לא רוצים לשלם משכורת...

Slow Sprinter

New member
לא רוצים לשלם משכורת...

שלום... אני בן 18, ועובד בבית מלון. בכל חודש אני מקבל את תלוש המשכורת בזמן, אך את המשכורת עצמה מזינים לי לבנק באיחור קבוע של חודש וחצי במקרה הטוב... עד היום זה לא הפריע לי יותר מידיי, ולמרות שאני כל הזמן יושב במינוס בגלל זה - הסתדרתי. כרגע חייבים לי שתי משכורות - המשכורת של מרץ, והמשכורת של אפריל. הכסף אותו חייבים לי כרגע חשוב מאוד, מכיוון שעליי לטפל ברכב ולהעיבר אותו טסט, אבל המשכורת אפילו לא בתכנון... בשבוע שעבר שוחחתי עם המנהל כוח אדם, והוא אמר לי שיש לו "תוכנית" וביום ראשון המשכורת תיכנס לחשבון (רק של מרץ), אבל הנה היום יום שלישי - והחשבון ריק... ברצוני להגיע שוב למנהל כוח אדם, ולהציב לו אולטימטום - כך שאם בעוד שבוע מהיום לא אקבל את שתי המשכורות שלי - אפנה לגוף חיצוני שיגרום לו לשלם לי. יחד עם זאת, אני מתכוון לבטל את כל המשמרות שלי. רציתי לשאול למי אני צריך לפנות, ואיזה המלצות תוכלו לתת לי? תודה.

תביעה לבית דין לעבודה

תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה . תביעה להלנת שכר תזכה אותך בריבית של כ 40% לחודש לא תקבל פיצוי טוב מזה

Slow Sprinter

New member
עוד שאלות

קודם כל - תודה. לא חשבתי בכלל בכיוון של פיצוי, למרות שזה יכול להיות נחמד... אני מבין שאין סיכוי לקבל פיצוי על כל העיקובים הקודמים, ואין לי הרבה רצון להתעסק בזה.. במיוחד אם זה מסובך.. עכשיו יש לי מספר שאלות: -בית דין לעבודה - בהתחשב בעובדה שאני גר בבת ים, לאיזה איזור אני שייך, ולאן אני צריך לפנות (טלפון, כתובת)? -האם אני צריך עורך דין? -האם צריך לשלם משהו בשביל תביעה שכזו? -מה מהירות הפעולה שם, ומה התהליך? האם אפשרי לסיים הכל תוך חודש? הכסף דרוש כמה שיותר מהר, אני מבין שככה זה בעוד אלפי מיקרים אחרים.... -למה צריך לשים לב, יש איזשהם טיפים?

יוסי99

New member
קצת תשובות

ביה"ד לעבודה - אני חושב שהיכן שמקום העבודה, אבל אני לא סגור על זה. בכל מקרה יש בת"א. עו"ד - רצוי תמיד, אבל על סכומים קטנים מובן שזה לא כדאי. ביה"ד לעבודה למיטב ידיעתי בנוי בצורה כזאת שייצוג עצמי יהיה פשוט יחסית (כי אם לא אף עובד, שהוא בד"כ אדם ללא כסף מיותר לשכירת עו"ד, לא היה יכול להשתמש בשירותי ביה"ד), בצורה של מילוי טפסים ואז הופעה לדיון או משהו בסגנון. כמו כן, נראה שהעובדות במקרה הנ"ל אינן משתמעות לשתי פנים, ולפיכך לא נדרשת הוכחת דברים מיוחדים. בכל מקרה, בהנחה שאין לך יותר מדי אפשרויות כספיות, תוכל לקבל ייעוץ משפטי חינם בביה"ד לעבודה בת"א, מידי הסטודנטים שנמצאים שם כל יום בדוכן סיוע ע"ב התנדבות. אני מניח שיש אגרה כלשהי- אבל מן הסתם לא מדובר בהרבה כסף (נניח 50- 100 ש"ח). מהירות הפעולה - אני מנחש שההליך יחסית מהיר, אבל בדברים האלה אף פעם לא כדאי להסתמך על זה, היינו לא הייתי בונה על זה שבשבוע הבא תקבל את הכסף.. בכל מקרה, כאמור מקבלים פיצוי רציני, ולפעמים גם קונסים את המעביד (ככה שיש סיכוי שפתרון מהיר כן יבוא - איך שתגיש את התביעה ישר המעביד ישלם לך תמורת הסרתה). אז לא כדאי להתפשר כי אתה צריך כסף דחוף, אלא להסתדר בינתיים עם הכסף ולתבוע.. בכל מקרה - הייתי קודם כל מנסה לאיים בתביעה, אם אתה מתכוון לתבוע. יש סיכוי שהם יתקפלו ישר.

למעלה