"לא רוצים לישון רוצים להשתגע"

"לא רוצים לישון רוצים להשתגע"

תודה לליאור על השיעור הקצרצר, והנה השאלה שלי: אמיתי (בן 7 שבועות) ישן יפה מאוד. בד"כ אוכל כל 4 שעות, ובערך שעה מתחילת ההאכלה הוא כבר מת מעייפות ומשם קצרה הדרך לשינה. בלילה הוא ישן לפעמים יותר, וההפסקה בין ארוחה לארוחה יכולה להיות גם 5.5או 6 שעות, אבל לפני חצות בד"כ (זאת אומרת בערב ולא בלילה...). והשאלה: כמה העוללים שלכם ישנים? מאיזה גיל ישנים יותר בלילה, וגם-כמה זמן הם ערים ביום? ברור לי שאין כללים, ואין לי שום כוונה לגדל ילד לפי הספר. אני גם לא מתכוונת לנסות לשנות לו את שעות השינה, רק רוצה לדעת מה קורה אצל אחרים. אז קדימה, תנסו להזכר. תודה.

שמש, עד כמה שזכור לי אצלנו עם תומר

המצב היה ממש כמו אצלכם עם אמיתי. גם אצלנו את ההפסקה הארוכה יותר של כשש שעות הוא התחיל לקראת חודש וחצי ועשה אותה בשעות יחסית מוקדמות למה שהייתי רוצה כך שהיא נמשכה משהו כמו מ- 8:00 עד 2:00 ואז שוב סבב של כל 3 שעות. כל-כך רציתי שההפסקה הארוכה תהיה בין 24:00 ל- 6:00 אבל זה לא הלך... אולי אפשר לנסות לשחק ולהזיז את השעות בעזרת שינוי זמן האמבטיה?! סה"כ נשמע שאמיתי מתנהג כתינוק למופת
תהנו

עדכונים מאתמול-הילד מפתיע שנית

דיברתי על 4 שעות? תשכחו מזה. אתמול שברנו שיא חדש-אמיתי שמר על 6 שעות בין ארוחה בבוקר לצהריים ובין הצהריים לערב. בין הערב לליה-5.5 שעות ובלילה 4.5 שעות. מה הולך כאן? אין לי בעיה שישן כמה שהוא צריך, אבל אני מקווה שזה לא על חשבון שעות עירנות שאמורות להיות לו בגילו. הוא לא מוותר על השעות שלו, גם אם ירדם 3 שעות אחרי הארוחה הקודמת-הוא יישן 3 שעות, לא שעה.

ligo

New member
שמש,עוד נכונות לך הפתעות רבות

הם כל כך משתנים כל הזמן. וכשאמרו לי את זה לא האמנתי... מאי בהתחלה היתה ישנה המון. כשאמרתי לרופא שהיא ישנה 7 שעות הוא אמר לא לתת לה כי היא קטנה (נולדה 2800). הוא אמר להעיר אותה כל 3 שעות שתאכל. אז הערתי, והיא היתה ממשיכה לישון לי על הציצי...בסוף הפסקתי להתעקש ונתתי לה לישון כשהיא רצתה. מהר מאוד זה השתנה. עכשיו (בת 11 שבועות) היא בקושי ישנה בשעות היום, וגם נגד זה אין לי מה לעשות. אז פשוט תזרמי איתו. בגילו לא צריכות להיות לו הרבה שעות עירנות. בשינה המוח שלו מתפתח אז חשוב שישן- ותהני מזה כל עוד זה נמשך

אצלנו...

יונתן (או בשמו החדש - זללני) אוכל כל 3 שעות, לפעמים לא מצליח להחזיק מעמד ורעב כבר אחרי שעתיים וחצי. בלילה (לילה אצלנו זה אחרי 2...) הוא דוקא מחזיק יפה, בד"כ כ-5 שעות. ביום הוא בד"כ ער אחרי האוכל לבערך שעה-שעה וחצי (מזמן תחילת הארוחה) ואז נרדם לעוד שעה וחצי. קורה פה ושם שהוא ער שעתיים-שלוש רצופות.

