לא קשור לכתיבה בשום צורה..

dananit

New member
לא קשור לכתיבה בשום צורה..

אבל אני צריכה עזרה ואני פונה לכל עבר. התנדבתי משום מה להכין עוגת דבש לארוחת ראש השנה המשפחתית שלנו. השיא הקולינרי שלי מסתכם בחביתה עם בצל. אולי למישהו/י יש מתכון של עוגת דבש מוצלחת ויחסית פשוטה להכנה??
 

aiziq

New member
תעקבי אחרי ויהיה בסדר ../images/Emo13.gif(חג שמח)

מצרכים: 6 יחידות ביצה, מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 200 גרם חמאה, מומסת 1/2 כוס מיץ תפוזים, או מיץ לימון 1 יחידה קליפה מתפוז, או קליפה מלימון, מגוררת 300 גרם קמח תופח 300 גרם דבש אופן ההכנה: קודם כל תחממי תנור לחום בינוני ( 180 מעלות) אח"כ תפרידי את החלמונים מהחלבונים. שימי בבלנדר את החלמונים ( הצהובים) עם הסוכר ותערבבי ( לא מהר מדי שלא יעוף לך על התקרה ), לאט לאט תוסיפי, בהדרגה את הוניל, החמאה שהמסת במיקרו, המיץ, הדבש והקליפה ותבחשי לתערובת חלקה ( יעני בלי גושים, אחידה ).אח"כ תוסיפי את הקמח תוך כדי שאת מערבבת, גם כן לאט ובהדרגה שהתערובת עדין תהיה אחידה ובלי גושים. תשימי בקערה אחרת את התערובת, תשטפי את הקערה של הבלנדר ושימי בה את החלבונים ( הלבן של הביצה ).תקציפי את החלבונים ותוסיפי לאט לאט בהדרגה את הסוכר עד שיתקבל קצף יציב ( כזה שאת תוקעת בו אצבע והקצפת לא נוזלת ממנה לקערה ) את הקצפת תקפלי לתוך התערובת ששמת מקודם בצד. אחכ", תשמני תבנית בחמאה ( ממש קצת חמאה, רק שתתפזר על כל התבנית לא יותר מזה ), תפזרי מעט סוכר ותטלטלי כך שידבק באופן אחיד לכל התבנית. שימי התערובת בתבנית, ותאפי 45 דק ב 180 מעלות. העוגה מוכנה כשאת נועצת במרכזה קיסם והוא יוצא נקי. ותספרי לי איך היה
 

קסנדרה*

New member
והנה המתכון שלי לעוגת דבש משובחת

המצרכים: 4 בצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים 1/4 1 כוסות סוכר 1 כוס דבש 1 כוס קפה שחור 1 כוס שמן 1 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן 3 כוסות קמח תופח 1 כפית אבקת אפייה או סודה לשתייה 1/4 כוס ליקר או יין אדום מתוק + מעט תמצית רום אפשר להוסיף: 100 גרם אגוזים קצוצים 100 גרם צימוקים בהירים גודל התבנית - עגולה קפיצית בקוטר 28 ס"מ - משומנת ומקומחת. או שתי תבניות מאורכות חד פעמיות משומנות, לחיים קלים יותר. אופן ההכנה: * מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). * שמים בקערת המערבל את החלמונים, כוס אחת מהסוכר, הדבש, הקפה, השמן, הקינמון והציפורן, ומערבלים כ-3 דקות. * מוסיפים את הקמח, אב' האפייה (או הסודה לשתייה) והליקר, ומערבלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את האגוזים והצימוקים (אם בחרת להוסיף) ובוחשים ידנית. * מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותר לקצף נוקשה. מקפלים את הקצף לבלילת הבצק. * יוצקים את הבלילה לתבנית או תבניות, אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שתנעצי במרכז העוגה יוצא יבש. * לא לפתוח את התנור עד שעוברות לפחות 35 דקות, אחרת העוגה "תיפול". בהצלחה
 

קסנדרה*

New member
ועוד מתכון מהיר להכנה ../images/Emo1.gif

המצרכים: 1 כוס דבש 1 כוס סוכר 2 ביצים 3 כפות שמן 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן 1 כוס קפה שחור 1 כפית "מחוקה" סודה לשתייה 3 כוסות קמח תופח 2 תבניות חד פעמיות (מאלומיניום) משומנות. ההכנה: * מחממים תנור לחום בינונית (180 מעלות צ.) * טורפים יחד את הדבש, סוכר, ביצים(שלמות), שמן, קינמון וציפורן. * מערבבים את הקפה, סודה לשתייה ומוסיפים לבלילה ובוחשים היטב. * מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. * מעבירים לתבניות ואופים כ- 45 דקות. (הבדיקה נעשית עם קיסם, נועצים, כשיוצא יבש, העוגה מוכנה). *כשהעוגה מוכנה, לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה בתנור, עד שהוא מתקרר.(מתאים גם למתכון הקודם). בהצלחה
 

dananit

New member
וואלה, אתם גדולים

מרוב ייאוש שכחתי לבדוק את התשובות בפורום תודה אנשים, הצלתם אותי ואת שאר האורחים בארוחה :)
 

aiziq

New member
זה המתכון המנצח!

רק תסתכלי טוב על השלט שאומר מי בעל המאפייה- אם זה צינסקי, תברחי כמה שיותר מהר!
 

צינסקי

New member
תמיד תמהתי ../images/Emo12.gif ../images/Emo12.gif - מה מביא אדם

להתנדב להכין עוגה ? והדגש הוא כמובן על המימד ההתנדבותי. אלוהים אדירים. ועוד עוגת דבש ? למזלך לדבש יש נטיה מוזרה כזו - להדבק לכל דבר. או נאמר אחרת - כל דבר שתשפכי עליו כמות מספקת של דבש יהפוך לעוגת דבש. כך שההצעה שלי היא לקחת את החביתות בצל שאת יודעת להכין (שיחקת אותה) ולהטביע אותן בדבש, לדחוף לתנור לכמה זמן (נאמר שעתיים ?), להוציא ולהגיד (עדיף חם). ואם ישאלו אותך מאיפה המתכונן את יכולה לשלוח אותם אלי. צינסקי.
 

GALI02

New member
משהו אומר לי ש-../images/Emo26.gif

אף אחד לא יבקש את המתכון צינס, תהיה רגוע... בעעע
 
למעלה