לא רק חנוכה, גם סילבסטר באספרנטו...

amri

New member
לא רק חנוכה, גם סילבסטר באספרנטו...

...אפשר לחגוג כל שנה באירופה (השנה גם בברזיל...) מזה שנים מתקיים כינוס בינלאומי הנקרא INTERNACIA SEMINARIO בשבוע הסילבסטר. בכינוס הנמשך שבוע משתתפים מדי שנה כ-300 דוברי אספרנטו מעשרות מדינות (בעיקר מאירופה אבל לא רק, ובשנים האחרונות החלו להשתתף גם ירוקים כחול-לבן, שאף סיפרו על חוויותיהם פה ושם בפורומנו. מה עושים במשך שבוע? אפשר לפגוש חברים, לרקוד לתוך הלילה, להשתתף בסדנאות והרצאות על כל נושא שניתן לחשוב עליו, כיד הדמיון הטובה של מארגני ומשתתפי הכינוס. ניתן גם לטייל, לאכול וכמובן לחוות את הסילבסטר באווירה בינלאומית והכול (כמובן) באספרנטו. כדי לדייק, יש לציין שבעצם קיימים שני כינוסים מקבילים: לפני כעשרים שנה התפצל כינוס ה-INTERNACIA SEMINARIO לשניים: כינוס נוער וצעירים ששמר על השם seminario, וכינוס מקביל למשפחות ולגיל הביניים הנקרא INTERNACIA FESTIVALO. לשניהם ייצוג מכובד באינטרנט - כמובן באספרנטו, אבל התמונות (ב-festivalo/albumo) מובנות לכל.

טונקין

New member
סילבסטר ירוק-כחול-לבן? ../images/Emo104.gif

נשמע מעניין. אולי אלה שהשתתפו בכנס כזה יכולים לספר על התרשמותם - ייתכן וזה יעודד גם אחרים לנסות... האם זה דומה לכנס האספרנטו הבינלאומי הנערך בקיץ? האם גם מתחילים באספרנטו יכולים להשתתף וליהנות?

Allon 8vD

New member
שם התחלתי לדבר!

אני התחלתי ללמוד בספטמבר 2001 מהקורס בדוא"ל FEC, ובדצמבר נסעתי ל-IS בטירוף של הרגע. לא הייתי ה"ירוק" (אספרנטיסט) הכי "ירוק" (טרי) במקום, אפילו אם מתעלמים מכל המתחילים מגרמניה שזכו למיני-קורס רשמי במהלך השבוע. התחלתי לדבר, התחברתי עם אנשים ממדינות שונות, ונהניתי כמעט מכל רגע! אני ממליץ בחום לכל מי שיכול! אם אין לך אומץ לדבר – שם תתחיל/י; אם את/ה רק רוצה להשתכר ולרקוד – זה המקום; אם את/ה ממש לא חיית מסיבות – יש גם Gufujo (בית תה), משחקים והרצאות; אם את/ה לא רוצה להשאר באכסניה כל השבוע – יש סיורים. בקיצור – התירוץ היחיד לפספס IS, זה "עוד לא נולדתי". לגבי דמיון לכנס הגדול בקיץ, אני מקווה שאוכל לענות על אחרי הקיץ הקרוב...

טונקין

New member
אלון, הצלחת להלהיב אותי!../images/Emo6.gif

למרות שאני לא לגמרי ירוק (בשני המובנים) התגובה הנלהבת שלך אומרת לי ששווה לנסות. כמה זה עולה ואיך נרשמים לזה? האם יש מישהו\הי מהארץ שמתכוון\ת להשתתף השנה?

amri

New member
יש קישורים לסילבסטר אספרנטו

(בניגוד להודעה בכותרת הפורום!) הקישורים הן לסילבסטר הצעירים והן לסילבסטר גיל הביניים מופיעים בהודעה שלי מלפני שבוע ("לא רק חנוכה, גם סילבסטר באספרנטו") ושם יש את כל המידע. בפרט לגבי המחיר - דמי ההשתתפות בסילבסטר הצעירים לשבוע כולל ארוחות הם 100-160 יורו תלוי בגיל ובמועד ההרשמה, קישור ישיר לפרטי המחיר: http://www.esperanto.de/is/2002/index.html (ישראל נמצאת בקטגוריה C, הנחה של 40 יורו על המחיר בטבלה) דמי ההרשמה עולים ב-1.12 כך שכדאי למהר - ניתן כמובן להרשם באינטרנט. ישראלים המתכוונים להשתתף - בשנים קודמות היו אסתי, ערן, אלון אולי כמה מהם יבואו גם השנה (היי חברה, CHU VI VENAS???) וטלי כבר רשומה. אם יהיו קופצים ננסה לארגן נסיעה קבוצתית (KARAVANO). אז גם אם אתם לא ממש שוחים באספרנטו, זו הזדמנות מצוינת ללמוד.

למעלה