לא רוצה סיר!!!

Iris G

New member
לא רוצה סיר!!!

יש לי ילד בן 3. ילד חמוד חכם ועליז. עד היום עוד לא עשה בסיר פעם אחת!!! אני לא אמא שלוחצת ולא מכריחה. אבל מכול מה שקראתי הוא יותר ממוכן. ברגע שהוא רואה סיר הוא בפניקה ומסרב לנסות אפילו לשבת. אני מאמינה שאם נעבור את המחסום של שימוש פעם אחת בסיר, הכול יסתדר. וזה לא רק הסיר, קנינו גם מקטין לשירותים. אני מאמינה שהוא פשוט מפחד ממשהו, אבל מה. אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע

מאי ח

New member
סיר הסירים

הוא הולך למסגרת מסויימת? ומה הגננת אומרת? אולי הוא באמת לא כל כך מוכן רגשית. כדאי לספר לו סיפורים בנושא (הסיר של תולי, סיר הסירים ועוד) כדאי לא ללחוץ עליו משום שזה עלול ליצור בעיות כמו עצירויות עד גיל מאוחר ועוד.

מאי ח

New member
סיר הסירים

הוא הולך למסגרת מסויימת? ומה הגננת אומרת? אולי הוא באמת לא כל כך מוכן רגשית. כדאי לספר לו סיפורים בנושא (הסיר של תולי, סיר הסירים ועוד) כדאי לא ללחוץ עליו משום שזה עלול ליצור בעיות כמו עצירויות עד גיל מאוחר ועוד.

אמיר.

New member
הכל רק לא ללחוץ....

תנו לו ללכת בלי מכנסים ותחתונים (מומלץ לגלגל שטיחים) הסיר שיהיה בטווח ראיה, הישבנון במקום... פספס ? מנקים בחיוך. (אם אפשר לנקות לתוך הסיר ומשם לאלסה - סבבה שידע מה המקום של העסק). אמיר. (היה לי אחד שרק בגיל 3.5 נגמל)

Iris G

New member
תנו לי להסביר

הוא הולך לגן. שם הגננות לא לוחצות ולא עוזרות, אם אומר להם שאני רוצה להתחיל הם יעזרו אבל הן לא יוזמות הוא אוהב את סיר הסירים ויודע בדיוק מה עושים ואיפה, הוא מעודד את הילדים האחרים בגן, רק לא אצלו. נראה לי שבסוף השבוע אנסה את רעיון ה``בלי חיתול`` הסיבה היחידה שאני לא לוחצת זה הפחד מעצירויות וכולי שירדוף אותו לאורך זמן.

droli

New member
איריס הדבר הכי הגיוני שיש לי לומר

לך - זה תניחי לו! אל תתיחסי או אל תעשי עניין זה בטוח יעבור. קראתי לפני המון זמן, שלבנים יש קושי בישיבה על סיר משום שיש להם פחד שהם נפרדים מחלק מהגוף שלהם וזה מפחיד אותם. אני מניחה שפיפי הוא עושה בסיר והצרה היא קקי. בדרך כלל ההסדר - אני חושבת - הוא שברגע שהוא צריך , לשים לו חיתול, סיים ולהוריד. איריס - זה יעבור. בטוח. זה רק עניין של זמן. מיכל

Iris G

New member
לא סיר זה לא סיר

לא פיפי, לא קקי. הדבר היחיד שהוא עושה עם הסיר זה לסגור את המכסה ולטפס מעל בשביל להגיע לכיור!

droli

New member
איריס - זה יעבור. אולי תנסי לדבר

עם מישהי מקצועית? רק תורידי לחץ מעצמך וממנו. שבת טובה, מיכל

Iris G

New member
הלחץ רק עלי

איתו לא מדברים על זה!! אחותו כבר אומרת שהוא יוריד את החיתול בגיל-18

odeia

New member
איריס, 2 דברים, יש ספר שנקרא הסיר

של תותי - ספר מקסים. דבר שני - קני סיר ושימי אותו בסלון כבדרך אגב ותתעלמי ממנו, אחרי שהילד יתחיל לגעת בו ולהזיז אותו, תתציעי לו לקשט אותו ולכתוב עליו את השם שלו, וכן הלאה, כל פעם צעד, ככה אני עשיתי ועבד נהדר, ואולי להוסיף גם את פרחי הבאך של המעברים ועוד משהו, תשאלי מומחה לפרחי באך (אביטל למשל).

