לא שאני מתלוננת

ענתי44

New member
לא שאני מתלוננת

בסך הכל זכיתי למשפחה מורחבת מסורה. אחותי וגיסי אני פשוט מורידה בפניהם את הכובה. ואחייני הנהדרים כל כך עוזרים. גם אחי משתדל מאוד. ואין בליבי על אחיה של אמא שנעלמו, גם לא על אחיניה, כמו הציפורים הנודדות הם ישובו באביב וישמחו את ליבה של אמא. רק שלפעמים אני מרגישה חנוקה. כמה שאני לא משתדלת , תמיד אחטוף מנה ממישהו. פה נזיפה, שם גערה... הכל כמובן, מדאגה לאמא,מכל הלב, ולא אחת גם הערותיהם בונות.רק שאני אדם שמתקשה לשינויים מהירים ולוקח לו זמן להפנים דברים. אני שבוע ימים קמה עם חיוך על השפתיים.ולמרות מצבים קשים בבית אני מגיבה רגוע הרבה יותר. כאילו אמא ואני מצאנו את נוסחת הפלא. אני עסוקה בדברים הקטנים והאפרוריים של חיי היום יום.למשל איך לעזאזל אני מנווטת בין הרצון העז שלי לצאת לעבודה ובין העובדה שלא תשאר בידי ולו פרוטה אחת משכרי, להיפך אני אוסיף מכיסי הריק כדאי לחזור למעגל העבודה, ואיך אני לא אפגע באיכות החיים של אמא.או בדברים חשובים יותר כמו איך , לכל הרוחות, אני מנקה מפיצי ומיצי, נעלי הבית הפרוותיות נאהובות על אמא, את צרכיה שדבקובהם, ואז אני מקבלת טלפון זועם מאחי. תחילה על הרצון שלי שישאר עם אמא יותר שעות כדי שאוכל לצאת לעבוד.אחר כך כשאנחנו מדברים על ההוצאות הכספיות ואני מספרת לו כמה אני משלמת על מונית ספיישל כולל המתנה לבית חולים ביילינסון לביקורת של אמא הוא נוזף בי ומספר על מישהי שמשלמת פחות.ולסבר את האוזן, אני עשיתי סקר מחירים ואני לכל הדיעות משלמת מחיר מוזל.ולפני שאני מספיקה לומר לו שאדרבא יועיל הוא בביקורת הקרובה לקחת את אמא במחיר מוזל, הוא מנתק לי. ואני נשארת המומה אל מול הטלפון המנותק ומרגישה כמו כדורגל שמישהו בעט בו חזק מידי והוציא לו את האוויר.

ענתי, כאן הכל מותר לך

לענתי היקרה, את תמיד בסדר ואל תתני לאחרים לנהל לך את החיים.תדעי לך שתופעה זו של נותני העצות מרחוק קיימת אצל כולנו בכל תחום. אני לא מצליחה עדיין לחשוף את כל תסכוליי בנושא, אך גם אצלי יש טיפול מועט בהורים מזדקנים שברוך השם מתפקדים בסדר. אך בני משפחה שגרים רחוק נותנים לי כמובן עצות מה ואיך לעשות, כשבעצם אני זו שגרה לידם ,מסיעה אותם לרופאים, אותי משתפים בבדידות , כאבים ועוד ולכן רק אני בעצם מהווה משענת עיקרית עבורם. תתארי לך שאני מסתירה מהם את מחלתו של בעלי. הם אומנם חשים במשהו, אך לא ממש מבינים את מה שהם רואים. הם תמיד אומרים שאני בעצם מחזיקה את כל הבית על הראש שלי וזה באמת נכון. אני מקווה שבדברים הקטנים תצליחי. תנקי את נעלי הביית של אמא , תצליחי לגרום לה לחייך, לשמוח ולהרגיש נינוחה ובטוחה בחברתך. לגבי העבודה , אל תוותרי. חשוב שגם תצאי ותתאווררי, גם אם לא תהיה הכנסה פנויה מכך. הרווח שלך יהיה לנפש. והנפש שלך גדולה מאד וכך תתפתח יותר ותעניק גם לאחרים. אז שבת שלום לך ולאמא הנפלאה שלך, טובה

ענתי44

New member
לילי אור תודה../images/Emo24.gif

אכן את צודקת! אני לימדתי את עצמי את טכניקת בת היענה שטומנת ראשה בחול ולא שומעת את הביקורות ומעמידה פני פתי.רק מידי פעם מבליחה לי דימעה ואיזה עלבון צורב לי בחזה.עד שאני מעיזה לבקש ולומר מה אני צריכה ולנסוע לכדורגל ולהרגיש עם זה בסדר... אז באים ומוציאים לי את כל הרוח מהמפרשים. בקשדר לרדיו. מסתבר שהם מעדיפים לתת ליותר מפיקים לעבוד ולכן מדובר בפחות כסף ממה שסברתי. כדי לצאת לעבוד אני אצטרך לשלם בערך 1500 שח וארוויח כ-800 בלבד (משמרות נוספות רק יגדילו את ההפסד) וכמובן שהיות ואשוב למעגל העבודה לא אוכל לקבל הבטחת הכנסה. בקיצור מרוב חישובים הראש כואב. זו אחת הסיבות שאני רוצה שצוות ההסברה של גרשון תפעל. כי אף אחד לא חושב על זה שם באולימפוס של הכנסת.

נירה לב

New member
../images/Emo23.gifלענתי הגיבורה.

איזה חוסן נפשי יוצא מן הכלל יש לך . ואיך אפשר לאחר כל מה שאת עושה למען אמך האהובה לבוא ולבקר אותך על סכום זה או אחר שהוצאת על מונית ספיישל, חוצפה לגעור בך על כך ולדעתי אל לך לעבור בשתיקה על טריקת הטלפון זו רשעות לשמה ולך בודאי לא מגיעה התנהגות כזו, את ראויה לכל ההערכה שבעולם בת נפלאה מסורה ואוהבת בצורה של תיאמן. ענתי, טוב שאת כותבת את הדברים האלו שיוצאים לך מהלב. לא מגיע לך התנהגות מעליבה שכזו. אולי באמת כדאי שהוא יקח מדי פעם את אמא לבית החולים ,? סילחי לי אם אני מתפרצת כך אבל אחיך ממש חצוף, הוא לא מבין שאין מחיר למה שאת עושה עבור אימכם? תעמידי אותו על מקומו ושלא יעז לנתק לך את הטלפון פעם נוספת. פשוט את בת נפלאה וראויה רק להערכה ולא להתנהגות בוטה שכזו.מחבקת אותך נירה.

ענתי44

New member
תודה נירה

כבר סלחתי לו... הבנתי שאסור לבזבז את הזמן בלתת לכעס ולעלבון להרעיל את נפשינו ולהרקיב גופינו. אני צריכה את האנרגיה בשביל אמא. אבל כדאי להוציא את המוגלה מהנפש אני שופכת את הלב בפורום. תודה על דבריך החמים והחכמים.

למעלה