לא שוות בגרוש

לא שוות בגרוש

כבר עשרות שנים נשים מנסות להיות שוות לגברים , בכל יום האישה הבינלאומי , העיתונים מתמלאים בשלל כותרות כי "האישה עם חלוף השנים משתווה לגבר" עוד ועוד ... בתחום הצבאי, בעבודה , בהשכלה (אפילו אומרים שאנחנו זכאיות יותר לתעודות בגרות מאשר הבנים .... מי ישמע... ) אני בכל אופן , הגעתי למסקנה די מעצבנת , אני לא רוצה להיות שווה לבנים , בטח תצחקו ותגידו , "בשביל זה פתחתי את ההודעה של המשוגעת הזו?" אבל אם לחשוב על זה בצורה הבאה, זה מתחיל מדברים מאוד קטנים : אני מגיעה למסיבה באיזה דיסקוטק תמיד אני נכנסת בהנחה משמעותית (40 שקל לעומת 120...) כי אני בחורה. במסיבת יום ההולדת שלי כל החברות שלי יכנסו בחינם ורק הבנים ישלמו על עצמם . עוד כשהייתי בת 16 נכנסתי לפאבים בלי בעיה כי אני בחורה, בכל מיני חנויות שפתוחות בערבי שישי או שבת אני תמיד יוצאת עם כל מיני ממתקים סתם כי המוכר החליט שאני "מותק" .... אז למה לי בעצם להיות שווה לבנים ? מה זה יתן לי ? בדרך כלל כשאני שומעת מישהי אומרת לי , "אני והחבר שלי שווים , תמיד מתחלקים חצי חצי ..... " אני גם ישר חושבת , חצי חצי ובסוף אתן נשארות לבד... חצי חצי , אז תחכי חצי חיים עד שהוא יציע לך גם נישואין , הרי שמאוד נוח לו שהוא לא צריך להשקיע (כן כן , כמו במניות , ככל שמשקיעים ככה המניות עולות) נוח לו שהכל חצי חצי , ככה גם הוא רואה אותך , חצי חצי ... "עדין לא החלטתי מה אני רוצה.... " צריך להבין , שאם אנחנו מסכימות להכנס לדיסקוטק חינם כי אנחנו בנות , אנחנו חייבות להבין שבשאר התחומים בחיים אנחנו גם לא יכולות להיות שוות להם - אנחנו תלויות בהנחה שלהם , כי הם אלו שמחליטים שאנחנו נכנס חינם ומחר הם יחלטו אם נקבל תעודת בגרות או נשאר בבית לגדל את הילדים. החוכמה היא לא לבחור מה שמתאים לנו ונוח לנו באותו הרגע , החוכמה היא לעמוד מאחורי העקרונות שלנו ולדעת שאם היום קיבלת הנחה משמעותית כי מצאת חן בעיני המוכר , לא השגת בכך דבר מלבד טפיחה לאגו , ההנחה שהוא נתן לך היא לא משום שאת יודעת להתווכח טוב , אלא משום שאת פשוט "בחורה" אובייקט ותו לא . אני לא יודעת מה אתכן בנות , אבל אני כבר ממזמן הבנתי שלעולם לא נהיה שוות כמוהם , אי אפשר להתווכח בזה כי זה משורש בנו עוד מהינקות להיות כל כך תלויות בהם , כל כך עדינות , כל כך רגישות . מה שאני מציעה הוא לא להלחם במין השני, אלא להצטרף אליו ולהשלים את החסכים בו . אני לא מנסה להשפיע על אף אחת לשנות את דעתה , אני פשוט מביעה את דעתי על היום האישה הבינלאומי הזה.... ששוב אנחנו יושבות בבית ומחכות שהוא ישלח לנו פרחים ......בתקווה שהוא בכלל יזכור את היום הזה.. ואו , אנחנו ממש מתקדמות , אה?

SimplyMe1

New member
די כבר להתייחס לדברים שוליים

כמו העניין של הכניסה למועדון,למשל.. לא משנה שההודעה שלך מלאה בסתירות פנימיות,מצד אחד את אומרת "למה לי להיות שווה לבנים?"-במילים אחרות:"מה זה ייתן לי?" ומצד שני את מרגישה "מעליהם" כאשר את מקבלת הנחות למועדונים וכו' וכו'. אפאחד לא ימנע ממך;כאשה,לפתח קריירה,להצליח,לרצות ולעלות בסולם הדרגות איפה שלא תהיי,וכך גם אפאחד לא מכריח אותך לשבת בבית ולגדל ילדים. לדעתי נשים מוצלחות הן נשים קרייריסטיות שמטפחות ומגדלות ילדים גם יחד. אפאחד לא אמר שהאבא לא יכול לעזור בזה. ועזבי להתעסק עם המועודונים\דיסקוטקים וההנחות שניתנות רק בגלל היותך אישה. אני יצאתי,ועודני יוצאת להרבה מועדונים ולא שמעתי על זה שבנות מקבלות הנחה משמעותית,או במקרה הקיצוני יותר-כניסה חינם,אין לי מושג איפה את מבלה אבל כדאי להתייחס לדברים חשובים יותר. ולא הבנתי למה כוונתך בדברים: "אנחנו גם לא יכולות להיות שוות להם-אנחנו תלויות בהנחות שלהם,כי הם אלו שמחליטים שאנחנו ניכנס חינם ומחר הם יחליטו אם נקבל תעודת בגרות או נישאר בבית לגדל את הילדים(...)". אני חושבת שהכול תלוי בך ובגישה שלך לדברים. מי מחליט בשבילך אם תקבלי ת.בגרות,או שביום מן הימים תשבי בבית,וכול שתעשי הוא להניק ולגדל ילדים?!? אין לי מושג מאיפה האמירות האלו שלך. אני במקומך הייתי מתחילה לחשוב מה אפשר לשנות בגישה הכללית,ביחס לדברים. במידה ואת מרגישה מתוסכלת עם המצב אז תעשי משהו בנדון. תרגישי שאת משפיעה ושולטת על חייך,ולא שום גבר שינסה אי-פעם להפיל ולהפלות אותך על עצם היותך אישה. ואני מבקשת ממך עוד משו קטן: למה את חשה "אובייקט"?(את כתבת..לא אני) אם את באמת חושבת שאת מופלית ומקבלת דברים רק על זה שאת אישה,אז פשוט תסרבי. אגב,לא התייחסת בהודעתך לנתון חשוב לא פחות. שוק העבודה,משכורות וכו'. שכרגע,במרבית המקצועות שעובדים גבר ואישה באותו תפקיד בדיוק,עם אותה הכשרה וכישורים,הגבר לרוב יקבל משכורת גבוהה מזו של האישה. ולמרות שהנתון הזה מצטמצם(עפ"י נתונים סטטיסטים),זה עדיין קיים.. והכללות זה דבר טוב,אבל במידה. כול ההודעה שלך היא הכללה גסה : הנשים "חלשות\שבריריות\עדינות\רגישות" שאין להן זכות דיבור.

למעלה