לא רגועה (טריגר?)

Raindrop23

New member
לא רגועה (טריגר?)

יש לי חוסר שקט מאוד חזק, זה קורה לי כל הזמן. קשה מאוד להתמודד עם זה.
עכשיו מסרתי מכשיר שהתקלקל שלא היה לי שימוש בו לבחור שהיה צריך אותו לחלקים, נחמד לעזור לאנשים.
החלטתי שאני בינתיים לפחות לא נותנת יותר דברים מהרכוש שלי.
נתתי המון דברים במיוחד לאחותי ולאחיין שלי ואחרי זה מצאתי את עצמי מתחרטת שנתתי להם דברים מסויימים.
אמא שלי אמרה לי שאם יש לי משהו ועולה לי הדחף לתת, לא לתת ולשמור אצלי. נתתי מספיק.
היום הלכתי על ההליכון 10 דקות, אולי זה לא הרבה אבל זה בהחלט הישג וזה מצויין בתור התחלה, בהתחשב בעובדה שלא הלכתי או עשיתי פעילות כבר המון זמן.
ועדיין מרגישה כמו לוזרית. ולא רגועה. יש לי סיוטים בין היתר על המפלצת, היה לי הבוקר סיוט שאני אפילו מתביישת לחשוב עליו ולא מסוגלת לחזור עליו בפני אנשים.
הבת הגדולה של המפלצת אמרה שאני לא הייתי תמימה בסיפור הזה. אמא שלי אומרת שהיא פשוט מנסה לייצר מנגנון הגנה כי קשה לה להשלים שיש לה אבא נבלה וסוטה.
בקיצור הכל מסובך ואני מתוסבכת.

מזדהה

גם לי יש חוסר שקט מוטורי קשה - אם כי מהסיבות שלי. וגם אני מרגישה לוזרית.

חוץ מזה המפלצת, ואך ורק הוא, אשם במה שקרה.

1Rain1

New member
ואולי

אמא שלך צודקת בעניין הזה... הגיוני שכדי להיות שם, הכי נוח לצד השני להשתמש בכל מיני מנגנוני הגנה ורק לא להאמין או להקל בזה.
אבל את יודעת מה זה עושה לך וזה מה שמשמעותי.

עם או בלי קשר, אני חושבת שכל הליכה שהיא היא הישג בניגוד לפיתוי להתכרבל פנימה
יודעת כמה זה קשה להתמיד באיזושהי פעילות, אז מבינה אותך גם בזה...
עדיתי הליכה של 20 דקותהשבוע ואני מרוצה מזה

Lady Stark

New member
אלוהים

כמה הכחשה צריך בשביל להגיד את מה שהבת שלו אמרה. אבל הכחשה טוטאלית ועיוורת וחסרת חמלה.
אני מסכימה שבטוח מאוד קשה לה להשלים עם מה שאבא שלה עשה. מקווה שהיא תעכל את זה ועם הזמן דעתה תשתנה.
ואם לא - היא האדם האחרון שאת צריכה לשמוע מה הוא אומר. את חייבת להיות עכשיו בחברת אנשים שיעזרו לך להמשיך הלאה מהטראומה ולא לשמר אותה.

Raindrop23

New member
אני לא בקשר איתה

כבר שנים, כשהסיפור התפוצץ כולנו במשפחה ניתקנו איתם קשר.
יש לי OCD מחשבתי ואני כל הזמן נזכרת בדברים רעים ולא מצליחה להוציא אותם מהראש וזה מציק לי.

Lady Stark

New member
את מאובחנת כאוסידי מחשבתי?

או שהטורדנות גורמת לך להגיד את זה?
כי למיטב ידיעתי כשמדובר בטראומה זה לא אוסידי אלא פוסט טראומה שמשולבת עם טורדנות. אוסידי מחשבתי ברוב המקרים ממוקד בפחדים לא רציונליים ולא בזכרונות מהעבר.
וגם - אני ממש ממליצה לך לקרוא מאמר שממש עזר לי (אני גם עם אוסידי מחשבתי. כמה כיף לנו . NOT!!!).

