לא קשור ישירות לפורום כתבה בערוץ 2

קוביd1

New member
לא קשור ישירות לפורום כתבה בערוץ 2

ראיתי כתבה בערוץ 2 ילדים שלא קיבלו ארוחת צהריים בגלל שההורים שלהם לא שילמו ,אני ממש מזועזע ,איך אפשר לעולל כזה דבר לילדים

קובי

מגי63

New member
זה באמת מצב עגום.

למשפחות של הילדים האלה יאן 70 ש"ח לשלם למפעל ההזנה, אז פשוט לא נותנים להם. הם צריכים לשבת ליד החבר, ולהסתכל עליו איך הוא אוכל, ןלבלוע את הרוק. מסכנים.
הגי מטריד אותי, זה ששרית חדד כן קיבלה את הסכום ההזוי של 80,000 שקל בשביל 2 שירים, והמשכורות של הח"כים ימשיכו להיות מופקדות בחשבונות שלהם, למרות שהילדים האלה לא יכולים לאכול כמו שצריך... כנראה שיש דברים חשובים יותר מילדים (של אנשים לא מפורסמים), שלא אוכלים...
עצוב. ממש עצוב...

אופירA

New member
מנהל
לא הבנתי - למה הם צריכים לשבת ליד ילד שאוכל?

למה אי אפשר להכניס אותם למטבח ולתת להם לחם במקום ארוחה, אם מפעל ההזנה לא מוכן לתת להם ארוחה?
למי שייך מפעל ההזנה הזה בכלל?
זה 70 ש"ח לחודש?

קוביd1

New member
מפעל הזנה

שכולם אוכלים ביחד אין סיבה לקחת את הילדים למטבח ולתת להם לחם זה ממש מעליב ,זה לא עניין הרעב זה הבדלה בן ילדים העלבה חמורה .
זה 70 שקל לחודש לילד אחד אבל לצערנו יש הורים עם 4 ילדים בבית הספר ובשבילם 280 שקל זה יקר מאוד
בושה וחרפה גועל נפש ,לא רוצה להכניס פוליטיקה אבל לשלם מצד אחד לשרית חדד 80 אלף שקל לשני שירים ומצד שני לשמוע על מקרים כאלה ממש כואב.

קובי

ליבי3617

New member
בלי להיכנס לקטע של שרית חדד

כי זה באמת לא קשור...

מן הראוי שלכל מוסד תהיה קרן למימון דברים בסיסיים כמו ארוחות צהריים.
ניתן אפילו לפנות להורים אחרים שיש להם ולבקש לתת עוד קצת לטובת כאלה שאין. לא מכירה הרבה שלא יסכימו.
סך הכל מה זה 70 ש"ח לחודש? אני בתור הורה הייתי נותנת בכיף כפול כדי שעוד ילד שאין לו יהנה.

אחי הקטן (התינוק שלנו שבמרץ ימלאו לו 18) השתתף בארגון המשלחת לפולין בבית הספר שבו הוא לומד.
זה בית ספר פרטי עם הבדלי מעמדות גדולים. מצד אחד יש בחורים משוויץ, מבלגיה וארה"ב שיש להם המון כסף ומצד שני יש בחורים שלא מסוגלים לממן נסיעה כזו.
קודם כל בית הספר קבע שאם לא כולם יכולים לנסוע - אף אחד לא נוסע. לא יהיה מצב שבחור לא נוסע כי אין לו איך לממן.
הורים אחרים התבקשו לתת קצת יותר כסיוע ובית הספר ביקש מתורמים מהמגזר לממן קרן על מנת שכל בחור בכיתה י"ב שמעוניין לנסוע לפולין יוכל לעשות זאת.
אז אם אלפי שקלים אפשר לתת - גם 70 ש"ח אפשר.

מרים 882

New member
בבית-הספר של הבן שלי ארגנתי מכל ההורים

סכום לא גדול,הנהלת הבית-ספר מכפילה את הסכום,
אין ילד אחד שלא מקבל ארוחה חמה.
כיו'ר ועד הורים פשוט ניג'סתי להורים.

אופירA

New member
מנהל
אמת. אבל יותר טוב שיישבו ליד ילדים שאוכלים???

אני רוצה להבין, בכתבה הראו שהילדים שלא אוכלים יושבים ליד הילדים שאוכלים ומסתכלים עליהם?
ומישהו יודע למי שייך מפעל ההזנה? חברה פרטית?
יש הרבה פתרונות לבעיה כזו - גם מה שליבי הציעה, גם שביה"ס יפנה לארגונים למען ילדים רעבים ויבקש תרומה.
אם הראו תוכנית טלוויזיה שבה ילדים ישבו ליד ילדים אחרים ולא אכלו כי ההורים לא שילמו - זה פופוליזם מכוער וחסר טעם. יש פתרונות לבעיה כזו, ואי אפשר להושיב ילד שלא אוכל ליד ילד שאוכל, ולצלם את זה לטלוויזיה........

