לא רוצה למות

קוקי500

New member
לא רוצה למות

לא רוצה למות עדיין לא הספקתי הרבה יש מילים שטרם נאמרו יש שירים שעדיין לא שרתי אין לי שליטה ואני פוחדת .. פוחדת מכל מה שקורה מהבדידות בתוך ההמון רוב הזמן ערה פוחדת לישון לא רוצה עדיין ללכת למדתי לצעוד רק עכשיו כל צעד היה כה כבד בין הקיץ לסתיו ואין מי שיבין את המהומות שמתחוללות אצלי בנפש ואין מי שמבין מה עובר לי בראש ואני בתוך כל השפע ואני בתוך כל המחסור ואני בדרך בלי תמרורים לא יודעת מתיי לעצור לא רוצה עדיין ללכת עוברים בי עכשיו כל הפחדים והרי אין זה כלל בשליטתי כי הכל ביידי אלוהים

יש רגשות חזקים בשיר הזה

שמתחבר לי גם לשירך "מים רבים", אך בעוד ששם בלטה תחושת העומק כאן בולטת הניגודיות בתחושות ("ואני בתוך השפע ואני בתוך כל המחסור") שמעצימה את אפקט הפחד שחשה הדוברת (ומעבירה אותו לקורא). יש כאן מנקודת ראותי מאבק בין כוחות איתנים: כוח החיות שהשיר "מים רבים" הוא אחד מביטוייו לעומת כוח הפחד שנובע מהתשוקה "לאחוז" באותה חיות, אך המודעות שהאחיזה איננה בשליטה עצמית. אני מקווה שכוח החיות שלך יהיה חזק מהחשש לאבדה ויאפשר לך גם רגיעה בשנתך

MissEden

New member
הרוב, קוקי... הרוב לא תלוי בנו

"ואני בתוך כל השפע ואני בתוך כל המחסור ואני בדרך בלי תמרורים לא יודעת מתיי לעצור" השורות האלו עושות את השיר. הכותרת "לא רוצה למות" נשמעת כמו נסיון לשכנוע עצמי והשיר מראה על הבלבול הגדול שיכול להוביל למשאלה ההפוכה באמת. הרבה כוחות צריך כדי לרצות לחיות... ונשמע שהכתיבה שלך נותנת לך הרבה מאד מהם. חיבוק גדול

למעלה