אשלח אליך אותו במסרים בהמשך הערב. הוא די הציל אותי, המאמר הזה.

Raindrop23

New member
כן, קוראים לזה OCD obsessive thought

ככה הפסיכיאטרית הראשונה שלי רשמה. והמחשבות במגוון נושאים, לא רק בקשר לטראומה. בקיצור כיף.

היי48

New member
מה בעצם ההבדל

בין טורדנות לאוסידי? האם טורדנות זה משהו שבהכרח משולב עם פוסט טראומה ואוסידי זה דבר נפרד שלא קשור לפוסט טראומה? או האם עשיתי סלט מהכל???

Lady Stark

New member
ההבדל

אוסידי מחשבתי מורכב מחרדה לגבי נושא מסוים ומטורדנות כפייתית.
הכוונה היא שבניגוד לאוסידי קלאסי שבו יש חרדה והכפייתיות מתבטאת בטקסים (ניקיון, שמירה על סימטריה וכדומה), באוסידי מחשבתי הכפייתיות מתבטאת במחשבות בלבד. זה לפעמים יותר קשה אפילו מאוסידי רגיל כי קשה יותר לגלות ולאבחן אותו, כי הוא נמצא רק בראש ולא בפעולות שניתן לראות.

טורדנות (חשיבה בלופים חוזרים) קיימת במידת מה אצל כל אחד, וברמה גבוהה יותר אצל אנשים שסובלים מחרדה או פוסט טראומה. אבל היא לא בהכרח אוסידי. לא כל טורדנות היא פתולוגית ופוגעת בתפקוד כמו באוסידי.

כך שאם נעשה לרגע תרגיל היגיון סטייל פסיכומטרי, באוסידי בהכרח יש טורדנות, אבל לא כל טורדנות מצביעה על אוסידי.

מקווה שזה מובן

היי48

New member
הבנתי, תודה

ותרגיל הפסיכומטרי הנ"ל ממש מעלה נשכחות... אם A=B ו B=C אז..

1. A=C
2. אפרכסת זה החלק העליון בשפופרת הטלפון.
3. הברכה תתמלא בחמש דקות.
4. כל התשובות נכונות

טוב יש מצב שבלבלתי קצת את הפסיכומטרי עם הבגרות במתמטיקה...

1Rain1

New member
ממ אולי הגיע הזמן שאקרא מאמר

ספציפית למחשבתי :)
למרות שבטח אחפור אחר כך במעגלים דברים בעקבות המידע
טוב נו, ידוע כבר שיש לי מחשבות חפרניות :)

יקרה שולחת חיבוק

כן יש אנשים מניפולטיבים שעושים עלינו עבודה לא רעה בכלל .

המפלצת הוא מפלצת ושלא תחשבי לרגע קטנטן אחרת אוהבת ומחבקת

Raindrop23

New member
חוסר שקט נוראי (טריגר?)

יש לי חוסר שקט נוראי ותחושת מועקה כבדה מאוד, לא יכולה לשאת את זה יותר.
לא יודעת מה לעשות עם עצמי. לא מסוגלת לעשות כלום, מטפסת על הקירות. נמאס לי מהכל כבר.

Raindrop23

New member
רע לי (טריגר?)

רע לי ואין מי שיעזור. לא חוזרת למטפלת המעצבנת הזו, רק יודעת להגיד שאני צריכה לעשות דברים "כי אין ברירה" ולא נותנת עצות מעשיות.
שתלך לעזאזל, לא מתאים לי. קבעתי תור לפסיכיאטרית לייעוץ בעצתה של ליידי סטארק אבל זה רק עוד חודש ואני מתחרפנת.
אין לאן לפנות ואין חיים.

למעלה