"לא ראית כלום בהירושימה- ראיתי הכל"

עמית@

New member
"לא ראית כלום בהירושימה- ראיתי הכל"

מראש אני מזהירה, ארוך וקשה. מכירות את השורה הזו? פתיחת הסרט המופלא "הירושימה אהובתי" (מרגרט דיראס) אשה צעירה מתארת את הירושימה שאחרי הפצצה, השדרות המופצצות, הילדים הגוססים הפגועים, האנשים חסרי הכל ומוכי הגורל, ההריסות, ילדים נצמדים להוריהם בחוסר ישע, המוות, ה"אין" הלא כלום, כלב עם שלוש רגליים, שאריות של חיים בעיר של מוות, וגבר יפני ניצול ההפצצה שב ואומר לה, "לא ראית כלום" והיא שבה ומתעקשת ומתארת "ראיתי הכל". אז למה אני מטריחה אתכם בכל זה? כי אני בתוכי מדברת באותו דיאלוג, לא ראיתי כלום, ראיתי הכל, כבר ארבע שנים אני עובדת במערכת של אתר חדשות, כבר ארבע שנים אני אחראית על קבלת חומר ויזואלי, מיון, חיתוך, ביצוע, טיפול בתמונות, צפייה במסדי נתונים, קבלת חומרים מכל מקום ומכל מצב, ראיתי את כל הפיגועים קורים מול עיני, חזיתי בכל גופה שיצאה לתקשורת בשנים האלו, ראיתי סרטים ותמונות לא מצונזרות, צנזרתי תמונות עדינות עבור הקהל הרחב, טשטשתי דם, טשטשתי פנים של ילדים שנרצחו, טשטשתי איברים כרותים, ראיתי הכל- לא? אבל בעצם מה ראיתי? ישבתי בכסא כפופה ועשיתי עבודה בשלט רחוק, אז מה, אני נפגעת מזה? מה זה עושה לי? שלא הייתי שם אבל קיבלתי אלי הכל. איך השתניתי בארבע שנים האלו, אני בת 25. צינית תמיד הייתי, אבל לא פעם באמצע הלילה אחרי שעות של עבודה מול מסך מוצף בדם אני מוצאת את עצמי עם אנשים בעבודה צוחקת עד שאוזלת הנשימה, כשאותו הלם אנדרנלין מתחיל לגווע ומפנה מקומו לבחילה שהולכת וגוברת, ובכל זאת תמיד חייבים להמשיך לעבוד ואז אני חושבת שהתקהיתי, שהרגש הבסיסי של תדהמה וזוועה מפנה את מקומו לשיקולים מקצועיים (כמה להכניס, כמה לטשטש, מה להעלות, את זה אסור להעלות, רפרודוקציות, הורים שכולים שהרגע איבדו את ילדם, מאבק עם העורך, אתיקה?, להעלות את התמונה או לא? חדירה לעמקי נשמתו של הכאב, והכל דרך מסך) ואז מגיע אירוע, פעם ב.. (כמה אירועים היו לנו בארבע שנים האלו??) ואני מוצאת את עצמי חושבת שהלוואי לא הייתי חיה בכלל. כמו היום. כמה ראיתי? לא ראיתי כלום. מצטערת, לא היה לי איפה לפרוק והייתי חייבת, זוכרים את השאלה שלי על החרדה?? מבינות מאיפה בנק הזוועות שלי מזין את עצמו וכמה הוא מפורט? לא סתם עייפתי מהעבודה הזו. סולחות לי?

MASHY BOSTON

New member
בוודאי שסולחות ../images/Emo24.gif ../images/Emo60.gif

עם כזו עבודה, בוודאי שיגיעו משברים מדי פעם וחרדות יעלו ויצוצו להן. צריך רק להיות מודעים לעובדה הזו ולנסות להמשיך הלאה. מצטערת שאין לי עצות מעשיות איך לעשות זאת. רק

odeia

New member
עמית, בשביל זה אנחנו כאן

להכיל את הקושי שלך, לשמוע, להקשיב ולחבק.

