לא רוצה שיחות מוטיבציה.

bduya

New member
לא רוצה שיחות מוטיבציה.

אז ככה.. הייתי כל אחר הצהריים בבית של אחי הגדול... הלכתי לשם במטרה ללמוד למבחן. כי בבית של ההורים אין כלום חוץ מרעש... לקחתי איתי ספר מחברת קלסר ומה לא... חשבתי שחברה של אח שלי תלמד אותי (היא יודעת טוב) אבל במקום זה מצאתי את עצמי יושבת ובוכה ומחפשת רחמים מכל עבר... אני אח שלי חברה שלו והספרים... מנהלים את השיחה על החיים בלי בגרות. ``לא רוצה לעשות בגרות`` אני אומרת להם בבכי ``אז לא יצא ממך כלום בחיים`` מחזיר לי האח הדואג ``לא איכפת לי`` מרוב יאוש וככה העברתי את אחר הצהריים... עם שיחת מוטיבציה שכזו (אני לא אכתוב את כולה כי חבל לכם על הזמן) ורק דבר אחד אני יודעת אחריה... למבחן הזה- המיני מתכונת בהיסטוריה שיש לי ביום שישי, אני לא אגש... עדיין לא עברתי על החומר ואין לי סיכוי להגיע לשם. לא רוצה שיחות מוטיבציה ונמאס לי מזה שאומרים לי שבלי בגרות אין כלום. למרות שאני יודעת שזה נכון... אני רוצה שזה ישתנה. אמא אומרת שלפחות אוציא ציון עובר... לפחות זה. אבל גם את זה אין לי כח... וכולם זורקים ת`הערה המעליבה הזו- ``זה כולה בגרויות מה הביג דיל?? עוברים את זה צ`יק צ`אק... זה רק עוד מבחן פשוט נורא גדול.`` כן? אז למה אני לא חושבת ככה? מה יקרה אם אני לא אעשה בגרות? אני אמות? אני לא אהיה מקובלת? או שסתם אני לא אהיה בחורה משכילה עם תעודות? אה? לא רוצה תעודת בגרות. לא יכולה. לא מסוגלת. רוצה לברוח. לא ללמוד. זה קשה.. זה חרא. זה נאחס. להשלים את זה אחרי הצבא? זה גם אני חשבתי... אבל כולם אומרים שאז זה ממש קריעת תחת ואז אני סתם מבזבזת את הזמן שלי היום כשאני יכולה לגמור אם זה כבר. אומרים שהשנים אחרי הצבא חשובות נורא. ואסור לבזבז את הזמן על דברים שאפשר לעשות עכשיו- בזמן התיכון... אז למה לא מצליח לי? יש לי הקלות. יש לי מורים מעולים. ספרים... מה לא? אבל אין לי כח רצון. אני חייבת לישון.

מורני !

New member
אז ככה.

האמת.. לא מתכוונת לעשות לך הקלות... אחיו וחברה שלו ואמא שלך ולמעשה אני שמה לב שכולם עושים לך הקלות. לא מתכוונת לנסות להיות רגישה את יודעת שאני לא .. וכל מי שנכנס להודעה זו עכשיו .. אני מתנצלת מראש. בדויה. את בחורה מדהימה. אני יודעת עד כמה. את נכנסת לסחרור של שינה ועייפות יתרה כי אין לך כוח להתחיל להתמודד עם הדברים שמסביבך - כמו לימודים. לא יודעת בקשר לשאר... וזה לא משנה. את צריכה לעשות את הבגרות. וזה קשה. לי זה היה מאוד קשה. אני מתארת לעצמי שזה מאוד קשה גם לך. ולי אין קשיי למידה. רק חוסר סבלנות. את צריכה לעשות. ככה זה. כי אם תהיי ריאלית לרגע תיראי שהיום אין מה לעשות בלי בגרות. כן. המציאות מגעילה וככה זה. אין מה לעשות. היום עם העליה הזו לוקחים דוקטורים לנקות מדרגות.... אז ממה תחיי? וכן - אני מתארת לעצמי שלא מזיז לך בכלל מה יהיה כי את כולה בתיכון יש לך עוד זמן לחשוב על העתיד. אבל זה לא ככה. זה בדיוק הגיל שבו חושבים על הדברים האלו כי המעשים בגיל שלך הם שמשפיעים הלאה. את צריכה עזרה? לי יש סבלנות. וזמן. אני אבוא ואעזור לך. לשבת עם אחיך ולבכות - ממש קידם אותך בחיים. אז .. תתחילי לעשות עם עצמך משהו. תוציאי את עצמך מהבועה שאלייה נכנסת. אין לי מושג איך. אני יודעת.. אולי זה ניראה מתנשא. זו לא הכוונה. הכל מאהבה. לא רוצה לראות אותך בוכה. כמה שזה קשה. תעשי ותסיימי. תודי לעצמך אח``כ תאמיני לי. ואם את צריכה עזרה... אני כאן. את יודעת. שבת שלום.

bduya

New member
לא רוצה הקלות.