לי28

New member
למה ללחוץ....

אני מאמינה כי זה ענין של ימים... אל תראי לו לגוזל כל לחץ או דאגה, זה פשוט יגיע מעצמו, יום אחד הוא פשוט יגיד לך אמא אני לא רוצה טיטול. בהצלחה - לי

הסיר

אצלנו זה נורא מצחיק, יש לה סיר כבר כמעט 4 חודשים היא כולה בת שנה. ושלושה חודשים. שאומרים לה ללכת לשבת על הסיר, היא לוקחת אותו ומתיישבת עליו. אומרים לה לעשות קקי, אז היא מתישבת ומתאמצת (אם פרצופים וכאלה) כנראה שאוטוטו זה יבוא לה. ואז נתחיל מלהחליף טיטולים לשטוף סירים. ד``א ד``ש מחבורת הזבל!!!!

מכשפה

New member
היי. לי יש בת בת שנה ועשרה חודשים

ואצלה בדיוק אותו הסיפור!! אלא מה? מאז שבמעון שלה התחילו ילדים להיגמל היא חושבת שהיא גם רוצה! זה התחיל מזה שהיא התחילה להודיע כשהיא עושה, ואח``כ התחילה לבקש לעשות פיפי וקקי בגינה, וכמובן הורידה לבד את החיתול והמכנסיים, כך שלא הייתה לי ברירה. קניתי לה סירים לגן ולבית- ואז הגננת הודיעה לי שהיא לא מוכנה עדיין- מדוע? כי היא לא יושבת על הסיר יותר מחמש שניות! וזה נכון- יש לה קוצים בתוסיק. אז היא יושבת על הסיר, לוחצת על כפתור המוסיקה, ואז קמה ומתחילה לרקוד, (כי היא מאד מוסיקלית)לקח לי זמן עד שהבנתי שזה מה שקורה בעצם....ישבנון ניסיתי- אז היא הייתה מטפסת עליו, יושבת שנייה ויורדת. נתתי לה לשחק עם הסיר.אז היא כמובן שמה אותו בסלון, במטבח, רק לא בשירותים- משעמם שם, וצפוף. ההתחלה הייתה- שמצאתי קקי שלה מתחת לספה בסלון, ממש בקצה, ואחד על השטיח, וכמובן שפיפי היא עושה בעמידה, כמו בנים, כי זה יותר נוח, בשביל מה לשבת? אז מי צריך סיר? וגם אני ניסיתי ללמד אותה ללחוץ ולהשמיע קולות, ובתור קופה קטנה היא עושה יפה את הקולות, אבל בזה זה נגמר!הסיר ריק! בוקר אחד זה הצליח לה- היא עשתה קקי בחיתול, והתעקשה להשאר עירומה. ואכן הייתי במטבח, היא בסלון, ולפתע היא באה אלי בריצה עם הסיר בידיה, וצועקת -אמא אמא, תתי, וואו..... ואכן היה שם קקי. חד פעמי. התחלתי להתעקש איתה שלא תורעד חיתול, כי אין לי חשק עכשיו שנה שלמה לנקות אחריה קקי ופיפי כמו לכלבלב, ולא נראה לי שהיא מוכנה. קניתי לה את הקלטת של חני נחמיאס, גמילה מחיתולים- וזה לדעתי מתאים ליותר גדולים, שמבינים. בקיצור, השכבתי אותה ``לישון`` במיטתה. היה שקט. לפתע אני ואחיה שומעים אותה קוראת לנו. הבן נכנס אליה ראשון, והיא אומרת לו-וואוו, וואוו, והוא מתחיל לצחוק, מתפוצץ מצחוק, וקורא לי לבוא מהר- מה עשתה השובבה? הורידה מכנסיים וחיתול במיטה, ועשתה קקי על השמיכה! ונתנה לעצמה מחמאות-וואוו!!כל הכבוד, נכון? אז תאמינו לי שגם אני לא יודעת מה עושים- כי היא ממש קטנה!!!חכמה מאד, ושובבה שחבל על הזמן!כך שאני לא ממש יודעת מה לעשות.

למעלה