקו בנו,
בהתחלה אמרו לנו לבחור האם לעשות את כל התקופה או חצי או כלום , אח"כ סיכמו שמי שביקש הכל יעשה הכל, ובסוף גם חצי לא עשינו, התקשרו לכמה מאיתנו ואמרו להזדכות על הכל וללכת הביתה. התחושה היתה שמשתמשים בנו לבטחון שיהיה מכסה ואם לא צריך אז משחררים אותנו לאחר שסוכם אחרת.
לא מעט אמרו שבמילואים הבאים "שיחפשו" אותם...
כל הכבוד לצה"ל.

יש פה הרבה דברים לקויים

אבל אתה צריך לדעת את הזכויות שלך - מילואים אי אפשר לבטל בהתראה כל כך קצרה (13 יום לפני ומטה) אלא אם הסכמת. אם היית דורש היית מקבל את הכסף על המשך התעסוקה...יכול להיות שהיית ממשיך להיות בקו, מגיע למשרד הקישור או יושב בבית ומקבל את הכסף אבל עדיין הייתי אמור לקבל את הכסף.

ההתנהלות של הקישור לא הייתה בסדר, אבל אתה צריך להבין שאי אפשר להשיג חייל מילואים מתי שרוצים, לטובה ולרעה. אתה דואג לעדכן את הטלפון והכתובת ברגע שהחלפת אותם? מה עם חשבון בנק, היית שולח אסמכתא בזריזות אם היו מבקשים?
אולי אתה כן, רוב חיילי המילואים לא. יכול להיות שפשוט לא תפסו אותך...זה קורה.
בקשר להזנה ביום המילואים - לא מציאותי. התהליך לוקח כחודש בו לא משרדי הקישור מבצעים את ההזנה, וכדי לעשות שינוי משנ"סים להחזרי דלק צריך לשלוח לקישור את הצו עם השוברי נסיעה כדי שתתבצע הזנה חדשה...נתקלתי לאחרונה בשני חיילי מילואים עם צו לעוד כחודש שהיו צריכים להחזיר את הצו בדואר, שניהם ויתרו ואמרו ש"אין לה כוח לבירוקרטיה" ושיזינו להם כבר מהמילואים הבאים.

ReDBuLL100

New member
הבנתי...

אז כל מי שמילא טופס להחזרי נסיעות ביום החיול וחושב שייקבל -
גם לא ייקבל!!!
ממש חוסכים בצה"ל לאור הקיצוץ האמריקאי בתקציב הבטחון...

אם אין לך צו עתידי

במערכת זה נקרא "הקפאה פתוחה" אפשר לשנות את הבחירה, אם יש צו עתידי - צריך לשלוח אותו.

למעלה