../images/Emo24.gif

לפני כמה ימים הוקרן סרט מרתק על המכון הפתלוגי באבו כביר,בערוץ הסרטים הישראלי,חוץ מפנים של גופות,לא חסכו מהצופה כלום,ישבתי מרותקת על חשבון שעות שינה, ולמה נזכרתי בזה כשקראתי מה שכתבת-כי רואים איך הרופאים המשפטיים מתחסנים מהזוועות,עד שמגיע משהו שונה-כמו למשל הגופה של רבין... מורידה בפנייך את הכובע,מישהו צריך לערוך את הזוועות האלה.... תודה!

משוש30

New member
יקירתי! עם כמה זוועות את צריכה

להתמודד
יש לכם פגישות עם פסיכולוג שם בעריכה מדי פעם? אלו ארועים שנצברים ונצברים וזה לא כל כך בריא למרות שזו בין השאר המציאות. ללא ספק הציניות מצילה, בלעדיה לא היית שורדת. אבל הציניות לא מחפה על הכל תמיד ובסוף מגיע ארוע שחודר את כל מה שנצבר עד כה והודחק והשדים והחרדות יוצאים החוצה. אני לעומתך ראיתי גופות אמיתיות ולא תמיד במצבים מוצלחים (אחרי 4 ימים בחום קיץ לוהט וכד') אבל לא פעמים רבות ולא יום אחר יום ואני חושבת שהקשיים שלך הרבה יותר גדולים. אני לא יודעת אם יש לך אפשרות לעבור במסגרת שבה את עובדת לעריכה של משהו אחר ואני לא בטוחה שאת ממש רוצ לעזוב את תחום החדשות, אני חושבת שמי שעובד בזה כל כך הרבה זמן מפתח בזה סוג של תלות מסוימת (אני טועה?) בכל מקרה שולחת לך חיבוק גדול ומקווה שיש לך עם מי לדבר על זה מדי פעם כשצריך בליציניות ובלי צנזורה

עמית@

New member
יש בזה משהו ממכר, נורא לא?

את היית צריכה לראות את העורך שלנו היום, כמעט מאושר באופן מגונה כלשהו, ברור לי שהוא היה מאוד *לא* מאושר, אבל המתח הזה יוצר איזו שהיא אופוריה. אני רוצה לעזוב, כן.

משוש30

New member
מכירה את זה מקרוב כולל האנדרנלין

הסקרנות (או אולי יותר נכון מציצנות), הבדיחות הציניות... מה את עושה כדי לעזוב? צעדים מעשיים או שזה רק מחשבות בינתיים?

עמית@

New member
בקרוב תבוא הודעת התלבטות נפרדת ../images/Emo3.gif

עושה צעדים מעשיים, בהחלט, אבל זה עדיין לוט בערפל לעת עתה. אני לא יכולה להפסיק לחשוב על האמהות, שגידלו תינוק לאורך כל כך הרבה זמן, ופתאום אין, וזהו. ואני מקווה שהן לא מחוברות לשרתים של סוכנויות הידיעות.

ציף שלי

New member
שולחת לך ../images/Emo24.gif חם!

אני עזבתי עבודה בבית חולים ועשיתי הסבה מקצועית אחרי שלא יכולתי לראות יותר סבל של אנשים.

מרב.

New member
עמיתי,

מחזיקה את עצמי בכוח לא להתמוטט בבכי מההודעה שלך. כן, עבודה אינטנסיבית בחוד החדשות כשלך כנראה מקהה, אבל מצד שני מגדילה את תמונות הזוועה הרצות בראש- את מה שעברת עד עכשיו לא תוכלי לשכוח, לעולם- אבל אני חושבת שיש הבדל בין לעקוב אחר החדשות כמו אדם מהמנין לבין לערוך תמונות זוועה ולחיות את החדשות (המזוויעות, תמיד).

mummy

New member
כל זה, ואת רק בת 25?

ידעתי שאת עושה משהו שקשור לחדשות. שזה בעיני עבודה מזעזעת במציאות שלנו כאן. לא ידעתי שאת כל כך צעירה... לא שיש גיל שבו הדברים האלה מתעכלים יותר בקלות, אבל נדמה לי שבגילאים מבוגרים יותר, המחיר שאת משלמת - לא קטן יותר, כי אי אפשר למדוד את זה בכמויות, אלא אחר. לא יודעת מה להגיד לך כדי להקל ולו במעט. חוץ מאולי "לכי משם ומהר" ? (ואני מבינה שאת כבר פועלת בכיוון). חבקי את תמר חזק חזק. תריחי אותה מקרוב, תעצמי את העיניים ותנסי להעלות תמונות אחרות, כאלה שיש בהן אופטימיות. ואז, תזכרי שמחר יגיע יום חדש. אולי הוא יהיה טוב יותר (כי הרי תמיד יש סיכוי כלשהוא, אפילו כאן אצלנו).