קוביd1

New member
הזנה בבית הספר

אני בעד כתבות כאלה זה לא פופוליסטי ,אני בטוח שבעקבות הכתבה הזאת דברים ישתנו ,והעירייה או בית הספר לא רק במקום הזה יפסיקו עם המעשה המכוער הזה ,ויוציאו כמה אלפי שקלים לתת למי שאין לו,
ברור שלא הראו בכתבה את הפנים של התלמידים ולא הושיבו תלמיד שאוכל ותלמיד שיושב לידו רעב.

קובי

אופירA

New member
מנהל
מסכימה איתך. מגי - לתשומת ליבך

בהחלט אם אין לביה"ס או לעיריה יוזמה לפתור בעיות מסוג זה, ויש ראש קטן על חשבון הילדים - טוב מאוד שיש כתבות כאלה. בוודאי שהכתבה לא פופוליסטית אלא משרתת אינטרס ציבורי חשוב.
חשבתי שמושיבים את הילד הרעב ליד החבר שאוכל, ומראים את זה - וזה זעזע אותי. זו אטימות כבדה וחייזרית במיוחד, לא "סתם" ראש קטן.

מגי, שימי לב שמה שכתבת לגבי "הם צריכים לשבת ליד החבר, ולהסתכל עליו איך הוא אוכל, ולבלוע את הרוק. מסכנים" - פשוט לא נכון.
זה מספיק חמור שלא ניתנת לילדים ארוחה עקב אי תשלום ההורים - לא צריך להוסיף על כך גוזמות.
וגם לא צריך להידרש להוצאות משקיות אחרות שלא נוגעות לנושא. אם לא ראוי להוציא סכומים כל כך גדולים על תעמולת בחירות, זה לא ראוי גם אם כל הילדים במדינה שבעים במיוחד. עדיין יש סדרי עדיפויות אחרים. וגם שיקולים שונים בחלוקת התקציב הכללי. הרי אי אפשר לעקוב אחר כל הוצאה של כל ח"כ/טייקון במדינה ולהשוותה לכל הצרות שיש לאנשים אחרים. האם בנוגע לאנשים שהתרופה מצילת החיים שלהם לא אושרה בסל הנוכחי - אנו מצפים שעד שלא תאושר, כל חברי הכנסת (ואת ואני) צריכים להפריש ממשכורתם מימון קבוע עבור החולים שבסכנת חיים עקב כך?

לגבי אי מתן הארוחה לילדים - אולי ההורים דאגו לאיזה מזון פחות ראוי כתחליף לארוחה שהם לא שילמו, למרות שלא נראה לי סביר, כי 70 ל-20 ארוחות זה 3.5 ש"ח לארוחת צהריים, ולא נראה לי שיש אפשרות להעניק לילד ארוחה יותר זולה, הרי ההורים צריכים להאכיל אותו איכשהו. כנראה הם לא עושים חשבון נכון, אלא מסתכלים על 70 כפול מספר הילדים, רואים סכום גדול בבת אחת ונרתעים, ולא רואים את החיסכון בהוצאה החודשית על מזון.
או שבמקרה החמור הם בכלל לא מספקים לילדים ארוחות צהריים, ואז זה כבר עניין למחלקת הרווחה בעירייה ולעובדים סוציאליים, ולא למפעל ההזנה.
גם בלי קשר, העלית את נושא השוויוניות בין הילדים בכיתה, וגם זו אכן בעיה בפני עצמה (גם אם הילדים אוכלים כראוי משהו אחר/במקום אחר). ואני בטוחה שיש פתרונות יצירתיים לבעיה, אם לא נוקטים "ראש קטן". ואם כן - אז טוב שיש כתבות.

מגי63

New member
צודקת, אולי הגזמתי בתיאור...

אבל, בכתבה , הכתב פנה אל אחד הילדים ושאל אותו למי אין אוכל. הילד הצביע על הילדים אחד,אחד מהמקום שלו. נכון, הם לא יושבים לידו, על אותו שולחן, אבל הם עדיין באותה כיתה, וזה עדיין לא פייר שילדים שיש להם אפשרות יאכלו את הארוחה שלהם, בעוד ילדים שלהוריהם אין את האפשרות להוציא 70 ש"ח לחודש עבור כל ילד (ויש משפחות עם יותר מ-3 או 4 ילדים), לא יוכלו לקבל ארוחה. אולי באמת נכון להעביר את הטיפול במפעל ההזנה לילדים למשפחות מעוטות יכולת, למחלקת הרווחה בעיר...

למעלה