תעקבי אחרי ויהיה בסדר ../images/Emo13.gif(חג שמח)
מצרכים: 6 יחידות ביצה, מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 200 גרם חמאה, מומסת 1/2 כוס מיץ תפוזים, או מיץ לימון 1 יחידה קליפה מתפוז, או קליפה מלימון, מגוררת 300 גרם קמח תופח 300 גרם דבש אופן ההכנה: קודם כל תחממי תנור לחום בינוני ( 180 מעלות) אח"כ תפרידי את החלמונים מהחלבונים. שימי בבלנדר את החלמונים ( הצהובים) עם הסוכר ותערבבי ( לא מהר מדי שלא יעוף לך על התקרה ), לאט לאט תוסיפי, בהדרגה את הוניל, החמאה שהמסת במיקרו, המיץ, הדבש והקליפה ותבחשי לתערובת חלקה ( יעני בלי גושים, אחידה ).אח"כ תוסיפי את הקמח תוך כדי שאת מערבבת, גם כן לאט ובהדרגה שהתערובת עדין תהיה אחידה ובלי גושים. תשימי בקערה אחרת את התערובת, תשטפי את הקערה של הבלנדר ושימי בה את החלבונים ( הלבן של הביצה ).תקציפי את החלבונים ותוסיפי לאט לאט בהדרגה את הסוכר עד שיתקבל קצף יציב ( כזה שאת תוקעת בו אצבע והקצפת לא נוזלת ממנה לקערה ) את הקצפת תקפלי לתוך התערובת ששמת מקודם בצד. אחכ", תשמני תבנית בחמאה ( ממש קצת חמאה, רק שתתפזר על כל התבנית לא יותר מזה ), תפזרי מעט סוכר ותטלטלי כך שידבק באופן אחיד לכל התבנית. שימי התערובת בתבנית, ותאפי 45 דק ב 180 מעלות. העוגה מוכנה כשאת נועצת במרכזה קיסם והוא יוצא נקי. ותספרי לי איך היה