cookie1

New member
נשמע קשה ../images/Emo24.gif

לא מקנאה בך לרגע אחד על עבודתך, ויחד עם זאת בלי הומור איך תשרדו בכלל. מאחלת לך ,ולכולנו בעצם ,שלא נראה עוד תמונות כאלו לעולם.

lulyK

New member
עמית.......

תעזבי את העבודה הזו. זה נורא לכולם, ובטח ובטח למישהי עם דמיון ורגישות כמו שלך (את יכולה לקרוא לזה ציניות עד מחר). אף אחד לא צריך להיות מבחירה במצב שגורם לו לחשוב שהלוואי שלא היה חי בכלל.

nubi

New member
אישית, מאז ששמעתי שנהרגו

השישה, אני לא מתפקדת. אני מרגישה דקירות בכל הגוף. לא הסכמתי לראות טלויזיה. אני כל הזמן חושבת על הלידה של הילדים האלו, על זה שכאבה להם הבטן שהיו להם גאזים, על ההליכה לכתה א' ופתאום בום! הם אינם! אישית, אני לא מבינה איך אמא יכולה להמשיך לחיות אחרי אסון כזה. לא מבינה.

וואו עמית..לא ידעתי שזה מה שאת עושה

ועכשיו אני בשוק שאני יודעת. איך מצאת לעצמך עבודה כל כך מזעזעת?? אם מתאפשר לך תעזבי אותה וכמה שיותר מהר יותר טוב. אני ממש ממש מרחמת עליך ומצד שני בהחלט מעריצה אותך על היכולת לשרוד בעבודה כזו כל כך הרבה זמן. אני מסתובבת עם בחילה מרגע שראיתי את התמונות של החיילים ההרוגים ואת התגובה של אוייבינו הנתעבים. אני מתארת לעצמי שאצלך הבחילה קיימת כבר כל כך הרבה זמן שאת כבר לא מרגישה אותה. שולחת לך מליון חיבוקים. וואו.

maya100

New member
מבינה מאוד את הדואליות הזאת. מאוד.

מזכיר לי (להבדיל) את השירות שלי בצבא וכן, זה בהחלט סוג של התמכרות מעוותת למידע בוריד ולאדרנלין הזורם. מאחלת לך יקירתי שתצליחי לצאת משם עם כמה שפחות צלקות וכפי שכבר אמרתי לך - את צריכה לעשות משהו עם כישרון הכתיבה שלך!!!!!

מכירה מקרוב.

גם אני עובדת בגרפיקה, בסטודיו שעבדתי בו (עד החופשת לידה) עיצבנו למד"א את כל החומר הגרפי. ראיתי הכל. את כל התמונות מהפיגועים. גם אנחנו מצנזרים, ממיינים, שומרים... והופכים להיות קהים להכל, וכל פעם ששומעים שהיה פיגוע מחכים לראות אילו תמונות נקבל הפעם... זה קשה ומעייף ונוראי וזוועתי, ואין מילים שיכולות לתאר את התחושות שעולות כל פעם מחדש.

../images/Emo24.gif קראתי בבוקר ועדיין אני לא מ

מצליחה לכתוב לך מה שגרמת לי להרגיש. מצד אחד האינסטינקט הראשון הוא לעזוב. אבל אני חושבת שאת שם מסיבות מספיק חזקות שלא לעזוב - אז הדילמה אמיתית ואני לא יודעת מה אני חושבת שנכון. אני חשבתי עליך הרבה היום וכדי שתקבלי לפחות את החיבוקים, אני שולחת לך אותם בלי מסקנות רציניות. ותבכי ותתפרקי כי להשאיר בפנים זה הכי גרוע.

עמית@

New member
המון תודה לכולכן, שחשבתן ועניתן.

עשה לי טוב לשמוע את דעותיכן, חשוב.

ayush

New member
חושבת עליך המון ../images/Emo24.gif מקווה

שאת לא עובדת היום...או מחר

למעלה