רוני@30

New member
על מצבנו ועוד שאלות על שנת לילה

אמנם רק ארבעה שבועות - אבל בכל פעם שנדמה לי שאפשר להבחין בתחילתו של דפוס, מיד הוא מופר...היו כמה ימים של שתי הפסקות שינה ארוכות יותר בלילה (5 ו-4 שעות) - אבל אתמול בכלל לא, והיו כמה ימים של יניקה כמעט מסודרת בכל שלוש שעות - אבל היום חזרנו לצרחות אחרי שעתיים בלבד. ובאותו עניין - תוספת לשאלת הלילות: האם הילדים שלכם יונקים (/אוכלים) וחוזרים לישון מייד? איתי, בד"כ, לאחר הנקת הלילה השניה (איזור 3-4 לפנות בוקר) לא נרדם ואני מוצאת את עצמי מפטרלת איתו במסדרון הלוך ושוב עוד לפחות כחצי שעה. מוכר למישהו? ועוד אחת? האם הם ישנים בשקט? איתי, חלק גדול מהלילה, נאבק באויב בלתי ידוע (שאולי שמו "גזים") - הוא מטלטל את הידים והרגליים, מסובב את הראש מצד לצד ומשמיע קולות מאמץ איומים ונוראים - והכל מתוך שינה. אנחנו כמובן מתעוררים מזה כל הזמן (הוא ישן לצדנו בעריסה) - אבל הוא יכול לישון תוך כדי מלחמה... יש עוד תינוקות רועשים באיזור?
שיהיה לכולנו לילה טוב!! רוני

ligo

New member
הי רוני

לגבי דפוס קבוע- גם לנו עדיין אין ומאי כבר בת 11 שבועות בלילות אם היא קמה לאכול אז היא בד"כ חוזרת מיד לישון- בעזרת מוצץ וגם היא משמיעה רעשים וזזה המון מתוך שינה. בהתחלה כל הזמן הייתי דרוכה ולא ישנתי כמעט כי הייתי בטוחה שאלו רעשי התעוררות. אבל עם הזמן למדתי שהקולות מתוך שינה ואני מרשה לעצמי לישון עם אטמי אוזניים

מספר הבהרות

כשאתם קמים בלילה להאכיל את התינוק אתם מדליקים אור? האם אתם תמיד אבל תמיד מחליפים טיטול? אם אתם עושים זאת אז תפסיקו... תחליפו רק אם יש קקי בטיטול ותדליקו אור קטן מאוד כך שהוא לא יתעורר לגמרי בשעות הלילה ואת זה אמרה לי אחותי שהתברכה ב4 ילדים וניסיתי את זה על נתנאל לשמחתי הרבה בגיל חודשיים הוא ישן רצוף בין 10 בערב ל6 בבוקר היום אני מלכה למשל בשנת הוא מתעורר בסביבות 10 בבוקר הקטע הוא שאתם מדליקות אור או מחליפות טיטול אתן בעצם מעירות לגמרי את התינוק והוא רוצה שיחזיקו אותו ויתעסקו איתו ואתן רק רוצות לישון ואחרון חביב? מי קם בלילה? בזמן שהייתי בחופשת לידה אני קמתי אליו כשהיה צריך אולם שחזרתי לעבודה (בצער ובכאב גדולים) אז לילה אחד אני קמתי אם צריך ובלילה השני אישי קם במקרה הצורך תתחזקו סדר יום קבוע זה משהו שההורים צריכים להקנות לתינוק הוא לא רוכש את זה לבדו כלנית

רוני@30

New member
אטמי אזניים?? את אמיצה!

הם מסננים רעשים מיותרים ומשאירים את הבכי שאמור להעיר אותך? כולם אומרים לי להעביר אותו לחדר שלו, כדי להפחית את כמות ועצמת הרעשים שמגיעים אלינו, אבל פשוט אין לי אומץ. וחוצמיזה - הוא מסרב בתוקף בשלב זה לקחת מוצץ.

גם יונתן מאוד ערני אחרי האוכל ../images/Emo4.gif

אולי נשים אותם יחד שיפטרלו הם במסדרון ואנחנו נוכל לישון???

אני חושבת שהוא כן מבחין

בין לילה ליום, את ההפסקה הגדולה (5 שעות) הוע עושה בד"כ בין 2-3 בלילה ל-7-8 בבוקר. חוץ מזה, הילד מ-ח-ו-נ-ן! אתמול הוא עשה משהו שאף יצור אנושי לא הצליח לעשות לפניו: הוא עשה לעצמו פיפי באוזן...
וזה בגיל 4 שבועות, איזה אתגרים ישארו לו לגיל 4 חודשים???

מרב.

New member
התעלפתי מצחוק ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איך?????????????? באיזה אורך המשפך שלו שהוא הגיע לאוזן???
אני חייבת לבוא לראות את הפלא המחונן שלך!! מרב

בואי תראי!

זה היה באמצע החלפת חיתול (כשהרגליים שלו כלפי מעלה. פתאום הממטרה התחילה להשפריץ. לקחתי מטלית לנגב את השלולית - אבל לא מצאתי שלולית. טוב, מוזרות דרכי היקום. המשכתי להלביש אותו שמחה וטובת לב, וכשהרמתי אותו פתאום שמתי לב שהשלולית בתוך האוזן... גאון הילד!!!

noh1

New member
מה קרה ליפיפיה שלי הלילה?

היא בדרך כלל מתעוררת כל 4 שעות, והלילה היא התעוררה כל שעתיים, על השעון איך אפשר כך

למעלה