לא שיר של לינקין אבל אני חייב לנתח אותו

Lqpark

New member
לא שיר של לינקין אבל אני חייב לנתח אותו

עוד חוזר הניגון, שזנחת לשווא.. והדרך עודנה נפקחת לאורך וענן בשמיו ואילן בגשמיו מצפים עוד לך עובר אורח והרוח תקום ובטיסת נדנדות יעברו הברקים מעליך וכבשה ואיילת תהיינה עדות שליטפת אותן והוספת לכת ויידך ריקות ועירך רחוקה ולא פעם סגדת אפיים לחורשה ירוקה ואשה בצחוקה וצמרת גשומת עפעפיים. עוד חוזר הניגון שזנחת לשווא והדרך עודנה נפקחת לאורך וענן בשמיו ואילן בגשמיו מצפים עוד לך עובר אורח שיר מדהים של נתן אלתרמן, את הגרסה הכי טובה שלו עשה ברי סחרוף- נסיך הרוק הישראלי, גרסה מאוד עוצמתית. הבית הראשון מתחיל במשפט עוד חוזר הניגון, שזנחת לשווא. כבר פה אפשר לראות את רוב התמונה, אדם שחיי את החיים הרגילים ולא יוצא להגשים את חלום ילדותו, הוא זנך אותו, כל אחד מסיבותיו שלו, אולי מפחד, אולי בגלל קרבה חזקה מידיי לחברה שלו או מה שזה לא יהיה. אך מוסיף המשורר לומר ש"הדרך עודנה נפקחת לאורך" זאת אומרת עדיין הוא יכול לצאת אל הדרך, למזלו, היא עדיין שם ועדיין הוא יכול לצאת אליה. "וענן בשמיו ואילן בגשמיו מצפים עוד לך עובר אורח" וגם הענן (שבשמיים) והעץ שבאדמה אשר נמצאים בחוץ מחכים לו, רק לו. בבית הבא מדגיש הכותב את מה שקורה בחוץ וכמה קשה לאדם לעשות את הצעד ולצאת "והרוח תקום ובטיסת נדנדות יעברו הברקים מעליך" אך הוא לא עושה את הצעד, והכבשה והאיילת עדות לכך שליטף אותם זאת אומרת נגע בהם כשהיה בנערותיו, שעסק בחלומותיו ותכנן להיות שם אך הוא לא עשה זאת, והמשיך ללכת. "וכבשה ואיילת תהיינה עדות שליטפת אותן והוספת לכת" והיום, "יידך ריקות ועירך רחוקה", הכוונה שלא השיג את חלומותיו והוא רחוק ממקום שהוא יכול לקרוא לו בית, ולא פעם התאהבת ולא פעם הייתה בחורשה חופשיה ולא פעם טעמתם מטעם החופש הזה. ושוב חוזר הבית הראשון, ונוצר לנו שיר מעגלי, שאומר בעצם שזהו המצב והוא לא הולך להשתנות. יש אנשים, סוג של אנשים, שכמה שלא ירצו, בנפשם, בנשמתם או בתת מודע שלהם, הם לעולם לא יוכלו לטעות את טעם החופש.. http://www.youtube.com/watch?v=Du0tvC_AtHU

®NuLy®

New member
שיר חזק ממש

בשבוע האחרון שמעתי הרבה את האלבום נגיעות של ברי סחרוף והשיר הזה מופיע שם. קודם כל הגרסא של ברי היא מאוד חזקה ועוצמתית. אני מאוד מתחברת למילים ובמיוחד במצב עכשיו. אף אחד לא רוצה להגיע לשלב מסוים בחיים להסתכל אחורה ולראות שהוא לא הגשים חלומות שהיו לו כשהיה צעיר יותר, או שויתר על עקרונות מסוימים. מצד אחד מאוד נאיבי לחשוב שאין דבר כזה לא להגשים חלומות או להגיע לכל ההישגים שאנחנו שואפים אליהם. אבל מצד שני יש את המציאות - הזמן, הכסף, היכולת, האפשרויות שנפתחות בפנינו. וצריך לדעת לאזן בין השניים. לדעת מתי להתפשר על דברים מסוימים ומתי להיות עקשן ולהתמודד עם השלכות מסוימות כדי להשיג את מה שרוצים. קיצור שרון, כל הכבוד שקראת את מחשבותיי ב-8 חודשים האחרונים ^^

Lqpark

New member
זה נקרא אגב משבר גיל ה- 40

הגיל לא חייב להיות בדיוק אך בדרך כלל זה ככה. אמא שלי לדוגמא כבר 45+ ורק עכשיו התחילה ללמוד את חלום ילדותה, שזה לצורך העניין מעצבת פנים. אני חושב שאסור לוותר על החלומות, אמא שלי התחתנה עוד שהייתה בצבא, וכנראה לא הספיקה להגשים הרבה כי כנראה המוסג להגשים חלומות לא היה בכלל בלקסיקון אז, ואבא שלי בכלל דוכא ע"י אביו, לצערי זה חלק מהתרבות המזרחית שאנו חיים בא, תתחתן מהר, תביא ילדים מהר, תבנה בית, תעבוד קשה, תסתפק במה שיש ואם תצטרך עוד כסף תעבוד עוד יותר קשה, ותחלום על וילה וג'יפ של BMW. למרות שקל לי לומר את זה כי אנו חיים בעולם אחר לגמרי ממה שהיה לפני 20 30 שנה.

LPMCR

New member
שיר ממש עוצמתי

והניתוח שלך בכלל חודר ללב
התגעגעתי לניתוחים שלך :)

Lqpark

New member
תודה כפרה

הרבה זמן באמת לא ניתחתי, כנראה בגלל שעבר יותר משנה מאז צאת האלבום. אז בינתיים נראה לי שאני יסתפק במוזיקה צדדית

למעלה