לא קשור ובכל זאת

דורי 1981

Active member
אנחנו מתקרבים לחורף. כדאי להיות עם אצבע על הדופק לגבי מים ולהדליק את הדוד - כדי שיהיו מספיק. היום בשעה 7:00 בדקתי את המים והנחתי שהם חמים. כעבור שעה ורבע נכנסתי למקלחת וגיליתי שהמים "רימו אותי". צריך לקחת אקסטרה זמן ולהדליק גם במחיר של דוד שדולק שעות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו מתקרבים לחורף. כדאי להיות עם אצבע על הדופק לגבי מים ולהדליק את הדוד - כדי שיהיו מספיק. היום בשעה 7:00 בדקתי את המים והנחתי שהם חמים. כעבור שעה ורבע נכנסתי למקלחת וגיליתי שהמים "רימו אותי". צריך לקחת אקסטרה זמן ולהדליק גם במחיר של דוד שדולק שעות.
חבר שעון שבת למפסק של הדוד. כך תוכל לכוון אותו לעבוד בשעות לפני שאתה קם. זה גם נוח מטעמים מובנים אבל זה חוסך לך הפעלה מיותרת, כי אתה יכול לכוון אותו לזמן שאתה באמת צריך שהוא יעבוד כדי להגיע למספיק מים חמים (משהו שתלמד תוך ימי תפעול בודדים) וחוסך את הצורך שיעבוד שעות לחינם רק בגלל שמתישהו היית ער והפעלת אותו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
חבר שעון שבת למפסק של הדוד. כך תוכל לכוון אותו לעבוד בשעות לפני שאתה קם. זה גם נוח מטעמים מובנים אבל זה חוסך לך הפעלה מיותרת, כי אתה יכול לכוון אותו לזמן שאתה באמת צריך שהוא יעבוד כדי להגיע למספיק מים חמים (משהו שתלמד תוך ימי תפעול בודדים) וחוסך את הצורך שיעבוד שעות לחינם רק בגלל שמתישהו היית ער והפעלת אותו.
מוץ מוץ הגיע גם לכאן כדי לדבר שטויות.. איזה כיף לנו שהקדושם ברא אותו?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לגבי חימום בחשמל, יש כל מיני תיאוריות כיצד ניתן לחסוך בחשמל ובזמני החימום למרות הכל.
בשלב א' נכון לבדוק כמה אבנית יש סביב גוף החימום ולרכוש "חמם מהיר" מהסוג שאינו צובר אבנית.
מעבר לזה, יש עוד תאוריות שונות ומשונות, אבל בוא ולא ניכנס לזה כאן.
אם תרצה (ואתה הרי אף פעם לא מקבל את עצותיי)... אז בפרטי.

דורי 1981

Active member
לגבי חימום בחשמל, יש כל מיני תיאוריות כיצד ניתן לחסוך בחשמל ובזמני החימום למרות הכל.
בשלב א' נכון לבדוק כמה אבנית יש סביב גוף החימום ולרכוש "חמם מהיר" מהסוג שאינו צובר אבנית.
מעבר לזה, יש עוד תאוריות שונות ומשונות, אבל בוא ולא ניכנס לזה כאן.
אם תרצה (ואתה הרי אף פעם לא מקבל את עצותיי)... אז בפרטי.
מוכן לשמוע הכל, לא מתחייב לעשות. אנא שלח מסר בפרטי.

דורי 1981

Active member
כמה תוכניות גיבוי אתה צריך?
בצורה כזו אתה צריך אלף אפס תוכניות פעולה...

לא פרקטי.
לא אמרתי את זה. אמרתי שצריך להיות מוכן לזה שדברים משתבשים- שפירושו, לדעת לאלתר במקום. זה תחום שישראלים מצטיינים בו ביחס ליתר העולם.

Lucifer LightBringer

Well-known member
לא אמרתי את זה. אמרתי שצריך להיות מוכן לזה שדברים משתבשים- שפירושו, לדעת לאלתר במקום. זה תחום שישראלים מצטיינים בו ביחס ליתר העולם.
כמו במוזיקת ג'אז...
הבעיה עם אילתור, שאיכות העבודה לא בהכרח נשמרת.
צריך לדעת לאלתר לפעמים, מצד שני האילתור יכול להיות גרוע יותר מהתוכנית המקורית...
אבל זה כמובן עדיף מכלום.

אני מקווה שאצליח בקרוב להיות עצמאי. עכשיו יש אח במרפאה שמדבר לא יפה לי ולחברתי. התלוננתי עליו עכשיו למנהל הכפר.

למעלה