לא קשור לפורום אבל שרשור קצת מצחיק...

kikona126

New member
לא קשור לפורום אבל שרשור קצת מצחיק...

ראיתי פה את ההודעה של שירי ילדים שתפוז אנשים מודיע/הנהלת הפורומים השאירו. וחשבתי לעצמי, האם אנחנו באמת שמים לב למילים של השירים של הילדים? (נו אולי זה כן קשור לפורום) האם השירים של הילדים באמת תמימים? או שמא הם מחנכים אותנו/ את הילדים (מה לעשות אני תמיד אשאר ילדה) להיות אלימים? והנה השיר שלי לדוגמא: יש לנו תיש לתיש יש זקן ולו 4 רגלים וגם שפם קטן (ניראה לי...) והנה פה החלק המאוד חינוכי של השיר: במקל, בסרגל, מה שבא ליד... תביאו כל מה שתמצאו ויאללה תרביצו לתיש, תהרגו אותו, כולם ביחד...: במקל בסרגל מה שבא ליד... וזה אחד השירים שגדלתי עליו... מה הוא בא ללמד אותנו? יש לך עוד דוגמאות לשירים שכאלו?

מרי לי

New member
באמת אחד ההזויים

יש גם בית נראה לי לשיר הזה, שיש איזה מורה ויש לו תלמידים והוא מכה אותם ואז פזמון:"במקל, בסרגל....... " הזוי....... ואם כבר, אז כמה חינוכית היא פיניאטה

MAGIC39

New member
קיקונה, נקרעתי מצחוק ...

אני גזורה מצחוק פה, עם התיש הזה, אבל זה דווקא זרק אותי לכל מיני שירים סטרים חבל"ז שצצו לנו לאחרונה , ולא משירי ילדים, קבלי: "נשבע לך לא בוגד בחיית עיוני לא בוגד", חכי זה לא כל היצירות, קבלי את זה: "אני אפס, אני אפס,כל אחד הוא קצת אפס" חכי, יש עוד יצירות מדהימות: קבלי: "בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון, בלבלי אותו עד שלא יוכל לישון," ואני שואלת אותך, מה אנו למדים מהשירים האלו? זה סוג של תיש. טוב, בכל אופן השירשור הזה כן קשור לסוד, באיזה מונחים ומילים אנו מזינים את המוח שלנו? ועוד מגיל ילדות, עכשיו נראה לי שנצטרך לעבור לשירשור של שירים באורח הסוד, מה אומרת????

kikona126

New member
רגע בואי קודם נסיים עם השירים

האלו, ולאחר מכן נעבור לשירים ברוח הסוד
דרך אגב, לא סיפרתי לכם אבל הגשתי 3 פרקים מספר שאני כותבת למפיק סרטים וסדרות ילדים ומה הוא אמר לי? שהוא לא מעוניין בזה כי השפה גבוהה מידי... אתם מכירים אותי מהפורום, ויודעים טוב שהעברית שלי סבירה ולא גבוהה מידי... מה גם שהייתי מעדיפה לשמוע, לא אהבתי את העלילה, או משהו בסגנון ולא - השפה גבוהה מידי...

מרי לי

New member
מה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

חבורת.......(כאן צונזרו מילים שלא ברוח הפורום)...... וגם אם כן.... מה הבעייה לכתוב תסריט בשפה..... יותר מובנת לילדי כתה א' האלה

kikona126

New member
מצטערת אבל אינני חושבת שיש מקום להוריד

ברמת השפה למטה... זה הורס את כל המשמעות ואת כל היופי של הסיפור לדעתי. מה גם שהדיאלוגים לא כתובים כל כך בצורה גבוהה... אבל מה לעשות זה לא כמו תסריט של "השיר שלנו" שם כל מילה שניה היא "ממי..." "מה מותק" "נכון שאתה אוהב אותי" חבל... הפסד שלהם...

ע ו פ ר ה

New member
היי קיקונה

לפני מספר ימים סיפרה לי חברה שהיא היתה בהרצאה מעניינת בנושא העצמה וסיפורי ילדים. אני חושבת שהרבה ילדים גדלו על הספר "פלוטו". מסופר שם על כלב שקרע את החבל ויצא לטייל בשדות. הוא עובר חויות רבות ולומד על החיים וכשהוא חוזר הביתה שמח ועייף הוא בעצם עשיר בידע. אותה גברת עשתה השוואה בין סיפורי ילדים והעצמה. גם בנושא "במקל בסרגל מה שיש ביד", זה אכן יכול להיות המורה הקפדן אבל זה גם יכול להיות הליכה קדימה בעזרת מקל הליכה ולמדוד בסרגל כמה התקדמנו בחיים. באהבה עופרה

kikona126

New member
את צריכה להודיע על הרצאות שכאלו

את האמת אני לוקחת כרגע קורס באוניברסיטה של "אגות ילדים בספרות הצרפתית" אחד הקורסים היותר טובים. מה שאני אוהבת בקורס הזה שתמיד צריך לזכור שהאגדות הן בעצם ביקורת לחברה הבוגרת ולא לילדים. הילדים פשוט נהנים לשמוע אותן...

gils33

New member
אני חייב

נקרעתי מצחוק מההתחלה אבל יש מלא שירים כאלה. החינוך שלנו אחורה מצחיק אותנו היום אבל תחשבו על זה,ככה חונכנו,אנחנו כל הזמן מתקדמים בחינוך הילדים שלנו. מה שהתאים לנו כבר בהחלט לא מתאים להם. תראו את תוכנית הלימודים של כתה א' - אני יכול לאמר שזה מה שלמדתי בכתה ג'. החיים רצים קדימה ואנחנו חייבים לרוץ איתם אחרת נשאר הרבה מאחור. נשמע כמו מאמר של זקן אבל אלה החיים - מי שהורה פה יבין אותי

kikona126

New member
אנחנו מתקדמים עם חינוך הילדים?

זה כבר חודש שהילדים לא לומדים... לאיפה בדיוק אנחנו מתקדמים?

gils33

New member
אין קשר בין מערכת החינוך לבין המורים

אני חושב שהמורים של היום מדהימים. זה שלא משלמים להם או שלא משלמים להם מספיק - אני בהחלט תומך בשביתה שלהם הם צודקים. זו דעתי ויש כאלה שיחלקו עליי

kikona126

New member
לא חולקת עליך

חושבת שלא משקיעים בחינוך כמו שצריך... שאפשר להשקיע יותר....

למעלה