אני מקבלת מספיק... אבל כן. זה קשה. לשבת ולבכות עם אחי, זה באמת מקדם.. את לא יודעת עד כמה, אני חייבת לומר תודה שיש לי אותם. קודם כל על זה שאני יכולה ליפול כל פעם עם משבר חדש ודבר שני מקום שקט שאפשר לבכות בו במקום ללמוד זה גם משהו, לא?? תודה לך מורן..תודה שיש אותך. תודה בכלל לכולם. לאקס שסובל אותי פה.. ושנותן לי כח והכל.. ולמי שקורא ת`הודעות שלי. תודה מורני שיש לי אותך.

בדוייצ`יק...

יכול להיות שאת זו בעצם אני? כי אני תקועה בדיוק באותו הזבלה תאמיני לי. הדבר היחידי שמציל אותי,כן..זה שבבצפר שלי יש בחינות בגרות של קיץ וחורף, ואני עושה כל פעם ארק שלוש בחינות (כל עונה) ושיש מרתון לפני שמצייייל אותי. אני יודעת כמה שזה קשה... אני יודעת שזה זוועה וזה מעיק על המוח...ומייאש.... אני יודעת מה עובר עלייך... אבל......תסחבי עוד קצת. ותאמיני בזה שעוד קצת וזה נגמר. טוב?

bduya

New member
דראגוסס..

לאב יו בייב!!! תודה תודה תודה .... :) אל תדאגי, נעבור את זה ביחד!! (טוב נו, אם קצת עזרה של אקס) וכולם..

ליאת -

New member
לבדויה

לקרוא אותך, זה לראות את עצמי לפני 10 שנים. קודם כל, תתעודדי, לי עד היום אין בגרות בהיסטוריה, וזה לא מפריע לי לעבוד במקצוע נחשב. חלילה שלא תחשבי, אני לא אומרת לך לא לנסות. אני אומרת לך תנסי בכל כוחך, ואם לא תצליחי, סלחי לעצמך!!!!!!! לפעמים אנחנו מוותרים מראש, אפילו לא ניגשים למבחנים, בשביל לחסוך מעצמנו עוד נכשל ברזומה. הוויתור מראש בעיניי, הוא הנורא מכל. ייתכן ומנענו מעצמנו מפגש מעוד כשלון, אבל ייתכן שגם מנענו מעצמנו לגלות יכולות ומשאבים שקיימים בנו, ולנו אין מושג עליהם. אני יודעת שאחרי המבחן שכולם שואלים כמה קיבלת, יותר קל להגיד שבכלל לא ניגשת, מאשר שנכשלת, אני יודעת כמה קשה לראות את הכשלון שחור על גבי נייר מבחן. אבל, אם תהיי כנה עם עצמך תגלי, שהכשלון האמיתי הוא בוויתור. לכל מבחן שיש- נסי ללמוד, עד הרגע האחרון תנסי ללמוד. אל תסתכלי מה הספיקו אחרים וכמה חרשו שאר הילדים, ואל תגידי לעצמך אף פעם שאין לך סיכוי ואין לך זמן, כי אז את נכנסת למעגל קסמים שמונע מעצמך להתחיל לשבת וללמוד. תלמדי אפילו בדקה התשעים, ועם מה שלמדת תגשי, גם עם זה מעט. אף פעם את לא יכולה לדעת, אולי בדיוק על המעט שלמדת יהיו השאלות. בכל אופן אין לך מה להפסיד, גם אם תכשלי הרי זה אותו הציון כמו לא לגשת למבחן. ואם תכשלי, וכנראה שיהיו כמה כשלונות בדרך, אל תקחי את זה קשה!!! את עשית את שלך, את ניסית. יש כשלונות שהם ציוני דרך חשובים בחיים... יקירתי, אף פעם אל תקשיבי לאלו שמספרים לך כמה שקל לעשות בגרויות, נראה אותם חכמים עם ליקוי למידה!!! בשבילנו זה סיוט, אפילו לחכמים ביותר שביננו, וזה משהו שהם לעולם לא יוכלו להבין. עדיף מראש לא לחפש את ההבנה הזאת מהם (וגם לסלוח ולא להיעלב מהם, כי זה לא מרוע, הם באמת פשוט לא מבינים). כשתקראי את ההודעה, תהיי כבר אחרי המבחן, גם אם ניגשת וגם אם לא אני רוצה שתדעי שבחיים תמיד יש הזדמנות שנייה, למרות שמנסיון אני מציעה לך לנצל את הראשונה. לסיום שוב אני חוזרת: לעולם אל תפסיקי לנסות, מי יודע אולי אפילו תפתיעי את עצמך. ליאת

bduya

New member
ליאת..?

וואי אין לך מושג כמה אני רוצה להודות לך כרגע על התגובה הזו אז כן... אני אחרי המבחן. ולא ניגשתי אליו. סתם נוסף לי עוד סעיף של כאב ותסכול לרשימת מועדי ה-ב` שלי... אבל באמת חבל שלא ראיתי את זה מוקדם יותר... אני שוקלת להדפיס את ההודעה שלך ולתלות אותה בלוח במודעות בכיתה שלי. דבר אחד שאני מבינה היום הוא שלכולם יש את הקשיים האלה. גם למי שלא עם קשיי למידה, כל החברים שלי מתוסכלים מהמרוץ הזה לקבל את הציון הטוב והעובר. אבל את כתבת פה דברים ממש יפים ואני באמת מודה לך!!! הולכת עם הדברים שקראתי הרגע הלאה... ואני מקווה שאגיע לאנשהו עם זה. :)

למעלה