מסכימה איתך. מגי - לתשומת ליבך
בהחלט אם אין לביה"ס או לעיריה יוזמה לפתור בעיות מסוג זה, ויש ראש קטן על חשבון הילדים - טוב מאוד שיש כתבות כאלה. בוודאי שהכתבה לא פופוליסטית אלא משרתת אינטרס ציבורי חשוב.
חשבתי שמושיבים את הילד הרעב ליד החבר שאוכל, ומראים את זה - וזה זעזע אותי. זו אטימות כבדה וחייזרית במיוחד, לא "סתם" ראש קטן.
מגי, שימי לב שמה שכתבת לגבי "הם צריכים לשבת ליד החבר, ולהסתכל עליו איך הוא אוכל, ולבלוע את הרוק. מסכנים" - פשוט לא נכון.
זה מספיק חמור שלא ניתנת לילדים ארוחה עקב אי תשלום ההורים - לא צריך להוסיף על כך גוזמות.
וגם לא צריך להידרש להוצאות משקיות אחרות שלא נוגעות לנושא. אם לא ראוי להוציא סכומים כל כך גדולים על תעמולת בחירות, זה לא ראוי גם אם כל הילדים במדינה שבעים במיוחד. עדיין יש סדרי עדיפויות אחרים. וגם שיקולים שונים בחלוקת התקציב הכללי. הרי אי אפשר לעקוב אחר כל הוצאה של כל ח"כ/טייקון במדינה ולהשוותה לכל הצרות שיש לאנשים אחרים. האם בנוגע לאנשים שהתרופה מצילת החיים שלהם לא אושרה בסל הנוכחי - אנו מצפים שעד שלא תאושר, כל חברי הכנסת (ואת ואני) צריכים להפריש ממשכורתם מימון קבוע עבור החולים שבסכנת חיים עקב כך?
לגבי אי מתן הארוחה לילדים - אולי ההורים דאגו לאיזה מזון פחות ראוי כתחליף לארוחה שהם לא שילמו, למרות שלא נראה לי סביר, כי 70 ל-20 ארוחות זה 3.5 ש"ח לארוחת צהריים, ולא נראה לי שיש אפשרות להעניק לילד ארוחה יותר זולה, הרי ההורים צריכים להאכיל אותו איכשהו. כנראה הם לא עושים חשבון נכון, אלא מסתכלים על 70 כפול מספר הילדים, רואים סכום גדול בבת אחת ונרתעים, ולא רואים את החיסכון בהוצאה החודשית על מזון.
או שבמקרה החמור הם בכלל לא מספקים לילדים ארוחות צהריים, ואז זה כבר עניין למחלקת הרווחה בעירייה ולעובדים סוציאליים, ולא למפעל ההזנה.
גם בלי קשר, העלית את נושא השוויוניות בין הילדים בכיתה, וגם זו אכן בעיה בפני עצמה (גם אם הילדים אוכלים כראוי משהו אחר/במקום אחר). ואני בטוחה שיש פתרונות יצירתיים לבעיה, אם לא נוקטים "ראש קטן". ואם כן - אז טוב שיש כתבות.